soke un halka arz / Söke halka arzında Borsa tarihinin en yüksek talep katsayısı gerçekleşti - Foreks

Soke Un Halka Arz

soke un halka arz

Söke Un halka arzına kat talep geldi

Söke Yönetim Kurulu Ba&#;kan&#; Dr. Eren Günhan Ulusoy, “Söke, perakende un pazar&#;n&#;n en önemli oyuncular&#;ndan biri. Borsa &#;stanbul’da i&#;lem gören ilk un firmas&#; unvan&#;na Ulusoy Un sahipti. Ulusoy Un’un halka arz&#; sonras&#; ya&#;ad&#;&#;&#; ivmeyi Söke’ye de ta&#;&#;mak istedik. 60 y&#;ld&#;r tüketicinin tercihi olan Söke, Borsa &#;stanbul tarihinde talep toplamada rekorlar k&#;rarak yat&#;r&#;mc&#;n&#;n borsaya güvenini de gösterdi. Söke, talep toplamada hem talep kat say&#;s&#; hem talep sonucu ula&#;t&#;&#;&#; tutarla Borsa &#;stanbul’da ilkleri gerçekle&#;tirerek borsaya en iddial&#; giri&#; yapan firma oldu” dedi.

y&#;l&#;nda halka arz olan Söke için Borsa &#;stanbul’da ilk gong ise 12 Ocak Per&#;embe günü çalacak.

Söke Un Halka Arzı Hakkında Bilmen Gereken Her Şey! &#;

Yatırımcılar tarafından son zamanların en çok beklenen halka arzı &#;Söke Un&#; sonunda onaylandı!

Bu yazımızda Söke Un halka arzının özelliklerini, şirketi, yatırımlarını ve detaylarını inceleyeceğiz.

Heyecanla beklenen bir diğer büyük halka arzları; Astor Enerji halka arz & SDT Uzay halka arz & Europower Enerji halka arz inceleme ve detay yazılarına linklerden ulaşabilirsiniz.

İçindekiler:

  • Söke Un Ne İş Yapar?
  • Söke Un Halka Arz Fiyatı Ne Kadar?
  • Söke Un Ne Zaman Halka Arz Olacak?
  • Söke Un Borsa Kodu
  • “AL” Sinyali: 90%’dan Fazla Yükselmesi Beklenen Hisse!
  • Halka Arz Büyüklüğü ve Halka Arz Açıklık Oranı Ne Kadar?
  • Söke Un Kimin?
  • Söke Un Halka Arz Yorum
  • Söke Un Nereden Para Kazanıyor?
  • Söke Un Halka Arz Taahhüt ve Hedefleri
  • Halka Arz Gelirlerinin Kullanım Yerleri
  • Halka Arz Dağıtım Metodu
  • Midas ile Söke Un Halka Arzına Katılabilir Miyim?
Söke Un Halka Arzı Hakkında Bilmen Gereken Her Şey! -

Söke Un Ne İş Yapar?

Söke Un, faaliyet gösterdiği gıda sektöründe lojistik imkanların önemini ön görmüş ve üretim tesislerini lojistik avantaj sahibi sekilde konumlandırmaya yönelik bir strateji izleyerek Türkiye&#;nin 2 farklı bölgesinde 2 farklı üretim tesisi kurmuştur.

Söke Un bu doğrultuda, un ve un karışımları üretimini, metrekaresi kapalı olmak üzere metrekare alan üzerinde kurulu Aydın-Söke Fabrikası ile metrekare kapalı olmak üzere toplam metrekare alan üzerinde kurulu Ankara-Sincan fabrikasında gerçekleştirmektedir.

Şirketin ana faaliyet konular;

• Tüketicilere yönelik (B2C) paketli un,
• Tahıl unu,
• Glütensiz un,
• Ekmek unu karışımları,
• Ev dışı tüketim noktalan için profesyonel ürünler (B2B),
• Perakende firmaları ve endüstriyel müşteriler için özel markalı un ve puding üretimi ve satışından oluşmaktadır.

Söke Un üretim sürecinde meydana çıkan çeşitli tali ürünlerini de gıda ve yem sektörüne satmak olarak sıralanmaktadır.

Söke Un Halka Arzı Hakkında Bilmen Gereken Her Şey! -

Söke Un Halka Arz

Söke Un; yılında un ve un karışımları üretimini ve satışını gerçekleştirmek üzere faaliyete geçerek sektöre girmiştir. Geniş ürün portfoyü ile tüketicilere en fazla çeşit sunan markalardan biri olan Şirket, 59 yıllık sektör deneyimine sahiptir.

Söke Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, Söke Un&#;un halka arzı ile ilgili olarak;

“Söke Un, perakende pazarının en önemli oyuncularından biri. Türkiye’nin tüketici nezdinde en çok bilinen markası Söke Un’un, unlu mamuller sektöründe de Türkiye’nin en bilinen markası olmasını istiyoruz. Bunun için de yılında hayata geçirmeyi hedeflediğimiz unlu mamuller üretim tesisinin, Türkiye’nin bu alandaki büyük tesislerinden biri olmasını hedefliyoruz.” yorumunda bulundu.

Söke Un Halka Arz Fiyatı Ne Kadar? Söke Un Halka Arz Fiyatı

Söke Un hissesi 7,50 TL’den halka arz olacak. 

Söke Un Halka Arz Ne Zaman?Söke Un Halka Arz Tarihi

Söke Un halka arz tarihinin Ocak olarak açıklandı. Halka arz için talep toplama süresi 3 gün olacak.

Hisse Sembolü Ne Olacak?Söke Un Borsa Kodu

Söke Unun hissesinin sembolü &#;SOKE&#; olacak. 

Söke Un Halka Arz Büyüklüğü Ne Kadar?

Söke Un halka arzının büyüklüğü ,25 milyon TL olarak açıklandı.

Söke Un Halka Arz Açıklık Oranı Ne Kadar?

Söke Unun halka arz açıklık oranı 20,05%’dür. Toplamda 77,5 milyon adet lot dağıtılacaktır.

Söke Un Halka Arzı Hakkında Bilmen Gereken Her Şey! -

Söke Un Kimin? Söke Un Ortaklık Yapısı

Söke Un şirketindeki çoğunluk payların sahibi 37,57% ile Yönetim Kurulu Başkanı “Eren Günhan Ulusoy” olarak gözükmektedir. (Yukarıdaki Resim)

Şirket sermayesi içerisinde diğer payların sahipleri ise 18,89% ile “Nevin Ulusoy” 9,37% ile &#;Onur Erhan Ulusoy&#; 5,24% ile &#;Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş.&#; ve 28,93% ile &#;Diğer Ortaklar&#; olarak gözükmektedir. 

“AL” Sinyali: 90%’dan Fazla Yükselmesi Beklenen Hisse!

Barclays’ten yapılan açıklamaya göre, pek bilinmeyen Insmed (INSM) şirketi, ürettiği ilaçlardan birinin şartlı onay alması ve geliştirme aşamasında olan bir diğerinin de umut verici olması nedeniyle tırmanışa geçebilir. 

Barclays, analist Leon Wang’ın hisseyi “YÜKSEK PORTFÖY AĞIRLIĞI” tavsiyesiyle takibe aldığını ve tavsiyenin verildiği günkü kapanış fiyatının yaklaşık 95% üzerini işaret edecek şekilde 37 dolarlık bir fiyat hedefi belirlediğini bildirdi. 

Bu hisseleri ve daha fazlasını keşfet! 

Söke Un Halka Arzı Hakkında Bilmen Gereken Her Şey! -

Söke Un Halka Arz Yorum

Söke Un&#;un yer aldığı sektörde ürün çeşitliliği artmaktadır. Tüketici eğilimleri incelendiğinde artık daha sağlıklı ve doğal ürünlere talebin artış eğiliminde olduğu görülmektedir. Bu çerçevede farklı tahıl unları (siyez, yulaf, karabuğday, çavdar vb.) ve tam taneden öğütülmüs tahıl unları, talebinin etkilendiği gözlemlenmektedir.

Şirketin üretimdeki ana hammaddesi olan buğdaya ait ekim alanlarının, yurtiçinde meydana gelen mevsimsel koşul değişiklikleri sebebi ile daraldığı gözlemlenmektedir. Bu noktada, tarım ve gıda sektörü paydaşlarının ortak menfaatleri ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı&#;nın güttüğü tarım destek politikalarının yardımıyla, ekim alanlarının genişlemeye başlayacağı ve yerli rekoltenin artacağı beklentisindedir.

Dünyanın en büyük buğday üretim ve ihracat bölgelerinden Rusya-Ukrayna sathında yaşanmakta olan savaşın buğday arzına ve fiyatlarına yansımakta olan etkileri sektör gündeminin sıcak konularındandır. Savaşa rağmen Türkiye&#;deki buğday hammaddesi kullanan üretim sektörü oyuncuları önemli derecede olumsuz yönde etkilenmemektedir.

Söke Un, sektördeki tüketici eğilimlerinin endüstriyel unlu mamul ürünlerine talebi artırmakta olduğunu gözlemlemektedir. Şirket bu nedenle, endüstriyel satış kanal müşterilerinin siparişlerinin artma eğiliminde olacağı beklentisindedir.

Endüstriyel müşteriler, şirketin ürünlerini kendi tesislerinde tekrar üretim prosesinden geçirerek, ambalajlı unlu mamullere dönüştüren üreticilerdir. Söke Un, endüstriyel müşterilerin özel nitelikli siparişlerini karşılayabilme kabiliyeti olduğu ve kapasitesinin de bu satış kanalındaki artışı destekleyeceği kanaatindedir.

Şirketin faaliyetleri döviz kurundaki dalgalanmalardan olumsuz etkilenebilmektedir. Hem yerli üretim buğdayın hem ithal edilen buğdayın fiyatları döviz kurunun değişimlerinden etkilenebilmektedir. Döviz kurundaki ani değişimlere karşı şirket risk azaltıcı tedbirlere başvurmaktadır. Bu sayede şirket döviz kurundaki dalgalanmalara rağmen önemli bir zarara uğramadan faaliyetlerine devam edebilmektedir.

Söke Un Finansal Gücü

Şirketin yıllık dönemlere göre gelirleri;

Yılı: TL

Yılı: TL

Yılı: TL

Şirketin 6 aylık dönemlere göre gelirleri;

İlk 6 Ay: TL

İlk 6 Ay: TL

yılında bir önceki yıla göre %35,22 artış gösteren toplam hasılat yılında bir önceki yıla göre %36,52 artış göstermiştir.

yılında hasılatta meydana gelen artışın ana kaynağı profesyonel ürünlerde meydana gelen hem fiyat hem de hacim artışı olarak öne çıkmaktadır.

Söke Un&#;un hasılatında tarihinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre %,97 artış gerçekleşmiştir. Söz konusu dönemde meydana gelen artışın ana kaynağı profesyonel ürünlerde meydana gelen %,4 oranında hacim artışı ve %96,7 oranında gerçekleşen ortalama fiyat artışı olarak öne çıkmaktadır.

Söke Un Kârlılığı

Şirketin yıllık dönemlere göre brüt kâr marjı (kârlılığı);

Yılı: 12,9%

Yılı: 13,7%

Yılı: 11,7%

Şirketin 6 aylık dönemlere göre brüt kâr marjı (kârlılığı);

İlk 6 Ay: 11,8%

İlk 6 Ay: 20,0%

yılında, yılına göre brüt kar marjındaki düşüşün sebebi maliyetlerdeki artışın, piyasa koşulları gereği aynı zamanda ve oranda fiyatlara yansıtılamamasından kaynaklanmaktadır.

yılının ilk altı aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre brüt kar marjındaki ana artışın nedenleri ise;

  • Yeni ortaklık yapısı sonrası şirketin hammadde tedariğinde pazarlık gücünün artması, lojistik avantajları kullanabilmesi,
  • Maliyet yönetiminde gerçekleştirdiği iyileştirmeler ile satış fiyatlarında piyasa koşullarına bağlı olarak gerçeklesen artışlar
  • Ölçek ekonomisi kapsamında nitelendirilebilecek olan kapasite kullanım oranlarının artışı ile tonaj artışının sağlanması, hasılatın buna bağlı olarak artması ve tüm bu koşullar sonucunda iyilesen ticari şartlarıdır.

(Kaynak: Söke Un Halka Arz İzahnamesi)

Söke Un Halka Arzı Hakkında Bilmen Gereken Her Şey! -

Söke Un Nereden Para Kazanıyor?

Söke Un yıl sonu itibari ile satışlarının %98&#;ini yurt içine gerçekleştirmektedir. yıl sonu satışlarının cirosal bazda:

  • %34&#;ünü profesyonel ürünler,
  • %25&#;ini özel markalı paketli ürünler,
  • %23&#;ünü paketli ürünler ve %17&#;sini de tali ürünler oluşturmaktadır.

Söke Un&#;un, ürün portföyünde bu ana ürün gruplarının yani sıra tahıl unları, glütensiz ürünler, ekmek unu karışımları gibi ürünlerin bulunmasi tüketici memnuniyeti sağlanmasına ve tüketiciye en çok çeşit sunan markalardan olmak hedefine hizmet etmektedir.

Nielsen Perakende Araştırma Raporuna göre Söke Un, Türkiye Perakende Un Pazar&#;nda (İndirim Marketleri Hariç), yıl sonu itibari ile %22,6 ve itibari ile ilk sekiz, ay için %20,1 ciro payı ile lider konumdadır. Söke Un&#;un paketli un ürünleri Türkiye çapında birçok perakende satış noktasında yaygın olarak satılmaktadır.

Söke Un Halka Arzı Hakkında Bilmen Gereken Her Şey! -

Geleceğin Temel Taşı: Lityum-İyon Pil!

Lityum-iyon şarj edilebilir piller için ’den ’e kadar yıllık 21% oranın bileşik büyüme bekliyor. Bu oran, milyar dolarlık potansiyel bir erişilebilir pazar anlamına geliyor. 

Bu pillerin en yaygın kullanım alanı elektrikli araçlar. Elbette bu piller akıllı telefonlarda, dizüstü bilgisayarlarda, akıllı saatlerde, alternatif ve sanal gerçeklik başlık setlerinde de kullanılıyor.

Lityum-İyon ile Elektrikli Araç hisselerini ve daha fazlasını keşfet! 

Söke Un Halka Arz Taahhüt, Fiyat İstikrarı ve Hedefleri

Borsa İstanbul&#;da islem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca, bedelli sermaye artırımı yapılmayacağına,

Şirket Paylarının dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak sekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceğine, bu doğrultuda bir karar alınmayacağına ve/veya Borsa Istanbul&#;a veya SPK&#;ya veya yurt dışındaki herhangi bir menkul kıymetlere ilişkin düzenleyici kurum, borsa veya kotasyon otoritesine başvuruda bulunulmayacağına ve bu süre boyunca ileride yeni bir satış veya halka arz yapılacağına dair bir açıklama yapılmayacağı doğrultusunda taahhütte bulunmuştur.

Şirket&#;in mevcut tek pay sahibi Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş, verdigi tarihli taahhüdü ile, Şirket paylarının Borsa Istanbul&#; da islem görmeye başladığı: tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca, sahip olduğu halka arza konu olmayan Şirket paylarının, dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak sekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceği, bu doğrultuda bir karar alınmayacağı ve/veya Borsa Istanbul&#;a veya SPK&#;ya veya yurt dışındaki herhangi bir menkul kıymetlere ilişkin düzenleyici kurum, borsa veya kotasyon otoritesine başvuruda bulunulmayacağına ve bu süre boyunca ileride yeni bir satış veya halka arz yapılacağına dair bir açıklama yapılmayacağı doğrultusunda taahhütte bulunmuştur.

Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şirket paylarının Borsa İstanbul&#;da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca maliki olduğu halka arza konu olmayan Şirket payların halka arz fiyatının altındaki bir fiyattan Borsa Istanbul&#; da satmayacağına ve bu payların halka arz fiyatının altında Borsa Istanbul&#;da satılması sonucunu doğuracak sekilde herhangi bir işleme tabi tutmayacağına, söz konusu payların kismen veya tamamen bu kısıtlamaya uygun olarak satılması veya devredilmesi durumunda Kurul&#;un özel durumların kamuya açıklanmasına iliskin düzenlemeleri çerçevesinde özel durum açıklaması yapılacağına ve Borsa İstanbul dışında satılan payların da bu sınırlamaya tabi olacağının alıcılara bildirileceğine ilişkin taahhütte bulunmuştur.

Söke Un Halka Arzı Hakkında Bilmen Gereken Her Şey! -

Halka Arz Gelirlerinin Yüzde Kaçı, Nerede Kullanılacak?

Söke Un&#;un Halka Arz Gelirlerinin Kullanım Yerleri

Şirketin sermaye artışı yoluyla elde edeceği halka arz geliri, faaliyetlerini sürdürülebilir ve karlı bir sekilde büyümesi için kullanılacaktır.

Şirketin sermaye artırımı ile ihraç edilecek yeni payların halka arz edilmesi sonucunda halka
arz masraflarının çıkarılmasından sonra elde edilecek gelirin kullanım yerleri ile ilgili detaylı bilgiler ve kullanım yerlerinin dağılımı aşağıda sunulmaktadır:

Güneş Enerjisi Santrali Yatırımı (%)

Halka arzdan elde edilecek net gelirlerin yaklaşık %20 &#; %25&#;i Aydın ili Söke ilçesinde ve Ankara ili Sincan ilçesinde yer alan Aydın-Söke Fabrikası ve Ankara-Sincan Fabrikasının elektrik enerjisi ihtiyacının güneş enerjisi santrali ile karşılanması amacıyla yapılacak yatırımlarda kullanılması planlanmaktadır.

İlave Hammadde ve Mamul Deposu Kapasite Artışı (%)

Halka arzdan elde edilecek net gelirlerin yaklaşık %%15&#;i, Aydın-Söke&#;de ton kapasiteli ve Ankara-Sincan&#;da ton kapasiteli ilave hammadde ve mamul deposu yapımında kullanılması planlanmaktadır.

Unlu Mamuller Tesisi &#; Tesis, Makine ve Cihaz Yatırımı (%)

Halka arzdan elde edilecek net gelirlerin yaklaşık %%20&#;si &#;Söke&#; markalı unlu mamullerin çeşitlerinin üretimi amacıyla kurulacak &#;Unlu Mamuller Tesisi&#; yatırımında kullanılacaktır.

İşletme Sermayesi (%)

Halka arzdan elde edilecek net gelirlerin yaklaşık %%40&#;nın şirketin isletme sermayesi ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılması planlanmaktadır.

Finansal Yatırım (%)

Halka arzdan elde edilecek net gelirlerin yaklaşık %5-%10&#;unun, bütünleştirici büyüme stratejileri gereğince gıda sektöründe faaliyet göstermekte olan, yurt dışı ve/veya bölgesel pazarlarda pazar hakimiyeti olan, marka bilinirliği yüksek şirketlere stratejik ve finansal yatırım yapmak, yine şirket bünyesinde kurulacak &#;Söke Dijital Girişimcilik Atölyesi&#;nde geliştirilecek sektörel dijitalleşme fikirlerine, aynı alanda faaliyet gösteren hali hazırda start-up düzeyinde olan organizasyon ve şirketlere yatırım yapmak amacıyla kullanılması planlanmaktadır.

Söke Un Halka Arz Oransal mı, Eşit mi Olacak?

Söke Un halka arzı yurt içi bireysel yatırımcıya oransal dağıtım olarak gerçekleşecektir.

Sözlük

Halka arz nedir, halka arz dağıtım şekilleri, fiyat istikrar politikaları vs. nedir, diye merak ediyorsan Midas Akademi’de yer alan halka arz içeriğine ulaşabilirsin. 

Ayrıca Borsa İstanbul halka arz takvimi ve yeni halka arzlardan anında haberdar olmak istiyorsan linklere tıklayarak sayfamızı kaydedebilirsin!

Bu Bülteni Hazırlarken Okuduğumuz Kaynaklar

Taslak İzahname

Söke Un Halka Arzı Hakkında Bilmen Gereken Her Şey! -

Bu içerik, içeriğin yayınlandığı günkü veriler baz alınarak hazırlanmıştır. İçerikte geçen hedef fiyat tahminleri, uzman ve analist yorumları bu içeriğin yayınlandığı tarihte geçerlidir. Bu tahmin ve yorumlar zaman içinde değişkenlik gösterebilmektedir. Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Kullanılan hisse işlem görselleri; hisse adı, fiyatı ve grafikleri de dahil temsilidir, yatırım tavsiyesi değildir. 

Detaylı bilgi için: Midas Sorumluluk Beyanı

Söke halka arzında Borsa tarihinin en yüksek talep katsayısı gerçekleşti

Digital Logo

yılında İsviçre ve Türkiye ortaklı kurulan Foreks Digital, uluslararası para ve sermaye piyasalarından anlık veri yayını sağlama fikri ile yola çıkmış, sektörün deneyimli ve öncü teknoloji şirketlerindendir. Finansal teknoloji sektöründe geliştirdiği ürünlerle uluslararası standartları yakalayarak veri sağlayıcı bir firmanın ötesinde yenilikçi bir yazılım evine dönüşmüştür.

Modern FinTech ekosisteminin taleplerini öngörmek ve karşılamak için son teknoloji çok kanallı FinTech çözümleri oluşturarak, müşterileri için olumlu etki yaratan strateji, ürün tasarımı, geliştirme, kalite güvencesi, bulut dönüşümünü içeren ve sürekli güncellenen içerikleriyle anahtar teslim bir çözüm paketi sunmaktadır.

Çözümlerimiz

Siteye Gidin

© Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş.

Foreks Trader

Foreks Digital tarafından geliştirilmiş, mobil, web ve masaüstü uygulamalara sahip bir finansal teknoloji ürünüdür. Yatırımcıların anlık piyasa verilerini kesintisiz olarak takip edebilecekleri, analiz araçları ve algoritmalar ile yatırımlarına yön verebilecekleri kapsamlı yatırım platformlarını sunar.

2 milyondan fazla indirilme sayısına sahip Foreks Trader Mobil ile kullanıcılar diledikleri yerden piyasaları takip edebilirler. Esnek bir arayüze sahip olan Foreks Trader Web farklı cihazlarda ve farklı tarayıcılarda detaylı analiz imkanı sağlar. FXPlus Veri Terminali ise gelişmiş analiz araçları, detaylı raporlar, kendisine özel algoritmaları ile kullanıcılar için profesyonel bir yatırım ortamı sunar.

Uygulamalarımız

Müşteri Destek

Lisanslarınızla ilgili ödemelerinizi banka hesaplarımıza havale olarak veya kredi kartı yolu ile yapabilirsiniz:

Siteye Gidin

Foreks Trader

Foreks Haber Merkezi, yılından bu yana Foreks Digital bünyesinde ağırlıklı olarak siyasi ve ekonomi haberleri tarafsız olarak kullanıcılarına ulaştıran bir haber ajansı olarak hizmet vermektedir. Foreks Haber ile yurt içi ve yurt dışı finansal piyasalar ile ilgili haberlerin yanı sıra yorum, teknik analiz, anket ve raporlara anlık olarak ulaşılabilir.

Yatırımcıların takip etmek isteyecekleri son dakika ekonomi ve siyasi gelişmeler, güncel olaylar, şirket haberleri, döviz, kripto para, tahvil piyasaları ile enerji, metal, kıymetli metal, tarımsal ürün gibi emtia haberleri ve tüm sektörlere ilişkin yorumlar Foreks Haber altında yer alan kategorilerde kullanıcılara sunulmaktadır.

Haber Kanallarımız

Bize Ulaşın

Bize Yazın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası