kızma birader nasıl oynanır kartlı / Kızma Birader nasıl oynanır? Kızma Birader kuralları - Son Dakika Eğitim Haberleri

Kızma Birader Nasıl Oynanır Kartlı

kızma birader nasıl oynanır kartlı

Kızma birader

Bir Kızma Birader oyun kartonu ( Ludo )

Kızma birader 2 ila 4 oyuncu ile oynanan bir masa oyunudur. Alman klasik masa oyunlarindan sayilan bu oyun bir Hint masa oyunu olan Peçiç ile benzerlikler gösterir. Avrupa ülkelerinde '' Ludo '' olarak bilinir.

Kurallar[değiştir

Kızma birader nasıl oynanır, oyunun kuralları nelerdir? Kızma birader ka&#; kişiyle oynanır?

Oyunun orijinal adı Pachisi'dir. Oyunda kırılan piyonlar başlangıç noktasına döndüğü için, piyonu kıran kişi ''Kızma Birader'' der. Oyunun adı da bu sözden esinlenerek konulmuştur.

Kızma Birader Nasıl Oynanır?

Kızma birader tek zarla oynanır. Her oyuncu sarı, mavi, yeşil ya da beyaz renkli 4 piyona sahiptir. Amaç zar atıp diğer oyuncuların piyonlarına kırılmadan hedef noktasına ulaşmaktır. Bu nedenle yüksek zar atmak, çok daha avantajlıdır. 

Oyunun başında her piyonu oyun alanına sokmak için 6 atılması gerekir. Çoğu zaman oyunu hızlandırmak adına oyunculara 3 kere üst üste zar atma hakkı tanınır. Oyunda şans faktörü kadar strateji de büyük önem taşır. Hem yüksek zarlar atan hem de strateji yapanların oyunu kazanma ihtimali daha yüksektir. 

Kızma Birader Oyunun Kuralları Nelerdir?

1- Her etapta bir kez zar atılır ve sadece bir piyon ile oynanır.

2- İki piyon aynı kutuda yan yana gelemez.

3- Atılan zar ile bir piyon diğer oyuncunun piyonun olduğu kutucuğa gelirse, o piyonu kırmış sayılır. Kırılan piyon, oyunun başlangıç noktasına geri döner.

4- Dört piyonunu da hedef noktasına en hızlı ulaştıran oyuncu, oyunu kazanmış sayılır.

5- Dört piyonu da oyun alanında olan oyuncu, zar attıktan sonra istediği piyonu hareket ettirebilir.

6- Kırılan piyonun oyun alanına girebilmesi için yeniden 6 atılması gerekir.

7- Atılan zara göre piyonların üstünden atlanabilir.

8- oyun çift değil tek zar ile oynanır. 

Kızma Birader Kaç Kişiyle Oynanır?

Kızma Birader oyunu en az 2 en fazla 4 kişiyle oynanır. Ancak daha eğlenceli olduğu için Kızma Birader oyunu genellikle 4 kişiyle oynanır.

False

Kızma Birader nedir? Kızma Birader nasıl oynanır, kuralları nedir?

Kızma Birader nedir? Kızma Birader nasıl oynanır, kuralları nedir?

Yıllardır en sevilen kutu oyunlarından biri olan Kızma Birader, ev ortamlarının adeta neşe kaynağı. Özellikle serin havalarda aileniz ve çocuklarınızla evinizde keyifli vakitler geçirmek isterseniz Kızma Birader oynayabilirsiniz. Peki Kızma Birader nedir? Kızma Birader nasıl oynanır? Kızma Birader oyunu kuralları nedir? İşte aradığınız tüm yanıtlar haberimizde

Ailemiz ve dostlarımızla keyifli vakitler geçirmek için kimi zaman doğa harikası manzaralara kucak açabileceğimiz rotalara şans veriyor kimi zaman da hoş sohbetlere ortak olan leziz restoranlara gitmeyi tercih ediyoruz. Bazen de yalnızca evlerde toplanıp hem dinlenip hem de eğleneceğimiz aktivitelere zaman harcamak yeterli oluyor. Eğer sizde sevdiklerinizle saatin dahi nasıl geçtiğini anlayamayacağınız etkinlikler yapmak isterseniz harika bir önerimiz var! Yıllardır 7'den 70'e herkesin severek oynadığı Kızma Birader ile çocukluk yıllarınıza dönüş yapabilirsiniz. Gelin, en popüler kutu oyunlarından Kızma Birader hakkında bilinmesi gereken detayları birlikte öğrenelim. 

Monopoly nasıl oynanır, kuralları nelerdir? MonopolyİLİŞKİLİ HABERMonopoly nasıl oynanır, kuralları nelerdir? Monopoly'de ne kadar para verilir?

KIZMA BİRADER NEDİR?

Çocukluk yıllarının vazgeçilmez oyunları arasında yer alan Kızma Birader, aslında ilk olarak Hindistan'da Pachisi adıyla ortaya çıkmıştır. Gittikçe popüler bir hale gelen oyun Avrupa'da da yoğun ilgi görmüş ve yılında İngiltere'de patenti alınmıştır. Avrupa'da daha çok Ludo adıyla bilinen oyun, Almanya’da ise Mensch aergere Dicht nicht olarak isimlendirilmektedir. Türkiye'de bu oyuna Kızma Birader denilmesinin sebebi ise; oyunda kırılan piyonlar başlangıç noktasına döndüğü için piyonu kıran kişi ''Kızma Birader'' sözünü söyler. 

Kızma Birader

Kızma Birader

Jenga nedir? Jenga ne demek? Jenga nasıl oynanır? jenga kuralları nedir? İLİŞKİLİ HABERJenga nedir? Jenga ne demek? Jenga nasıl oynanır? jenga kuralları nedir?

KIZMA BİRADER OYUNU MALZEMELERİ NELERDİR?

Kızma Birader oyununu oynamak için 4 farklı renklerden oluşan bir oyun tahtasına, 4 farklı renkte dörder tane piyona ve zara ihtiyacınız var. 

Kızma Birader oyunu malzemeleri

Kızma Birader oyunu malzemeleri

KIZMA BİRADER OYUNU KAÇ KİŞİYLE OYNANIR?

Heyecan ve eğlencenin doruk noktasına ulaştığı Kızma Birader oyununu oynamak için en az 2 en fazla 4 kişi olabilirsiniz. 

Kızma Birader oyunu kaç kişiyle oynanır?

Kızma Birader oyunu kaç kişiyle oynanır?

KIZMA BİRADER OYUNU NASIL OYNANIR? 

Tek zar ile oynanan Kızma Birader oyununda her oyuncu sarı, mavi, yeşil ve beyaz renkli olmak üzere dört farklı piyonları seçerek işe başlar. Oyundaki asıl amaç zar atarak oyuncuların piyonlarına kırılmadan rakiplerinden önce başlangıç noktasından bitiş noktasına ulaşmaktır. 

Kızma Birader oyunu hakkında bilinmesi gerekenler

Kızma Birader oyunu hakkında bilinmesi gerekenler

İlk olarak oyuncunun başlangıç noktasından hareket edebilmesi için zarda 6 atması gerekmektedir. Eğer 6 gelmemişse oyuncu piyonunu hareket ettiremez. 6 atmayı başaran oyuncu kendi köşesinden bir piyon çıkartarak başlangıç noktasına yerleştirebilir ve tekrar zar atarak sayılara göre ilerlemeye başlayabilir. Her oyuncunun yalnızca bir kez zar atma hakkı bulunmaktadır. Stratejinin ön planda olduğu oyunda aslında önemli olan şanslı olmaktır. 

Kızma Birader oyunu özellikleri

Kızma Birader oyunu özellikleri

KIZMA BİRADER OYUNU KURALLARI NEDİR? 

  1. Kızma Birader oyunundaki ilk ve en önemli kural piyonları oyuna başlatmak için zar attığınızda 6 gelmesi zorunludur. 
  2. Eğer iki piyonunuzu oyunda hareket ettirmeye başladıysanız ve aynı kutuda denk geldiyse ikisi aynı yerde duramaz. 
  3. Dört piyonunu hedef noktasına en hızlı ulaştıran oyuncu kazanan olarak belirlenir. 
  4. Dört piyonunu da oyun alanına yerleştiren yarışmacı zarda çıkan sayıya göre istediği piyonunu hareket ettirebilir. 
  5. Atılan zardaki sayıya göre piyonların üzerinden atlama hakkına sahipsiniz.
  6. Kırılan piyonun tekrar oyun alanına girmesi için tekrar zarda 6 atmanız gerekiyor. 
  7. Oyuncunun piyonu rakip oyuncunun bulunduğu kareye denk gelirse rakip oyuncunun piyonunu yediği için bu durum kızma birader olarak açıklanır. 
  8. Eğer oyun alanında ceza karelerine denk gelirseniz piyonunuz en başa dönmek zorundadır. 

Kızma Birader oyunu kuralları

Kızma Birader oyunu kuralları

İYİ EĞLENCELER!

En&#;am Suresi&#;nin ayeti ne anlatıyor? En&#;am Suresi&#;nin okunuşu ve Türkçe anlamı

İLİŞKİLİ HABER

En'am Suresi'nin ayeti ne anlatıyor? En'am Suresi'nin okunuşu ve Türkçe anlamı
kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası