tırnak nasıl daha hızlı uzar / Tırnaklar Ne Kadar Hızlı Uzar? | Saç Bakım Güzellik

Tırnak Nasıl Daha Hızlı Uzar

tırnak nasıl daha hızlı uzar

Tırnak Uzatmak İ&#;in Ne Yapılmalıdır? En Hızlı Tırnak Uzatma Y&#;ntemleri

Tırnaklardaki problemler, vitamin eksikliği sorunundan oluşacağı gibi tırnakları yemek ve kemirmek de hastalıktır ve tedavi edilmesi gerekir. Tırnakların yeme problemi gibi bir sorun bulunuyorsa acı oje kullanılarak, devamlı uygulanmalıdır.

Tırnak Uzatmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Tırnak uzatabilmek adına yapılacaklar aşağıdaki gibi olacaktır;

- Tırnakların bakımı konusunda evde yapılacak olan doğal kürler tırnakların, daha sağlıklı ve bakımlı olmasına destek olacaktır. Bunun adına uygulanabilecek en iyi metot ise; limonla zeytinyağı karışımıdır. Biten limon kabuğu içerisinde iki damla kadar zeytinyağı ekleyerek, tırnaklara masaj yapmak önemlidir.
- Oje sürmek, tırnakların hava almasını önleyecektir. Bununla beraber tırnakların, ojeden arındırılarak, hava alması sağlanmalıdır. Bu durum hem tırnakların sağlıklı olarak uzamasını hem de sararmasını önleyecektir.
- Tırnakların törpülenmesi önemlidir. Tırnakların uzaması konusunda önemli olan ilk durum tırnakların törpülenmesidir. Tırnaklarda yapılmaması gereken durum ise tırnakların küt kesmektir. Küt şekilde kesilen tırnaklar, çabucak kırılır ve uzamazlar. Ancak tırnakların yuvarlak bir biçimde törpülenerek kırılmalar azaltılabilir.
- Tırnaklara sirkeyle bakım yapıldığı zaman tırnaklar, hızlı bir biçimde uzar. Sirkeye eklenen belli bir miktar tuz, hafifçe bir araya getirilerek, tırnaklar su içerisinde 5 dakika boyunca bekletilerek temizlenmelidir. Her gün bu şekilde bakım yapmak, tırnakların uzamasına yardımcı olacaktır.
- Tırnakların soğuk suyla temas etmesi, tırnakların uzamasına yardımcı olur. Ancak dikkat edilmesi gereken konu, ılık suyun tırnakları yumuşatıp, daha hızlı uzamasıdır. Gün boyunca suyla çok temas eden tırnaklar, normal duruma göre daha hızlı uzar. Eller devamlı bulaşık içindeyse, bulaşıkların suyuna eklenen yarım limon suyu sayesinde, tırnaklar sertleşerek kırılmalarının önüne geçecektir.
- Ellere sürülen nemlendiriciler, tırnaklara da uygulanmalıdır. Bunun adına kullanılan el kremi çok önemlidir. İçinde zeytinyağı ya da gliserin olması, tırnakların daha sağlıklı uzamasına yardımcı olacaktır.
- E vitamini sayesinde ellere ve tırnaklara bakım yapılıp, uzun tırnaklara kavuşmak mümkündür. Eczaneden çok rahatlıkla bulunabilen E vitamini kapsülleri kırılarak, tırnaklara ve ellere uygulanıp, masaj yaparak yedirilmelidir.

En Hızlı Tırnak Uzatma Yöntemleri

Tırnakların uzaması için yapılabilecek kürlerin tarifi hakkında bilgi vermek faydalı olacaktır. 1 çay kaşığı kadar süt, zeytinyağı ve balı bir araya getirerek iyice karıştırmak ve tırnaklara masaj yaparak, iyice yedirmek gerekir. 15 dakika boyunca ellerde beklenen bu karışım, soğuk suyla yıkanabilir. Akşamları bu karışım ellere uygulanıyorsa, sabaha kadar bekletilebilir. Tırnakların ve ellerin beslenip güçlenmesini sağlayan etkili bakım kürlerinden birisidir.

Tırnak uzatmak için yapılacak bir başka kürün malzemeleri; bir kase ılık su, bir tatlı kaşığı limon suyu ve sirke, bir yemek kaşığı tuz, bir çay kaşığı zeytinyağı bir araya getirilerek, eller bu su içerisinde tutulabileceği kadar tutulmalıdır. 10 gün boyunca her gün uygulanan bu kür sayesinde tırnaklar hem güçlü olacak hem de hızlıca uzayacaktır.

3 damla kadar biberiye yağı, 3 tatlı kaşığı kadar bal ve 3 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ile tırnakların hızlıca uzaması için bir kür hazırlanabilir. Malzemeler kabın içerisinde karıştırılarak, mikrodalgada 20 saniye boyunca ısıtılmalıdır. Tırnaklar karışım içerisinde 20 dakika boyunca bekletilmelidir. Hafta içerisinde 2 defa uygulanarak, tırnakların sağlıklı şekilde beslenmesi sağlanabilir.

Tırnak bakımı nasıl yapılır? Hızlı tırnak uzatma yöntemleri

Tırnak bakımı nasıl yapılır? Hızlı tırnak uzatma yöntemleri

Tırnaklarınızın zayıf olduğunu düşünüyor ve sık sık kırılmalar yaşıyorsanız uzatmak sizin bir kabusa dönüşebilir. Bu sorunu evde kendi yöntemlerinizle kısa sürede giderebilirsiniz. Nasıl mı? Hazırladığımız bu yazıda evde tırnak bakımı ve hızlı tırnak uzatmanın yollarını bulabilirsiniz.

Tırnak, insanda ve birçok omurgalı hayvanda parmak uçlarının dış bölümünü örten sert bir tabakadır. Her insanda bulunan 20 adet tırnak, keratin adı verilen sertleşmiş proteinden oluşur. Kişiden kişiye değişen tırnak yapısı yaşa, mevsime, özel bakıma ve kalıtsal özelliklere göre farklılık gösterir. Bazı insanlarda aşırı gerginlik, sıkıntı gibi sorunlardan dolayı ortaya çıkan tırnak yeme hastalığı bir zaman sonra alışkanlığa kadar gider. Bu alışkanlık sonrasında tırnaklarda zayıflama, kopma, soyulma ya da kırılma gibi sorunları da beraberinde getirir. Siz de tırnaklarınıza doğru bakımı yaparak hem bu sorunu ortadan kaldırabilir hem de kısa sürede uzamasına yardımcı olabilirsiniz. 

tırnak kırılması

tırnak kırılması

DOĞRU TIRNAK BAKIMI NASIL YAPILIR?

El ve tırnaklarınızı mutlaka kaliteli bir krem ile nemlendirin. Tırnak bakımını, her yerde bulunabilen malzemeler ile yapabilirsiniz.  1 Çorba kaşığı sofra tuzu  ve 1 çay kaşığı bitkisel yağı karıştırın, 5 dakika boyunca tırnaklarınız masaj yapar gibi sürün ve ardından durulayın. Bir kaseye 2 yemek kaşığı nişasta koyun ve 1 çay bardağı suyla karıştırıp tırnaklarınızı 5- 6 dakika içinde bekletin. Sonra tırnakları besleyici bir krem ile yumuşatın. Tırnak spatulası ile tırnak etlerini geriye doğru kaydırın ve sıyırın. İşte bu kadar!

EVDE MANİKÜR NASIL YAPILIR? Öğrenmek için tıklayın

doğru tırnak bakımı nasıl yapılır

doğru tırnak bakımı nasıl yapılır

PEKİ TIRNAKLARIN HIZLI UZAMASI İÇİN NE YAPILIR?

Günlük işlerde tırnaklarınızı kullanmaktan kaçının. Kutu içecek açarken ya da telefon kullanırken tırnaklarınız yerine parmaklarınızı kullanın.

Ellerinizin neme ihtiyacı olduğu gibi tırnaklarınızın da neme ihtiyacı vardır, ellerinizi nemlendirirken tırnaklarınızı unutmayın.Tırnak kırılmasının en büyük sebebi aşırı suya maruz kalıp tırnağın yumuşamasıdır. Ev temizliği yaparken eldiven kullanarak yumuşayıp kırılma riskini azaltabilirsiniz.

Gereksiz yere ellerinizi yıkamak, tırnaklarınızı kurutarak kırılmasına sebep olur. Tırnaklarınızı törpüleme şekliniz uzamasını etkileyen en temel faktörlerden biridir. Tırnaklarınızı belli aralıklarla, tek yöne doğru törpüleyin.

kötü tırnak

kötü tırnak

Tırnaklarınızı yemek, tırnak yataklarına zarar vermenize sebep olur.Fındık, yumurta sarısı, süt ve süt ürünleri gibi gıdaların tüketilmesi tırnakların uzamasına katkıda bulunacaktır.

Aseton, tırnağa zarar verdiği için ayda iki kereden fazla kullanmamanız gerekmektedir.Tırnak uzatan renkli ojeler kullanarak, tırnaklarınızı besleyebilir ve uzamasını sağlayabilirsiniz. Beyaz sirke içinde ellerinizi bir kaç dakika bekletirseniz tırnaklarınız güçlenecek ve uzaması hızlanacaktır.

hızlı tırnak uzatma kürü

hızlı tırnak uzatma kürü

HIZLI TIRNAK UZATAN SİRKE KÜRÜ

Suna Dumankaya'nın önerdiği tırnaklarınızı uzatmak için hazırlayacağınız sirke kürü.

MALZEMELER

Bir tas ılık su
Bir tatlı kaşığı limon suyu
Bir tatlı kaşığı sirke
Bir çay kaşığı zeytinyağı
Bir çorba kaşığı tuz

YAPILIŞI

Tüm malzemeyi bir tas ılık suyun içerisine ekleyin. Ellerinizi tutabildiğiniz kadar çok bu suyun içerisinde tutmaya gayret edin. Bu karışımı 10 günlük süre içerisinde her akşam uygulamanız tırnaklarınızı güçlendirecektir. 

Karışımı uyguladıktan sonra tırnaklarınızı limon ve badem yağıyla da ovabilirsiniz. 

Karışımı ayak tırnaklarınıza uygulamak için, malzemeleri birer kaşık artırmanız yeterlidir. 

Sarılmanın faydaları nelerdir? Sarılmak insan psikolojisini nasıl etkiler?

İLİŞKİLİ HABER

Sarılmanın faydaları nelerdir? Sarılmak insan psikolojisini nasıl etkiler?Bekarlığa veda partisi için şık abiye elbise modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Bekarlığa veda partisi için şık abiye elbise modelleri

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır