oyak kar payı 2021 / KAP ***OYAYO*** OYAK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim

Oyak Kar Payı 2021

oyak kar payı 2021

  0,Açılış:  25,Önceki Kapanış:  24,En Yüksek
26,En Düşük
24,

dolar grafik
,
Değişim:  0,81%

OYAK Neması Açıklandı. OYAK 63'üncü Genel Kurulu Yapıldı

Mesajgönderen admin »

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)’ın 63’üncü Genel Kurulu bu gün Ankara’da yapıldı.

Genel Kurulda üyelerin merakla beklediği yılı neması açıklandı.

Üyelerin aylardır merakla beklediği, sosyal medyada değişik tahminlerin yapıldığı nema nihayet açıklandı.

günü yapılan genel kurulda yılı neması % olarak karara bağlandı.

OYAK tarafından verilen % oranındaki nema, OYAK’ın yılında enflasyon %68,8 iken verdiği i %94,9 nemadan sonra, son 22 yılda verilen en yüksek nema olma özelliğini taşıyor.

yılı Tüfe oranı 64,27 olarak gerçekleşmiş ve OYAK verdiği % nema ile üyelerine Tüfe oranının % 1,40 katı bir artış sağlamıştır.

93,8 milyar lira dağıtıma esas % Nema dağıtımı sağlanmıştır.

yılı Tüfe oranı %64,27 iken, yılı ilk 3 aylık Tüfe toplamı %,51 olarak gerçekleşmiştir.

Genel Kurulda alınan diğer karar ise üyelere verilen konut kredisi üst limiti TL. olarak yükseltilmiştir.

Genel Kurulda alınan diğer karar ve detaylar ayrıca açıklanacaktır.

OYAK İNTERNET SİTESİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Ordu Yardımlaşma Kurumu’nun 63’üncü Olağan Genel Kurulu; Millî Savunma Bakanı Hulusi AKAR, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar GÜLER, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa AVSEVER, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla GÜLAN, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment TATLIOĞLU, Genel Kurul Üyeleri, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Tümgeneral Mehmet TAŞ, Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri, OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş ERDEM’in katılımıyla gerçekleşti.

Millî Savunma Bakanı AKAR’ın başkanlığındaki heyet, Genel Kurul toplantısı öncesinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyet ATATÜRK’ün mozolesine çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulundu.

Millî Savunma Bakanı AKAR, Anıtkabir ziyaretinin ardından gerçekleşen Genel Kurul toplantısında katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Toplantıda OYAK Yönetim Kurulu Başkanı (E) Tümg. Mehmet TAŞ ve OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş ERDEM de Genel Kurul üyelerini OYAK’ın yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin örnek tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu modeliyle üyelerinin birikimlerine sürdürülebilir getiri sağlama misyonuyla aralıksız çalışan OYAK yönetimi, son 20 yılın en yüksek nema oranıyla bir kez daha önemli bir başarıya imza attı.

OYAK’ın yılı neması yüzde 90,1 olarak gerçekleşti.

GENEL KURUL’DA ALINAN KARARLAR VE TEMENNİLER:

KARAR

OYAK’IN 01 TEMMUZ TARİHİ İTİBARIYLA YÜRÜRLÜĞE GİREN TTK ÇERÇEVESİNDE HAZIRLANAN VE BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇEN YILI KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARINDA, %5 TEKNİK FAİZ TUTARI DÂHİL 93,,, TL’LİK (DOKSANÜÇMİLYARSEKİZYÜZKIRKMİLYON OTUZBİRBİNYÜZYETMİŞİKİTLKIRKİKİKURUŞ) “TOPLAM DAĞITIMA ESAS KAYNAK” OLUŞMUŞTUR. BU ÇERÇEVEDE, KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR BAZ ALINARAK HAZIRLANAN TEKNİK TABLOLARIN KABULÜNÜ VE TOPLAM DAĞITIMA ESAS KAYNAĞIN TAMAMININ, BİREYSEL ÜYE ORTALAMA REZERVİNE % OLARAK GERÇEKLEŞEN TOPLAM NEMA ORANINDA UYGULANMASI SURETİYLE,

AKTİF ÜYELERİN 31 ARALIK TARİHİNDEKİ REZERVLERİNE (TEKNİK FAİZ DAHİL) İLAVE EDİLEREK EMEKLİLİK YARDIMLARININ ARTTIRILMASINI,
EMEKLİ MAAŞI SİSTEMİNDEKİ ÜYELERİN 31 ARALIK TARİHİNDEKİ REZERVLERİNE (TEKNİK FAİZ DAHİL) İLAVE EDİLMESİNİ,
YILI BAŞINDAN BUGÜNE KADAR EMEKLİLİK YARDIMINA HAK KAZANARAK ÜYELİKTEN AYRILMIŞ OLANLAR İLE EMS’DEN ÇIKANLARA VE PAY AZALTIMI YAPANLARA AYRILIŞ TARİHİNE GÖRE HESAPLANARAK (AYRILDIKLARI TARİHTE KENDİLERİNE VEYA HAK SAHİPLERİNE ÖDENEN TEKNİK FAİZ HARİÇ) KENDİLERİNE VEYA HAK SAHİPLERİNE 11 MAYIS TARİHİNDEN İTİBAREN ÖDENMESİNİ,

KARAR

YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİNİN, 63’ÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURUL’DA ALINACAK KARARLARA VE ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK KONJONKTÜRE GÖRE REVİZE EDİLEREK UYGULANMASINI,

KARAR

KONUT KREDİSİ ÜST LİMİTİNİN 1,, TL’YE ÇIKARILMASINI VE 01 MAYIS TARİHİNDEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE HAK EDEN ÜYELERE KULLANDIRILMASINI,

KARAR

SAYILI KANUN İLE TEMSİLCİLER KURULU VE GENEL KURUL KARARLARINA İSTİNADEN HALİ HAZIRDA “MALULİYET YARDIMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ” İLE YÜRÜTÜLEN MALULİYET VE ÖLÜM YARDIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARI DÜZENLEMEK AMACIYLA HAZIRLANAN “ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU MALULİYET YARDIMI VE VEFAT EDEN MUVAZZAF ÜYELER BAKIMINDAN ÖLÜM YARDIMI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ”NİN GENEL KURULA SUNULAN ŞEKLİYLE KABUL EDİLMESİNİ,

KARAR

YILI 61’İNCİ OLAĞAN GENEL KURUL 1 NOLU TEMENNİDE BELİRTİLEN; KONUT ARSASI STOKUNU ARTTIRICI TEDBİRLERE DEVAM EDİLMESİ, HER GEÇEN YIL ÜYELERİN ARTAN KONUT İHTİYACININ VE KONUT EDİNMEDE YAŞANAN EKONOMİK GÜÇLÜK İLE ARTAN KONUT MALİYETLERİNİN OYAK KONUT KREDİSİ LİMİTİ İLE FİNANSMANININ SAĞLANMASINDA DA GÜÇLÜKLER YAŞANDIĞI (LİMİTİ ARTIRMAK BİR ÇÖZÜM OLARAK GÖRÜLSE DE KREDİ TAKSİTLERİNİN ÜYELERİN GELİR DÜZEYİ İLE KARŞILANAMAYACAĞI VB.) DİKKATE ALINARAK OYAK’IN YANI SIRA ALTERNATİF KONUT EDİNME SEÇENEKLERİNİN ARAŞTIRILMASI, MEVCUT VE GELİŞTİRİLMESİ PLANLANAN ARSA STOKU BİLGİLERİYLE BİRLİKTE 64’ÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULA RAPOR OLARAK SUNULMASINI,

TEMENNİ

OYAK KANUNU’NUN 11’İNCİ MADDESİ VE ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU TEMSİLCİLER KURULU ÇALIŞMA TARZI TALİMATI’NIN 1’İNCİ MADDESİ GEREĞİNCE TEMSİLCİLER KURULU ÜYELERİNE GÖNDERİLECEK DOKÜMANLARIN MÜMKÜN OLDUĞU ÖLÇÜDE DİJİTAL ORTAMDA ULAŞTIRILMASINI,

TEMENNİ

KÜRESEL EKONOMİK GÜÇLÜKLER VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN GETİRDİĞİ, ÜRETİM, LOJİSTİK VB. SORUNLAR İLE SAVAŞ VE SAVAŞ TEHDİTLERİ ALTINDA GEÇEN ZORLU YILINA RAĞMEN OYAK GRUBUNUN BU SÜREÇTEN BAŞARI İLE ÇIKMASINA İLİŞKİN HAZIRLANAN DETAYLI DOKÜMANLAR GENEL KURULUMUZA SUNULMUŞ VE İKİ HAFTA SÜREN ÖN ÇALIŞMALARIMIZDA İNCELENMİŞTİR.

BU KAPSAMDA, OYAK’IN YILINDA ELDE ETTİĞİ BAŞARILARDA BÜYÜK KATKILARI OLAN, MODERN, PROFESYONEL VE ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞI İLE KURUMUMUZUN BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE, UYUMLU VE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÖNETİLMESİNE İMKÂN SAĞLAYAN, BAŞTA YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ (E) TÜMGENERAL SAYIN MEHMET TAŞ OLMAK ÜZERE, YÖNETİM VE DENETLEME KURULU ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

YÖNETİM KURULUMUZUN ÇALIŞMA VE DESTEKLERİ İLE GENEL MÜDÜRÜMÜZ SÜLEYMAN SAVAŞ ERDEM’İN; ÜYELERİMİZİN EN BÜYÜK BEKLENTİSİ OLAN EMEKLİLİK DÖNEMLERİNİN RAHAT VE HUZURLU GEÇMESİNİ SAĞLAYACAK SONUÇ ALICI ÇALIŞMALARI İLE BU ÇALIŞMALARI YAPARKEN AYNI ZAMANDA ÜLKEMİZİN İSTİHDAM, İHRACAT, DIŞA BAĞIMLILIK VE STRATEJİK ÜRÜNLERE İLİŞKİN HUSUSLARI DA DİKKATE ALMALARI TAKDİRLE İZLENMİŞTİR.

YILINDA; MEVCUTLARIN İŞLETİLMESİYLE BİRLİKTE TARIM VE GIDA BAŞTA OLMAK ÜZERE MANYEZİT, DEMİR CEVHERİ, ZIRH ÇELİĞİ, KARBON SİYAHI, RO-RO LİMANI VB. YENİ YATIRIM FAALİYETLERİYLE KURUMUMUZUN BÜYÜMESİ, KÂRLILIĞI VE ÜLKE EKONOMİSİNE OLAN KATKISI TÜM ÜYELERİMİZCE MEMNUNİYETLE MÜŞAHEDE EDİLMİŞTİR.

OYAK’IN KÜRESEL ÇAPTA MİLLİ ÜRETİM GÜCÜNE SAHİP, ÜLKEMİZDE SEKTÖRÜNDE LİDER VE ÖNCÜ KONUMA GELMESİ, YENİ VE KÂRLI YATIRIMLARLA BUGÜNÜ VE GELECEĞİ DÜŞÜNEREK, ZORLU EKONOMİK KOŞULLARDA ÜYE BİRİKİMLERİNİN ARTIRILMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SONUCUNDA ORTAYA ÇIKAN, ÜYE BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYAN NEMANIN ELDE EDİLMESİNDE, FEDAKÂRCA VE ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARIYLA LİDERLİK YAPAN OYAK GENEL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN SÜLEYMAN SAVAŞ ERDEM VE DEĞERLİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR EDER, ÜYELERİMİZİN BEKLENTİLERİNİ BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA KARŞILAYACAĞINA OLAN İNANCIMIZI TEKRARLAYARAK BAŞARILI ÇALIŞMALARIN DEVAMINI DİLERİZ.

yılına ilişkin kâr payı alacağı olan emekli üyelerimiz ile Emekli Maaşı Sistemi’nden Çıkış/Pay Azaltımı yapacak üyelerimizin ödemeleri 11 Mayıs Perşembe günü OYAK’ta kayıtlı banka hesaplarına yapılacaktır.

Ayrıca;

· yılı içerisinde Emekli Maaşı Sistemi’ne giren ve maaş alma talebi olan üyelerimizin ilk maaşları,

· Aylık Maaş Uygulamasında olup yeni dönemde maaş alma talebinde bulunan üyelerimizin ilk maaşları,

· Sistem’de maaş ödemesi yapılmakta olan üyelerimizin yeni dönem maaşları,

Emekli Maaşı Bağlanması Hakkında Yönetmelik’in 15’inci maddesi uyarınca 19 Haziran Pazartesi günü ödenecektir.

· Sistem’de maaş alıp almama kararı ile ilgili değişiklik yaparak maaş almama talebinde bulunan üyelerimizin halen almakta oldukları maaş tutarları Mayıs dönemi dahil ödenecek ve Haziran döneminden itibaren durdurulacaktır.

· Mevcutta Üçer Aylık Maaş Uygulamasında olup maaş alan üyelerimizden Aylık Maaş Uygulamasına geçiş talebinde bulunan üyelerimizin aylık maaş ödemeleri Temmuz döneminden itibaren başlayacaktır.

Önemli Not: Kâr payı ya da Emekli Maaşı Sistemi’nde Çıkış Pay Azaltımı ödemesi olan üyelerimizin ödemelerini alabilmeleri için OYAK tanımlı T.İş Bankası, VakıfBank ya da Yapı Kredi Bankası hesabının bulunması gerekmektedir. OYAK tanımlı hesabı olmayanların, belirtilen bankalardan birinde hesap açtırarak OYAK hesabı olarak tanımlatmaları önem arz etmektedir. Açılan hesapların OYAK’a bildirilmesi ilgili banka şubesi tarafından yapılmaktadır.

Maaş (Kâr Payı) Alma Oran Değişikliği Hakkında Bilgilendirme
27 Nisan

Maaş (Kâr Payı) Alma Oran Değişikliği Hakkında Üyelerimizin Dikkatine;

EMS’de dileyen üyelerimiz maaş (kâr payı) alma oranlarını %1 ile %50 arasında kendi tercihleri doğrultusunda belirleme imkânına sahiptirler. Herhangi bir beyanı olmayan üyelerimizin aylık/üçer aylık gelir ödemeleri en fazla maaş (kâr payı) alma oranı olan %50 oranı esas alınarak yapılmaktadır.

Bu çerçevede, 02 Mayıs saat ila 08 Mayıs saat arasında OYAK Mobil Uygulaması veya OYAK Web Sitesi/Online Üye Hizmetlerinden tercih işlemleri yapılabilecek, işlem yapılmaması durumunda mevcut tercihler geçerli olacaktır.




Mesaj bağlantılarını göster

OYAK'ın Yılı Nema Oranı Açıklandı

Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonu olan Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), Olağan genel kurul toplantısını 14 Mayıs Cumartesi günü yaptı. OYAK üyelerinin gelecek kaygısı yaşamaması ve vazifelerini kaygısız bir şekilde yerine getirmelerine katkı sağlayan yılı neması %83,5 olarak açıklandı. Tüfe oranı yılında 36,08 olarak gerçekleşmişti. OYAK tarafından üyelere verilen %83,5 oranındaki nema ile yılında açıklanan Tüfe oranının %2,3 katı kadar artış yapılmış oldu. OYAK Bilgi Platformu kurucu ve yöneticisi emekli astsubay İbrahim Yuka, olağan toplantı yapılmadan evvel yılı için nema tahminini %83 ile %84 arasında açıklamıştı.

ÜYELERE KONUT KREDİSİ

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), Olağan kurulunda bir karar da üyelere verilen konut kredisinde oldu. Üyelere verilen konut kredisinin en üst limiti bin TL olarak güncellendi.

yılının başında emeklilik yardımı alma hakkı kazanan ve üyelikten ayrılanlar, emeklilik sisteminden tamamen çıkanlar ve pay azaltımı yapan üyelere, ayrılış tarihlerine göre hem kendilerine hem de hak sahiplerine nema ödemeleri belirlenecek tarihlerde yapılacak. OYAK'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada: " yılına ilişkin kâr payı alacağı olan emekli üyelerimiz ile Emekli Maaşı Sistemi’nden Çıkış/Pay Azaltımı yapacak üyelerimizin ödemeleri 24 Mayıs Salı günü OYAK’ta kayıtlı banka hesaplarına yapılacaktır. Ödeme bilgileri 23 Mayıs Pazartesi günü SMS ile iletilecektir." ifadelerine yer verildi.

Emlakcom

  ,49
Açılış:  
Önceki Kapanış:  
En Düşük
En Yüksek
imkb grafik
,
Değişim:  1,43%

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.