atolye nasıl yazılır / Yazım Kılavuzu – Türk Dil Kurumu

Atolye Nasıl Yazılır

atolye nasıl yazılır

Atölye mi Atelye mi? Nasıl Yazılır (TDK) Anlamı

Hangi Sözcük Nasıl Yazılır? Bitişik mi yazılır ayrı mı? Ne Nasıl Yazılır? TDK yazım bilgisi dahilinde hangi sözcük nasıl yazılır? Anlamı nedir?

Atölye nasıl yazılır tdk, Atölye anlamı tdk, Atölye nedir,

Sizlere bu yazımızda &#;Atölye&#; kelimesinin nasıl yazıldığı ve örnek cümle içindeki kullanımı hakkında bilgi vereceğiz.

&#;Atölye mi?&#; yoksa &#;Atelye mi?&#; Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır.

Bu kelime genellikle Atelye şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Atölye şeklinde olmalıdır.

Atelye (Yanlış kullanım)

Atölye ✓ (Doğru kullanım)

Türk Dil Kurumu’na göre Atölye kelimesinin anlamı:

isim, (atö&#;lye), Fransızca atelier

Zanaatçıların veya resim, heykel sanatlarıyla uğraşanların çalıştığı yer, işlik:
&#;Ne atölyem ne fırçam ne paletim var.&#; &#; Yakup Kadri Karaosmanoğlu

Cümle içinde örnek doğru kullanımı:

Büyük usta yavaş adımlarla merdivenleri çıktıktan sonra cebinten atölyesinin kapısını açan anahtarı çıkardıktan sonra içeri girdi ve yıllar önce yarım kalan çalışmasına tekrar başlamak için kollarını sıvadı.

Diğer Nasıl Yazılır Kelimeleri İçin Tıklayınız

Zıt Anlamlı Kelimeler İçin Tıklayınız

Terimler Sözlüğü İçin Tıklayınız

Atasözleri ve Anlamları İçin Tıklayınız

Deyimlerin Anlamı ve Cümle İçinde Kullanımları İçin Tıklayınız

Atölye anlamı, Atölye nasıl yazılır, Atölye nedir

At&#;lye Nasıl Yazılır? TDK'ya G&#;re Doğru Yazılışı Atolye Mi At&#;lye Mi?

Haberin Devamı

Atölye Nasıl Yazılır?

 Günlük hayatta birçok kelime sıklıkla kullanılsa bile yazımında yanlışlıklar yapılabilmektedir. Atölye kelimesi de yazımı en fazla karıştırılan kelimeler arasında yer almaktadır. Kelimenin doğru yazılışı ''atölye'' olarak ifade edilebilir.

Atolye şeklinde yazılan kelime ise yazım yanlışına sebep olabilmektedir. Atölye kelimesini yazarken ''ö'' harfi yerine kullanılan ''o'' harfi bir yazım yanlışına sebep olmaktadır. Atölye kelimesi, el işleri ile uğraşmakta olan zanaatkarların çalıştığı iş yerlerini ifade etmek için kullanılmakta olan bir yer ismi olarak da ifade edilebilir.

 TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Atolye mi Atölye mi?

 Yazımı en fazla karıştırılan ve yazılırken en fazla hata yapılan kelimelerden birisi de atölye olarak ifade edilebilir. Türk dil kurumuna göre ise kelimenin doğru şekilde yazılışı atölye olarak belirtilmektedir. Türk dil kurumuna göre atölye kelimesi; zanaatçıların ve özellikle de heykel veya resim gibi sanatlarla uğraşan kişilerin çalıştığı yeri ifade etmek için kullanılan bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Atolye şeklinde yazılması da bir yazım yanlışına sebep olmaktadır. Atölye kelimesini doğru bir şekilde yazmak ve doğru bir şekilde kullanmak için kelimenin ''atölye'' olarak yazılması gerekmektedir. 

At&#;lye nasıl yazılır? TDK'ya g&#;re at&#;lye yazımı

Haberin Devamı

Hem bilimsel çalışmalarda hem de resim ve fotoğraf gibi görsel sanatlar alanında kullanılan atölye kelimesiyle eş anlamlı olan bir sözcük vardır: İŞLİK. İş kelimesine getirilen yapım ekiyle oluşturulmuş bu kelime atölye sözcüğünün yerine kullanılabilir.

TDK'ya Göre Atölye Nasıl Yazılır?

 Dilimize Fransızcadan geçmiş olan Atölye kelimesinin orijinal hali ''atelier'' şeklinde kullanılır. Önceleri sadece bilim insanlarının ve mühendislerin çalışma yeri anlamında kullanılan bu sözcük, daha sonra çeşitli sanat dalları için de kullanılmaya başlanmıştır.

 Günlük hayatta sıklıkla duyduğumuz kelimelerden biri olan atölye kelimesinin nasıl yazıldığı birçok kişi tarafından merak ediliyor. TDK'ya göre kelimenin doğru yazılışı şu şekildedir:

 ATÖLYE

 Bazı kelimeler halk ağzında farklı şekillerde telaffuz edilebilir. Atölye kelimesi de bazı yerlerde ATELYE şeklinde telaffuz edilse de kelimenin bu şekilde yazılması hatalıdır.

Haberin Devamı

 Kelime ek aldığında ise şu şekilde kullanılır:

 1 - Resim Atölyeleri

 2- Görsel Sanatlar Atölyesi

 3- İş ve Teknik Eğitimi Atölyesi

 Örnek Cümleler

 1- Yarın öğleden sonra saat ikide, hepinizi atölyede bekliyorum. - Doğru

 2- Atelyedeki çalışmalara hız verdik. - Yanlış.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası