kediler için mantar kremi / kedilerde mantar

Kediler Için Mantar Kremi

kediler için mantar kremi

Doğukan İlaç - Pet İlaçları ve Sağlık Ürünleri

Mantar efeksiyonları kedi ve köpeklerde ortamda bulunan mantarları soluması ya da mantarların ciltlerindeki bir çizikten, yaradan vücutlarına girmesi ile ortaya çıkar.

Kedi ve köpeklerde görülen mantar tırnağın, kıl ve derinin mantar enfeksiyonudur. Kedi ve köpeklerde mantar enfeksiyonları genellikle sonbahar aylarında ve 1 yaşından küçük hayvanlarda daha sıklıkla gözükür. Mantar tedavisindeki en önemli nokta doğru teşhis ve hijyendir.

Uzun tüylü kedilerde mantar enfeksiyonu yoğun olarak görülmektedir. Genç kedilerde bağışıklık sistemi güçlü olmadığından daha yoğun olarak görülür.

Kedi ve köpeklerde mantar enfeksiyonu alınan kültür örneği ile belirlenir. Kedilerin tüylerinde ve pençelerin yüzeyinde yaşarlar ve enfekte olmuş tüylerin etrafında kümeler halinde bulunurlar.


Kedi ve Köpeklerde mantar neden oluşur?

Evcil hayvanlarda mantar enfeksiyonu kontak yolla veya bulaşık malzemeleriyle meydana gelir. Hastalığın oluşumunda kedilerin genel durumundaki bozukluk, bir takım enfeksiyonları geçirmiş olması, zayıf düşmüş olmasından ve özellikle mantar etkeni bulaşmış tarak, makas ve fırçalardan bulaşabilmektedir.

Ayrıca hormon tedavileri, stres, zayıflık, beslenme bozukluğu ciddi şekildemantar oluşumunu etkileyen faktördür. Kedi ve köpeklerde mantar hastalığı tedaviden bir süre sonra tekrardan nüks edebilir.

Kedi ve Köpeklerde mantar oluşumunda ne yapılmalı?

Kedilerde mantar hastalığı en yoğun görülen deri rahatsızlığıdır. Mantar hastalığı köpeklerde piyoderma, bağışıklık sistemi ile ilgili hastalıklar uyuz, yoğun ve yanlış şampuanlar ile yıkamalarda aşırı kepeklenme, enjeksiyon sonrası bölgesel tüy dökülmesi ile kedilerde psikolojik dermatit, pire ısırıkları oluşması, yalama dermatitisi neoplazmalarla karşılaşılabilir. Kedi ve köpeklerde hareket alanları tek bir oda ile sınırlandırılmasında yarar vardır. Ama en önemlisi de evcil hayvanlarınızda bu şekilde şüphelendiğiniz bir durum ile karşılaştığınızda veteriner hekime başvurulmasıdır.

Kedi ve Köpeklerde mantar hastalığı belirtileri ve tedavisi

Mantarın çok kolay bulaşabildiğini söylemiştik, özellikle birden fazla kedinin birlikte yaşadığı ortamlarda mantar çok hızlı bulaşabilir. 

Hastalık etkeni dış ortama son derece dayanıklıdır. Haastalık etkeni dış ortama son derece dayanıklıdır. Klinik tablo kimilerinde çok şiddetli olurken kimi hayvanlarda çok hafif olarak seyretmektedir.


Belirtileri;

- Ciltte kızarıklık
- Tüy dökülmesi
- Deride pullanma
- Kötü kokulu cilt lezyonları
- Ciltte yağlanma
- Deride kalınlaşma
- Derisinde para gibi en az 1 cm yarı çaplı olarak görülür.

Tedavi;

Baska diğer deri hastalıkları ile karısabilecegi için veteriner hekime danışılmalıdır.

Mantar enfeksiyonlarında derinin normal hale gelmesini sağlayacak, çevreyi ve ortamıda dezenfekte edebileceğiniz ecosin için bizlere sosyal medya kanallarımızdan ya da iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Kedilerde mantar enfeksiyonu neden olur, nasıl geçer? Kedilerde mantar belirtileri ve tedavisi

Evlerimizin eşe kaynağı olan, sevimlilikleri ile hayatımıza eşlik eden kedilerin en çok karşılaştığı hastalık mantar enfeksiyonudur. Mantar enfeksiyonu her yaştan kediye bulaşabildiği gibi ırk ayrımı da göstermez. Sokak kedisinden cins kedilere kadar tüm kedilerde mantar enfeksiyonu görülebilir. Sizler için hazırladığımız yazımızda kedilerde mantar enfeksiyonu hakkında merak edilen tüm detayları bir araya getirdik.

Kedilerde Mantar Enfeksiyonu Neden Olur?

Kedilerde mantar enfeksiyonuna sebep olan pek çok etken bulunur. Bunlardan en yaygın olanları arasında kedilerde meydana gelen açık yaralardır. Açık yaralar enfeksiyon kapmaya meyilli olduğu için burada oluşan mantar virüsleri hızlı bir şekilde vücuda giriş yapar. Bu mantar enfeksiyonunun bulaştığı yer ise kedinin dışkısı olabilir. Toprağa dışkısını yapan bir kedi topraktan mantar ile temas alabilir.

Kedilerde Mantar Nasıl Geçer?

Kedilerde meydana gelen mantar enfeksiyonları için genel olarak kullanılan tedavi yöntemi arasında merhemler, antifungal kremler ve ağız yolu ile alınan ilaçlar yer alır. Mantar enfeksiyonu kapsamında mayadan dolayı meydana gelen bir deri enfeksiyonu da oluşmuş ise burada mantar banyosu denilen bir tedavi yöntemi kullanılır. Kedilerde mantar tedavisi yapılırken kedi sahipleri de oldukça dikkatli davranmalıdır. Bu mantar enfeksiyonu insanlara da bulabilir. Bu süreçte kedilere tedavi yapılırken kedi sahipleri de mayadan dolayı medyana gelen enfeksiyonların tedavisinde kullanılan özel şampuanlar ile yıkanmalıdır. Bunun yanı sıra eğer bu tedavi yöntemleri işe yaramaz ise bu mantara bağlı farklı hastalıklarda meydana gelir. Uzun süre tedavisi yapılmayan mantar enfeksiyonu kedilerin derisinde kiste ve acılara sebep verebildiği için tedavisinin aksatılmamasına özen gösterilmelidir.

Kedilerde Mantar Belirtileri

Mantar enfeksiyonu kapan kedilerde bazı belirtiler ortaya çıkmaktadır. Eğer kedilerde aşağıda yer alan belirtiler meydana gelirse veterinere götürülmeli ya da evde hızlı bir şekilde tedavi edilmelidir.

  • Ciltte kızarıklık meydana gelir. Kedinin burun ve göz çevresinde kızarıklar görülürken karın bölgesinde daha fazla görülebilir.
  • Tüy dökümünde artış yaşanır.
  • Kedilerin derisinde pul pul dökülmeler meydana gelir.
  • Mantardan kaynaklı kötü koku oluşur.
  • Kedide halsizlik görülür.
  • Kaşıntı başlar.

Kedilerde Mantar Enfeksiyonu İçin Aşı Gerekli Mi?

Kedilerde mantar enfeksiyonu meydana geldiğinde ilk olarak mantar banyosu, merhemler ve antifugal içerikli kremler kullanılır. Eğer mantar enfeksiyonu geç fark edilmiş ve ilerleme olduysa burada veterinerler mantar enfeksiyonu için aşı yapmayı da tercih edebilir. Ancak genel olarak ilk dönemde fark edilen mantar enfeksiyonunda kremler ve ağız yoluyla alınan ilaçlar ile tedavi tercih edilmektedir.

Kedilere Mantar Nereden Bulaşır?

Kedilere mantar enfeksiyonu genel olarak topraktan dışkı yolu ile bulaşır. Kişiler genel olarak sokak kedilerinde bakımsızlıktan dolayı ortaya çıkan bir hastalık olarak kabul etse de evde beslenen kedilerde de mantar enfeksiyonu sıklıkla görülebilir. Mantarlar kedilerin soluması ile vücutlarına girebildiği gibi ciltlerinde meydana gelen açık yaralar üzerinden de vücuda girebilir.

Kediler evlerimizin neşe kaynağıdır. Sevimli olan kedi dostlarımız son derece de hassastırlar. Yani kediler diğer hayvanlara göre daha kısa sürede hastalanıp, halsiz düşebilirler.  Kedilerde en yaygın görülen hastalıklardan biri de hiç kuşkusuz mantar enfeksiyonlarıdır.

Tüm kedi cinslerinde ortaya çıkan başlıca hastalıklardan biri olan mantar enfeksiyonu için kedi sahiplerinin daha duyarlı ve daha bilinçli davranmaları gerekmektedir. Çünkü mantar enfeksiyonlarının da kendi içerisinde çeşitleri mevcuttur. Yani bazı enfeksiyonlar kedilerin derilerinde görülürken, bazı mantar enfeksiyonları kedilerin direkt bağışıklık sistemine zarar vererek sevimli dostlarımızın vücutlarının hastalıklara açık hale gelmesine sebebiyet vermektedir. Bu nedenle kedi sahiplerinin “kedilerde mantar enfeksiyonu belirtileri nelerdir?” sorusunun cevabını bilmelerinde fayda vardır.

Kedilerde Mantar Enfeksiyonu Belirtileri

Kedinizin bakımını her ne kadar önem verseniz bile bazı dönemlerde bağışıklık sistemleri düşebilir. Özellikle mevsim geçişlerinde kedi beslenmelerine daha fazla özen gösterilmesi gerekir. Çünkü bu dönemde mantar enfeksiyonuna yakalanma riskleri ve diğer hastalıklara karşı daha duyarlı olma riskleri fazladır. Bu nedenle kedilerde mantar enfeksiyonu belirtileri nelerdir? gibi sorular sıklıkla sorulmaktadır.

1. Ciltte Kızarıklık

Kedilerin göz, burun çevresinde ve karın bölgesinde kızarıklıklar daha fazla görülür. Ayrıca kedinizi tararken, derilerinde kızarıklık gördüğünüz anda mantar enfeksiyonunu göz önüne alıp, hemen muayeneye götürmeniz tavsiye edilir. Kedilerin derilerinde oluşan kızarıklar, dostlarımızı rahatsız ederken, sürekli kaşınmalarına da neden olur.

2. Tüylerde Aşırı Dökülme

Dönem dönem kedilerde tüy dökülmesi görülür ve bu oldukça normal bir durumdur. Ancak kediniz her zamankinden daha fazla tüy döküyorsa mantar enfeksiyonunu mutlaka göz önüne alarak hemen bir veteriner hekime başvurmanız gerekebilir. Mantar enfeksiyonu nedeniyle kedilerde tüy dökülmeleri, bölgesel olarak daha fazla görülmektedir. Kedilerin kulak arkasında ve sırt bölgesinde tüyler daha sık dökülür.

3. Deride Pul Pul Dökülme

Daha çok ilerlemiş mantar enfeksiyonlarında deride pul pul dökülme gibi sorunlar gözlemlenebilir.  Özellikle tüylerin döküldüğü bölgelerde deride pullanma, kızarıklık, sulanma ve kaşıntı gibi durumlarla sıklıkla karşılaşılmaktadır.

4. Kedilerde Ortaya Çıkan Kötü Koku

Mantar enfeksiyonuna bağlı olarak, deride kötü kokular meydana gelebilir.  Bu durumda kedilerin temizliğine dikkat etmeniz en önemli faktör olarak karşımıza çıkar.

5. Halsizlik

Mantar enfeksiyonları sadece deri bölgesini etkilemekle kalmayıp, aynı zamanda kedilerin bağışıklık sisteminin zayıflamasına da neden olur. Bağışıklık sistemi düşen kedilerde halsizlik, zayıflama ve sürekli uyuma gibi durumlar görülmektedir.

6. Kaşıntı

Mantar enfeksiyonunun getirdiği sorunlardan biri de kaşıntıdır. Deride kızarıklık ve pul pul dökülmeye bağlı olarak, kaşıntı görülür. Eğer kediniz sürekli olarak kaşınıyorsa ve kaşınılan bölgelerde kanama meydana geliyorsa mantar enfeksiyonları ilerlemiş olabilir. Bu nedenle hemen tedavi sürecinin başlatılmasında fayda vardır.

Kedileri Mantar Enfeksiyondan Nasıl Koruyabiliriz?

Evcil hayvanlarımızdan birisi olan kedileri mantar enfeksiyonundan korumak mümkündür. Kedinizin bulunduğu ortamın hijyenik olması, yemek kabının düzenli olarak temizlenmesi, tuvalet alışkanlığının öğretilmesi en temel önlemler arasında yer almaktadır. Ayrıca evcil hayvanınızın yaşam alanının sirkeli su ile düzenli olarak temizlenmesi olası bir enfeksiyonu da engelleyecektir.

Bunların yanı sıra kedilerin düzenli beslenmesi de enfeksiyonunun oluşmasını engelleyecektir. Viyo Imune ile hayvanınızın bağışıklığını geliştirerek destek olabilir ve mantar enfeksiyonundan korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca Multivitamin NuCat kullanmak hayvanınızın hem bağışıklık sistemini hem de deri sağlığına yardımcı olacaktır.

Kedilerde Mantar Enfeksiyonunun Tedavisi

Kedilerde meydana gelen mantar enfeksiyonunun tedavisi için mutlaka bir veteriner hekime başvurmanız gerekir. Bu sayede doğru tedavi yöntemi ve etkili ilaç kullanımı ile bu sorun çok kısa bir süre içinde ortadan kalkacaktır. Mantar enfeksiyonu için klinik tedavilerinin yanında evde de yapmanız gereken bazı uygulamalar mevcuttur. Bunlardan bir kaçı ise; kedilerin vücut temizliğine dikkat etmek, sağlıklı beslenmelerini sağlamak, ilaçları zamanında ve tam doz olarak vermektir.

 

FacebookTwitterLinkedIn

Kedide mantar hastalığı yardım lütfen

  • Binbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Selamlar arkadaşlar m&#;mk&#;n mertebe konu hakkında bilgisi olan veya veteriner hekim olan birileri tarafından cevaplanirsa sevinirim

    İlk olarak 4 yaşında olan kedim 6 ay kadar &#;nce mantar hastalığı na yakalandı Veterinere g&#;t&#;rd&#;m 3 adet mantar iğnesi vuruldu 15 g&#;n arayla 3. İğneden sonra d&#;zeldi bu hastalığın izi bile kalmadı Fakat 2 ay kadar &#;nce yeniden başladı yeniden hekime gittik tekrar iğne vuruldu 2. İğneden sonra d&#;zelmeye baslamistiki 3. İğneyi vurulduktan sonra tekrar v&#;cudunu sarmaya başladı mantar Yer yer t&#;yler d&#;k&#;l&#;yor yer yer kabuklu yara oluşuyor Goruntude keyfi yerinde bolca yalanma mevcut ama Hekim bağışıklık sistemi &#;&#;km&#;ş olabilir dediği i&#;in omega kaps&#;lleri vede multivitamin takviyeside kullandım Baktığımda t&#;yleri pırıl pırıl parlıyor Tavuklu mama vede tavuk &#;r&#;nleri tamamen yasak mantarı beslediği i&#;in Şimdi sorum şu neden tekrarlıyor bu illet hastalık daha 3. İğnenin etkisi bile gecmemisken
    Yardımcı olursanız sevinirim teşekk&#;rler şimdiden arkadaşlar







  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Aynı sorun benimkinde de var 2 aylık daha benimki. Hekim g&#;nde 2 kere batikon ve ketoral krem s&#;rmemizi s&#;yledi, 5 yerinde vardı mantar, 2 yerdeki ge&#;ti şu an 3 yerde kaldı. Bakalım ileride nolacak?
    Mantar i&#;in kimi hekim iğne &#;neriyor, kimisi ila&#;lı su banyosu kimisi krem.
    Siz şu an hangi mamayı kullanıyorsunuz?
  • Binbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Ben şuanda kuzu etli olan bonacibo ve proplan somon balıklı olanı 1 kilo ya 1 kilo karıştırıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agni_tr -- 31 Ağustos ; >
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: agni_tr

    artık iğne yaptırmak istemiyorum &#;&#;nk&#; karaciğeri i&#;in &#;ok k&#;t&#; etki yapıyor..
    olmazsa şu batikon işini bende &#;ok duydum aynen uygulayabilirim bende
    kullanımı ne şekilde oluyor biraz bilgi verebilirseniz sevinirim
    Batikon'u (diğer adıyla tentirdiyot) kulak pamuğuna damlatıp, yada kulak pamuğunu battkonun i&#;ine sokup mantarlı b&#;lgelere s&#;r&#;yoruz. Sonrasında da 20 dk bekleyip mantarlı b&#;lgelere ketoral kremi iyice yedirerek s&#;r&#;yoruz. Dikkat edin, batikonu pek sevmeyebilir, b&#;lgesine g&#;re, sıkı tutmanız lazım, sakın g&#;z&#;ne ka&#;ırmayın k&#;r edebilir. Tavsiyem batikonu ve kremi s&#;rd&#;kten sonra etki etmesi i&#;in hayvanın ilgisini oyuncaklara oyunlara falan &#;ekin ki yalamasın, yalarsa pek etki etmez.

    Kullandığınız multivitamin ve omega vitaminlerinin isimlerini alabilir miyim?




  • Binbaşı
    Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agni_tr

    Omega i&#;in Krilom omega 3 kullanıyorum Kaps&#;l&#; patlatıp şırınga ile ağzına &#;ıkıyorum Vitamin olarak ta gimcat multivitamin kullanıyorum &#;oğu kedi t&#;pten kendi yalayarak yiyor macun gibi birşey zaten.. benimki cins olduğu i&#;in elinin ustune veya ağzının kenarına s&#;ruyorum Yalnız balık yağı haftada 2 defa veriliyor bilginiz olsun Hekim &#;ok fazla verirsen k&#;rl&#;ğe kadar hasar verebilir dedi Saf omega &#;&#;nk&#; Ama &#;ok işe yarıyor hem t&#;y d&#;k&#;lmesi azalıyor hemde ışıl ışıl parlıyor
    son durum nedir?
  • Binbaşı
    Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agni_tr

    G&#;ncelleme yapıyorum..
    Bunu kullanın arkadaşlar doğal tedavi i&#;in..
    Bulamayanlar i&#;in i&#;eriğinde resmini &#;ektim evde kendiniz yapabilirsiniz..
    Yaralı b&#;lgeye s&#;receksiniz herg&#;n bir haftada netice almaya başlarsınız..
     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen

     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen
    benim kedide mantar yok ben cidden merakımdan sordum, insan kedisine k&#;peğine defalarca gidilmesine rağmen vet tarafından &#;&#;z&#;m bulamayınca bir ka&#; vidası pınn diye atıyor artık..

    alternatif olsun olmasın başka metodları da denemeye karar veriyor..

    umarım d&#;zelir..




  • Yüzbaşı
    Mesaj
    agni_tr kullanıcısına yanıt
    İla&#;ların zararları benim de d&#;ş&#;nd&#;ğ&#;m bir şeydi ama veterinere g&#;veneyim dedim. Zira mantarlarımız ge&#;ti, ilacı da kullanmayı bıraktık.
    mantar konusunda herkes farklı bir şey &#;nerdi, abartısız farklı &#;neri duydum, ben hekime g&#;venmeyi se&#;tim. bu ila&#;ların ileride k&#;t&#; etkilerini g&#;r&#;r m&#;y&#;z bilemiyorum
    ama bizimki şu anda, iştahı yerinde, hareketli, hatta ben bu mesajı yazarken, laptobun mausuyla uğraşıyor, mousepad i kemiriyor :)
  • Er
    0 Mesaj
    Arkadaşlar 1 aydır bu mantarla uğraşıyorum Allah rızası i&#;in yardım edin. Kedimin 8 tane yavrusu oldu. Bir yavrunun kafasında d&#;k&#;nt&#; g&#;rd&#;m veterinere g&#;t&#;rm&#;şt&#;m kontrole t&#;m yavruları o sırada sordum bu nedir d&#;k&#;nt&#; oldu başında bir yavrunun diye normal deri d&#;k&#;nt&#;s&#; bir şey değil dedi. Sonra bu d&#;k&#;nt&#; arttı &#;oğaldı derken diğer yavrularada yayıldı tekrar g&#;t&#;rd&#;m veterinere o zaman mantar olduğunu anladılar. Tedaviye başladık travazol krem funit hap imuneks şurup ge&#;miyor ge&#;miyor. Yıkadık bir kere olmadı. Mantar aşısı yapıldı ikincisi yapılacak bu hafta 15 g&#;n&#;n dolmasını bekliyoruz ama artık g&#;c&#;m kalmadı. Şuan vitamin şurubu ve oceral sprey kullanıyoruz sadece odayı herg&#;n temizliyorum sirkeyle siliyorum ama funduszeue.info kedide mantar oldu yavrular şuna aylık . Nasıl tedavi edeceğim hepsi birbirine bulaştırıyor &#;midim kalmadı artık bazen ha gayret ge&#;ecek diyorum ertesi g&#;n bakıyorum yine artmış :( ne olur bir yol g&#;sterin psikolojim bozuldu ger&#;ekten




  • Yarbay
    Mesaj
    ZeynepdnmzZ kullanıcısına yanıt
    Veterinerine rica et seymenden sana ecosin isimli &#;r&#;nden istesin bu &#;r&#;n&#;n 1 tabletini klorsuz 2 litre suda 34 derecede 1 saat bekleteceksin sonra iyice &#;alkalayıp kediyi bu suyla yıka. yıka dediğim ıslansın ve &#;zerinde kurusun. Dikkat et yeri sıcak olsun ki &#;ş&#;tmesin. Artan suyla iki g&#;n sonra bir daha yıka. Yalnız bu &#;r&#;n&#;n &#;ncesinde ve sonrasında kimyasal krem vb hi&#; bişe kullanma. Bunu 3 hafta &#;st &#;ste tekrarla. Birde su kaynadıktan sonra 34 dereceye d&#;şmesi lazım. Klorsuz su kullanmaya dikkat et. Kuyu suyu olursa daha iyi olur. Ekstra vitamin olarak lysine &#;neririm buda sadece veterinerlerde satılır. Birde 48 saat ara ile zylexis 3 doz yaptırırsan hem tedavi hızlanır hemde bir daha mantar olma riski zayıflar. Bu işin sırrı ecosin. Bu &#;r&#;n&#;n i&#;inde mantar sporlarını yiyen bakteriler var.
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Zaten travozolun hi&#; bi faydası yok illa krem kullanacaksın excoderil kullanmalısın kremin isminde harf hatası yapmış olabilirim
  • Yarbay
    Mesaj
    Birde mantar aşısı &#;ok gereksiz bi aşı kesinlikle vurdurmayın karaciğeri bitiriyor. Funit te fayda etmiyorsa artık kullanmayın &#;ok ağır bi haptır
  • Yarbay
    Mesaj
    Odayıda haftada 1 &#;amaşır suyu ile temizleyin mantarı en iyi &#;amaşır suyu &#;ld&#;r&#;r
  • Er
    0 Mesaj
    İnternette dolaşırken kedi mantarı hakkında ki yorumlarınızı okudum. Şuan 3 haftadır benim kedimde de var ve gittik&#;e ilerliyor. Boynunda ki 5 krş kadar a&#;ıklık g&#;n itibariyle 1 liradan daha b&#;y&#;k oldu. Bir t&#;p travozal bitirdim bana mısın demedi. Şuan sizin yazmış olduğunuz hapa ge&#;tim bugun 3. G&#;n etkisini ne zaman g&#;r&#;r&#;m? Polivit adında bir multivitamin aldım sizce yararı olur mu? Cevaplarsanız &#;ok sevinirim. İyi g&#;nler
  • Yarbay
    Mesaj
    bymiskinb kullanıcısına yanıt
    Hocam travazol ve mantar aşısından uzak durun bakın ben belki 50 tane kediyi mantar tedavisi ettim. Krem exoderil kullanın ama &#;ok az s&#;r&#;n &#;ok az sakın fazla s&#;rmeyin hapıda ben ezerek 1 tabletin 8 de 1 i kadarını veriyorum hapsız tedavi biraz sabır ister ama karaciğere zarar vermez o hapı 15 g&#;n ile 30 g&#;n arası kullanabilirsiniz. Bakın duruma 15 20 g&#;n&#; ge&#;memeye &#;alışın. Exoderil tek başınada iyileştirir ama maddi durum varsa veterinere 48 saat ara ile 3 doz zylexis yaptırın. Yada 4 g&#;n ara ile ultracorn da olabilir. Zylexis pahalıdır 70 80 den aşağı yapmazlar her dozunu ama kedinizi zımba gibi yapar
  • Yarbay
    Mesaj
    bymiskinb kullanıcısına yanıt
    Yalnız terbisil herg&#;n kullanılır funit haftada 1 dir dikkat edin. Doz aşımı &#;ld&#;r&#;r. Yavru Kedilerde terbisil 8de 1 yetişkinlerde 4 te 1. Funit yavruda 4 te 1 yetişkin de yarım tablet
  • Yarbay
    Mesaj
    Kedide mantar basit bi hastalıktır sizede bulaşırsa panik olmayın. Hi&#; bişe kullanmadan bile ge&#;er. Bağışıklık en &#;nemli etkendir
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası