kışın balayı nereye gidilir / Kışın Gidebileceğiniz Yurt İçi ve Yurt Dışı Balayı Yerleri - Oleg Cassini

Kışın Balayı Nereye Gidilir

kışın balayı nereye gidilir

Kışın balayı tatilinde nereye gidilir? Şubat ayında balayı tatili nerede yapılır?

Kışın balayı tatilinde nereye gidilir? Şubat ayında balayı tatili nerede yapılır?

Kış aylarında balayı tatiline gitmek isteyen çiftler onlarca seçenek arasından kararsızlık yaşayabiliyor. Peki kışın balayında nereye gidilir? Kış aylarında balayı tatilinde nereye gidilir? Kışın balayında gidilecek en güzel yerler nerelerdir? Kış tatili için nereye gidilir? Kışın yurtdışında balayına gidilecek yerler nerelerdir? İşte yanıtlar

Bir ömür boyu mutluluğa "evet" demek için hazırlanan çiftler, düğünlerini genellikle yaz aylarında yapmayı tercih ediyor. Yaz mevsiminde düğünler artsa da bazı kişiler kışın bembeyaz dokusunda da evlenme fikrine sıcak bakıyor. Eğer siz de bir kış gelini ya da damadı olmak istiyorsanız önceliğiniz balayı için doğru bir yer seçmek olacaktır. Özellikle yılın en romantik zamanı olan Şubat ayında Türkiye ve yurtdışında balayı tatiline kucak açabilirsiniz. Gelin, hem eğlenebileceğiniz hem de dinlenebileceğiniz en güzel kış balayı tatili seçeneklerini birlikte değerlendirelim.

Kış düğün dekorasyonu nasıl yapılır? Kış düğünlerinde aksesuar seçimi nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERKış düğün dekorasyonu nasıl yapılır? Kış düğünlerinde aksesuar seçimi nasıl olmalı?

KIŞIN BALAYINDA NEREYE GİDİLİR? KIŞ MEVSİMİNDE BALAYI NEREDE YAPILIR?

Kış mevsiminde evlendiyseniz balayı için seçim yaparken önceliğinizin ne olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Dilerseniz tarihi ve kültürel atmosferin hakim olduğu rotalara gidebilir ya da doğal güzelliklerin ön planda olduğu tatil seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.İşte, kışın balayında mutlaka gitmeniz gereken yerler şu şekilde:

  • Tromso
  • Kapadokya
  • Bologna 
  • Uludağ 
  • Amsterdam

TROMSO

Kış mevsimi denildiği zaman akla ilk olarak Kuzey Avrupa'nın en güzel ülkesi olan Norveç geliyor. Kuzey ışıklarının görsel bir şölen oluşturduğu Norveç'in en kuzeyinde yer alan Tromso şehrinde harika bir balayı yapabilirsiniz. Kendinizi adeta bir masalın içerisindeymiş gibi hissedeceğiniz Tromso, Kuzeyin Paris'i olarak adlandırılıyor.

tromso

tromso

Pırıl pırıl bir gökyüzünü gözler önüne seren Tromso'ya balayı tatili için gelmeyi düşünürseniz mutlaka kar safarisi ve buzda balıkçılık gibi aktivitelere şans vermelisiniz. Macera sever çiftlerin gözdesi haline gelen bu kent kış aylarında evlenenlerin balayı listesinde ilk sırada yer almalı.

tromso norveç

tromso norveç

KAPADOKYA 

Her mevsim binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Kapadokya, kış aylarında bambaşka bir güzelliğe bürünüyor. Nevşehir, Aksaray, Kayseri ve Niğde'ye uzanan geniş topraklarıyla dikkatleri üzerine çeken Kapadokya'yı özel kılan peribacaları kış mevsiminde bembeyaz bir görünüme kavuşuyor. 

KapadokyaİLİŞKİLİ HABERKapadokya'ya nasıl gidilir? Kapadokya'da gezilecek en güzel yerler nelerdir?

kapadokya

kapadokya

Eğer kış balayı tatilinde Türkiye'de bir tatil rotasını tercih etmek istiyorsanız Kapadokya'ya gelerek balon turu yapabilir, tarihi yerleri gezebilir ya da şömineli akşam yemekleriyle eğlencenin tadına varabilirsiniz. Kapadokya'da yer alan otantik oteller ve taş otellerde farklı bir deneyim yaşamaya mutlaka şans vermenizi tavsiye ederiz.

kapadokya nevşehir

kapadokya nevşehir

BOLOGNA 

İtalya'nın kuzeydoğusunda yer alan Bologna, tarih kokan ve kırmızıya bürünmüş sokaklarıyla dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alıyor. Göz alıcı bir mimariyi gözler önüne seren Bologna, her adımında huzuru da beraberinde getiriyor. Kış aylarında sakin ve masal gibi bir balayı geçirmek istiyorsanız bu görkemli şehre mutlaka ayak basmalısınız.

İtalyaİLİŞKİLİ HABERİtalya'nın göz bebeği Bologna'da gezilecek yerler nerelerdir?

Bologna

Bologna

Unutulmaz anılar biriktireceğiniz Bologna muhteşem manzaralarıyla hem gözünüzü hitap edecek hem de Tortellini ve Lazanya gibi lezzetleriyle kalbinizi çalacak.

İtalya Bologna

İtalya Bologna

ULUDAĞ 

Türkiye'de kış turizminin gözdesi haline gelen Uludağ, özellikle İstanbul'a yakın olması sebebiyle yoğun ilgi görüyor. Eğer kar ve kayak yapmayı seviyorsanız kış aylarında balayı için Uludağ'ı mutlaka tercih etmelisiniz. Bursa'da yer alan Uludağ'da balayı planı yaparken sabah mükellef bir kahvaltıya ardından snowboard, kayak ve dağ yürüyüşü gibi seçeneklere şans verebilirsiniz.

Uludağ nerede? Uludağ nasıl gidilir? UludağİLİŞKİLİ HABERUludağ nerede? Uludağ nasıl gidilir? Uludağ'da bir gün boyunca neler yapılır?

Uludağ

Uludağ

AMSTERDAM

Etkileyici mimarisi ve dinamik yapısıyla görenleri kendine hayran bırakan Amsterdam, Hollanda'yı Hollanda yapan eşsiz bir şehir. Eğer balayında hem eğlencenin zirve noktasını yaşamak hem de dinlenmenin keyfine varmak isterseniz Amsterdam tam size göre! Özellikle kış aylarında en sık tercih edilen tatil rotalarından biri haline gelen Amsterdam'a gelerek eşinizle güzel zaman dilimlerine yer verebilirsiniz. 

Hollanda Amsterdam

Hollanda Amsterdam

Buraya geldiğinizde mutlaka bisiklet ve kanal turlarını denemelisiniz. Öte yandan kültürel bir zenginliği içerisinde barındıran Amsterdam'daki müzeleri ziyaret etmek de harika bir tercih olacaktır. 

Amsterdam

Amsterdam

 yılının en güzel damatlık modelleri!

İLİŞKİLİ HABER

yılının en güzel damatlık modelleri!

Kış Aylarında Evleneceklere Yurt Dışı ve Yurt İçi Balayı Yerleri

Bu içerik, trendleri ile Kasım 'da güncellenmiştir.

Aşkınız, sevgiliniz, hatta en yakın arkadaşınız olan kişi ile gelecek için birlikte güzel hayaller kurdunuz ve işte o beklediğiniz an, evlenme teklifi ile geldi. Ve tabii ki tatlı telaşlar, heyecanlar, koşuşturmacalar o an itibari ile başlamış oldu. Söz ve nişan, düğün derken; bazen çok yoruldunuz, bazen çok eğlendiniz, bazen de strese girip kendinizi boşu boşuna üzdünüz. Ama işte her şey geride kaldı ve siz çift olarak baş başa bir tatili hak ettiniz.

Artık tüm yorgunluğunuzu atacağınız ve her anından keyif alacağınız balayı tatiline gitmeye hazırsınız. Güzel anılar ve fotoğraflar biriktireceğiniz balayı seyahatiniz, sonsuza kadar hatıralarınızda yaşayacak zamanlardan oluşmalıdır.

Peki, sizin ve sevgili eşinizin birlikte en çok keyif alacağınız balayı seyahati nereye ve nasıl olmalı?

Balayı rotanızı belirlemenizde tabii ki birçok etken var. Yazın ya da kışın mı evlendiniz, deniz ve kum tatili mi yoksa romantik bir kış tatili mi hayal ediyorsunuz? Kışın evlenen ve kışın balayı yapacak bir çift iseniz, sizin için de seçenekler çok fazla. Kış aylarında ülkemizin birbirinden güzel gezilip görülecek yerleri mevcut. Ama "Ben kış bile olsa sıcak ve egzotik bir ülkede denizin ve güneşin tadını çıkartmak istiyorum!" diyorsanız, sizin için de birbirinden güzel yurt içi ve yurt dışı balayı destinasyonları bulunmakta.

Hadi, gelin, kışın balayına gidilecek yerler için hazırladığımız birkaç öneriye birlikte bakalım.

YURTDIŞINDA BALAYI

Siz, yeni evli çiftler, kış aylarında balayına nereye gideceğiniz konusunda kararsız mısınız? Öncelikle yapmanız gereken ilk şey, bütçenizi belirlemek olmalı. Daha sonra ise balayınızın konseptine göre tercihlerinizi yapabilirsiniz. Yeni yerler keşfetmek, uzak diyarlarda yeni ülkeler görmek istiyorsanız, yurt dışında balayı seyahati organize etmek tam size göre olacaktır.

İster Avrupa’da tarih kokan bir şehirde geçmişten günümüze bir yolculuk yapın, ister uzak doğunun egzotik havasında doğa ile iç içe, deniz ve güneşin tadını çıkarın ya da tapınakların mistik havasını içinize çekin. Kışın balayı önerileri arasında sıcak sevenler için turkuaz rengi denizleri, ışıl ışıl kumsalları ile Maldivler, Bora Bora ilk sıralarda yer almakta. Daha sakin ve romantik bir balayı tercih edenler için ise kanalları ve bozulmamış dokusu ile Venedik size unutulmaz anlar vadetmekte.

Aşıklar şehri olarak bilinen ve tarihi dokusu ile sizi büyüleyecek Paris’i de unutmamak lazım. Kışın tadını gerçek anlamı ile çıkarmak isteyenler için ise bembeyaz karlarla kaplı İsviçre Alpleri ve daha birçok yurtdışı kayak merkezinde gündüz kayak yapmak ve sıcacık şöminenin önünde vakit geçirmek çok keyifli olacaktır.

Yurt Dışı Kış Balayı Yerleri Maldivler Venedik

Tromso, Norveç

Kış tatili seven çiftler ve dünyanın en güzel doğa olayı “Kuzey Işıkları”nı görmek isteyenler için mükemmel bir balayı rotası!Kuzey ışıklarının sihirli renklerinin altında romantik bir geceden, husky köpeklerinin çektiği eskimo kızağının üstünde, bembeyaz manzarada yol almaya kadar birçok sıra dışı aktivite sizi bekliyor. İskandinav ağaç evlerinin sıcak atmosferinde camdan dışarı baktığınızda uçsuz, bucaksız kar manzarası kendinizi bir masal diyarında hissetmenizi sağlayabilir. Norveç’in en kuzeyinde yer alan bu şehirde geçireceğiniz günler, size büyülü diyarların kapısını açacak.

Kışın Balayı Yurt Dışı Tromso Norveç

Bled Gölü, Slovenya

Dünyanın bir ucuna giderek soğuk bir tatil yapmak istemeyen çiftler için, baharı ve kışı bir arada daha sıcak yaşabileceğiniz en yakın rota olacaktır. Slovenya’nın kuzeybatısında yer alan kasabanın ışıkları göle yansırken, arka planda uzanan Alp Dağları’nın heybeti yüzyıllara yayılan hikayeleriyle sizi karşılayacak. Adada 99 basamak var ve evliliğin mutluluk getirmesi için yeni evlenen çiftler bu basamakları çıkmak zorunda. İki de şartı var: Damadımız bu 99 basamağı gelini kucağına alarak çıkartmak zorunda ve tüm bu süre boyunca da gelin sessiz kalmalı.

Kışın Balayı Yurt Dışı Bled Gölü Slovenya

Belize, Orta Amerika

Balayını dünyanın en egzotik noktalarından birinde geçirmek isteyen çiftler için mükemmel bir alternatif. Uzun bir seyahatin sonrasında ulaşılıyor olsa bile, rahat ve macera dolu bir tatil için biraz daha beklemeye değer diye düşünüyoruz.Maya tapınaklarını ziyaret edip, dünyanın tek jaguar koruma alanında yapacağınız yürüyüşler, masmavi bir denizin kıyısında ve dünyanın en büyük ikinci set resiflerinde geçireceğiniz günlerin yanında, büyük mavi çukur da buluşmak için sizi bekliyor.

Kışın Balayı Yurt Dışı Belize Orta Amerika

Prag, Orta Avrupa

Romantik, sanatın merkezinde, unutulmaz bir balayı için harika bir alternatif. Katedrallerden müzelere, opera binalarından klasik müzik konserlerine müthiş bir doyuma ulaşacağınız bu şehirde unutamayacağınız bir deneyim yaşayacağınızı düşünüyoruz. Balayına çıkmadan önce yapılacak planlı bir program ile Charles Köprüsü’nde güzel fotoğraflara imza atabilir, tarihi Mala Strana’da funduszeue.infos Kilisesi’ni görerek, muhteşem yapılara hayran olabilirsiniz. Tabii romantik gecelerde tarihi binalardaki kafelerde keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Kışın Balayı Yurt Dışı Prag

Alaska

Balayı rotanızı çizerken kış balayı rotaları kış seçenekleri sizin için bir rehber niteliğinde olacak. Son dönemde kış döneminde evlenen çiftlerin en çok rağbet gösterdiği rotalar arasında yer alan Alaska, farklı bir balayı programı için seçilmiş lokasyonlar arasında yer alıyor. Buzullarla kaplı dağ manzaralı evlerde konaklayabilir, Glacier Körfezi Milli Parkı’nda özel planlanan turlara katılarak keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Arosa – İsviçre

Bu yıl balayı rotanızı çizerken kış balayı rotaları kış seçenekleri sizin için bir rehber niteliğinde olacak. İsviçre’nin soğuk dağlarında, karların arasında sıcacık bir balayı yapmaya ne dersiniz? Soğuk ve kar fikrine alışmak sizin için zaman alıyorsa, mükemmel manzarasıyla Arosa dağlarını, kayak yaparak geçirebileceğiniz dakikaları ve balayı zamanınız yılbaşı dönemine denk geliyorsa, bembeyaz karların içinde yeni yılı karşılamayı düşünmeye başlayarak, hayallerinizi kurabilirsiniz.

İzlanda

Balayı programınızı yaparken doğanın en büyülü olaylarından birine şahitlik etmek istemez misiniz? İzlanda’da özellikle kış döneminde bembeyaz karların arasında izleyebileceğiniz, mükemmel renkleriyle her dönem farklılık yaratan Kuzey Işıkları’nı görmeye ne dersiniz? Kusursuz atmosferiyle doğanın en büyülü atmosferlerinde biri olan İzlanda, kuşkusuz balayı çiftleri için kış balayı rotaları kış seçenekleri arasında yer alacaktır.

KIŞIN YURT İÇİ BALAYI SEÇENEKLERİ

Kışın evlenecek ve yurt içinde balayı yapmayı düşünen çiftler, sözümüz size! Yurdumuzun birbirinden güzel cennet köşeleri size unutulmaz ve bir o kadar da keyifli anlar geçirmenizi vadediyor. Yeşilin binbir tonu içerisinde doğa ile iç içe olup, huzuru bulacağınız bir tatil mi yoksa tarih kokan bir şehirde asırlık yapıların arasında mistik bir yolculuk mu tercih edersiniz? Bembeyaz karlarla kaplı dağlarımızda kışın ve karın tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız Uludağ, Palandöken, Kartepe gibi kayak merkezlerimiz; size heyecan, aktivite ve romantizm vadediyor.

Kapadokya

Bu yıl balayı rotanızı çizerken kış balayı rotaları kış seçenekleri sizin için bir rehberlik yapacak. Peri bacalarından daha romantik bir atmosfer düşünmek mümkün mü? Doğal oluşumlarıyla yaz-kış tüm dünyadan birçok kişinin ziyaret ettiği Kapadokya, kış aylarında peri bacalarının üzerine yağan kar ile çok daha romantik bir lokasyona dönüşüyor. Hava şartları izin verdiği sürece balon turlarına katılabileceğiniz, yine doğal oluşumuyla Tuz Gölü’nün mükemmel atmosferiyle buluşabileceğiniz gibi otel haline getirilmiş sayısız mağarada konaklayarak, kusursuz bir sabaha günaydın diyebilirsiniz.

Bolu / Abant

Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Bolu Abant ise kış aylarında masalsı ve olağanüstü görüntüsü ile sizi büyülemeye hazır. Kışın buz tutan Abant Gölü manzarası eşliğinde geçireceğiniz zamanlar, romantik seyahatleri tercih eden çiftlerimiz için ideal olacaktır.

Yurt İçi Kış Balayı Bolu Abant

Yurt İçi Kış Balayı Yerleri Uludağ

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı Rotası

Kışın balayına gidilecek yerler için listeler hazırlarken Nevşehir’in gözden kaçması imkânsıza yakın. Nevşehir, Aksaray, Kayseri, ve Niğde'ye uzanan toprakları içine alan Kapadokya, ülkemizdeki doğal güzelliklerin en önemli adreslerinden. Kış aylarında bambaşka bir görünüme bürünen bölge, balon turları, insanı alıp başka diyarlara götüren kar manzaraları ve şömineli akşam yemekleri ile kış aylarındaki en özel balayı duraklarından biri. Muhteşem bir doğa olayı olan peri bacalarına ev sahipliği yapan Kapadokya'da romantik bir seyahat için tercih edilebilecek taş otellerde, otantik bir balayı tatil fırsatı bulabilirsiniz. Mutlaka görmeniz gereken Kapadokya’nın En’leriniise sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz. Romantik balayı otellerini öğrenmek için Kapadokya Balayı Otellerisayfasına bakabilrisiniz.

2- Uludağ, Bursa

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıKışın gidilecek balayı yerleri arasında hiç şüphesiz ki uluslararası çapta meşhur Uludağ da var. Kış turizminin merkezlerinden biri olan Uludağ, balayı planını bu mevsimde yapanlar için özel fırsatlar sunan bir diğer durağımız. Onlarca seçenek arasında karar vermekte zorlanacağınız Uludağ Kayak Merkezi'ndeki lüks konaklama birimlerinin önemli bir bölümünde, balayı suiti yer alıyor. Hem eğlenceli, hem de kışı iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir seyahat olanağı sunan Uludağ'da, göz alıcı manzaraya karşı unutulmaz kahvaltıların yanı sıra eşinizle birlikte karda uzun doğa yürüyüşlerine fırsat bulabilirsiniz. Ocak ayında balayı için ideal olan Uludağ'da daha ekonomik bir balayı tatili seçiminizi Uludağ otelleriarasından yapmayı ihmal etmeyin deriz.

3- Side, Antalya

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıIlıman iklimi sayesinde yıl boyunca konuk ağırlama potansiyeli olan Side, balayında sıcak bir rota arzu edenlerin aradıkları durak. Her şey dahil konaklamanın getirdiği konforlu ve lüks hizmet anlayışının yanı sıra çiftlere güzel bir kültür turu olanağı da sunuyor. Kışı seviyorum ama üşümek istemiyorum diye düşünen çiftlerdenseniz, Side'de keyifli bir balayı seyahati sizleri bekliyor. Antalya Balayı Otellerisayfamızdan hemen incelemelere başlayabilirsiniz.

4- Abant, Bolu

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıHer mevsimin ayrı güzel olduğu kusursuz yerlerden biri olan Abant, kış aylarında adeta görenleri büyüleyen kartpostal güzelliğine bürünüyor. Buz tutmuş Abant Gölü ve gölü çevreleyen karla kaplı doğasını keşfetme olanağı bulacağınız seyahatinizde, gölün etrafında yer alan tesislerde konaklayabilirsiniz. Romantik seyahatlerin özel duraklarından biri olan Abant, balayı çiftlerinin de gönlünü kazanmış rotaların başında geliyor. Hemen uygun fiyatlı Abant Balayı Otellerilistemizden size uygun işletmeyi bulabilirsiniz.

5- Ağva, İstanbul

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıBalayı için sakin ve huzur bulacağınız bir durak arıyorsanız Ağva'yı tercih edebilirsiniz. Düğün hazırlıkları sırasında yaşadığınız stresten sizi tamamen uzaklaştırarak, doğayla buluşmanızı sağlayacak. Ağva misafirlerini adeta yaz ve bahar aylarındaki yoğunluğundan sıyrılarak samimi bir kış ziyaretine davet ediyor. Ağva'da gün içinde nehirde kanoyla gezintiye çıkabilir, akşamları mum ışığında keyifli bir akşam yemeği yiyebilir ve şömineli tesislerde sıcak şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Ağva Balayı Otellerisayfamızda listelenen otelleri incelemeye başlayarak kararınızı verebilirsiniz.

6- Kartepe, Kocaeli

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıKocaeli’nin en popüler ilçelerinden biri Kartepe’de de romantik bir balayının kapılarını aralayabilirsiniz. İstanbul’a yakınlığı ile de avantaj kazanan bölge doğal güzelliklerinden kayak imkânına kadar kendinizi tabiatın kollarına da atabileceğiniz, kendine has bir ilçe. Bu açıdan ilçede gezilecek yerlerin başında tabii ki Kartepe Kayak Merkezi geliyor. Hazır kış bastırmışken ne zamandır yapmak istediğiniz kayak sporu için de balayından fırsat yaratabilirsiniz. Dahası Kartepe’ye kadar gelmişken ilçenin meşhur yerlerinden Maşukiye’de de şirin bir köy havasını içinize çekebilirsiniz. Anıtlardan yaylalara kadar da hem doğal hem tarihi güzelliklere sahip olan Kartepe’de şehrin kaosundan uzakta sakin ve güzel bir balayı geçirebilirsiniz. Kartepe Otellerisayfamız sizi bekliyor!

7- Bodrum, Muğla

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıYaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Bodrum, kış aylarında ise gerçek güzelliğini keşfetmek isteyenlere unutulmaz bir seyahat fırsatı sunuyor. Ege ve Akdeniz'i kucaklayan bu sevimli ilçede bol bol zeytinyağlı lezzetler tadabilir, eşinizle birlikte beldenin tertemiz havasında el ele yürüyüş yapabilir, eğlenceli Bodrum akşamlarına kendinizi bırakarak harika bir balayı geçirebilirsiniz. İlçede balayı çiftlerine özel lüks oteller yılın her mevsimi hizmet vermeye devam ediyor, incelemek için Bodrum Balayı Otellerisayfasına bakabilirsiniz.

8- Sarıkamış, Kars

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıDoğu Anadolu’nun zengin tarihi ile öne çıkan şehri Kars da yerli – yabancı turistlerin uzun yıllardır gözdesi. Ankara – Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi de bölgeye önem kazandırmış ve tren sayesinde nostaljik, keyifli yolculuklara ilgi artmıştır. Ekspres Kars’taki meşhur Sarıkamış’tan da geçiyor. Kış turizminin, kayak turizminin en popüler yerlerinden biri olan Sarıkamış’ta balayınızı kayak tatili ile taçlandırabilirsiniz. Meşhur kaleleri, kayak merkezi, Ani Harabeleri, Çıldır Gölü de Sarıkamış’ın en çok bilinen gezilecek yerleri arasında. Tahıl ve etler ile zengin mutfağı sayesinde de tadına doyum olmayacak lezzetler keşfetmeniz çok olası. Hemen Sarıkamış Kayak Otellerisayfamızda listelenen mekanları keşfedebilirsiniz.

9- Palandöken, Erzurum

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıErzurum’un merkez ilçelerinden biri olarak nam salan Palandöken de yerli – yabancı yediden yetmişe turisti eşsiz kış turizmi imkânları ile ağırlıyor. Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden birini de bünyesinde taşıyan Palandöken, Erzurum Havalimanı’ndan araçla yaklaşık yarım saatlik mesafede. Böylece uçaktan iner inmez uzun yolculuklara gerek duymadan, bir an önce balayınız için Palandöken’e adım atabilirsiniz. Her seviyeye uygun pistlerin bulunduğu Palandöken Kayak Merkezi, slalom ve snowboard meraklılarına da hitap ediyor. Medreselerden müzelere tarihi yapıları ile de ünlü ilçede Tortum Şelalesi gibi tabiatın güzellikleri de fotoğraf karelerinize girmek için sizi bekliyor. Vakit kaybetmeden Palandöken Kayak Otelleriniinceleyip yerinizi ayırtabilirsiniz.

Ilgaz, Çankırı

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıÇankırı’nın en bilinen ilçelerinden Ilgaz da kış turizminin gözde bölgelerinden birinde yer alıyor. İlçenin kayak merkezi de Ilgaz Sıradağları üzerinde konumlanıyor. Huzur veren atmosferi, büyüleyici doğa manzaraları ile Ilgaz şehre değer katıyor. Bölgedeki milli park içerisinde yer alan kayak merkezi yerli – yabancı sayısız turisti ağırlıyor. Farklı pistleri ile de farklı seviyelere hitap eden kayak merkezini ise sayısız doğal güzellik takip ediyor. Meşhur Kırkpınar Yaylası, Osman Gölü Yaylası, Tuz Mağarası bunlardan bazıları olup tarihi yapılar da peşine düşülesi noktalar arasında. Çankırı Müzesi, Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle Mimar Sinan'ın yetiştirdiği Sadık Kalfa tarafından yapılan Sultan Süleyman Cami ve Çankırı Kalesi de bunlardan birkaçı. Bu sayede Ilgaz Otellerinde geçireceğiniz balayınızı hem kış turizmi hem de kültür turizmi ekseninde keyifle gerçekleştirebilirsiniz.

Erciyes, Kayseri

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıErciyes, aynı adı taşıyan dağı ile de meşhur bir Kayseri bölgesi. Kayseri’nin güneybatısındaki ovaların yanında yükselen Erciyes İç Anadolu’nun da en yüksek dağı olarak öne çıkıyor. Erciyes Dağı günümüzde "sönmüş bir yanardağı" olarak da tarif ediliyor. Türkiye’nin Alpleri olarak da anılan Erciyes Dağı, heybetli ve göz alıcı manzaraları ile ünlü. Ülkenin de en gelişmiş kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi’nde tercih edebileceğiniz birçok otel yer alıyor. Piknik alanlarından, yaz – kış mangal yapabilme imkanına kadar da Erciyes Dağı’nda geçirilecek günü zenginleştirmek mümkün. At sırtında gezinme, karavan, parasailing için gerekli ekipmanlar da bölgede yararlanabileceğiniz diğer imkânlar.

Girne, KKTC

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıAkdeniz'in ılıman iklimine sahip Girne, ziyaretçilerine dört mevsim unutulmaz bir seyahat yaşatıyor. Neredeyse hiçbir eksiği olmayan her şey dahil, 4 ya da 5 yıldızlı misafirperver otelleri ve sıcacık insanlarıyla kent, balayı için sıklıkla tercih edilen şehirlerin başında yer alıyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlence hayatı ve Girne OtelleriOtellerinde arzu ettiğiniz gibi bir balayı tatili geçirebilir, otellerdeki balayı süitlerinde lüks konaklamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Size uygun daha fazla otel seçeneği incelemek için aşağıdaki balayı otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Kışın evlenecekler bu haberimiz size! Kışın balayı keyfi yapabileceğiniz en güzel 9 yer önerisi

Evlenme sürecindeki tüm stresin ve yorgunluğun bittiği, düğün sürecinin ise en keyifli ve heyecanlı dönemi istisnasız balayı günleridir. Düğün tarihi kış mevsimine gelen çiftler için hem tüm yorgunluklarını atacakları hem de her gününden keyif alacakları balayı yerlerini araştırdık ve bir araya getirdik. Doğa tutkunlarının, kayak aşıklarının ve balayını dinlenme fırsatına çeviren çiftlerin gidebileceği muhteşem balayı durakları için buyurun devam edelim:

KIŞIN BALAYINA GİDİLECEK YERLER

Kışın balayına nereye gidilir? Diye soran çiftlere hem fikir verecek hem de zevklerine göre balayı geçirebilecekleri balayı yeri önerileri:                                              

  • Doğa tutkunuysanız Yedigöller, Sapanca, Ağva, Şile, Abant gibi doğa ile iç içe kalabileceğiniz yerler tam da size göre! Buralarda doğanın tüm harikalarını bir arada bulabilirsiniz. Sevdiğinizle doğayı keşfedebilir ve kar manzarasının tadını balayında çıkabilirsiniz.
  • Kayak yapmayı seviyorsanız Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Ilgaz, Kartepe’yi tercih edebilirsiniz. Burada balayı otellerinde konaklayabilir, kayak yapabilir ve şömine başında ısınıp eşinizle baş başa kalabilirsiniz…
  • Kışın balayı yeri tercihini dinlenmekten yana kullanmak istiyorsanız Bursa, Afyon, Bolu ve Gönen’de bulunan termal otellerde sıcacık bir balayı geçirebilirsiniz. Balayını özellikle dinlenme fırsatı olarak görüyorsanız; termal sular, hamamlar ve kaplıcalar size ve eşinize harika bir balayı sunacak.

İşte kışın balayı için tercih edebileceğiniz 7 durak…

1) Kapadokya / Nevşehir

Kışın balayı yapılacak yerler listesinin en başında Kapadokya yer alıyor. Dört mevsim eşsiz güzelliğe sahip Kapadokya, kış aylarında bambaşka bir güzelliğe bürünüyor. Balayı otelleri, büyülü atmosferi ve balon turları ve kar manzarasına karşı şömineli akşam yemekleri kışın balayını Kapadokya’da geçirme fikrini fazlasıyla cazip kılıyor. Kapadokya’da hem romantik hem de otantik bir balayı geçirebilirsiniz.

2) Uludağ / Bursa

Uludağ özellikle kar ve kayak yapmayı seven çiftlerin balayı için tercih edebileceği bölgeler arasında. Uludağ Kayak Merkezi’nde yaylalar ve ormanlar arasında birçok konaklama yeri mevcut. Bütçenize uygun otellerin balayı suitinde konaklayabilirsiniz. Uludağ’da eşinizle birlikte hem eğlenceli hem de kışı iliklerinize kadar yaşadığınız bir balayı geçirebilirsiniz. Burada eşsiz kar manzarasına karşı keyifli kahvaltılar yapabilir ve eşinizle baş başa karda doğa yürüyüşü yapma fırsatı bulabilirsiniz.

3) İhlas Kuzuluk Kaplıcaları

Kışın balayını gözlerden uzak bir yerde geçirmek ve kaplıcanın nimetlerinden faydalanmak istiyorsanız İhlas Kuzuluk Kaplıcaları tam siz göre. İhlas Kuzuluk Termal Otel’de konaklayabileceğiniz gibi balayınızı İhlas Kuzuluk Kaplıca Evleri’nde yapabilir, kaplıca suyundan yararlanabilir ve yemekleri ev ortamında kendiniz hazırlayabilirsiniz. İhlas Kuzuluk Termal Otel’in standart odalarında küvet, süit ve apart odalarında ise jakuzi bulunur. İhlas Kuzuluk Kaplıcaları’na giden çiftler memnun kaldıklarını ve fiyatların her bütçeye uygun olduğunu bildiriyor. Ayrıca kışın kar yağışıyla birlikte adeta kartpostallık güzelliğe bürünüyor.

4) İhlas Armutlu Tatil Köyü

Ormanlarla kaplı, deniz kıyısında yer alan İhlas Armutlu Tatil Köyü, kış aylarındaki en özel balayı duraklarından biri. İhlas Armutlu Tatil Köyü sağlık, tatil, kaplıca ve eğlencenin bir arada olduğu; harika doğası, yeşilliği ve denizi ile birlikte Türkiye’nin en büyük termal köyü. Tatil köyünün her dairesinde şifalı kaplıca suyu bulunur. Dışarıda kar yağarken, aile havuzunda eşinizle baş başa sıcak suyun keyfine varabilirsiniz.

5) Abant / Bolu

Ülkemizde kışın en güzel yaşandığı yerlerin başında Abant geliyor. Dört mevsim de farklı renge bürünen Abant, kışın adeta kartpostallık güzelliği ile göz kamaştırıyor. Balayı çiftlerinin gönlünü kazanmış rotalarından başında Abant geliyor. Eşinizle birlikte gerek doğasına gerekse karla kaplı muhteşem göl manzarasına şahit olabilir, gölün etrafında bulunan tesislerde konaklayarak doğa ile iç içe bir balayı geçirebilirsiniz. 

6) Avşa Adası / Balıkesir

Eşsiz doğası ve muhteşem güzellikleri ile görülmeye değer yerlerden biri de Avşa Adası. Kış aylarında sakinliğiyle ön plana çıkan Avşa Adası, temiz havası ve sahilleri ile dikkat çekiyor. Düğün süreci yorgunluğundan sonra, şehrin kalabalığından ve stresinden uzak, sakin bir yerde balayı geçirmek istiyorsanız Avşa Adası en doğru tercih olacaktır.

7) Kartepe / Kocaeli

Kartepe, kayak tutkunu balayı çiftleri için bir diğer seçenek. Kartepe, diğer kayak merkezlerine göre daha az kalabalıktır. Burada kış sporuyla uğraşan kişiler için kolaydan zora doğru kademeli pistler bulunur. Kayak sporları dışında ise, eşinizle uzun doğa yürüyüşü yapabilir, safari turları yaparak eğlencenin zirvesine ulaşabilirsiniz.

8) Ağva / İstanbul

Kış aylarındaki en özel balayı duraklarından biri de Ağva. Balayı günlerinizin huzurlu ve sakin geçmesini istiyorsanız Ağva’yı tercih edebilirsiniz. Cezbeden doğası, sizi düğün hazırlıkları sırasında yaşadığınız stresten tamamen arındıracak ve doğayla buluşmanızı sağlayacak. Ağva’da balayı konsepti otellerde konaklayabilir, gün içerisinde eşinizle nehirde kano gezintisi yapabilir, şömineli restoranlarda akşam yemeği yiyebilir yahut sıcacık çayınızı, kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

9) Afyonkarahisar

Kışın balayı tercihini dinlenmekten yana kullanmak isteyen çiftler Afyonkarahisar’da termal otelleri tercih edebilir. Dışarıda kar yağarken, otelden çıkmadan sıcak havuzlarda eşinizle keyif yapabilirsiniz.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası