sehven ne demek / Sehven ne demek? Sehven nedir? Sehven TDK sözlük anlamı - Son Dakika Haberler

Sehven Ne Demek

sehven ne demek

Sehven ne demek? Sehven nedir? Sehven TDK s&#;zl&#;k anlamı

Haberin Devamı

Yaygın kullanılmayan sehven kelimesi, ne anlamına geldiğini de merak ettirmektedir.

Sehven; dalgın olma durumunda ya da unutkanlık durumunda yanlışlıkla yapılmış anlamına gelmektedir. Ayriyeten yanılma suretiyle yanlışlık, dalgınlık sonucu yanılgı şeklinde de cümlelerde kullanılabilmektedir. TDK Sözlüğünde de anlamı bu şekilde bulunmaktadır.

Sehven Arapça kökenli bir kelimedir. Eskiden yaygın kullanılsa da günümüzde eskisi kadar yaygın kullanılmayan bir kelimedir.

Sehven Kelimesi Kullanım Alanları

Hatalı bir iş yapanların sıklıkla kullandığı bir kelime de sehven kelimesidir. İnsanların gerek hatalı bir durum iş yaptıklarında gerekse de röportajlarda dile getirildiği görülebilmektedir. Bir tartışma esnasında ''Bu durumu sehven yaptığını düşünmüyorum/düşünüyorum!'' örneği gibi cümlelerde kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

sehven kelimesi karşılıklı konuşma veya ileti metinleri gibi herhangi bir yerde yanlışlık yapılması durumunda belirtme anlamı olarak kullanılmaktadır.

Sehven Ne Demek? TDK Anlamına Göre Sehven Nedir?

Hukuk metinlerinde, bankacılık işlemlerinde ya da resmi kurumlarda meydana gelen hatalı durumlarda sehven kelimesini içeren özür metinlerine sıkça rastlanır. Bu durumu yaşayan vatandaşlar sehven ne demek, TDK sözlük anlamına göre sehven nedir gibi sorulara yanıt arıyor.

SEHVEN NEDİR?

Sehven kelimesi Arapça kökenli olup "yanlışlıkla" anlamına gelen bir sözcüktür. Bu kelime Arapça'da sahw "dikkatsizlikle yapılan hata" anlamına gelir. Hatalı işlemleri, yanlış kullanılan bir kelimeyi, yanlışlıkla yapılan her türlü durumu düzeltmek adına "sehven" kelimesi kullanılır. Osmanlıca'da sıkça kullanılan bu kelime, çağımızda günlük konuşma dilinde az da olsa yer bulmaktadır. Daha çok resmi işlemlerde yer verilir.

HUKUKTA SEHVEN NE DEMEK?

Hukuk terimi olarak sehven kelimesinin anlamı "yanlışlıkla, hata sonucu ile" şeklindedir. Hukuki işlemlerde yanlışlık olması durumunda olayın sehven gerçekleştiği söylendiğinde karşı taraf söz konusu işlemin geçersiz olduğunu bilir. Bu gibi durumlarda, olayın sehven gerçekleştiğine dair bir dilekçe ya da dönüt sağlanması zorunludur. Aksi halde hatalı işlemler silsilesi başlar ve sehven gerçekleşen olay geri dönülmez durumlara sebep olabilir.

SEHVEN GELEN EVRAK NE DEMEK?

Sehven gelen evrak, bankalardan ya da resmi kurumlardan yanlış kişiye evrak postalanması halinde kullanılır. Resmi işlemlerin dijitalleşmesiyle birlikte aynı durum toplu mesaj ya da mail gönderimlerinde de yaşanmaktadır. Evrak ya da mesajın yanlış müşteriye gönderilmesi durumu bu şekilde adlandırılır. Şayet tarafınıza ulaşan bir evrak ya da mesajla ilgili "sehven gönderilmiştir" dönüşü alırsanız, bu durum söz konusu evrak ya da mesaja itibar etmemeniz gerektiği anlamına gelir.

SEHVEN CÜMLE İÇİNDE KULLANIMI

Onun bunu sehven yaptığını düşünüyorum, kasıtlı yapmış olamaz.

Bu mesaj tarafınıza sehven gönderilmiştir, lütfen dikkate almayınız.

Sehven cevap verdim, sana hala küsüm.

Sehven yapılan hatalı işleri yarına kadar düzeltin.

Şüpheli, onu sehven yaraladığını itiraf etti.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası