polislik sözlü mülakat sonuçları 2019 / T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Polislik Sözlü Mülakat Sonuçları 2019

polislik sözlü mülakat sonuçları 2019

PMYO sınavı ne zaman? PMYO mülakat tarihi ve polis alımı!

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

PMYO sınav ve mülakat tarihleri polis olmak isteyen binlerce aday tarafından merak ediliyor. Ön başvurusunu tamamlayan adaylar Polis Akademisi tarafından belirlenen tarihler arasında ön sağlık kontrolü, fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sürecinden geçecek. Süreçte başarılı olan adaylar 2 yıl boyunca ön lisans ile mesleki düzeyde eğitimlere tabi tutulacak. Polis Alım başvuruları vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki PMYO sınavları ne zaman? PMYO mülakat tarihi ve detayları haberimizde…

PMYO sınavı ne zaman? PMYO mülakat tarihleri ve polis alımı

PMYO mülakat tarihi adaylar tarafından internet üzerinden araştırılıyor. Ön başvuru süreci 19 Ağustos tarihinde sona ermişti. Şimdi ise başvuruda bulunan adayları sağlık kontrolü, sınav ve mülakat süreci bekliyor. Peki, PMYO mülakat tarihi ne zaman? İşte PMYO sınav tarihi ve detaylar…

PMYO sınavı ne zaman? PMYO mülakat tarihleri ve polis alımı

PMYO MÜLAKAT VE SINAV TARİHLERİ

PYMO giriş sınavı ile ilgili kurum tarafından yapılan açıklamada, " yılı PMYO Giriş Sınavı (Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü, Fiziki Yeterlilik ve Mülakat Sınavı) Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların sınav giriş belgeleri sınav tarihinden önce Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi olan funduszeue.info internet adresinden yayınlanacaktır." denildi.

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?
a) T.C. vatandaşı olmak,
b) Lise ve dengi okul mezunu olmak,
c) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (,) ham taban puan almış olmak; Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (,) ham taban puan almış olmak, (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)
ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim ) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak – 01 Ekim tarihleri arasında doğmuş olmak),
d) Bayanlar için cm. erkekler için cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,
e) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,
f) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

PMYO sınavı ne zaman? PMYO mülakat tarihleri ve polis alımı

g) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;
1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,
2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,"
ğ) Eğitim-Öğretim yılının başlangıç tarihi itibariyle bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üye bulunmamak,
h) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
ı) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
i) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
j) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak,
k) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

ARKADAŞINA GÖNDER

PMYO sınavı ne zaman? PMYO mülakat tarihi ve polis alımı!

SON DAKİKA

Polis Akademisi POMEM mülakat sonucu sorgula (POMEM sözlü mülakat sonuçları açıklandı mı? )

 

 

POMEM polis alımı sözlü mülakat sonuçları için geri saym başladı. Merakla beklenen POMEM mülakat Sınavı sonuçları ileriki bir tarihte Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası funduszeue.info adresinden adaylara duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile  POMEM sözlü sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

POMEM SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

POMEM mülakat sonuçları henüz üçıklanmadı. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) Mülakat Giriş Sınavına Katılmaya Hak Kazanan Adayların Sınav Yerleri ile Tarihleri için bekleyiş 17 Ocak itibariyle sona erdi. POMEM dönem mülakat sonuçları ise  funduszeue.info adresi üzerinden Lisans veya Önlisans seçimini tıkladıktan sonra e-devlet üzerinden TC kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile sorgulama yapılarak öğrenilebilecek.

SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARININ İLANI NASIL OLACAK?

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamı olacak. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.


Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir.

Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası funduszeue.info adresinden duyurulacak. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğinde olacak.

Adayların eksik, yanıltıcı, yalan beyan, sahte evrak veya sınav komisyonlarını yanlış bilgilendirme sonucunda sınavlara katılarak başarılı olan adayların sınavı asıl ve yedek olarak kazanmış olsalar bile, geçici-kesin kayıt işlemleri yapılmayacak, kesin kayıt ve okula kabulleri yapıldıktan sonra bu durumları ortaya çıkanların, ilgili yasal mevzuat çerçevesinde eğitim-öğretimin herhangi bir aşamasında ilişikleri kesilecek.

 

Adayın söz konusu işleme kasıtlı olarak sebebiyet verdiğinin tespit edilmesi durumunda aday hakkında gerekli yasal işlem yapılacak.

Pomem Nedir?

Pomem açılımı Polis Meslek Eğitim Merkezi olan polis yetiştirme kurumunun kısaltılmış ismidir. 6 ay ve üzeri eğitim veren üniformalı ve yatılı polis okuludur. Bu okuldaki öğrencilerin tüm ihtiyaçları ve harçlıkları eğitimleri boyunca devlet tarafından karşılanmaktadır. Pomem diğer yatılı okullarda olduğu gibi eğitiminiz sırasında ev iznine çıkmanıza olanak tanır. Sosyal aktivitelere katılır, resmi ve dini tatillerde izinli sayılırsınız. Bu kurumdan mezun olduktan sonra polis unvanını alır ve Polis Teşkilatı bünyesinde hizmet edersiniz.

Pomem Şartları Nelerdir?

Pomem şartları yaş, eğitim, sağlık gibi kriterlerin toplamından oluşmaktadır. Öncelikle Pomem’e başvurabilmek için kontrol edilen kriter 31 Aralık itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmanızdır. Bayan ve erkeklerde yaş sınırı aynıdır. Askerlik şartı bulunmaz ve askerdeyken bile başvuru yapma şansınız bulunur. Polisler silahlı kolluk kuvveti olduklarından dolayı sağlık şartlarına oldukça dikkat edilir. Göz bunların en başında gelmektedir. Pomem’e girebilmeniz için iki gözünüzün görme gücü toplamının 20 üzerinden en az 16 olması gerekir. Lazer ile yapılan işlemler yasak olmayıp, oranı sağladıktan sonra bir önem arz etmez.

Genel sağlık şartlarında da aranan bazı özellikler bulunur. Başvuran kişinin kambur veya kuş göğsü kafese sahip olmaması, konuşmasının düzgün ve dişlerinin eksiksiz olması gibi şartlar da mevcuttur. Diş telinizin olması engel teşkil etmezken, 5’ten fazla dişinizin eksik olması durumunda başvurunuz reddedilebiliyor. Kellik engel oluşturmazken, hamilelik olması halinde direkt eleniyorsunuz. Bu aşamaları geçtikten sonra sicil durumunuz kontrol edilecektir.

Sizin veya birinci derece yakınlarınızın yüz kızartıcı bir suçtan sabıka kaydının bulunmaması gerekmektedir. Herhangi bir davadan koşullu serbest bırakılma kararı bile sicilinizi olumsuz etkiler. Hukuktaki suçların kişiselliğinden dolayı diğer aile üyeleri devlete karşı bir suç işlemedikçe sizi etkilemez.

Pomem Aşamaları Nelerdir?

Pomem aşamalarının genel hatlarıyla özeti KPSS sınavına girmek, İnternetten başvuru yapmak, ön sağlık elemesinden geçmek, fiziki yeterlilik parkurundan geçer not almak ve sözlü mülakata katılmaktır. KPSS baraj puanı ağırlıklı olarak 60 veya 65 olarak belirlenmektedir. Lisans mezunlarının genel yetenek ve genel kültür bölümünden asgari bu puanı almaları beklenir. Erkek adaylarda boy şartı iken bayanlarda santimetredir. Ön sağlık testinde boy kilo analizi yapıldıktan sonra fiziki parkura alınırsınız. Fiziki parkurda koşu, mekik, engelli parkur gibi şeylerdeki başarınız ölçülerek puanlamanız oluşturulur.

Pomem Puanı Nasıl Oluşur?

Pomem puanınız belli yüzdeler alınarak oluşturulur. KPSS puanınızın %30’u hesaplamaya dahil edilir. Ardından spor yani fiziki parkurdaki başarınıza göre verilen puanlama da KPSS oranınızın üzerine %30 puan olarak eklenir. Ve son olarak yapılan sözlü mülakat puanınızın %40’ı da katıldıktan sonra Pomem puanınız tamamlanmış olur. Bu puanlar Türkiye geneli ve katıldığınız il geneline göre sıralama yapılmasını sağlayacaktır.

Bayların asil listesi ve bayanların asil listesi oluşturulduktan sonra alınacak kişi sayısına kadar olan adaylar çağırılır. Herhangi bir nedenle gelmeyen veya bir durumdan ötürü elenen adayların yerine yedek listelerden aday çağrılmaya devam edilir. Bu şekilde senenin başında belirlene rakam doldurulunca alımlar kapatılır. Pomem okulundayken bile elenen aday olabileceğinden yedek adaylara sıra gelmesi imkansız olarak algılanmamalıdır. Son dakikaya kadar alımlar yapılmaktadır.

Paem-Pmyo-Pomem Yıl Sonu Mülakatı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası