elişi kağıdından tırtıl yapımı / Tuvalet Kağıdı Rulolarından Tırtıl Kalemlik Yapımı - Akçalı Sprey Boya

Elişi Kağıdından Tırtıl Yapımı

elişi kağıdından tırtıl yapımı

Sosyal medyada paylaş

Follow by Email
FACEBOOK
Pinterest

Kağıt tabaktan tırtıl yapımı okul öncesi için kolay bir el işi çalışması olduğu için sizlerle paylaşmak istedik. Kağıt tabak çoğumuzun evde bulunmaktadır. Evde olmasa da dışarıdan çok ucuza alınabilen bir malzemedir. Küçük çocukların yaptığı birçok çalışmada bu kağıt tabaklar kullanılmaktadır. Kağıt tabaklar boyanarak ya da üzerlerine eva, karton, el işi kağıdı gibi malzemeler yapıştırılarak bunlarla çok güzel çalışmalar yapılmaktadır. Yazımızda bahsedeceğimiz kağıt tabaktan tırtıl yapımı da bu tür çalışmalara güzel bir örnektir.

Kağıt Tabaktan Tırtıl Yapımı

Tırtıllar sevimli görünümleri ile çocukların ilgisini çektiği için kartondan tırtıl yapımı onlar için eğlenceli bir uygulama olabilir. Sizin tek yapmanız gereken kağıt tabağı kesme aşamasında çocuğunuza yardım etmek. Gerisini kendisi kolay bir şekilde yapabilir. Kağıt tabaktan tırtıl yapmak için gerekli olan malzemelerin listesini ve uygulamanın yapılışı hakkındaki detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane kağıt tabak
  • Kalem
  • Makas
  • İstediğiniz renkte boya
  • Tırtılın başını yapmak için istediğiniz renkte fon kartonu
  • Siyah keçeli kalem
  • Tel zımba ya da yapıştırıcı

Kağıt Tabaktan Tırtıl Nasıl Yapılır?

Listedeki malzemeler hazır ise tırtıl yapmak için aşağıdaki adımları uygulamaya geçebilirsiniz.

  • İlk önce kağıt tabağın tam ortasına kalem ile bir çizgi çekin. Bu çizginin üzerinden makas ile keserek tabağı ortadan ikiye bölün.
  • Yarım kağıt tabağa tırtıl görünümü vermek için bunun kenarının tırtıklı yerinin dışında kalan parçayı makas ile dikkatli bir şekilde keserek çıkarın.
  • Kağıt tabak parçasının iç tarafını  istediğiniz bir renkte boyayın. İsterseniz tek renk yerine birkaç farklı renk kullanabilirsiniz.
  • Boyanın kurumasını beklerken siz de tırtılın başını yapabilirsiniz. Bunun için fon kartonuna küçük pet şişe kapağı boyutunda küçük bir yuvarlak çizin. Bunu makas ile kestikten sonra üzerine keçeli kalem ile göz ve buru yapın.
  • Son olarak başı tırtılın gövdesine tel zımba ya da yapışkan ile tutturarak uygulamayı tamamlayabilirsiniz.

Bu kolay uygulama sayesinde çocuğunuz evde rengarenk tırtıllar yaparak eğlenceli vakit geçirebilir. Kağıt tabaktan kolay tırtıl yapımı hakkında daha iyi fikir sahibi olmanız için aşağıda örnek bir çalışma paylaşıyoruz. Başka malzemeler kullanarak tırtıl yapmak isterseniz daha önceden paylaştığımız yün keçe toplarından tırtıl yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Kağıt Tabaktan Tırtıl Yapımı-1

El işi kağıdından tırtıl yapımı okul öncesi çocuklar için kolay bir el işi çalışmasıdır. Küçük çocuklar daire şeklinde kesilen kağıtları uygun şekillerde yapıştırarak çiçek ya da hayvan figürlerini rahatlıkla yapabilirler. Rengarenk kağıtlarla yapacakları çalışmalar onların el becerisinin ve hayal güçlerinin gelişimine de katkı sağlar. Çocuğunuz varsa evde onunla birlikte el işi kağıdından tırtıl yapmayı deneyebilirsiniz.

Makale İçeriğinde Neler Var

El İşi Kağıdından Tırtıl Yapımı

Evde başka çalışmalardan kalan el işi kağıtları varsa bunları tırtıl yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz. Aynı uygulamayı fon kartonu, eva ve keçe gibi malzemeler kullanarak da yapmanız mümkün. Tırtıl yapmak için aynı ya da farklı renklerdeki daireleri birbirine yapıştırmak yeterlidir. Çocuğunuz henüz makas kullanamayacak kadar küçükse siz onun için daireleri çizip, kesebilirsiniz. Sonrasında çocuğunuz bunları ikiye katlayarak yapıştırma işlemini kolaylıkla yapabilir. Kağıttan tırtıl yapmak için gerekli olan malzemelerin listesini ve uygulamanın yapılışı hakkındaki detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Farklı renklerde el işi kağıtları
  • Kalem
  • Makas
  • Yapıştırıcı
  • Beyaz kağıt
  • Daire çizmek için pergel ya da küçük yuvarlak bir nesne

El İşi Kağıdından Tırtıl Nasıl Yapılır?

Listede verilen malzemeler hazır ise vakit geçirmeden kağıttan tırtıl yapımına başlayabilirsiniz.

  • İlk olarak el işi kağıtlarına kalem ile daireleri çizin.
  • tane daire çizdikten sonra bunları makas ile kesin.
  • 2 tane de küçük daire yapın.
  • El işi kağıtlarından keseceğiniz küçük parçalar ile tırtılın antenlerini, göz, ağız ve burnunu yapın.
  • Parçaları bu şekilde hazırladıktan sonra daireleri ortadan ikiye katlayın.
  • Katladığınız daireleri beyaz kağıdın üzerinde birbirinin üstüne yapıştırarak istediğiniz uzunlukta bir tırtıl yapın.
  • Son olarak katladığınız küçük daireleri ayak olarak tırtılın alt tarafına yapıştırın. Ağız, burun, göz ve antenleri de yerlerine yapışkan ile tutturduktan sonra kağıttan tırtıl yapımı tamamdır.

İsterseniz tırtıla minik oynar gözler de yapıştırabilirsiniz. Ağız, burun ve antenleri küçük eva parçaları ile de yapabilirsiniz. Siyah keçeli kalem ile de bu parçaları çizerek yapmanız mümkün. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Kendi yaptıkları rengarenk bir tırtılla oynamak çocuğunuzun çok hoşuna gidebilir. Bu kolay el işi çalışmasını denemek isteyenler için aşağıda, el işi kağıdından tırtıl yapımı hakkında örnek bir uygulama paylaşıyoruz. Kağıttan kolay kelebek yapımı hakkında bir el işi çalışması incelemek isterseniz daha önceden paylaştığımız, kağıttan kelebek nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

El İşi Kağıdından Tırtıl Yapımı-1

Sosyal medyada paylaş

Follow by Email
FACEBOOK
Pinterest

Kağıttan yürüyen tırtıl yapımı okul öncesi çocukların yapmaktan keyif alacaları bir el işi çalışmasıdır. Renkli kağıtlarla yapılan canlıların figürleri çocukların çok hoşuma gitmektedir. Kağıt katlama, kesme ve yapıştırma çalışmalarında çoğunlukla bu tür figürler yer almaktadır. Bugün size bahsedeceğimiz kağıttan yürüyen tırtıl yapımı da bu çalışmalara güzel bir örnektir. Kağıttan tırtıl yapmak isterseniz bunun için gerekli olan malzemelerin listesini ve uygulamanın resimli anlatımını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı

Okul öncesi çocukların yaptığı el işi çalışmalarında tırtıl sıkça yer almaktadır. Farklı renklerdeki kağıtlar daire şeklinde kesildikten sonra birbirine yapıştırılarak sevimli tırtıllar yapılmaktadır. Bizim anlatacağımız çalışmada ise tırtılın gövdesi tek parçadan oluşuyor. Küçük çocuklar falçata kullanamayacağı için kağıdı kesme aşamasında ona yardımcı olmanız gerekmektedir. Çocuğunuz tırtılın başını yapıp bunu gövdeye yapıştırabilir. İstediğiniz renkte yapacağınız kağıt tırtılın altına çöp şiş yapıştırarak bunu yürütebilirsiniz. Evde kağıttan tırtıl yapmak kolay olduğu için farklı renkte tırtıllar yaparak bunları daha sonra kukla olarak oynatabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • İstediğiniz renkte A4 kağıt
  • Cetvel
  • Kalem
  • Makas
  • Falçata
  • Keçeli kalemler ( tırtılın ağız, göz ve antenlerini boyamak için )
  • Yapıştırıcı
  • 2 tane çöp şiş

Bunların yanı sıra tırtılın başını çizmek için de plastik şişe kapağı kullanabilirsiniz.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Nasıl Yapılır?

Kağıttan yürüyen tırtıl yapmak için aşağıda resimli anlatım eşliğinde anlattığımız aşamaları dikkatli bir şekilde yapmanız yeterlidir.

İlk olarak A4 kağıdın kenarından makas ile keserek kağıdı kare şekline getirmekle işe başlayın.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı-1

Küçük renkli kağıda plastik şişe kapağı yardımı ile bir yuvarlak çizin. Bu parça tırtılın başı olacak. Bunun iki yanına antenleri de çizin. Sonrasında keçeli kalemleri kullanarak tırtılın gözlerini, burnunu ve ağzını yapın. Bu şekilde başı tamamladıktan sonra sıra gövdeyi yapmaya geldi.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı-2

Kare şeklinde olan renkli kağıdın bir kenarından 1 cm içeriye çizgi çekin. Diğer taraftan da içeriye 3 cm çizgi çekin. Yaptığınız bu iki çizginin arasına boylamasına olacak şekilde 1 cm aralık ile şeritler çizin. Sonrasında bu şeritleri falçata yardımı ile kesin ve iyice ayrılmaları için elinizle aralıkları hafifçe açın.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı-3

Kağıdın kenarlarını içe doğru kıvırarak yapıştırın. Daha sonra kağıdı içe doğru rulo şeklinde kıvırın.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı-4

Ek yerlerine hafifçe bastırarak elinizle düzeltin.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı-5

Tüm bunları yaptığınızda elinizde aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi bir baş ve rulo şeklinde gövde olacak.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı-6

Tırtılın başına yapışkan sürerek bunu gövdeye dikkatli bir şekilde tutturun.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı-7

Aşağıda gördüğünüz gibi bir tırtıl yaptıktan sonra sıra bunu yürütecek son aşamayı yapmaya geldi.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı-8

Kağıt tırtılın arkasını çevirin ve bunun iki tarafına resimde gördüğünüz gibi çöp şişleri yapıştırarak tutturun.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı-9

Sürdüğünüz yapışkan kuruduktan sonra kağıt tırtılı çöp şişler yardımı ile yürütebilirsiniz.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı

Bu yazımızda paylaştığımız kağıttan yürüyen tırtıl yapımı resimli anlatım yardımı ile siz de evde çocuğunuzla birlikte bu eğlenceli el işi çalışmasını yapabilirsiniz. Okul öncesi çocuklar için kolay tırtıl yapımı hakkında bir çalışma daha incelemek isterseniz daha önceden paylaştığımız, kağıt tabaktan tırtıl yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Tuvalet Kağıdı Rulolarından Tırtıl Kalemlik Yapımı

Çok basit ve çocukların evde olduğu şu dönemde onlar için gerçekten harika evde geri dönüşüm projeleri. Karşınızda yine faydalı bir geri dönüşüm projesi. Biten tuvalet kağıdı rulolarından tırtıl kalemlik yapımı çocuklar için kalemlerini gruplandırıp yerleştirilebilecekleri, masa üzerindeki malzemelerini içine koyabilecekleri eğlenceli bir tasarım olacak.

Tuvalet Kağıdı Rulolarından Tırtıl Kalemlik Yapımı

Evde Geri Dönüşüm Projeleri Rulodan Tırtıl Kalemlik Yapımı

Tırtıl kalemlik için gerekli olacak malzemeler:

  • Tuvalet kağıdı ruloları (kağıt havlu rulolarından da kullanılabilir.)
  • Tel zımba (ruloları bir arada tutmak için kullanılacak)
  • Kağıt yapıştırıcısı (stick tarzı bir yapıştırıcı kullanırsanız daha temiz çalışabilirsiniz, el işi kağıdının dışından yapıştırıcı lekeleri görünmez)
  • Kalem
  • Makas ve maket bıçağı
  • Rengarenk seçeceğiniz elişi kağıtları
  • Karton (sadece altlık olarak kullanılacağı için A4 boyutunda bir karton yeterli olacaktır.)

Her tuvalet kağıdı rulosunu farklı renkte elişi kağıdı ile kaplayacağız.

Her tuvalet kağıdı rulosunu farklı renkte elişi kağıdı ile kaplayacağız. Ruloların ölçüsünde elişi kağıtlarını kesip hazırlayalım. Temiz görünmesi için ruloyu kaplayacağınız elişi kağıdını birkaç santim uzun kesip içe doğru kıvırma payı bırakın, böylece kapladığımız ruloların ağız kısmıda aynı renkte ve temiz görünecektir.

Her tuvalet kağıdı rulosu için kartondan altlık keselim

Her tuvalet kağıdı rulosu için kartondan altlık keselim. Ruloyu karton üzerine koyun, kalemle çevresini belirmek için çizin, daha sonra çizdiğiniz yerden kartonu kesin. Kartonları çizdiğiniz çizginin içinden kesmeye özen gösterin böylece dışarı taşıp kötü bir görüntü oluşturmaz.

Ruloların hepsini yapıştırıcı yardımı ile farklı renklerde elişi kağıdı ile kaplayalım.

Ruloların hepsini yapıştırıcı yardımı ile farklı renklerde elişi kağıdı ile kaplayalım. Sadece tuvalet ruloları değil kağıt havlu rulolarını ikiye bölerek de funduszeue.infoığımız rulolar için daha önceden kesip hazırladığımız altlıkları taban olarak ruloların altına yapıştıralım. Yapıştırıcıların kuruması için biraz zaman verelim.

Tırtılın oluşması için ruloları birleştirip tel zımba ile birbirine tutturalım.

Tırtılın oluşması için ruloları birleştirip tel zımba ile birbirine tutturalım. Süslemek için tırlımıza göz ve kollar yapabiliriz, hatat fotoğrafta görüldüğü gibi, kitap okuyan bir tırtıl bile yapabilirsiniz. Bu proje çocuklar için eğlenceli olmanın yanı sıra, kendi emekleri ile yaptıkları bir kalemliği büyük bir keyifle kullanacaklardır.

Bu girdi Nasıl yapılır’ te gönderildi. kalıcı linki yer imlerine ekleyin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası