domatesin çekirdeği şarkısı / domatesin çekirdeği kırmızı kırmızı erkekler bu dünyanın şapşalı şapşalı funduszeue.info

Domatesin Çekirdeği Şarkısı

domatesin çekirdeği şarkısı

Burhan AYERİ

Kendimi bildim bileli gıda meselesinde domates hep gündem oluşturmuştur. Bu konuda ilk büyük gürültü Bülent Ecevit döneminde çıkmıştır. Müstahsilin eline kiloda 1 lira dahi geçmezken, Ankara'da 4 liraya satılışı kıyametler kopartmıştı. Bu yüzden konu ilk kez merhumun gündemine girdi. Hatta seçim kampanyasının ana malzemesi haline dönüştü.

O yıllarda gelişmiş seralar yoktu. Üretimde tek merkez Silifke ve çevresi idi. "Halk tipi müzisyenler" de konuya ilgi gösterdiler. Dönemin ünlülerinden Adnan Varveren'in domatesli besteleri 45'lik plaklara dönüştü. Böylece dinlemeye de başladık. Dolmuş ve minibüs gibi toplu taşıma araçlarında çalınır oldu. Şoför mahallindeki pikapların satışı bile domatesli bestelerle patladı.

Uzun aradan sonra domatesin tekrar ön plana çıkışını Rusya ile ilişkilerde gördük. Karşılıklı düşürülen uçaklar dahi gündemi bu kadar meşgul etmedi. Ankara-Moskova arasında İdbil, Afrin konuşulurken bu lezzetli kırmızı şey hiç ihmal edilmedi. Uzun uğraşlardan sonra ambargo kalktı da rahatladık. Tam huzura erdik derken bu kez içeride, yani çarşı pazarda kıyamet koptu.

Dünyadaki iklim değişikliklerinin fiyat patlamasında etkisi mutlaka var. Fırtınalar, hortumlar seraları indirdikçe havalanan sadece camlar ve naylonlar olmuyor. Etiketler de yukarıya fırlıyor. 'luk fiyatın bir anda 'a dönüştüğünü fark ediyorsunuz. En insaflı market zincirinde dahi 'ten satılıyor. Dün sabah ekran taraması yaparken Sarraf, Kılıçdaroğlu'ndan sonra domatesin geldiğini fark ettim. İzledikçe insanın yiyeceği yoksa bile aklına düşüyor. Ben de öyle yaptım. Küçük bir taneyi dolaptan çıkardım. Süratle mideye indirdim.

Son notum mutfakla ilgilenenlere. Batı'nın, yıllardır ürettiği domates püresinin artık farkına varsınlar. Ayrıca salçadan ucuz ve daha lezzetli. Yeterince yedekledikleri zaman, kışı rahat geçirirler. Öneri benden, uygulama onlardan. Şimdiden garanti veriyorum. Neticede bana dua edeceklerdir. Yakın zamanda BİM'den aldığım Tukaş domates pürelerinin kutusu liraydı. Hem de net gram. İhtiyacınız kadar alıp yeterli stoku yapın.

Bursa'nın Anjelik eriği veya Amasya elması gibi domates yeme alışkanlığınız varsa sözüm yok. "İki anlamda da afiyet olsun". Hatta bunu yaparken Sulukule havası "Domatesin çekirdeği kırmızı, kırmızı"yı dinleyebilirsiniz.

***

Hokkabazlar

Kadıncağız çıktı, başladı söylemeye. Diğer yarışmacılardan farkı yok. Hatta jüri üyesinin anında döndüğü James Brown taklitlerinden daha iyi. Seslendirdiği şarkı bir Avni Anıl bestesi. Güfte Rüştü Şardağ'a ait. Tesadüfe bakın iki rahmetli ile de çalışma imkânı buldum. "Rüya Gibi Uçan Yıllar"ı belki de bu yüzden daha beğenerek dinledim. Hiç olmazsa bir kişi döner diye umarken dördü de tren sesi dinler gibi geçiştirdiler. Yetmedi Murat Boz atladı; "İcranın ne kadar kötü olduğunu" söyledi. Arkasından sazı Athena Gökhan aldı. Biraz da o bip attı. Bunlar tesadüf değil. Bakmayın siz ara sıra arabesk övgülerinde bulunmalarına. Hiç birinin kafasında Türk sanat müziğine yer yok. İçimden o kadar ağır yorumlar geçti ki, bunları yazıya dökemiyorum. En hafifini söyleyeyim; "Hokkabazlar". Hele "siyasi piyon" Murat Boz için gerçek fikrimi açıklarsam bana ayıp olur. Sonunda formülü buldum O Ses Türkiye'yi artık bir komedi programı olarak izleyeceğim.

Şenay'lı yıllar

Bu aralar Yılbaşı Özel için şimdiden istek yapan Acun Ilıcalı'ya biraz bilgi vermek istiyorum. Bir dönem seçim meydanlarının şarkısı seçilen "Hayat Bayram Olsa"nın parladığı dönemi iyi hatırlayanlardanım. Şarkı, Şenay'la -Yüzbaşıoğlu- parlamıştı. Bahar dalı gibi görüntüsüyle de ilgi toplardı. Önce eşini kaybetti. Sonra rahatsızlandı. Tek sütun haberlerle toprağa verdik.

Dramatik olan, Şenay'ı en son bir et lokantasında şarkı söylerken görmemdir. Yanında da iri kıyım sponsoru vardı. Ne iş yaptığını sordum. Celep -hayvan toptancısı- olduğunu söylediler. Bir süre sonra da o güzel şarkıcının vefat ettiğini öğrendim. Anlayacağınız Şenay için hiçbir zaman "hayat, bayram olmadı".

***

Birikenler

Sadece Pazar yazılarını iki gün önce veriyorum. Bu nedenle Cuma ve Cumartesi notlarının yayın şansı zayıflıyor. En azından biraz gecikmeli aktarıyorum. Mesela Eğrisi Doğrusu bunlardan. Taha Akyol bölgemizdeki gelişmeleri özellikle Rusya Federasyonu'nun durumunu iyi işledi. Akyol bu defa Doç. Dr. Emre Erşen'i ekrana sürdü. Belki de ben ilk kez izledim. Genç akademisyen müthiş bir "gelecek okuyucusu". Moskova'nın aslında PKK ve onun uzantısı PYD'ye yakın duruşunu mükemmel anlattı. Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz de Erşen'e şu sözleriyle katıldı; "Rusya, Kürtlerden önemli şeyler bekliyor".

çekirdeksiz domates

  • sonu belli olmayan çocuk şarkısı ayar oldum, domates çekirdeklerini bulabildi mi merak içindeyim?
    ben çocuğum olsa dinletmem bu nedir yaa.

  • evimizin en son hiti. cocuklari acayip eglendirme ozelligine sahip.

  • resmen büyülenmiş gibiyim.
    dinlemeden uyuyamadığım şarkı.
    illüzyon.

  • çocuklu bir arkadaş grubumuz var, bu şarkıyı açıp baya müsamere gibi canlandırarak oynamışlığımız var çocuklara. harika bir şarkı. bu vesileyle (bkz: şubadap çocuk)

  • çekirdeksiz domates düşmüş yollara,
    çekirdeklerini tek tek bulmaya.

    asddfghkl..

  • şarkıda geçen domatese üzülüyoruz oğlumla. çocuk şarkıları yazılırken aslanın babasının savaşta ölmesi ya da domatesin çekirdeklerini kaybetmesi gibi konulardan daha iyisini bulabilirsiniz. çocuklar söylendiği gibi acımasız değildir. bunu ellerinden böyle böyle alıyorsunuz. şarkıda çocuklar gülüyor domatese. çekirdeklerini araması komik mi mk?

  • icerisinde şerefsiz incir, çilek ve şeftali bulunduran çocuk sarkisi

  • muh teee seeem bir eser, bu grubu takibe aliyorum;

    funduszeue.info

  • şahane bir parça.

    minik oğlumla aylardır bin defa dinledik, üçbin defa söyledik ve eskitemedik.

    yatıyoruz, kalkıyoruz ve çekirdek arıyoruz. sırf bebemle ben mi, anneannesi öğrendi şarkıyı, o da çekirdek arıyor teyzelerin hep dilinde, başlıyor güzel sesiyle, bizim oğlan mest. teyze adliyede dava peşinde koşuyor, mesaj atıyor, abla çekirdeksiz domates takılmış dilime
    parka gidiyoruz, bebek arabası iterken maske takmanın bana verdiği cesarete dayanaraktan çekirdek arıyorum

    kutlarım vallahi, tebrik ederim, teşekkür ederim.
    ve incir, şeftali, çilek; yaptığınız dostluğa sığmıyor anacım! üzmeyin dobitis&#x;i.

    heyhat; gdo&#x;suz, mis gibi kokan organik tarla domatesleri aşkına!

  • dile yapışan çocuk şarkısıdır. bu sayfaya düştüğünüze göre yüzlerce kez söylemiş olmalısınız. çekirdeksiz domatesler kulubüne hoşgeldiniz.

    bazı üyeler incir, çilek ve şeftali için yumuşak ifadeler kullansa da bu şarkıda incir, çilek ve şeftali net şerefsizdir. domates kardeşiniz çekirdeklerini kaybetmiş işte. herkesin başına gelebilir. neden buna çok gülüp domatesi üzüyorsunuz.

    peki domates çekirdeklerini bulamadığı için mi üzülüyor yoksa şerefsiz meyveler ona güldüğü için kendini değersiz hissedip mi üzülüyor? benim için bir muamma olarak kalacak.

    sözlerini de yazayım tam olsun
    çekirdeksiz domates düşmüş yollara
    çekirdeklerini tek tek bulmaya
    yolda inciri görmüş
    gitmiş onun yanına
    nerde çekirdeklerim
    sende mi ki acaba?
    incir buna çok gülmüş: ahahaha!
    ya ne işi var senin çekirdeklerinin ben de?
    domates buna çok üzülmüş ama yoluna devam etmiş

    çekirdeksiz domates düşmüş yollara
    çekirdeklerini tek tek bulmaya
    yolda çileği görmüş
    gitmiş onun yanına
    nerde çekirdeklerim
    sende mi ki acaba?
    çilek buna çok gülmüş: ahahaha!
    ya ne işi var senin çekirdeklerinin ben de?
    domates buna çok üzülmüş ama yoluna devam etmiş

    çekirdeksiz domates düşmüş yollara
    çekirdeklerini tek tek bulmaya
    yolda şeftali görmüş
    gitmiş onun yanına
    nerde çekirdeklerim
    sende mi ki acaba?
    şeftali buna çok gülmüş: ahahaha!
    ya ne işi var senin çekirdeklerinin ben de!
    domates buna çok üzülmüş ama yoluna devam etmiş

    çok yaşa şubadap çocuk!

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

domatesin çekirdeğinin kırmızı olmaması

bu özelliği kullanmak için reklamsız üyeliğe sahip olmanız gerekmektedir. mobil uygulamamızı indirerek reklamsız aboneliğinizi başlatabilirsiniz.

  • basit bir araştırma yaparak kolayca tespit edilebilen bir gerçek.

    ancak gelin görün ki meşhur bir türk halk musikisi şarkısında domatesin çekirdeğinin kırmızı olduğu iddia edilmekte ve insanlar yanıltılmakta.

    keşke bu şarkının sözlerini yazan kişi de sözleri yazmadan önce bir iki domates kesip içine baksaymış. çekirdeklerin kırmızı değil, sarımsı beyazımsı bir renkte olduğunu görürmüş.

    "domatesin çekirdeği, sarımsı beyazımsııı"

    daha uyumlu ve en önemlisi daha doğru bir söz olurdu.
  • domatesin bilinenin aksine meyse olması kadar ilginç değildir.
  • gri renkteki spermeden zenci insanda çıkması kadar ilgi çekici değildir. ( siyahi veya zenci ne diyeceğimi bilemedim. yanlış bir ifade ettiysem affola)

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

anket

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası