nevşehir kozaklı kyk yurdu / Nevюehir Kyk Kэz Црrenci Yurdu » KYK Yurtlar

Nevşehir Kozaklı Kyk Yurdu

nevşehir kozaklı kyk yurdu

Kozaklı Meslek Yüksekokulu

TERCİH-2021 İLÇEMİZ VE YÜKSEKOKULUMUZ HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME

04/07/2017

Kozaklı, Nevşehir'in Kaplıca'ları ile tanınan ilçesidir. İl merkezi olan Nevşehir'e en uzak ilçedir.İlçeye bağlı 27'i Köyü bulunmaktadır. İlçenin il Merkezi olan Nevşehir'e uzaklığı 85 Km, çevre iller Kayseri,Kırşehir ve Yozgat'a ortalama uzaklığı ise 90 Km'dir.

TARİHİ

İlçe 1954 yılında birbirine yakın mesafede bulunan Hamamorta, Buruncuk, Bağlıca ve Kozaklı köylerinin birleşmesi ile kurulmuştur. İlçenin ismi kurluşunda birleştirilen Kozaklı Köyü'nden gelmektedir. Kozaklı ilçesinin ahalisi Türkmen kökenli olup (Kızılkoyunlu-Akçakoyunlu-Yabanlı) aşiretlerinden oluşmaktadır. Ayrıca 18. yy sonlarında Toroslarda yaşayan yörüklerin iskan politikası sonrasında Nevşehir'in kuzey bölgelerine yerleştirilen ACIÖĞÜNLÜ (ya da acıön) aşireti de ilçenin önemli ve köklü yörük aşiretlerindendir. Hacıfaklı köyü başta olmak üzere birçok köyünde yerleşimi mevcuttur.

Kozaklı isminin nereden geldiği ise kesin olarak bilinmemektedir. Bu konu ile ilgili çeşitli rivayetler mevcuttur. Bu rivayetlerden bazıları ise şu şekildedir;

İlçede halen türbesi bulunan Kozoğlu isimli şahıs, kayalarla sıcak suyun etrafını çevirerek burada bir hamam meydana getirmiştir. Hamamın çevre köylerin ortasında bulunması sebebiyle Hamamorta adını aldığı, Türbe taşlarındaki yazılardan anlaşılmaktadır. Taşların üzerinde yapılan incelemede, Kozoğlu adlı şahsın Selçuklu'lar devrinde yaşadığı, ilçenin adının bu kişiden geldiği rivayet edilmektedir.

Anadolu'nun her alanında yaşayan yörüklerden, Aydın yöresi yörüklerinden "Kozak" isminde bir yörük beyinin geniş aile efradı ile birlikte hayvanları için yurt ve otlak arayışına çıkması ile şimdiki ismiyle anılan ve zamanında ormanlık bir alan olan "Kozaklı Köyü"ne yerleşmiş olmasıdır. Kozaklı adına değişik il ve ilçelerde rastlanmaktadır.(Örn; İskenderun, Manisa v.s.) İlk konaklama ve barınma yerlerinin Adana Kozan (sis sancağı) olduğu ve buradan iç ve batı bölgelerine doğru yayıldıkları için Kozaklı isminin bu beyin adından geldiği yoğun olarak kabul görmektedir. Bugünkü Kozaklı ilçesi sınırları içinde bulunan kaplıcalardan yükselen buharın pamuk kozasına benzediğinden, ileriden kozaya benzetilerek burada konaklandığı, bazılarının burada kalıp, bazı ailelerin daha batıya ve kuzeye doğru göç ettikleri de rivayetler arasında bulunmaktadır.

BARINMA:

İlçemizde barınma ihtiyaçları özel konutlar ve özel apartlar ile sağlanmaktadır. İlçemizde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurt bulunmamaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na başvuruda bulunulmuş olup çalışmalar devam etmektedir.

KAPLICALARI

Kozaklı Kaplıcaları, Alman Kaplıcaları Birliği sınıflamasına göre Sodyum, Kalsiyum ve Klor içermekte olup A ve C grubu şifalı sular grubuna girmektedir. Su sıcaklığı 27 °C ve 93 °C arasında değişmektedir. Sağlık turizminde önemli bir yere sahip kaplıcalar ve içmeceler Kozaklı ilçesinde son yıllarda yapılan yatırımlarla kendini hissetirir duruma gelmiştir.

Kozaklı Merkezinin yer aldığı vadi tabanında Hamamorta Mevkiinde MTA’ nın yaptığı derin sondaj sonucunda (MTA 1996, 2005 Türkiye Jeotermal Kaynakları Envanteri) 80–93 santigrat derece arasında değişen sıcaklık 275 lt/sn debi ve 63,3 mwt güce sahip akışkan görünür hale getirilmiş ve ülke ekonomisine kazandırılmıştır. Söz konusu jeotermal su; Termal Turizm, Kaplıca Turizm, Tarımsal alanda Seracılıkta ve Kozaklı İlçesinin ısıtılmasında kullanılmaktadır.

 Termal suyun iyi geldiği rahatsızlıkların başlıcaları; anti depresif tedavilerde, romatizmal hastalıklar, kas ve iskelet sisteminin ağrılı durumlarında, ameliyat sonrası Pst-Operatif hücre gelişiminde, cilt hastalıklarında, eklem ve eklem dışı kireçlenmelerde, ciltte gençleştirici, kırışıklıkları azaltıcı saç ve tırnakları güçlendirici ve parlaklık verici, muhtelif böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları vb.

İlçemizde sağlık turizmine yönelik olarak . İlçe Belediye Başkanlığına ait 20  Oda  32 yataklı kaplıca oteli, özel sektöre ait  508 apart 1.666  yatak kapasiteli, ayrıca 4 ve 5 yıldızlı 8 adet otellerimiz 1255 Oda 4012  yatak kapasitesi bulunmaktadır. Özetle, ilçemizde bulunan ve sağlık turizmine yönelik faaliyet içeren 20 adet tesis, 5.710 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir

SOSYAL DURUM:

İlçemizde mevcut sosyal yaşantıda turizm sezonu harici pek canlılık görülmez. Eğlence ve kültürel yönden halkımız, kaplıca bölgesinde bulunan piknik alanları, çay bahçeleri ile işletmelere ait sosyal tesislerde aktivitelerde bulunmaktadırlar. Genel olarak İlçemizde yoğunluk yaz aylarında görülmektedir. İlçemizde 1 adet çim futbol sahası, 1 adet halı saha ile otellerde yüzme havuzları bulunmaktadır.

İlçe nüfusu yaklaşık 7600'dür.

İLETİŞİM

Telefon         0384 471 45 75-  0384 228 10 00

Faks              0384 471 45 85

Adres            Bağlıca Mah. 825. Sokak No:14D Kozaklı NEVŞEHİR

Kozaklı Meslek Yüksekokulu'na Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nden karayolu ulaşımı için tıklayınız.

Kozaklı Meslek Yüksekokulu'na Ankara-Kayseri Devlet Yolu üzerindeki Topaklı Beldesi'nden Yüksekokulumuza ulaşım için tıklayınız.

E-posta         [email protected]

Daha fazla bilgi için lütfen Kozaklı Kaymakamlığı ve Kozaklı Belediyesi’ne ait web sayfalarını ziyaret ediniz.

http://www.kozakli.gov.tr/

http://www.kozakli.bel.tr/

KOZAKLI ERKEK ÖĞRENCİ YURDU

KOZAKLI ERKEK ÖĞRENCİ YURDU Firmamız Nevşehir şehrinde Kozaklı ilçesinde Yeni, 50600 Kozaklı/Nevşehir adresinde bulunmaktadır.

KOZAKLI ERKEK ÖĞRENCİ YURDUSektör_Adi sektöründe hizmet vermektedir.

KOZAKLI ERKEK ÖĞRENCİ YURDU Firmamıza sayfa üzerinden mesaj gönderebilir, yorumlarınızı bu sayfa aracılığı ile iletebilir ve firmamız hakkındaki şikayetlerinizi yazabilirsiniz. Sms ile firmamızı istediğiniz kişiye göndererek KOZAKLI ERKEK ÖĞRENCİ YURDU firmamızı beğenebilir ve firmamız hakkında gelişmeleri takip edebilirsiniz.

KOZAKLI ERKEK ÖĞRENCİ YURDU firmamıza sayfamızda yer alan iletişim bilgileri aracılığıyla telefon ile ulaşabilir aşağıda yer alan Yol tarifi aracılığı ile konumumuza erişebilirsiniz.

Firmamız bu sayfaya 5 Nisan 2020 itibariyle eklenerek internetten bulunmasını kolaylaştırılarak 297 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

Firmamızı aradığınızda bu sayfadan ulaştığınızı belirterek bu sayfa ile daha fazla ilgilenmemizi tavsiye edebilirsiniz.

Kozaklı'ya Kız Öğrenci Yurdu Yapılıyor

Muhsin Özdemir " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir yaptığı açıklamada ;”Kozaklı Belediyesinden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze tahsisi yapılan ve uzun süredir uğraştığımız otelin Milli Takımlar Kamp Merkezi ve KYK kız öğrenci yurduna dönüştürülme işi kesinleşmiş oldu. Yaptığımız ihale sonucunda ihaleyi kazanan firma ile sözleşmemizi imzalayıp yer tesliminde bulunduk. Dönüşüm işinin hemen başlatılıp 2023 yaz dönemine bitirilmesi planlanmaktadır. 2 bloktan oluşan binamızın bir bloğu Milli Takımlar Kamp Merkezi olarak diğer bloğu da KYK kız öğrenci yurdu olarak hizmete açılacaktır.

En kısa sürede tamamlayıp hizmete açmayı düşündüğümüz bu muhteşem tesisimizin gerek Ulusal Milli Takımlarımıza gerekse yerelde başarılı sporcularımıza ev sahipliği yapması diğer yandan da Kozaklı da acil ihtiyaçlarımızdan biri olan KYK yurdu olarak hizmet vermesi planlanmaktadır.

Bu muhteşem tesisimizin ilimize kazandırılmasında desteği olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel’e, Nevşehir Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe’ye, Ak Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’a ve Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu’na sporcularımız ve gençlerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası