voleybolda pozisyon hataları / Voleybolda Pozisyon Hataları | CeReZFoRuM

Voleybolda Pozisyon Hataları

voleybolda pozisyon hataları

kaynağı değiştir]

Bir takım en az 2 sayı farkla 25 sayıda olduğu zaman seti kazanmış olur. olduğu durumlarda set 2 sayı fark oluşana kadar devam eder. Üç set alan takım maçı kazanmış olur. ’lik durum eşitliğinde beşinci set oynanır. Beşinci set 2 sayı farkı kuralıyla birlikte 15 sayı üzerinden oynanır.

Saha seçimi ve ilk servisi atacak takımın seçilmesi[değiştir kaynağı değiştir]

Her oyun alanında ön bölge orta çizginin tam ortası ve hücum çizgisinin arka kenarıyla sınırlıdır. Ön bölgenin yan çizgiler dışında serbest bölgenin sonuna kadar uzandığı varsayılır.

Servis bölgesi[değiştir

Voleybolda Pozisyon Hatası Nasıl olur ?

Voleybol sporu en çok pozisyon hatası yapılan spordur. İzleyenlerin aklına en çok takılan soru ise voleybolda pozisyon hatası nasıl olur sorusudur. Biraz karmaşık olan bu durum izleyenlerin kafasında soru işareti bırakır. Hep birlikte bu sorunun cevabını öğrenelim.

Voleybolda Pozisyon Hatası Nasıl Olur?

Voleybolda bir takım saha içerisinde 6 kişiden oluşmaktadır. Bu oyuncular belirli kural dahilinde saat yönünde dönmektedir. Bu kural basitçe şöyle açıklanır : Servisi karşılayan takım servis atma hakkını kazandığı zaman bu takımın oyuncuları saat yönünde bir pozisyon dönerler: 2 numaralı pozisyondaki oyuncu servis atmak için 1 numaralı pozisyona gider, 4 no’lu pozisyondaki oyuncu 3 no’lu pozisyona geçer. Bu sırada yanlış kişi servis kullanmaya giderse pozsiyon hatası yapmış olur. Bir diğer pozisyon hatası da pozisyon dizilimin de olur. Onuda aşağıdaki görselle daha iyi anlayabilirsiniz.

Voleybol Pozisyon Dizilimi

voleybolda pozisyon hatası nasıl olur

Voleybol sahasının içerisinde yazılı olmasa da 6 tane bölge vardır. Bu alanlarda oyunlar servis öncesi yerini alır. Fakat servis atılmadan önce uymaları gereken bir kural vardır : bir oyuncu servis öncesi sağındaki oyuncunun sağına geçemez, solundaki oyuncunun soluna geçemez ve önündeki oyuncunun önüne geçemez. Bunları yaptığı takdirde pozisyon hatası olur. Ama servis atıldıktan sonra bunları yapabilir.

Voleybol Dönüş Hatası Nedir?

Bir dönüş hatası; Servis, dönüş sırasına göre atılmadığı zaman olur. Dönüş hatası olduktan sonra

  • Yazı hakemi zile basarak oyunu durdurur. Hata yapan takım, rakip takıma bir sayı verilerek cezalandırılır ve servis atma hakkı da rakip takıma verilir.
  • Oyuncuların dönüş sırası doğru hale getirilir.

Bu kuralları öğrenince Voleybolda Pozisyon Hatası Nasıl Olur sorusunun cevabını almış oluyorsanız. Ayrıcal spor oyunları ile de ilgileniyorsanız:

Daha Fazlası İçin : e Futbol Ne Zaman Çıkacak? (PES )

Voleybol Nedir?

Voleybol, file ile ortadan ikiye bölünmüş toplam 12 kişinin 6 kişilik 2 takımla oynanan bir spor dalıdır. Oyunun amacı, topu filenin üstünden geçirerek rakip tarafa topun değmesini sağlamak ve rakip takımın aynısını yapmasını engellemektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası