gözlükçü açmak istiyorum / One moment, please

Gözlükçü Açmak Istiyorum

gözlükçü açmak istiyorum

KOSGEB TEŞVİKLERİ
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (Kosgeb), günümüz girişimcilerine hibe ve krediler sunan devlet destekli kuruluştur. Kendi optisyenlik müessesesini açmak isteyen optisyenler Kosgeb’den yararlanabilmek için ilk olarak 4 ana modülden oluşan 32 saat sürecek bir eğitime katılmaları gerekmektedir.

Kosgeb uygulamalı girişimcilik kursu adı verilen bu uygulama Türkiye’nin her yerinde belirli süreçlerde düzenlenmektedir. Ücretsiz olan bu eğitimi Kosgeb kendi şubeleri ile, Belediyeler, Üniversiteler, Sanat ve Meslek Kursları, İşkur, Sanayi ve Ticaret Odaları ile işbirliği içinde gerçekleştirmektedir.

Kosgeb Desteklerinden Nasıl Yararlanırım?
Başvuracak optisyenler için en önemli hususlar, adına başka şirket veya işyeri olmamak, emekli olmamak gerekir. Emekli maaşı alanlar veya başka işletmesi olanlar Kosgeb desteklerinden kendi adlarına yararlanamazlar. Şartlara uygun olan kendi müessesesini açmak isteyen optisyenler yaşadıkları yerde açılacak olan Kosgeb girişimcilik kurslarına başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvurular Nasıl ve Nereye Yapılır?
Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların sürekli Kosgeb eğitimleri alma imkanı daha fazla bulunmaktadır. İşkur, İsmek, Komek, Busmek, İzmeb gibi kurslar ve Üniversiteler tarafından açılmaktadır. Özellikle İşkur sürekli girişimcilik eğitimleri sağlamaktadır. Size uygun olan birine başvuru yapabilirsiniz.

Eğitimler Kaç Saat Sürmektedir?
Bu kursun amacı yeni iş kuracak insanlara yeni iş fikirleri sunmak, pazar araştırması yapma konusunda önemli ipuçları vermektedir. Sadece 32 saat sürecek bir eğitimlerden oluşmaktadır. Eğitimlerde aynı zamanda projenizi en iyi şekilde anlatabilmeniz için iş planı hazırlaması öğretilmektedir. Daha önce 70 saat olan eğitimler alınan yeni karar ile 32 saate düşürülmüştür. Yakın zamanda ise eğitimler internet üzerinden online yapılacaktır.

İş Planı Hazırlamak Ne Demek?
Girişimcilik kursu eğitimini tamamlayıp, sertifikamızı aldıktan sonra Kosgeb sizden optisyenlik müessesesine dair iş planı isteyecektir. Genelde Kosgeb iş planı olarak tasvir edilen aşama bu olup, aslında çok keyifli ve sizler için yine faydalı olacaktır. Örnek; bir arkadaşınızı düşünün ona kuracağınız işi, izleyeceğiniz yolu ve bu iş için gerekli olan ekipmanları anlattığınızı düşünün. Tabi ki bu iş planında sözlü yapmak yerine yazılı beyan halinde olmaktadır. Bu iş planı hakkında yine optisyenlik müesseseleri için bazı ücretli hazır projelerde vardır bunlardanda yararlanabilirsiniz.

KOSGEB resmi sitesinden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. »


BİZE ULAŞIN - DESTEK OLALIM

Optik dükkanı (mağazası) açmak

Optik sektörü gerek ülkemizde gerekse dünyada oldukça hızlı bir şekilde gelişmektedir. Hal durum böyle olunca bu sektöre yönelmek isteyen, bu sektörden para kazanmak isteyen kişilerin sayısı da artmış durumda. Bu kişiler optik mağazası nasıl açılır, açmak için gerekenler nelerdir merak ediyorlar.

İçindekiler

Optik mağazası (dükkanı) nasıl açılır?

Günümüzde teknolojinin son hızla gelişmesi ile artık ekran başında oldukça uzun süreler zaman geçiriyoruz. Bu da gözlerimizin çabuk yorulmasına ve göz sağlığımızın daha kolay zarar görmesine sebebiyet veriyor. Bu durumda da bir göz doktoruna muayene olarak, gözlükçü dediğimiz optik mağazalarından gözlüklerimizi alıyoruz. Optik mağazalarında bunun dışında dinlendirici dediğimiz gözlükler, güneş gözlükleri de satılmaktadır. Böyle bir dükkanın sahibi olarak ciddi gelir elde etmeniz ise hiç de zor değil. Peki ama nasıl?



Gözlükçü açmak yani optik dükkanı açmak için öncelikle bir optisyenlik diploması elde etmelisiniz. Bunu dilerseniz 2 yıllık optisyenlik bölümünü bitirerek yapabilir, dilerseniz de bir optisyenin diplomasını kiralayabilirsiniz. Bir önceki yazımızda OPTİSYEN NASIL OLUNUR detaylı olarak anlatmıştık. Optisyenler diplomalarını ise aylık olarak TL ile TL arasında değişen miktarlarda kiraya veriyorlar. Ek olarak göz hastalıkları uzmanı tabipleri de optisyenlik yapabiliyorlar ve optik dükkanı açabiliyorlar. Optik dükkanı açmak için optisyen diploması kiralamanıza gerek yoktur. Yanınızda bir mesul müdür yani optisyen çalıştırırsanız da yine açmak için herhangi bir sorun kalmayacaktır.

Şayet diploma veya optisyen kısmı tamamsa, optik mağazası açmak için ilin en yüksek sağlık kurumundan optisyenlik müessesesi ruhsatı almak kalıyor. Bunun için ilk sağlık müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz. Aşağıda optisyenlik müessesesi ruhsatnamesi almak için gerekli belgeler aşağıda yer almaktadır.

  • AÇILIŞ DİLEKÇESİ : Bizzat müessese sahibi veya mesul müdür tarafından müessesenin açılacağı adresin, kuruluş unvanının, sahip veya sahiplerinin belirtildiği ve açılma işlemlerinin başlatılmasını talep eden bir dilekçe olmalı. Dilekçede iş yerinin adı,adresi açık olarak belirtilmeli. Tarih, isim, imza, adres, telefon yazılı olmalı.
  • DİPLOMA : Gözlükçü Ruhsatnamesine haiz olan birisi tarafından açılacak ise gözlükçülük ruhsatnamesinin aslının da ibrazı suretiyle noter tasdikli sureti, Optisyenlik diplomasının noter tasdikli sureti, Göz Hastalığı uzmanı ise Uzmanlık belgesinin noter tasdikli sureti ve kayıtlı olduğu İl tabip Odasından tabiplik mesleğini icra etmediğine dair alınan belgenin aslı,
  • NÜFUS CÜZDANI SURETİ : Müessese sahibi ve Mesul Müdüre ait olacak (Noter tasdikli)
  • TİCARİ SİCİL GAZETESİ : Açılacak müessese şirket şeklinde faaliyet gösteriyor ise
  • HİZMET SÖZLEŞMESİ : Müessese sahibi ve mesul müdür arasında akdedilmiş olmalı (noterden onaylı),
  • FOTOĞRAF : Mesul Müdüre ait son altı ay içersinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf,
  • İKAMETGAH BELGESİ : Mesul müdürün ikamet ettiği adrese ait muhtarlıktan ve son altı ay içerisinde alınmış olmalı,
  • SAĞLIK RAPORU : Mesul müdürün Optisyenlik yapabileceği mutlaka belirtilmiş olmalı ve son iki ay içerisinde alınmış olmalı,
  • KROKİ veya PLAN : Müessese olarak kullanılacak yere ait olan ve iç mekanı da gösterir şekilde 1/ ölçekli Sağlık Grup Başkanlığınca Onaylanmış olmalı,
  • ALET ve MALZEME LİSTESİ : Yönetmelikte belirtilen şekilde ve Sağlık Grup Başkanlığınca Onaylanmış olmalı, Mesul Müdür tarafından imzalanmış olacak,
  • YANGIN RAPORU : Yangına karşı gerekli tedbirlerin alındığına dair ilgili mevzuata göre yetkili mercilerden alınan belge,
  • MAHAL RAPORU : Rapor ilgili Sağlık Grup Başkanlığı tarafından resmi kurum antetli kağıda biri hekim en az iki kişi tarafından yerinde incelenerek hazırlanmalı; Yönetmeliğin 10 – 11 ve 12 inci maddeleri hükmüne uyup uymadığı mutlaka belirtilmeli, imzalı ve mühürlü olmalı,

Optisyenlik müessesesi ruhsatnamenizi aldıktan sonra iş yerinizi açabilirsiniz. Burada standart diye kabul edebileceğimiz iş yeri açma prosedürleri gerekecektir. Dükkanı seçtikten sonra, elektrik su açtırma, pos makinesi alma, dükkanın iç dizaynı gibi işlemleri hallederek kolaylıkla dükkanınızı aktif edebilir ve bu işten para kazanmaya başlayabilirsiniz. Tabi burada dükkanınızda satacak olduğunuz ürünlerin temini de önemlidir. Bu yüzden Rayban, Burberry, Carrera, Emporio Armani, Hugo Boss, Guess gibi markalarla iletişime geçerek gözlükleri temin etmeniz gerekmektedir.

Optik dükkanı açmak için ne kadar sermaye gerekiyor?

Gözlükçü dükkanı açmak istiyorum dediğinizde kuşkusuz bunun size bir de maliyeti olacaktır. Gözlük camlarının numara ölçümlerinde kullanılan alet fokometre, gözbebeğinin çapını ölçen alet olan pupillometre, kornea kavislerini ölçmeye yarayan alet olan keratometrede optik mağazası açarken işletmede kullanılan araçların bir kaçından biridir. Öncelikle bu araçları temin etmeniz gerekmektedir.

Bunların dışında gözlükçü dükkanının yani optik mağazasının açılacağı yer, mağazanın iç yapısı da maliyetlerinizi arttıran şeylerdir. Ancak genel olarak 20 – 30 bin dolar arasında bir tutara dükkanınızı açabilir ve gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Peki ama ne kadar? Bu konuda detaylı bilgilere OPTİK DÜKKANI NE KADAR KAZANDIRIR yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bu yazımızda optik mağazası açma şartları nelerdir, açmak için gereken belgeler nelerdir, maliyeti ile gözlükçü açmak istiyorum nasıl açarım hakkında detaylı bilgiler yazımız devamındadır.


DİĞER OPTİK DÜKKANI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

monash.pw, optik dükkanı konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle monash.pw'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. monash.pw'dan yapılan optik dükkanı duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır