su sayacı durdurma yöntemleri / Bozuk Su Sayacı Nasıl Anlaşılır?

Su Sayacı Durdurma Yöntemleri

su sayacı durdurma yöntemleri

Doğalgaz Sayacı Nasıl Durdurulur ve Kalekalıp doğalgaz sayacı durdurma hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. Doğalgaz sayacı hileleri işte detayları.

Doğalgaz faturalarına son zamanlarda çok fazla zam gelmiştir. Doğalgaz faturanızı düşürmek için evin izolasyon olması oldukça önemlidir. Doğalgaz sayacı gaz tüketimini metreküp cinsinden hesaplayan bir cihazdır. Daha az fatura ödemek için insanlar çeşitli yöntemlere başvurmaktadır. Fakat bu yöntemler yasal değildir. Sizlere sayacı durdurabileceğiniz bir yöntemi anlatacağız.

Doğalgaz sayacına bazı kuvvetli mıknatıslarla müdahale sonucunda bazı marka sayaçların durduğu söylenmektedir. Fakat bu durumda gaz geçirmeye devam etmektedir. Bazı şehirlerde doğalgaz tasarruf cihazı olarak satılmaktadır. Bu yasal bir işlem değildir. Hakkınızda işlem başlatılır.

Doğalgaz sayacın dönmesini engellemek için mıknatıs ve iğne malzemeleri kullanılmaktadır. Ama böyle bir durumlar yasal olmadığından dolayı ceza yeme ihtimalleriniz oldukça yüksektir.

Doğalgaz Yardımı Nasıl Yapılır

Kalekalıp doğalgaz sayacı durdurma

Doğalgaz faturasına gelen zamlardan dolayı bazı kişiler yasal olmayan yollara başvurmaya çalışmaktadır. Fakat bu yolların hepsinde büyük cezalar yersiniz. Yasal olmayan bir işlem olarak görülen doğalgaz sayacını durdurma işlemleri için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası vardır.

Mıknatıs kullanarak sayacı durdurma işlemi yapılmaktadır. Maalesef bu işlemler başınıza kötü sonuç açabilir. Faturanızın az gelmesini istiyorsanız izolasyon yaptırmanız oldukça önemlidir. Evinizin camlarının yalıtımı önemlidir. Bu hususlara dikkat etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Kalekalıp doğalgaz sayacı durdurma

Mıknatısla doğalgaz sayacı durdurma

Diyaframlı sayaçlara bazı kişiler mıknatıs kullanarak durdurmaya çalışmaktadır. Mıknatıs ve iğne kullanarak sayacın dönmesini engellemeye bile çalışan kişiler vardır. Mıknatısla sayaç durdurma işlemi işe yaradığı bilinmemekle beraber yasal bir işlem değildir. Bu yapılan işlem kısaca kaçak doğalgaz kullanımına girmektedir. Etrafınızda yapan kişileri ihbar etmeli ve kesinlikle itibar etmemelisiniz.

Doğalgaz sayacı iç yapısı

Doğalgaz sayacının temel mantığı gaz tüketimini ölçmektedir. Gaz sayacı cihazı kayıt ölçüm mekanizmaları, güç kaynağı, bant genişliğine bağlıdır. Doğalgaz sayacının farklı farklı çeşitleri mevcuttur. Genel olarak çalışma prensibi şu şekildedir;

Diyafram ölçer odalara bölünmüştür. Her biri valf mekanizmasına bağlanmaktadır. İki ikinci miline sayaç bağlanır. Döner yapıya benzemektedir. Alternatif akımda asenkron motorlar gibidir. Mekanik enerji dönen rotolar sayesinde üretilmeye başlar. Türbinde çalışma sıvısını üretir.

Doğalgaz sayacı hileleri

Doğalgaz faturalarına çok büyük oran da zam gelmiştir. Bunu karşılamak için çoğu vatandaşımız başka yöntemler aramaktadır. Fakat aradığınız yöntemler sizlere büyük sorunla açabilir.  Maalesef çoğu kişi doğalgazın aynı bir bomba olduğunun farkında değiller. Doğalgaza yaptığınız her türlü davranış sizlere olumsuz olarak dönecektir. Doğalgaz aynı bir bomba gibi patlamaktadır. Hem canınızı hemde sevdiklerinizin canını tehlikeye atmanıza hiç gerek yok. Böyle bir hile fark edilirse maddi ve manevi olarak ceza uygulanır ve bu cezaların yükümlülükleri ağır olmaktadır.

Ankara Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz sahtekarlığı

Doğalgaz bir bomba gibidir. Doğalgaz sayacınıza müdahale etmeniz demek bombayla oynamanız demektir. Ne etraftan ne de yorum sitelerine itibar etmeyiniz. Doğalgaz sahtekarlığının maddi sonuçları olduğu gibi bir de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çaptırılırsınız. Böyle bir durumla karşılaşmamanız için böyle yöntemlere başvurmayınız.

Son zamanlarda mıknatıs ile sayacı durdurma işlemi yapılmaktadır. Böyle bir durum oldukça tehlikelidir. Hem kendi hemde sevdiklerinizin canını bu kadar kolay riske atmayınız.

Doğalgaz sayacına bal nasıl dökülür

Bazı vatandaşlar sayacı durdurmak ve yavaşlatmak için çeşitli yöntemler kullanmaktadırlar. Maalesef ki bu yöntemler başınıza kötü sonuçlar açabilmektedir. Bu yöntemler patlama riskini arttırmaktadır. Bal ve reçel kullanarak sayaç yavaşlatma işlemi yapan bazı kişilerden dolayı tüm apartman patlama riskiyle baş başa kalır.

Faturalara büyük bir zam gelmiştir. Ama kaçak doğalgaz kullanımı ne kadar doğru bir davranıştır? 1 yıldan başlayarak 3 yıla kadar hapis cezası ve maddi cezalar da bu kişiler için uygulanmaktadır. Hem başkasının canına mal olmayın hemde kendiniz adına yasal biri işlem başlatılmasın.

Eca doğalgaz sayacı durdurma

Vatandaşlarımız son zamanlarda doğalgaz sayacını durdurma yöntemleri aramaktadır. Maalesef böyle bir yöntem yoktur. Böyle bir yöntem olsa dahil kesinlikle bu yöntemleri kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.

Mıknatısla sayaç durdurma işlemi işe yaradığı bilinmemekle beraber yasal bir işlem değildir. Bu yapılan işlem kıssaca kaçak doğalgaz kullanımına girmektedir. Etrafınızda yapan kişileri ihbar etmeli ve kesinlikle itibar etmemelisiniz.

Doğalgaz kaçak kullanım nasıl yapılır

Bazı kişiler yasal olmayan yollara başvurmaya çalışmaktadır. Fakat bu yolların hepsinde büyük cezalar yersiniz. Yasal olmayan bir işlem olarak görülen doğalgaz sayacını durdurma işlemleri veya kaçak doğalgaz kullanmak işlemleri için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası vardır.

Mıknatıs kullanarak sayacı durdurma işlemi yapılmaktadır. Maalesef bu işlemler başınıza kötü sonuç açabilir. Faturanızın az gelmesini istiyorsanız izolasyon yaptırmanız oldukça önemlidir. Evinizin camlarının yalıtımı önemlidir. Bu hususlara dikkat etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Kombiye magnet yapıştırmak

Kombilerinize magnet yapıştırmanızın herhangi bir zararı olmaz. Ufak mıknatıs güçleri kombiye herhangi bir zarar vermemektedir. Ama amacınız sayacı veya kombiye etki ederek doğalgaz faturasının düşük gelmesini sağlamak istiyorsanız yanlış yoldasınız.

Mıknatıs kullanarak sayacı durdurma işlemi yapılmaktadır. Maalesef bu işlemler başınıza kötü sonuç açabilir. Faturanızın az gelmesini istiyorsanız izolasyon yaptırmanız oldukça önemlidir. Evinizin camlarının yalıtımı önemlidir. Bu hususlara dikkat etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Doğalgaz Faturası Nasıl Az Gelir – Doğalgaz Fatura Hesaplama

T.C. No ile Doğalgaz Borç Sorgulama

Balonlu Naylon İle Doğalgaz Faturası Nasıl Yarıya İndirilir

Elektrik sayacı durdurma yöntemleri

Elektrik sayaçları elektrik tüketiminin ölçülmesine yarayan cihazlardır. Elektrik sayaçları mekanik ve elektronik olmak üzere iki çeşittir. Yeni teknoloji ile daha doğru ve güvenilir ölçüm yapan akıllı elektronik sayaçlara geçişler yapılıyor olsa da mekanik sayaçlar da hala kullanımda. Bazı kullanıcılar bu cihazların yaptıkları tüketim ölçümlerini yanıltmak için birçok hile ve yönteme başvuruyor. Sayaçları durdurma veya yanıltma amaçlı yapılan müdahalelerin kaçak elektrik kullanımı sayıldığını ve cezalandırıldığını da söylemeden geçmememiz gerekir. Bu tip sayaç hileleri yetkililerce tespit edilmektedir. İşte kaçak elektrik kullanmak için yapılan sayaç hileleri


Elektrik sayacını bozarak kaçak elektrik kullanımı

Elektrik sayaçlarının yaptıkları ölçümleri yanıltmak ve elektrik faturası ödemekten kaçınmak için bazı kullanıcıların yaptığı elektrik sayacı durdurma, bozma veya yavaşlatma gibi hareketler yönetmeliğe aykırı müdahalelerdir. Kullanıcıların fatura ödemekten kaçınmak için böyle hilelere başvurması cezalandırılır. Kişi, kaçak elektrik kullanımı yapmış sayılır ve suç işlemiş olur. Aşağıdaki durumlarda kaçak elektrik tüketimi yapıldığı kabul edilir:

  • Dağıtım sisteminden kaçak hat çektirmek ve elektrik kullanmak: Abonelik olmadan kaçak olarak yapılan hat bağlantılarıyla elektrik kullanmak yasaktır.
  • Binadaki içindeki tesisat üzerinden kablo çekerek elektik kullanmak ve elektrik sayaçlarına müdahale ederek yanıltmak, eksik veya hatalı ölçüme sebebiyet vermek.
  • Yönetmeliklerle izin verilen usuller dışında kaçak sayaç ile elektrik kullanımı yapmak.
  • Yetkililerin kesmiş olduğu elektriği bireysel imkanlarla açmak, açtırmak, mühürlenmiş sayaçların mührünü kurarak kullanım yapmaya devam etmek.

Elektrik sayacı durdurma, yavaşlatma veya bozma amaçlı hileler

Elektrik sayaçlarını yanıltarak kaçak kullanım yapmaya çalışan kullanıcıların sayaç tipine göre denedikleri bir çok yöntem vardır. Manyetizma etkisiyle içindeki diskleri dönen ve bu şekilde ölçüm yapan mekanik sayaçlarda bu işleyiş prensiplerini etkileyecek hileler ile bazı yanıltma yöntemleri kullanılıyor.

Mekanik sayaçları durdurma veya yavaşlatmak için kullanılan yöntemlere örnek olarak şunları sayabiliriz:

  • İğne yardımı ile sayacın diskini delerek yavaşlatmak
  • Mıknatıs kullanarak sayacın çalışmasını belli bir süre durdurmak

Yukarıdaki  örneklerde kullanılan yöntemler doğrudan kaçak elektrik kullanımı anlamına gelmektedir. Günümüzde mekanik sayaçların büyük kısmı elektronik (akıllı) sayaçlarla değiştirilmiştir ve yeni düzenlemelere göre sayaç değişimlerinde yeni takılacak cihazların akıllı sayaçlar olması öngörülmektedir. 

Elektronik sayaçlarda iğne veya mıknatıs gibi yöntemler işe yaramaz. Yine de kaçak elektrik kullanma meraklıları her geçen gün yeni hileler üretmeye çalışmaktadırlar. Elektrik tüketimi ölçen sayaçlardan kaçınmak için, tesisatın bina içinde sayaca gelmeden önceki bölümünden kablo çekerek kaçak elektrik kullanımı yapmaya çalışan kullanıcılara rastlanıyor. Bu gibi durumlar ihbar ve kontroller vasıtasıyla kolaylıkla tespit edilmekte.

Kaçak elektrik kullanımı suçtur! Kaçak yollardan elektrik kullanmak, elektrik enerjisini çalmak demektir. Kaçak elektrik kullanımının ülke ekonomisine ve dolaylı olarak diğer kullanıcılara yüklediği yükler göz ardı edilmemelidir. Bu açıdan bilinçli tüm vatandaşların kaçak enerji kullanımlarını bildirmesi ortak bir sorumluluktur. Çevrenizde kaçak elektrik kullananları  numaralı Elektrik Arıza Çağrı Merkezine şikayet edebilir veya bölgede görevli dağıtım ve tedarik şirketlerinin internet sitesinden kaçak kullanım bildirimi yapabilirsiniz.

Elektrik sayacı hileleri ve kaçak elektrik kullanımı nasıl anlaşılır?

Dağıtım şirketi yetkilileri rutin kontroller, arıza durumları veya ihbar üzerine tesisat ve sayaç kontrolleri yaparken kaçak kullanım veya sayaç hilelerinden şüphe ederse derhal kullanıcı hakkında işlem başlatılır. Kaçak kullanım tespiti için işlemler sürerken sayaç mühürlenir ve kullanıcıya enerji verilmez. Dağıtım şirketi kaçak elektrik kullanımını veya sayaç hilelerini kanıtlayacak verileri toplar ve cezai işlem başlatılır. Ayrıca kaçak elektrik kullanımından dolayı suç duyurusunda da bulunur. 

Sayaç hileleri ve kaçak kullanım amaçlı müdahalelerin yetkililer tarafından anlaşılma ihtimali çok yüksektir. Elektrik sayacı durdurma, bozma, yavaşlatma ve yanıltma gibi teşebbüsleri ve diğer kaçak elektrik kullanma yöntemlerini en kısa sürede tespit etmek ve engellemek için dağıtım şirketleri her geçen gün daha kontrollü sistemler ile hizmetlerini geliştiriyorlar. 

Elektrik sayacınız bozulduysa ve doğru ölçüm yapmıyorsa, bu durum dağıtım şirketi tarafından kısa sürede fark edilecektir. Farkedilmeyen hallerde tüketici de sayacının bozuk olduğundan şüphe duyuyorsa dağıtım şirketine başvurmalıdır. Saya, yerine yenisi takılmak suretiyle incelenir. Sayacın bozulmasında tüketicinin müdahalesi söz konusu ise, bu durum anlaşıldığında kaçak kullanım yapılmış gibi işlem yapılır.

Sayaç Durduma, Bozma veya Yanıltmanın Cezası

Kaçak kullanılan elektrik bedelinin tespiti

Kaçak kullanımların miktarı tespit edilirken yönetmeliklere uygun şekilde tahmini bir tüketim hesabı yapılır. Bu tüketim miktarını belirlerken kaçak kullanım yapılan süre, yasa dışı kullanım yöntemi, tüketici grubu ve bölgedeki tüketim verilerinden yararlanılır. Örnek olarak kaçak kullanımda elektrik sayacı durdurulmış veya hat çekilerek kaçak kullanım yapılmış olabilir. Bu durumda tüketim 0 olacağından kaçak kullanılan elektrik müktarını hesaplamada bölgede benzer boyutta evlerin tüketim ortalamalarına bakılır.

Fiyatlama ise Tek Zamanlı Ulusal Tarife'de vergiler hariç fiyatlar üzerinden yapılır. Bu şekilde bir kaçak kullanım bedeli oluşturularak borç çıkarılır. Bu tutar üzerinden ceza uygulanarak kaçak kullanan kişiye kaçak elektrik cezası kesilir.

Sayaç hileleri ve kaçak elektriğin cezası ne kadar?

Kaçak elektrik kullanımında tahmini tüketim tutarı belirlendikten sonra kişinin kaçak elektrik kullandığı dönemiçin baz alınan ulusal elektrik fiyatlarının 1,5 katı uygulanır. Kaçak kullanım yapan kişi perakende satış sözleşmesi yapmamış ise, daha pahalı olan ticarethane abone grubuna vergi hariç fiyatları üzerinden hesaplanır.

Sayaç bozma ve kaçak kullanım cezalarının ödemesi

Kaçak kullanımın tespitinden sonra kesilen ceza faturası, belirtilen son ödeme tarihine kadar ödenmelidir. Kullanıcı faturaya itiraz edecek olsa bile öncelikle ödeme tarihine sadık kalarak faturayı ödemelidir, aksi takdirde gecikme faizi uygulanacaktır. Faturaya itiraz kabul edildikten sonra para iadesi yapılır.

Tüketicilerin kaçak elektrik faturasına itiraz edebilecekleri süre altı aydır. Eğer tüketicinin haklı olduğu anlaşılırsa, fatura tutarı gecikme zammı ile birlikte iade edilir. Kaçak faturası itirazına en geç 10 iş günü içinde cevap verilir. İtiraz sonuçlanana kadar faturayı ödeyen tüketiciye elektik verilmeye devam edilebilir.

Mıknatıslar, güçlü çekim kuvvetlerine sahiplerdir ve elektrik sayacı, su sayacı gibi hassas cihazlara zarar verebilirler. Özellikle Neodimyum mıknatıs kullanmanız gerekiyorsa, herhangi bir sayaçtan ya da manyetik alandan olumsuz etkilenebilecek herhangi bir cihazdan uzakta çalışmanızı tavsiye ediyoruz.

Mıknatıs denince pek çok kişinin aklına, görüntüsü demire benzeyen ferrit mıknatıslar gelir. Oysa sektörel anlamda, kullanım açısından bakıldığında en çok tercih edilen mıknatıs Neodimyum mıknatıstır. Mıknatıslar sadece endüstriyel sektörlerde kullanılmazlar. İnternetten ufak bir araştırmayla, mıknatıslarla yapabileceğiniz çok kolay küçük ev gereçlerine ya da yardımcı ekipmanlara ulaşabilirsiniz. Yani mıknatıslarla evinizde de çalışabilirsiniz.

Evinizde Neodimyum Mıknatıs Kullanarak Mucizeler Yaratın

Şu ana kadar bilinen en güçlü mıknatıs Neodimyum mıknatıstır. Ve evinizde yapılabilecek basit eşyalar için bile bu mıknatısın kullanımı tercih edilir. Özellikle evinizde mıknatısla çalışmanız gerektiğinde, çevrenizde bulunan cihazlara dikkat etmeniz gerekir.

Evinizde mıknatıs kullanarak, kendinizin yapabileceği bir materyal buldunuz. Peki, bu materyali yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeleri nereden temin edebilirsiniz? İnternet, malzeme temini için en rahat kanaldır. İnternet sitelerinde ihtiyacınız olan malzemeleri kolaylıkla ve uygun fiyata bulabilirsiniz. Evinizde kullanım için büyük ebatlarda, özel kesim mıknatıslara ihtiyacınız olmayacağı için, mıknatıs üreticilerinden destek almanıza gerek yoktur.

Mıknatısları kullanarak, evinizde, kendinizin üretebileceği, hayatınızı kolaylaştırabilecek küçük eşyalar ile ilgili bloğumuzda yer alan kendin yap projelerini okuyarak da bilgi edinebilirsiniz. Örneğin; teneke kapağı benzeri bir materyal, kalem ve mıknatıs ile buzdolabınızın üzerine yapıştırabileceğiniz baharatlıklar yapabilirsiniz. Bu ürün ve çok daha fazlası için bloğumuzu takip etmeye devam edin.

Mıknatıslar daha çok kuru sayaçları etkilerler, artık günümüzde evlerde kullanılan sayaçların çoğunun çalışma prensibi kuru sayaçlarınkinden farklıdır. Bu nedenle eskisi gibi, evinizde mıknatısla bir şey yaparken endişelenmeniz gerekmez. Ancak yine de tedbirli olmakta ve etrafta bulunan cihazları kontrol etmekte, mıknatıstan, manyetik alandan etkilenebilecek bir cihaz var ise ortamdan uzaklaştırmakta fayda vardır.

Evinizde çalışırken dikkat etmenizi tavsiye edeceğimiz bir başka nokta ise, satın alacağınız mıknatısın sınıfıdır. Evde ufak tefek araç gereçler yapmak için çok yüksek güce sahip bir mıknatısa ihtiyacınız olmayacaktır. N35 sınıfı Neodimyum mıknatıs, işinizi kolaylıkla görebilir. Daha üst sınıfı bir mıknatısla çalışmayı tercih etmeniz durumunda, sahip olacağı yüksek manyetik alan, yüksek çekim gücü nedeniyle kazaya neden olma ihtimali çok daha yüksek olacaktır.

Elektrik sayacındaki manyetik bant.

Çalışanlarımız sürekli olarak elektrik faturalarından tasarruf etmenin yollarını arıyor. Ve elektrik sayaçlarına anti-manyetik çıkartmalar yapıştırılmaya başlandığında, insanlar hemen elektrik sayacındaki anti-manyetik çıkartmanın nasıl atlanacağını düşündüler.

  • Doldurma nasıl atlanır?
  • Dolandırıcılığın Sonuçları

Anti-manyetik çıkartma hakkında daha fazla bilgi edinin

Dışa doğru normal bir çıkartmadan farklı olmamasına rağmen, dürüst olmayan vatandaşlara karşı mücadelede en güvenilir araç antimanyetik bir mühür olarak adlandırılır. Anti-manyetik conta, bir manyetik alanın sayaç üzerindeki etkisini algılamak için tasarlanmış yerleşik bir manyetik sensöre sahiptir. Bu çıkartmalar iki renkte gelir - kırmızı veya mavi.

Manyetik contaya siyah metin uygulanır. Kasette şunları okuyabilirsiniz:

  1. imalat şirketinin adı;
  2. iletişim telefon numaraları;
  3. seri numarası;
  4. üretim tarihi;
  5. manyetik contanın açılmaması gerektiğine ve bandın yanına bir mıknatıs getirilmesinin yasak olduğuna dair bir uyarı.

Dolgu bir toz kapsül içerir. Kimyasal madde bir noktada yoğunlaşmıştır. Mıknatısı sayacın üzerine koymaya çalıştığınızda bu toz kapsülü tamamen dolduracaktır. Tozun kapsülü doldurması için manyetik bandın mT'den fazla bir manyetik alana maruz kalması gerekir.

Elektrik sayacındaki bandı basitçe çıkarırsanız, bant yerine “AÇIK” veya “AÇIK” yazısı görünecektir. Bu yazıtın yıkanmasına hiçbir şekilde yardımcı olmaz. Elektrikçiler gelene kadar elektrik sayacınızı “süsleyecek”.

Bazı anti-manyetik contalar renkli bir desene sahiptir. Her yeni parti, farklı renkte çıkartmalar içerir. Bir mıknatısa maruz kaldığında, çizim sonsuza kadar kaybolur. Anti-manyetik bir sayaca bir desen uygulamak istiyorsanız, kendi başınıza başa çıkamayacaksınız. Ancak halk "zanaatkarları" hala elektrik sayacını aldatmanın yollarını buluyor.

Sayaçları nasıl atlayacağımıza bakmadan önce, aşağıda açıklanan yöntemleri kullanmaya başladıktan sonra artık etiketin orijinal görünümünü geri getiremeyeceğiniz konusunda sizi uyarmak istiyoruz. Ve anti-manyetik sayacı kontrol etmeye başladıklarında, sahtekarlık gerçeği keşfedilecek. Bu nedenle, elektrikten "tasarruf etmek" için insanlar aşağıdaki yöntemleri kullanır:

Elektrik faturalarından tasarruf etmek için okuyucularımız Elektrik Tasarruf Kutusu'nu tavsiye ediyor. Aylık ödemeler, koruyucuyu kullanmadan öncekinden % daha az olacaktır. Reaktif bileşeni ağdan kaldırır, bunun sonucunda yük ve bunun sonucunda akım tüketimi azalır. Elektrikli cihazlar daha az elektrik tüketerek ödeme maliyetini düşürür.

Bu arada, biri size tel kullanmanızı tavsiye ederse kaynak makinesi bir anti-manyetik mührü atlamak için bu tavsiyeye uymayın. Kaynak makinesinin telini ona bağlarsanız bant hemen çalışacaktır. Bundan sonra, manyetik conta hasar görecektir.

Tesisleri aldatmaya yönelik deneyleriniz başarılı olmadıysa, derhal elektrik tedarikçinizle iletişime geçmenizi öneririz. Böylece manyetik mührün sizin tarafınızdan kasıtlı olarak zarar gördüğü şüphesini ortadan kaldırmış olursunuz. Sadece elektrikçilerle konuşurken, onlara bandın nasıl hasar gördüğüne dair makul bir hikaye anlatın. Ve bu tatsız olay meydana gelir gelmez elektrik sayacındaki mührün hasarını derhal bildirdiğinizi onlara temin etmeyi unutmayın.

Dolandırıcılığın Sonuçları

Manyetik bir mührü durdurmaya karar vermeden önce, eylemlerinizin sonuçlarını düşünün. İlk olarak, elektrikçiler gerçeği keşfederse, cezalandırılmanız gerekir. Elbette beleşçilere 10 yıl hapis cezası verilmez ama idari para cezası ödemek zorunda kalırsınız. Ceza, manyetik mühür hasar görmemiş olsaydı ödeyeceğiniz aylık ödemeden çok daha yüksek olacaktır.

İkincisi, elektrikçiler manyetik contanın olduğunu öğrenirse, özellikle diğer komşular içerideyse, komşularınız tarafından bir "çukurlaşma" döneminden geçmek zorunda kalacaksınız. yüksek katlı bina sizin yüzünüzden elektriğe daha fazla para ödemek zorunda kalacak. Sayaçları durdurma arzusunun peşinde koşan "bedavacılarımızın" sadece eyalette değil, komşularında da çaldıkları ortaya çıktı. Ve komşular en iyilerle övünemezler Finansal pozisyon. Elektrik hırsızlarından daha zengin yaşasalar bile böyle muameleyi hak etmiyorlar.

Bu bağlamda, elektrik sayacındaki contaları durdurmak kârsız hale geldi. Büyük olasılıkla, yakın gelecekte onu durdurmanın etkili bir yolu olmayacak. Bunun nedeni, sayaç üreten firmaların contaları modernize etmek için yoğun bir şekilde çalışmasıdır.

Elektrikçiler, elektrik için YASAL OLARAK 3 KAT DAHA AZ ödeme yapmanın bir yolunu keşfettiler!

Enerji kaynakları ve özellikle sıcak ve soğuk su fiyatlarındaki artışla birlikte faturalar da yükseldi. Paradan tasarruf etmek için becerikli mal sahipleri, sayaçları durdurmak için neodimyum mıknatıslar kullanmaya başladı.

Buna karşılık, dolandırıcılıkla mücadele eden kuruluşlar, ölçüm birimlerini su sayaçları için anti-manyetik göstergelerle kapatmaya başladı. Bu basit cihaz hırsızlığa karşı % koruma sağlar ve ustalar henüz bunun bir yolunu bulamamışlardır.

Gösterge nasıl çalışır?

Antimanyetik bir contanın çalışması, yapısındaki özel maddelere maruz kaldığında renk değiştiren özel maddelere dayanmaktadır. manyetik alan. Yasadışı izinsiz giriş nedeniyle siyah olur. Çalışmalar, mıknatıs mm mesafeye yaklaştığında contanın çalıştığını göstermiştir. Ancak manyetik fırtınalara, mobil iletişim dalgalarına ve radyo parazitlerine karşı duyarsızdır. Bir mıknatısa maksimum 0,1 saniye süreyle kısa süreli maruz kalmak tehlikeli değildir. Gösterge, yalnızca manyetik alana 1 saniye veya daha fazla girerse siyaha döner.

Bu özelliklere dayanarak, sahipler aşağıdaki mazeretleri ortaya çıkaramayacaklardır:

  • Yakınlarda çalışan güçlü elektrikli aletler veya jeomanyetik alanlardaki değişiklikler nedeniyle göstergenin rengi değişti.
  • Mühür, kazara bir darbeden siyaha döndü. Testler, beton zemine çarptıktan sonra koruma maddesinin bütünlüğünü ortaya çıkardı.
  • İşlem, düşük veya yüksek sıcaklıklara maruz kalmaktan meydana geldi. Anti-manyetik conta, +50 °C'nin üzerinde donmaya ve ısınmaya karşı dayanıklıdır.
  • Bir su borusu patlamasından sonra antimanyetik korumanın ihlali meydana geldi. Gösterge uzun zamandır su altında olabilir ve onun için güvenlidir.

Her antimanyetik contanın kendi bireysel numarası vardır. Ölçüm istasyonuna kurulumdan sonra, bütünlüğü bozmadan onu baypas etmek artık mümkün değildir.

Su sayacı için anti-manyetik conta nedir?

Birkaç çeşit antimanyetik conta vardır. Özel perakende satış noktalarında bile satın alınabilirler. Ürünün görünümü, sıradan bir çıkartmaya veya kapsüllü dikdörtgen bir plakaya benziyor.

Kamu hizmetleri aşağıdaki conta türlerini kullanır:

  • Su sayaçları, gaz ve elektrik sayaçları, kapsüllü yapışkan bantlarla kapatılmıştır. Şeritte kapalı şeffaf bir oda var. İçinde koyu halka bulunan beyaz bir daire, manyetik olarak hassas bir maddedir. Çalışma prensibi, bir manyetik alana girdiğinde kapsülün tahrip olmasına dayanmaktadır. İhlal edilen odanın kendisi değil, içindeki madde olmasına rağmen. Beyaz nokta siyaha döner ve bu, bir mıknatısla durdurmak için ölçüm ünitesine yasadışı bir şekilde izinsiz girişi sembolize eder.
  • Başka bir antimanyetik gösterge türü, toz metallerden yapılmış dikdörtgen plakalarla temsil edilir. Plakanın ortasına manyetik desenli bir bant yapıştırılır. Güçlü bir manyetik alanın etkisinden, desen tamamen değişir veya kaybolur.

Güç mühendisleri genellikle elektrik sayaçlarını IMP 27 63 contalarla korur. Çıkarıldığında, pencerede bir yazı belirecek ve koruyucu alanın rengi bir mıknatısa maruz kalmaktan değişecektir. IMP göstergeleri su sayaçları için de uygundur.

Antimanyetik contaların birkaç derece koruması vardır:

  • değişen şekil, renk veya tamamen kaybolan desen;
  • göstergeyi termal, mekanik ve su etkilerinden koruyan koruyucu bir dış kaplama;
  • sayaç kutusundan çıkarıldığında etiketin rengini değiştiren özel bir yapışkan tabaka;
  • Termik göstergeli tezgah üzerinde bulunan manyetik contayı ısıtırken veya soğuturken, plakanın ortasında bir nokta belirecektir.

Tüm koruma dereceleri, enerji kaynaklarının çalınma olasılığını en aza indirerek sürekli olarak geliştirilmektedir.

Sayaca kimlerin anti-manyetik mühür koymasına izin verilir ve bu yasal mıdır?

Anti-manyetik contaların kurulumu 'de başladı ve bu da hemen nüfus arasında çok fazla öfke ve hoşnutsuzluğa neden oldu. Bu tür eylemlerin yasallığı ile ilgili birçok soru ortaya çıkmıştır. Yasal belgeler bu sorunla başa çıkmaya yardımcı olacaktır:

  • 6 Mayıs 'de Hükümet, kamu hizmetlerinin anti-manyetik göstergeleri kendi takdirlerine göre kurmalarına izin verildiğini belirten sayılı Kararı kabul etti. Karar daha sonra 19/09/ tarihinde değiştirilmiştir, burada paragraf 81(11) şunu belirtir: Yönetim şirketi veya enerji kaynakları tedarikçisi, kendisi tarafından kontrol edilen ölçüm istasyonunu mühürleme hakkına sahiptir.
  • 7 Aralık tarih ve FZ sayılı, soğuk su ve sıcak su tedarikçilerinin su sayaçlarını, kendi takdirine bağlı olarak yasadışı tüketimi önleyecek bu tür contalarla kapatmasına izin veren başka bir yasa daha vardır.

Tüm bu kararnameler, su, gaz ve elektrik sayaçlarına manyetik olmayan göstergeler kurmanın yasallığından bahseder. Ancak daire sahibi, anti-manyetik conta takılmasına karşı olabilir ve servis temsilcisinin eve girmesine izin vermeyebilir.

Yürürlükteki mevzuata göre, sahibinin izni olmadan yetkisiz bir kişinin özel bir bölgeye veya eve girmesi yasaktır.

Bu yaklaşımla, kamu hizmetleri, denetleyicinin ölçüm istasyonlarına erişiminin önünde bir engel ilan edecekleri mahkemeye gitme hakkına sahiptir. Bahsedilenlere atıfta bulunarak düzenlemeler, mahkeme, kaynak tedarik şirketinin bir temsilcisinin sayaca girmesine izin vermekle kesin olarak yükümlü olacaktır.

Bir su sayacına mıknatıs takmak için anti-manyetik göstergeleri aldatmanın yolları

Anti-manyetik contaların ortaya çıkmasından bu yana, ustalar hemen onu atlamak için cihazlar icat etmeye başladılar. Aslında, bunu yapmak imkansızdır, çünkü gösterge contanın kendisine "sıkıca" gömülüdür. Ek olarak, düzenleyici makamlar olası bilgisayar korsanlığı seçeneklerini dikkatle inceler ve ortaya çıkarsa geliştiricilere korumayı güçlendirmeye yardımcı olacak bilgiler sağlar.

Genellikle İnternet'teki çeşitli forumlarda, manyetik olmayan bir mührü atlamak için birkaç ipucu bulabilirsiniz:

  • su sayacının gövdesini paradan elastik bir bantla sıkıca sarın ve anti-manyetik göstergenin karşısına bir mıknatısı cihazın altından altına sabitleyin;
  • göstergeyi sıvı nitrojen ile dondurun;
  • göstergeyi manyetik alandan folyo ile örtün;
  • contayı yapıştırmadan önce su sayacının gövdesini silikonla yağlayın, böylece conta daha sonra kolayca çıkarılabilir;
  • tam olarak aynı contayı satın alın, yerel parçayı su sayacındaki numara ile bırakın ve göstergeyi başka bir contadan alarak çıkarılabilir hale getirin.

Hatta piyasada antimanyetik contaların mankenlerini satmaya başladılar. Sayaç gövdesine yerleştirilirler, denetleyiciyi dürüstlüklerine ikna ederler ve ayrıldıktan sonra ölçüm ünitesine bir neodimyum mıknatıs takılır.

Hemen söylenmelidir ki, bir kukla tespit edilirse, mal sahibi, miktarı mevcut tüketim standartlarının ve tarifelerinin on katına ulaşabilecek büyük bir para cezası ile karşı karşıyadır.

Mührün kasıtlı ihlali için para cezası miktarı

Herhangi bir avukata danışarak, mührün kasten bozulması veya zarar görmesine ilişkin kanunun maddesine göre ceza olarak ihtar veya idari para cezası verildiğini öğrenebilirsiniz. Bireyler için ceza miktarı ila ruble, yetkililer için - ila ruble.

Ayrıca, sayacın çalışmasına müdahale edildiğinde, bir hesaplama yönteminin kullanılması sağlanır: bu durumda, son üç ay için tüketilen su veya diğer herhangi bir ortak kaynağın hacmi, onaylanmış tüketim standartlarının ürününe göre belirlenecektir. ve 10'luk bir katsayı. Başka bir deyişle, ilgili standartlar on kat uygulanacaktır. Bu, bir mıknatıs kullanımından "kaydedilen" kaynak miktarını önemli ölçüde aşacaktır.

Özetle, anti-manyetik contanın son derece zor olduğunu belirtmek gerekir. Ve eğer kamu hizmetleri, sayacın çalışmasına müdahale gerçeğini kanıtlayabilirlerse, para cezası uygulayacaktır. Su tasarrufu için yalnızca yasal yolların kullanılmasını öneririz.

Hala sorularınız mı var? Onlara cevap ister misin?

Burada ayarlayabilirsiniz soru seafoodplus.info portalının uzmanlarına veya avukatlarına ücretsiz.

Bir Rus insanının zihniyeti yabancılar için anlaşılmazdır. Çağdaşımız, ünlü Kulibin'den daha kötü olmayan sofistike bir anti-manyetik mührü aldatmanın bir yolunu bulacaktır. Geliştiriciler "hacklemeye" karşı bir garanti veriyorsa, su sayaçlarındaki anti-manyetik contalar nasıl aldatılır? Akıllı bilim adamlarının gelişimi nasıl atlanır?

Su sayacı koruması

Üreticiler ve tüketiciler arasındaki mücadelenin tarihi

Anti-manyetik bir contanın yapım ilkesini ve bunun bir mıknatısa tepkisini düşünün. Nüfusun ihtiyaçları için su tüketiminin maliyeti küçük değildir. Sıcak su söz konusu olduğunda, maliyet dayanılmazdır.

İlk başta, ödemeyi etkileyen su tüketim okumalarının fiili tüketimden daha düşük olması için, basit mıknatıs. Tezgah üzerine kuruldu ve ölçüm mekanizmasının dönüşünü durdurdu ve su, ölçüm ünitesini atlayarak tüketiciye aktı.

Daha sonra geliştiriciler, mıknatıs korumalı sayaçlar üretmeye başladılar. Daha önce mükemmel çalışan zayıf bir mıknatıs, su ölçüm mekanizmasını durdurmayı durdurdu.

Modern Kulibins'in bir sorusu var: manyetik olmayan bir su sayacı nasıl durdurulur? Mıknatıs mıknatıs çekişmesi. Korumalı sayacın çalışmasını önlemek için birden fazla kullanmak gerekir. güçlü mıknatıs, korumalı bir su sayacında sayma mekanizmasını durdurabilir. Sayaca böyle bir mıknatıs koyarak, kurulu su sayacına rağmen su tüketiciye sessizce ücretsiz olarak sağlanır. Kulibins bir kez daha üreticileri ve konut ofisini atlıyor.

Su gecikmelerine karşı savaş yüklü sayaçlar, üreticileri çok basit ve çok basit bir sistem geliştiren bilim adamlarını geliştirmeye dahil etmeye zorladı etkili yöntemücretsiz su çekilmesine karşı mücadele. Geliştirildi antimanyetik contalar.

Antimanyetik conta türleri

Uyarı etiketleri olan bir yapışkan bant üzerine bir kapsül takılır. Özel bir sıvı içinde bulunan ve belirli bir geometrik desende düzenlenmiş, manyetik alana aşırı duyarlı en küçük elementleri içerir. Dört üçgen şeklinde kapsüllerde bulunan metal tozlu contalar da vardır. Çalışmalarının güvenilirliği %'dür.

Anti-manyetik bir conta nasıl çalışır ve bir mıknatısa tepkisi

mT'lik bir manyetik alana tepki veren bir conta, bir mıknatısa maruz kaldığında modelini anında değiştirecektir.

Antimanyetik conta - bununla nasıl başa çıkılır? Birçoğu hırsızlık korumasının ne kadar çalıştığıyla ilgileniyor? Denememelisiniz, çünkü mührün karşı tarafından bir mıknatıs getirseniz bile olacaktır. sıvı dökülmesi desen geometrisinde bir değişiklik ile kontrol kapsülünde.

Sayaç üzerinde böyle bir etki keşfeden konut ofisi çalışanları, normlara göre su kullanımı için bir fatura düzenleyecektir. Böyle bir hesap, göstergelere göre ödemeden çok daha fazlasıdır.

Konut ofisi tarafından sayaç üzerine kurulan anti-manyetik koruma, modern Kulibins'i orijinal bir çıkış yolu ve bununla başa çıkma yöntemlerini düşünmesini ve bulmasını sağladı:

  • Birçoğu kapsüldeki sıvıya dikkat etti. Takılı bir anti-manyetik contaya sahip bir sayaçta bir mıknatıs kullanmak için bir seçenek ortaya çıktı.
  • Yöntem, yapı kapsülündeki sıvının dondurulmasından oluşur. Sıvıyı kuru buzla dondurabilirsiniz. Ardından anti-manyetik contayı bir bıçakla dikkatlice çıkarın. Cihaza, su yükünü azaltan anti-manyetik contadan çıkan bir mıknatıs yerleştirilmiştir. Bu yöntemin çok karmaşık olduğuna dikkat edilmelidir. Ve anti-manyetik mühür işe yaradıysa, cezalardan kaçınılamaz.
  • İkinci yöntem, contanın dikkatlice ve zarar görmeden çıkarılmasına dayanır. Bu yöntem, bir jel tabakası ile kaplanmasına dayanmaktadır. Jeli uyguladıktan birkaç saat sonra çıkarma işlemine başlayabilirsiniz. Contayı bir bıçakla sessizce alarak dikkatlice çıkarın. Jel iyice nüfuz etmişse, zarar görmeden çıkarılacaktır.

Ayrıca birde şu var iyi yöntem bir halka kullanarak anti-manyetik korumalı sayacı durdurun.

Yüzük tasarımı

  1. Bunun için, bir manyetik alanı zayıf bir şekilde ileten bir ferromanyetik alaşımdan yapılmış beş aşamalı korumaya sahip bir halka kullanılır.
  2. Güvenilir çalışma için ikinci yalıtım malzemesi tabakası gereklidir.
  3. Bir sonraki, üçüncü katman manyetik alanı yansıtır.
  4. Dördüncü katman, üçüncü katmana sarılmış bir bakır teldir.
  5. Beşinci katman, dördüncü katmanın yüzeyinde yapılan yalıtkan bir kaplamadır.

30 mm dış çapa ve 15 mm iç çapa sahip bir halka ortaya çıktı. Bu halkalar ticari olarak temin edilebilir.

İki tip halka daha yapılır: dış çapı 40 mm ve iç çapı en az 25 mm. Üçüncü tip halkalar 55 mm dış çapa ve en az 45 mm iç çapa sahiptir.

İkinci seçenek, mıknatısın halka takılı ve ardından anti-manyetik korumaya zarar vermeden sayaç üzerine kurulur.

İlk iki tip kapsülün üzerine sıkıca monte edilir, bir halkada ortaya çıkar. Sayaca güçlü bir mıknatıs getiren manyetik alan kapsüle girmez böyle bir yüzükle korunuyor. Yani, anti-manyetik kapsülü tezgahtan çıkarmadan bir mıknatıs takabilirsiniz, bu da mekanizmanın güvenli bir şekilde durmasını sağlar.

Yukarıdakilerin özeti. Zamanımızın Kulibin'i, bilim adamlarının icatlarını atlamanın bir yolunu ve yöntemini bulacaktır. Hiçbir mühür Rus dehasına karşı koyamaz.

Enerji sayaçlarının üretimine dahil olan şirketler, ürünlerini sürekli olarak geliştirmekte ve onları bilgisayar korsanlığı girişimlerinden veya gerçek okumaları değiştirmekten korumaktadır. Bununla birlikte, zanaatkarları durdurmak zordur ve sürekli olarak üreticiler tarafından kullanılan en gelişmiş mekanizmaları aşmanın yollarını ararlar. Son yıllarda devletimizin vicdansız vatandaşları denetim servislerini aldatmak için her türlü sayacı durdurabilecek çok güçlü neodimyum mıknatıslar kullandılar.

Ancak, çok uzun zaman önce, su, gaz ve elektrikli ev aletleri muhasebe, antimanyetik bir mühür-etiket kullanmaya başladı. Yasadışı olarak ödemeden tasarruf etmeye alışmış insanlar arasında yeni fonların ortaya çıkmasıyla araçlar Onlarla nasıl başa çıkılacağı konusunda ateşli tartışmalar başladı. Bu nedenle, aptalca şeyler yapmamak için, çeşitli yardımcı programları kullanan her ev sahibi bilmeli - evde korumayı atlamak gerçekten mümkün mü?

Bugüne kadar geliştirilen farklı şekiller sizi etkileme girişimini görsel olarak bildiren anti-manyetik çıkartmalar elektrik ölçer güçlü manyetik alan. yılının başlarında, eski Birlik ülkelerinin toprak alanında, bu tür cihazlar su, gaz ve ışık tüketimi için sayaçlara kurulmaya başlandı. Ama anlayışlı modern adam pek çok başarılı girişim olmamasına rağmen, halk ustalarının bazı çıkartmalarla başa çıkmanın yollarını bulmalarına yardımcı oldu. Nüfusa enerji kaynakları sağlamaya yönelik hizmetler yerinde durmuyor ve daha sofistike koruma geliştirdiler.

İşaretler, sayılar ve metin ne anlama geliyor?

Anti-manyetik bir mühür, özel bir mühürleme bandına dayanan ve aşağıdakileri içeren hermetik bir kapsül ile donatılmış bir çıkartmadan başka bir şey değildir. manyetik olarak hassas süspansiyon. Süspansiyonda bulunan mikroskobik parçacıklar, mT'yi aşan manyetik alanlara duyarlıdır. Orijinal hallerini değiştirerek ve kapsülün içine yayılarak mıknatısın etkisini güç tüketimi kontrol cihazına bildirirler. Gösterge contası, kontrol ölçerin gövdesine yapıştırılarak monte edilir.

Normal durumda gösterge elemanı, 2 mm'ye kadar bir kesite sahip siyah bir nokta şeklinde, homojen bir kıvama sahiptir. Böyle bir koruyucu etiket bir mıknatıs tarafından kısa bir süre bile etkilendiğinde, nokta tüm alana yayılarak yapısını değiştirir. Bu durumda, tüm antimıknatıslar şu şekilde numaralandırılmıştır: bireysel olarak, cihazın gövdesinden çıkarılamazlar, çünkü bu, imhasına ve ilgili yazıtın ortaya çıkmasına neden olur.

Bu tür elemanlar, ev sahibinin huzurunda enerji denetiminin bir temsilcisi tarafından halihazırda mevcut olan sayacı kapatma eyleminin ana örneğine uygun olarak kurulur. Aynı zamanda, münferit bir elektrik tüketim kontrol cihazında koruma işlemi yapılması durumunda, tüketiciye mutlaka açıklanmalıdır. faturalar mevcut hükümet düzenlemesine göre.

Koruyucu etiketi çıkarmakla tehdit eden nedir?

Elektrik tüketicileri arasında anti-manyetik contaya karşı mücadele hakkında söylentiler olmasına rağmen, onu aldatmak kolay değil. En karmaşık göstergenin formda olduğu kabul edilir. siyah nokta herhangi bir manyetik alana maruz kalma ile tetiklenen kapalı bir kapsül içinde. Hiç bütünlüğü bozmaya çalışmak koruyucu eleman aşağıdaki sonuçlara yol açacaktır:

  • süspansiyonun kapsül içinde dağılımı;
  • çıkartmanın rengini değiştirin;
  • sertlik kaybı veya kontrol modelinin içilmesi;
  • mühür üzerinde bir uyarı etiketinin görünümü.

Hasarlı bir çıkartmanın bir enerji denetleme temsilcisi tarafından kontrol edilmesi durumunda, kurnaz ev sahibi adalete teslim edilecektir. idari sorumluluk. Anti-manyetik etiketi soyma girişimlerinin tespit edilmesi ve bir manyetik alan tarafından elektrik sayacına herhangi bir darbe alınması durumunda da para cezası verilecektir.

Antimanyetik bir conta nasıl atlanır - popüler yollar

Doğal olarak tüketicilere enerji kaynakları tedarik eden işletmeler, kendilerini olası kaynak hırsızlığından korumak için her yolu denerken, aynı zamanda koruyucu ekipmanlardan da tasarruf etmeye çalışmaktadırlar. Bazen şüpheli kalitede unsurlar kurarlar; zanaatkarlar atlatmak mümkün. Bununla birlikte, ölçüm cihazına modern bir anti-manyetik conta takılırsa, tüm bilinen yöntemler atlamak, yol açmak olumsuz sonuç.

Ancak yine de, başarısızlıklara rağmen, dolandırıcılar anti-manyetik mührü atlamanın yollarını aramaktan yorulmazlar. Maalesef saldırganlar için, etkili yollar aldatmak için böyle bir koruma mevcut değildir. Bu nedenle, vahşet için cezadan kaçmak mümkün olmayacaktır. Vicdanlı kamu hizmetleri ödeyenleri olmasına rağmen, bu geçerli değildir.

Özetle, su, ışık veya gaz olsun, enerji tüketim kontrol cihazlarının okumalarını değiştirmek isteyenlerin er ya da geç başarısız olacağını ve bir sonraki ölçüm cihazları kontrolünde kurnaz planlarının ortaya çıkacağını güvenle söyleyebiliriz. . Ve böyle bir durumda formda uygun cezayı bekliyorlar. idari para cezası oldukça büyük ölçekte ve özellikle ciddi durumlarda - kamu hizmetlerinden ve hatta cezai sorumluluktan tamamen kopukluk.

Video: su sayacındaki manyetik alan göstergesi

yaygın olarak kullanıldıkları için antimanyetik contalar sıcak ve soğuk sayaçları kullanırken sahtekarlığı önlemek veya tespit etmek için soğuk su, gaz ve elektrik, kamu hizmetleri tarafından böyle bir çıkartma kullanımının yasallığı konusunda nüfus arasında hararetli bir tartışma var. Kamu hizmetlerinin yükleme hakkına sahip olup olmadığını anlamaya çalışalım. sayaçta anti-manyetik etiket ve eğer öyleyse, hangi yasal belgeler bu hakkı destekliyor.

Bahis yapmaya izin veren yasal belgeler anti-manyetik çıkartmalar

1. 6 Mayıs tarih ve sayılı Rusya Federasyonu Hükümet Kararnamesi'nin 81 (11) paragrafı (19 Eylül 'te değiştirildiği şekliyle) " "Yönetim şirketinin veya enerji tedarikçisinin, sayacın çalışmasında parazite karşı korunmasını sağlama hakkına sahip olduğunu bildirir. Buna göre, bu hizmetler şunları ayarlayabilir: anti-manyetik çıkartmalar kendi bölümlerinde bulunan herhangi bir sayaç için.

2. Federal yasa " Su temini ve sanitasyon hakkında» No. FZ, 7 Aralık , sıcak ve soğuk su tedarikçilerinin kurulum yapmasını yasaklamaz. su sayaçlarındaki mühürler nüfus tarafından tüketilen suyun hesaplanması ve kontrolü için gerekli olan hacim ve türde ve ayrıca bu tüketimin gizlenmesinin gerçeklerini ortaya çıkarmak için.

3. Rusya Federasyonu Hükümeti Kararı 6 Mayıs N " Bina sahiplerine ve kullanıcılarına kamu hizmetlerinin sağlanması hakkında apartman binaları ve konut binaları» kamu hizmetleri temsilcilerinin gerekli gördükleri takdirde anti-manyetik conta takma hakları olduğunu belirtti.

Gördüğünüz gibi, en az üç durum Yasal düzenleme kamu hizmetlerinin ayarlayarak sağlanan enerji kaynaklarının çalınmasını önleyebileceğini belirtin. elektrik sayacındaki antimanyetik contalar, su veya gaz sayacı.

Sahibi manyetik olmayan bir çıkartma takılmasına karşıysa ne yapmalıyım?

Sayaç her zaman özel bir bölgede (evin avlusunda veya evin veya dairenin kendisinde), sahibinin izni olmadan yetkisiz kişilerin girmesine izin verilmediği yerde bulunur. Ve kamu hizmetleri temsilcilerinin eşiğe girmesine izin vermek istemezse, sayaçlara zorla giremezler. Bununla birlikte, uygulamanın gösterdiği gibi, bu yaklaşımı gören kamu hizmetleri, sahibinin büyük olasılıkla vicdansız olduğunu anlar ve izin almak için izin ister. tezgahta antimanyetik conta Yine de, zaten mahkeme yoluyla kuruldu. Mahkeme kararıyla, mal sahibi özerklik ayrıcalığını kaybeder ve kamu hizmetlerinin eve girmesine izin vermek zorunda kalır ve bu nedenle onlara fırsat verir. mühür takmak. Sahteciliğe karşı birçok yöntem vardır, birçoğu bu sitede ayrıntılı olarak açıklanmaktadır, bazıları şirketimiz tarafından sunulmaktadır, örneğin holografik yöntemler ve diğerleri. Bu yayında ürünlerinizi korumanın çok etkili, basit ve en önemlisi ucuz bir yolundan bahsetmek istiyorum.

Holografik Optik Elemanlar Yapısında basit olan bir holografik kırınım ızgarası, aynı zamanda karmaşık ve pahalı bir teknolojik unsurdur. Bu tür kırınım ızgaralarının ve daha genel olarak holografik optik elemanların kapsamı, genişliğiyle dikkat çekicidir. Bu, örneğin optik ve spektroskopi, lazer teknolojisi ve optoelektronik, entegre ve dalga kılavuzlu optiklerin yanı sıra holografik güvenlik elemanlarının, holografik folyoların ve baskı amaçlı kendinden yapışkanlı filmlerin seri üretimini içerir. Uygulamalar için kilit bir unsur olan holografik kırınım ızgarası gibi periyodik bir yapı, holografik kayıt ortamını ve GDR hazırlamanın tüm teknolojik aşamalarını değerlendirmek ve optimize etmek için bir test nesnesi görevi görür.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir