ibrahim karagül ün bugünkü yazısı / Yandaş İbrahim Karagül'den provokatif 'Kılıçdaroğlu' çağrısı

Ibrahim Karagül Ün Bugünkü Yazısı

ibrahim karagül ün bugünkü yazısı

Yandaş İbrahim Karagül'den provokatif 'Kılıçdaroğlu' çağrısı

AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesinin eski genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül, yazar olduğu dönem boyunca gazetesinin köşesinde devam ettirdiği kışkırtıcı üslubunu şimdilerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarıyla sürdürüyor. 

Hemen her yazı ve sosyal medya paylaşımında din ve mezhepsel kimliklere vurgu yaparak provokatif çağrılarda bulunmasıyla bilinen Karagül, bu kez de Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kürtler' ve  'Alevi' başlıklı videolarını hedef aldı. 

Karagül, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Kılıçdaroğlu'nun "Türk-Kürt" ve "Sünni-Alevi" olarak iç savaş çağrısı yaptığını öne sürmekten çekinmedi. Karagül, "Bu adamı durdurun. Artık bu işin seçimle, siyasetle alakası yok" diye yazdı. 

"BU İĞRENÇLİKLER YANINA KALMAYACAK"

CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem,Karagül'ün paylaşımı üzerine sert bir tepki gösterdi. Erdem, Twitter hesabı üzerinden ilgili paylaşımın görselini paylaşarak "İbrahim, işlediğin tüm nefret suçları sebebiyle yargılanacaksın! Yalancı! Bu iğrençlikler asla yanına kalmayacak!" ifadelerini kullandı. 


İbrahim karagülKemal Kılıçdaroğluyeni şafakAlevi

İbrahim Karagül, Yeni Şafak'taki yazılarına son verdi

İbrahim Karagül, Yeni Şafak'taki yazılarına son verdi

ensonhaber.com

Yeni Şafak gazetesinin eski genel yayın yönetmeni ve uzun soluklu yazarlarından İbrahim Karagül, gazeteden ayrıldığını açıkladı.

"Türkiye Yükselişi için öncü sözler söylemeye çalıştım"

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Karagül, şunları söyledi:

"Yeni Şafak’taki köşe yazılarım bugün itibariyle sona erdi. 21 yıl aralıksız yazdım. Dünyada olan biten bir çok konuyu ilk kez, yeni cümlelerle buradan aktardım. "Türkiye Yükselişi" için öncü sözler söylemeye çalıştım. Yeni Şafak'a, Albayrak ailesine minnetlerimi sunuyorum."

İbrahim Karagül, Yeni Şafak'taki yazılarına son verdi

İbrahim Karagül kimdir

İbrahim Karagül, 1969 yılında Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlı Sinlice köyünde doğmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmasının ardından, dergi ve gazetelerde çalışmaya başlamıştır. 1995 yılında Yeni Şafak gazetesinde çalışmaya başlayan Karagül, bu gazetede üstlendiği Dış Haberler Editörlüğü ve özellikle uluslararası ilişkiler alanında yazdığı köşe yazıları ile tanınmıştır.

İbrahim Karagül, Yeni Şafak'taki yazılarına son verdi

Uzun yıllar bu görevini sürdüren Karagül, 2011 yılında TVNET televizyonunun genel yayın yönetmenliğine getirilmiş ve bu televizyonda çeşitli programlar yapmıştır. 2012 yılı Temmuz ayında Yeni Şafak'ın genel yayın yönetmenliğine getirilen Karagül, 2020 Aralık ayında görevini bırakmıştı.

Karagül son olarak 8 Nisan 2022'de köşe yazılarına son verdiğini açıkladı.

İbrahim Karagül, Yeni Şafak'taki yazılarına son verdi

Yeni ŞafakKöşe Yazarı

Google News ile Takip Et

İbrahim Karagül'ün Yeni Şafak gazetesinden neden ayrıldığı ortaya çıktı

Medyaradar''ın haberine göre, gazeteci İbrahim Karagül’ün iktidara yakın Yeni Şafak gazetesinden ayrılma sebebinin Pakistan Başbakanı Emrah Khan ile ilgili yazı olduğu belirtildi. Karagül’ün Pakistan’ın mevcut yönetimine destek veren yazılarının Albayrak grubu yönetimini rahatsız ettiği ve bu yüzden yazılarına son verildiği kaydedildi.

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İbrahim Karagül takip ettiğim bir gazeteci değildi, nedeni malum ama Yeni Şafak’tan kovulmasının nedeni uçuk kaçık yazılar yazması değil, Pakistan başbakanı İmran Khan konusunda gazetesiyle ters düşmesidir. Patronun çıkarlarına uygun yazmayan harcanır bu alemde!” ifadesini kullandı.

Karagül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yeni Şafak’taki köşe yazılarım bugün itibariyle sona erdi. 21 yıl aralıksız yazdım. Dünyada olan biten birçok konuyu ilk kez, yeni cümlelerle buradan aktardım. “Türkiye Yükselişi” için öncü sözler söylemeye çalıştım. Yeni Şafak’a, Albayrak ailesine minnetlerimi sunuyorum” dedi.

İbrahim Karagül, 8 yıl sürdürdüğü genel yayın yönetmenliği görevini, 2020 yılının aralık ayında bırakmıştı.

ALBAYRAK GRUBU’NUN PAKİSTAN YATIRIMLARI

Albayrak grubunun Pakistan’ın Lahor, Ravalpindi ve İslamabad şehirlerinde metrobüs hattı işletmesi, Lahor şehrinde “A Cab” taksi araçları işletme hakkı bulunuyor. Albayrak grubunun Pakistan muhalefet partisi yetkileriyle ilişkileri iyi durumda.

Karagül, 5 Nisan tarihli yazısında, “Pakistan Başbakanı İmran Han; bir siyasi darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Bazı koalisyon ortakları muhalefete geçti, hükümeti devirmeye çalıştı. Şimdiden şunu söyleyebiliriz: ABD Afganistan’dan sonra Pakistan’da da bitti. ” ifadelerini kullandı.

Bu yazı Pakistan muhalefetiyle iyi ilişkiler içinde bulunan Albayrak grubunu rahatsız etti. Karagül’ün yazı internet sitesinden kaldırıldı.

İlgili Haberler

İbrahim Karagül iki buçuk milyon İzmirliyi Yunan yaptı. Tepkiler yağınca paylaşımı kaldırdı
İbrahim Karagül sonunda kapıya konuldu. Kraldan fazla kralcılık yaptı yaranamadı

İbrahim Karagül’ün 21 yıldır sürdürdüğü Yeni Şafak yazıları son buldu: Sebep Pakistan konusundaki fikir ayrılığı

Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla, 21 yıldır yazdığı Yeni Şafak’taki yazılarının son bulduğunu açıkladı.

Mesajında, Yeni Şafak’ın sahibi Albayrak ailesine teşekkür eden Karagül ayrılığın kendisinin talebiyle mi yoksa yönetimin isteğiyle mi olduğuna ilişkin bilgi vermedi.

Karagül’ün mesajı şöyle oldu:

“Yeni Şafak’taki köşe yazılarım bugün itibariyle sona erdi. 21 yıl aralıksız yazdım. Dünyada olan biten birçok konuyu ilk kez, yeni cümlelerle buradan aktardım. “Türkiye Yükselişi” için öncü sözler söylemeye çalıştım. Yeni Şafak’a, Albayrak ailesine minnetlerimi sunuyorum.”

Ayrılığın sebebi Pakistan konusundaki tutum farklılığı mı?

Son günlerde gazetenin Pakistan’daki gelişmeler ile ilgili haberleri dikkat çekmekteydi.

Yeni Şafak’ın bağlı olduğu Albayrak Grubu, 2011 yılından bu yana Pakistan’da ticari faaliyet yürütüyordu ve Pakistan’daki son krizde başbakan İmran Han’ı eleştiren haberler gazetede yer alıyor, Han ülkede ‘kaos’ çıkartmakla suçlanıyordu.

Ancak gazetenin yazarı ve eski yayın yönetmeni İbrahim Karagül 5 Nisan tarihli yazısında gazetesinin yayın politikasından farklı bir tespit yaptı ve ABD’nin Pakistan’da “siyasi darbe girişimi” yaptığını söyledi. 

Karagül’ün Yeni Şafak’ta yayınlanmayan yazısı

Karagül, gazetede yayınlanmayan yazısını kendi sitesi TRHaber’de yayınladı.

O yazıda Karagül şu ifadeleri kullandı:

Pakistan Başbakanı İmran Han; bir siyasi darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Bazı koalisyon ortakları muhalefete geçti, hükümeti devirmeye çalıştı. 
İmran Han, bunu ABD’nin tezgahladığını, kendisini de tehdit ettiğini, hayatının tehlikede olduğunu açıkladı. 
ABD’den gelen bir mektubu örnek göstererek, taraftarlarını bu darbeyi boşa çıkarmak için sokaklara çağırdı. Mektup, Pakistan’ın Washington Büyükelçisi’ne verilmişti. 

TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BIRAKMAYIZ.
PAKİSTAN ABD’YE NOTA VERDİ!

Pakistan, “içişlerine müdahale” nedeniyle ABD’ye nota verdi. Meclis Başkanı güven oylamasını reddetti. Pakistan Cumhurbaşkanı da Meclis’i feshetti, seçim kararı alındı.
George W. Bush, 2001 yılında Afganistan’ı işgal öncesi de Pakistan’ı tehdit etmişti. Perviz Müşerref’e; savaşta ABD’nin yanında olmazsa “Pakistan’da taş üstünde taş bırakmayacağını” telefonla bildirmişti. Afganistan savaşında 70 bin Pakistanlı öldü. 

İMRAN HAN: 
BOYUN EĞMEM, 
SAVAŞACAĞIM…

İmran Han’ın açıklamaları dehşet verici:
“ABD bana tehdit mektubu gönderdi. Hayatımın tehlikede olduğuna dair istihbarat bilgileri alıyorum. Pes etmeyeceğim, savaşacağım.
“Ne kimsenin önünde eğileceğim, ne de milletimin kimseye boyun eğmesini sağlayacağım. Pakistan’da bir Amerikan üssüne veya Pakistan’dan topraklarından Afganistan’a yönelik bir eyleme izin vermemiz mümkün değil. Kesinlikle hayır!”
Pakistan’ın, ABD’den uzaklaşıp kendi yoluna gitmesi, Çin ile yakın ilişkiler kurması, Rusya’ya ambargo uygulamaması, kısaca ABD’nin doğrudan talimatlarını reddetmesi, böyle bir krizi besledi. 

TÜRKİYE-ORTA ASYA.
TÜRKİYE-GÜNEY ASYA.
‘ORTAK ORDU’YA DOĞRU.

ABD’nin Afganistan’dan apar topar kaçması, sadece Ortadoğu ülkelerini değil, Pakistan’ı da derinden etkiledi. Artık ABD’ye güvenmeyecekti. Dünyanın yeni güç haritasına göre oynayacaktı. Bir nükleer güçtü ve bu gücün farkındaydı. 
Pakistan, Türkiye’nin izlediği yolu takip ediyor, Türkiye ile birlikte hareket ediyordu. 

Karabağ savaşında Türkiye, Azerbaycan, Pakistan birlikte hareket etti. Ardından üç ülke, üç ülkede çok farklı askeri tatbikatlar uyguladı. Sanki, Orta Asya ülkeleri ile birlikte bir tür “ortak ordu” temelleri atılıyordu. 
Geçtiğimiz hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özbekistan ziyaretinde yaşananlar, ağırlama ve sevinç, Türkiye-Orta Asya-Güney Asya hattında bazı şeylerin çarpıcı biçimde değiştiğini, yeni bir kuşak oluştuğunu gözler önüne seriyordu. 

ABD VE AVRUPA’NIN 
KABUS GÜNLERİ 
YENİ BAŞLIYOR

Şimdiden şunu söyleyebiliriz: ABD Afganistan’dan sonra Pakistan’da da bitti. 
Pakistan’ın “Türkiye tipi direniş”i ABD’yi yenecektir. ABD, Orta Asya’da kaybetti. Ortadoğu’da da kaybedecek. Dünya artık Batı’yı; Asya’da, Afrika’da, Latin Amerika’da istemiyor. ABD ve Avrupa kendi haritasına çekilecek! 
Bugünler ABD ve Avrupa için kabus günleri. Nereye el atsalar orada kaybediyorlar. Ukrayna’da savaşı kışkırttılar, ellerinde patladı. Pakistan’da siyasi darbeye giriştiler ellerinde patladı. 

ORBAN: SOROS VE AB’YE 
KARŞI ZEFER KAZANDIM. 

Bu hafta bir yenilgi daha aldılar. Hem de Avrupa’da.
Macaristan’da “altı” muhalefet partisi, Türkiye’deki gibi tek cepheye dönüştürüldü. Amaç, Başbakan Victor Orban’ı devirmekti. 
Olağanüstü medya baskısı uyguladılar. Soros dahil, batılı sermayeyi harekete geçirdiler. Victor Orban’ın seçimi kaybettiğine dair anketler yayınladılar. Müthiş kitle operasyonları yaptılar. 
Önceki günkü seçimi Orban ezici bir üstünlükle kazandı. ABD ve AB’nin finanse ettiği muhalefet ağır bir yenilgi aldı. Türkiye’deki gibi “altı” partiden oluşan cephe Macaristan’da çöktü. Aslında Türkiye için planladıkları model çöktü. 
Türkiye’ye yakın, Batı’ya uzak olan Orban; “Soros’a ve AB’ye karşı zafer kazandım” açıklaması yaptı. Aynı gün, Sırbistan’daki seçimlerde de Batı yanlıları ağır bir yenilgi aldı. 

2023’TE TÜRKİYE’YE MÜDAHALE PLANI TEST EDİLDİ. AMA İKİ ÜLKEDE DE ÇÖKTÜ. 

Mesele şuydu: Milletler, Batı’nın müdahale ettiği bütün alanlarda ABD ve Avrupa karşıtı bir tavır alıyor. İyi niyetli olmadıklarını biliyor. Güçlü lidere, güçlü devlete yöneliyor.
Olan şuydu: ABD, 2023’te Türkiye’ye yapacağı müdahale biçimini şuan bazı ülkelerde test ediyordu. Ukrayna’da savaşla, Macaristan ve Pakistan’da siyasi darbe ile sonuç almaya çalışıyordu. Siyasi darbe ile giriştiği her yerde hüsran uğruyor. 
Ukrayna’yı ateşe atıp yalnız bıraktı. Öyle görünüyor ki, Ukrayna da Batı’dan umudunu kesecek. Şu an Türkiye’nin belirlediği bir alana yerleşiyor. 
Batı bencildir. Herkesi kullanır, risk kendisine yönelince yalnız bırakır. Artık ABD ve Avrupa’nın bu anlamda milletler üzerinde hiçbir kredisi yoktur. 

ERDOĞAN MODELİ LİDER, 
TÜRKİYE MODELİ ÜLKE 
FIRTINASI BAŞLADI

“Erdoğan modeli lider, Türkiye modeli ülke” eğilimi bütün dünyada yükselen en önemli dalga oldu. Ülkeler Türkiye gibi güç inşa etmeye, himaye ve vesayetten çıkmaya çalışıyor. Bu yüzden de her fırsatta Batı müdahalelerine karış duruyor. 
Daha dün Cezayir’de devletin bazı alanlarında Fransızca’yı yasakladı. Fransa bütün Afrika’da ülkelerden bir dışlanıyor, kovuluyor. Afrika sömürgeci bütün izlere inanılmaz bir reaksiyon gösteriyor.
Kafkasya’da Azerbaycan, Orta Asya’da Özbekistan, Güney Asya’da Endonezya, Kuzey Afrika’da Cezayir, Afrika’da Nijerya, Ortadoğu’da S. Arabistan ve Mısır, “Müslüman Orta Kuşakta 21. yüzyılın sıçraması yapılacak ülkeler arasında. Türkiye bütün bu ülkelerle çık hızlı yakınlaşma içine girdi. 

TÜRKİYE’DE KURDUKLARI 
‘ALTILI CEPHE’ ÜLKEYE 
İÇERİDEN SALDIRIYOR.

Bence Müslüman Orta Kuşak’ta bir şey deneniyor. Atlantik’ten Pasifik’e uzanan yeryüzünün ekseninde büyük bir hareketlenme var. Türkiye bütün bunların tam merkezinde. 
“Türkiye küresel güçtür” derken bunu söylüyoruz. Bu yükselişin ilham kaynağı Türkiye çünkü. 
İşte 2023’te bunu durdurmaya çalışıyorlar. Macaristan’daki gibi altı siyasi partiyi bu amaçla tek çatı altında topladılar. Hepsini FETÖ ve PKK çizgisine çektiler. Terör örgütleriyle ortak ettiler. 

O ‘ALTI PARTİ’Yİ KULLANIP 
TÜRİYE İLE SAVAŞIYORLAR. 
BU “İÇ İŞGAL” DENEMESİDİR.

ABD ve Avrupa’nın Türkiye ile savaşı, CHP’nin başını çektiği o altı parti üzerinden yürütülüyor şimdi. Biz bu yapıyı “iç işgal” kategorisinde değerlendiriyoruz. 
Onlar siyasi bir hesap peşinde değil. Onlar; ABD ve Avrupa adına Türkiye ile savaşıyor, Türkiye’yi durdurmaya çalışıyor, Türkiye üzerinde yeniden Batı himayesi kurmaya çalışıyor, Türkiye’ye tuzak kuruyor.

Siyasi mücadele adı altında ülkeyi çökertmeye çalışan, bu amaçla terör örgütleri ve Türkiye düşmanlarıyla ortaklık kuran bu yapı, yüzlerce yıllık tarihe ihanetiyle anılacak. 
Batı’nın desteklediği her yapı kaybediyor. Bunlar da kaybedecek. Geride sadece bu utanç kalacak. 
Bu tuzak da çökecek. Göreceğiz…”

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası