pekmezli armut tatlısı / Pekmezli Armut Tatlısı – Arda'nın Mutfağı

Pekmezli Armut Tatlısı

pekmezli armut tatlısı

4 adet iri boy armut
3 bardak pekmez
2 bardak su
1 defne yaprağı
4 adet karanfil
1 çubuk tarçın

Servis icin:
Pişmaniye
Kaymak ya da Dondurma

* Armutları sapı üzerinde kalacak şekilde soyun
* Tabanlarını dik durabilecek şekilde kesin ve bir bıçak ile göbeğindeki çekirdekleri çıkartın
* Bıçağınızla Armutların üzerlerine çok aşırı derin olmayan yatay çizikler atın
* Ateşin üzerine bir tencere alın, pekmezi suyu defne yaprağını karanfilleri ve tarçın çubuğunu içine atıp hafif kaynama noktasına kadar harlı ateşte pişirin
* Ates tencereyi tıkırdatmaya baslayınca armutları tencerenin içine alın be ateşin altını kısın
*Tencerenin ağzını kapatıp 45 dakika kısık ateşte pişirin
* 45 dakika sonra tencerenin ağzını açın ve armutları kenara alın
*Tencerenin altındaki ateşi harlandırın ve içindeki sıvı sos kıvamına gelip köpükleninceye kadar kaynatın
* Tabağın ortasına pişmaniye yayın, üzerine armutlarınızı koyun, çektirerek köpürttüğünüz sosu üzerine dökün ve kaymak ya da dondurma ile servis yapın.

 

Karadut Pekmezli Armut Tatlısı

Bu tarifi olu&#;tururken biraz Ankara ve çevre bölgelere do&#;ru giderek yapmak istedik. Tabii ki; Ankara’ya ait tatl&#; olan armut tatl&#;s&#;n&#; biraz de&#;i&#;tirmek ve yan&#;nda yenilikçi malzemelerle beraber ortaya koymak istedik. Bu güzel tarifin lezzetli hikayesi için sitemize bekleriz :)

Malzeme Listesi

4 adet orta boy armut
6 yemek ka&#;&#;&#;&#; karadut pekmezi
1 adet çubuk tarç&#;n
göz karar&#; &#;eker
göz karar&#; su

(4 Ki&#;ilik - 30 dakika)

Haz&#;rlan&#;&#;&#;

Ad&#;m 1

Öncelikle armutlar&#;n saplar&#;na dokunmadan güzel bir biçimde soyun ve ikiye bölerek içerisindeki çekirdek k&#;sm&#;n&#; al&#;n. Daha sonra oca&#;a &#;eker hariç tüm malzemelerinizi koyun. Su miktar&#;n&#; armutlar&#;n biraz üzerinde kalacak &#;ekilde olmal&#;. Kaynamaya ba&#;layana kadar yüksek ate&#;te ve kaynamas&#; ba&#;lay&#;nca k&#;s&#;k ate&#;e al&#;n. Bu s&#;rada kendine gelmi&#; olan karadut pekmezli su kar&#;&#;&#;m&#;n&#;n tad&#;na bakarak ve armutun da meyve &#;ekerini hesaba katarak arzu etti&#;iniz gibi &#;eker orant&#;s&#;n&#; ayarlay&#;n. Burada espritüel bir yakla&#;&#;m yapabiliriz. Kaynamaya ba&#;layana kadar bir tanecik armuttan zarar gelmez deyip tad&#;na bakarak orant&#;s&#;n&#; kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Ad&#;m 2

K&#;s&#;k ate&#;te pi&#;tikten sonra armutlar&#;n&#;z&#; dikkatlice suyundan ç&#;kararak kenara al&#;n ve so&#;umaya b&#;rak&#;n. Armutlar&#; kenara ald&#;ktan sonra çubuk tarç&#;n&#; ç&#;kar&#;n ve suyu kaynatmaya devam edin. Kendi pi&#;irim suyu armut tatl&#;m&#;z için ayn&#; zamanda koyula&#;&#;nca sos haline gelecek. Sos k&#;vam&#;na gelinceye dek kaynat&#;n ve alt&#;n&#; kapat&#;p bir kaba alarak so&#;umaya b&#;rak&#;n.

Püf Noktas&#;

Reçetede tam gramaj vermememizin sebebi pekmezlerin içerisinde bulunan meyvelerin fruktoz ad&#; verilen meyve &#;ekeri ayr&#;ca pi&#;iriminde kullan&#;lan &#;eker ve asidik etki yaratan limon suyundan dolay&#;d&#;r. Daha öncelerde vermi&#; oldu&#;umuz Tahinli ve Misket Limonlu Dondurma tarifiyle servis edebilirsiniz..

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Pekmezli Armut Tatlısı

Pekmezli Armut Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?

Pekmezli Armut Tatlısı Yapılışı Nasıldır?

Pekmezli armut tatlısını yapmaya başlarken öncelikle armutları sapı üzerinde kalacak şekilde soyun ve çekirdekleri çıkartın
Bıçak yardımıyla armutların üzerlerine derin olmayan yatay çizikler atın
Daha sonra tencerenin içine  pekmezi, suyu, defne yaprağını, karanfilleri ve
Tencerenin ağzını kapatıp 45 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra armutları kenara alın
Kalan sıvı sos kıvamına gelene kadar kaynatın
Tabağın ortasına armutları yerleştirdikten sonra sosu üzerine dökün ve kaymak ya da dondurma ile servis yapın
Pekmezli armut tatlınız servise hazır

Pekmezli Armut Tatlısı Besin Değerleri

Pekmezli Armut Tatlısı'nın 1 Porsiyonunda kcal bulunmaktadır. Pekmezli Armut Tatlısı'nın gramı gram karbonhidrat, gram protein, gram yağ, gram lif içermektedir. Diğer makro ve mikro besin değerlerini görüntüle.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir