klimada en soğuk ayar / Klimada sıcak ayarı nasıl yapılır? – Evim

Klimada En Soğuk Ayar

klimada en soğuk ayar

Klimada sıcak ayarı nasıl yapılır?

Klimada sıcak ayarı özellikle kış ayları için çok kullanışlı oluyor. Evinizin soğuk havasını kırmak için klimanın sıcak üflemesini sağlayabilirsiniz. Peki sıcak ayarı nasıl yapılır? İşte adım adım yapılması gerekenler&#;

KLİMADA SICAK AYARI NASIL YAPILIR?

Klimada sıcak ayarı nasıl yapılır

Klimanın sıcak ayarı neredeyse her klimada aynıdır. Kapaklı klima kumandası ve kapaksız klima kumandasında küçük bir fark vardır.

Kapaklı klima kumandasından sıcaklık ayarı yapmak için öncelikle açma kapama düğmesi ile klimanızı açın. Ardından üzerinde kar tanesi, siyah üçgen ve güneş şekli olan tuşa basın. Kumandanın ekranında güneş sembolü çıkana kadar tekrar edin.

Klimanın sıcaklık derecesini ayarlamak için kumandadaki aşağı ve yukarı ok işaretlerine basabilirsiniz. Klimanızın üzerinde bir ışık görürseniz, bu ışığın sönmesini bekleyin. Işık söndükten sonra klima sıcak üflemeye başlayacaktır.

Kapaksız klima kumandasından sıcaklık ayarı yapmak için öncelikle klimanızı açma kapama düğmesine basarak açın. Kumandanızdaki mod (mode) düğmesine basarak ekranda güneş simgesini görün. Ardından yine yukarı aşağı ok tuşlarına basarak sıcaklık derecesini ayarlayabilirsiniz.

KLİMA SICAKLIK DERECESİ NASIL OLMALI?

İnsan vücudunun ortalama vücut sıcaklığı 37 derece. Buna göre klimaların 20 ile 26 derece arasındaki sıcaklıkta çalıştırılması yeterlidir.

ALTUS KLİMA SICAK SOĞUK AYARI

Altus klima soğuk ayarı için kumandanın üst kısmında yan yana dikdörtgen şeklinde buton vardır. Bunlardan üst ok işareti sıcaklığı arttırmanızı sağlar. Diğeri ise düşürür. Bu sayede istediğiniz an yorulmadan, uzaktan kontrol yapabilirsiniz.

LG KLİMA SICAK SOĞUK AYARI

LG klima sıcak soğuk ayarı için kumandanın ortasında yuvarlak ve üzerinde ok simgesi olan 2 buton görülür. Üstteki seçeneğe basmak yükseltmenizi, alttaki ise düşürmenizi sağlar.

BEKO KLİMA SICAK SOĞUK AYARI

Beko klima soğukluk ayarı için iki yön butonu vardır. Bunlardan yukarıya işaret edene dokunma, sıcaklığı arttırmanızı sağlar. Aksi yöndeki ise düşürür. Böylece anında kontrol yapmanız mümkündür.

VESTEL KLİMA SICAK SOĞUK AYARI

Eğer aşağı işaret edene dokunursanız, soğuk ayarı yapılır. Sıcak ayarı için de yukarıyı gösteren seçilir.

KLİMADA HANGİ İŞARET SOĞUK ÜFLER?

Kar işareti= Soğutma modu (Serinletir)

Güneş işareti= Isıtma modu (Isıtır)

KLİMADA TURBO MODU NEDİR?

Klimada turbo modu, yüksek debide ve yüksek fan hızında sıcak veya soğuk hava üflemesini sağlar. Bu sayede klima kısa sürede ortamı ısıtır ya da soğutur.

Klima kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Klima kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Klima alırken dikkat edilmesi gereken noktalar

Klima alırken dikkat edilmesi gereken noktalar

Klima bakımı nasıl yapılır? Bakım yapılmazsa ne olur?

Klima bakımı nasıl yapılır? Bakım yapılmazsa ne olur?

İnverter klima nedir? Nerelerde kullanılır? Diğer klimalardan farkı

İnverter klima nedir? Nerelerde kullanılır? Diğer klimalardan farkı

Klima Çalıştırma Modları

COOL -HEAT

Soğutma veya ısıtma modun da kullanırken set ettiğiniz ısı derecesine ulaşınca ortam ısısı;

Klasik on-off klimalar soğutmada dış ünite durur,iç ünite üflemeye devam funduszeue.infoıtmada ise dış ünite durur,iç fan ya durur yada çok düşük devirde döner.

İnverterde ise istenilen ısı ya yaklaştıkça kompresör yavaşlaş ve kapasiteyi min. kadar düşürür.
DRY
Nem alma modudur.Özellikle çok nemli bölgelerde soğutma işlemine başlamadan önce çalıştımakta fayda vardıfunduszeue.infoaki nemi daha hızlı alıfunduszeue.infoe geçiş mvsiminde arada sırada kullanılabilir.

AUTO

Oto mod Cool,Heat veya Dry modu kendi seçfunduszeue.info olarak ortam ısısı 21 derecenin altında ise 24 de kadar Heat,26 nın üzerinde ise Cool,ikisi arasında ise Dry çalışır.Çok kullanan funduszeue.info bizim coğrafyada gerekte yok.

Auto Fan

Fan hızı genelde Hı-med-Low yani Hızlı-Orta-Düşük 3 funduszeue.info siz manuel ayarlarsınız yada Auto fana alırsanız set ttiğiniz ısı dercesine göre hızı makine otomatik değiştirir.

Sonuç Olarak

Sonuç olarak sıcak günlerde klimadan ayar cool olana getirilmeli ve değer 20 derecede uygundur, soğuk günlerde ise ayar heat olarak değiştirilmeli ve değer 24 derece uygundur.

Toshiba klima soğuk ayarı iklimlendirme cihazınızın kumandası aracılığıyla kolayca gerçekleştirilebilir. Özellikle yaz aylarında ya da sıcak hava şartlarının hâkim olduğu dönemlerde bu ayarlamaları kullanarak evinizi, ofisinizi, yaşam alanınızı soğutabilirsiniz. Kompakt, sade ve kullanıcı dostu tasarıma sahip kumandanız sayesinde Toshiba klima soğuk ayarlarını gerçekleştirebilir, ortam havasında dilediğiniz sirkülasyonu sağlayabilirsiniz. İçeriğimizi takip ederek siz de klima kumandanızdaki soğutma ayarlarının ince detaylarını öğrenebilir, kolayca iklimlendirme sağlayabilirsiniz.

Toshiba Klima Kumandası İle Soğuk Ayarı

Toshiba klima kumanda soğuk ayarı işlemlerinizi kolayca gerçekleştirmenizi sağlıyor. Bunun için kumandanızın fonksiyonlarını, tuş sistemini ve benzeri ince ayarları öğrenmenizde yarar var. Farklı klima modelleri, kumandadaki tuşların hangisinin soğutma ayarı yapabildiğine yönelik soru işaretleri oluştursa da aynı / benzer tasarımlar burada işleri kolaylaştırıyor. Yapmanız gereken ilk işlem tabii ki kumanda üzerindeki kırmızı renkli “açma – kapama” tuşuna 1 kere basmanız. Toshiba klima kumandası soğuk ayarı tıpkı diğer ayarlamalar gibi ancak kumandanız aktif hâldeyken gerçekleşebilir. Kumandanızı açtıktan sonra ise tıpkı sıcaklık ayarı yaparken olduğu gibi önce “MODE” tuşuna basmanız gerekiyor. “MODE” tuşu, klimanızdaki sıcaklık – soğukluk ayarına geçiş yapmanızı sağlar. “MODE” tuşuna, kumandanızın ekranına kar sembolü gelene kadar art arda basmanız gerekiyor. Şayet “MODE” tuşuna art arda basarsanız çalışma modlarına ait semboller ekranda sırasıyla karşınıza gelir. Ekrana bu modlardan kar sembolü geldiğinde ise artık Toshiba klima soğuk ayarı için doğru yerdesiniz. Ardından ortam sıcaklığını seçmek için “TEMP. ▼ ▲” tuşlarını kullanmalısınız. Yukarı ve aşağı dereceleri belirlemenize yardımcı olan bu tuşlar sayesinde ortamı dilediğiniz seviyede soğutabilirsiniz. Bu işlemi yaparken önerimiz, kumanda ekranını takip etmeniz. Böylece Toshiba klima soğuk modu işlemini aktifleştirirken hangi dereceyi ayarladığınızı da görebilirsiniz.

Toshiba Klima Soğuk Ayarlarında Fan Hızı

Artık Toshiba klima soğuk ayarı nasıl yapılır öğrendiniz ve belki de şu an ilgili tuşlarla ideal dereceyi hazırladınız. Peki tüm bunlara ek olarak fan hızının bu süreçteki rolü nedir? Yaptığınız soğukluk ayarlarından sonra “FAN” tuşunu kullanarak ortam için uygun fan hızını seçebilirsiniz. Fan hızları klimalarda genel olarak otomatik, düşük, orta, yüksek gibi derecelere sahiptir. Örneğin, sıcaklık ayarı yapılmayan klimaların ortamda hava akışı sağlaması için fan modu devreye sokulabiliyor. Klimalardaki fanlar, üfleme hızının boyutunu belirlemeye yarıyor. Yani, ortam için ideal soğukluk ayarını devreye soktuktan sonra üfleme hızını da fanlar sayesinde belirleyebilirsiniz. Kumandadaki “FAN” tuşunu kullanarak fan hız seviyesini belirleyebilirsiniz. “FAN” tuşuna basarken de yine kumanda ekranına bakmanızda yarar var. Uygun bir fan hızını ancak ekrandan takip ederek belirleyebilirsiniz. Toshiba klima soğuk ayarlamalarını böylece başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Farklı Toshiba klimalarındaki süreçler de bu şekilde ilerlediğinden, cihazınızın modeli değişse de bu şekilde kolayca soğutma gerçekleştirebilirsiniz. Belirlediğiniz soğukluk derecesinin üfleme hızını fan ile seçtikten sonra ortam kısa sürede soğumaya başlayacaktır. Geriye bunaltıcı yaz sıcaklarına rağmen evinizde serinliğin tadını çıkarmak kalıyor.

Klima Soğuk Ayarıyla İlgili Bilmeniz Gerekenler

Ev, ofis gibi farklı pek çok yaşam alanında yaz sıcakları baskın olmaya başladığı zaman klimaların soğukluk ayarları hemen devreye giriyor. Bununla beraber soğukluğun kaç derece olarak ayarlanması gerektiği de önemli. Örneğin, gereğinden fazla bir soğukluk derecesi daha sonra ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Yaz aylarında klimanızın kaç derece olması gerektiğini merak ediyorsanız kabul görmüş belli başlı bilgilere başvurabilirsiniz. Mesela yaz aylarında dış ortam havasının 7 ila 8 derece altında bir ayarlama ideal olabiliyor. Yani, dışarıda hava 32 derece ise iç mekândaki klimanızı 24 ya da 25 dereceye getirebilirsiniz. Daha fazla derece farkları, çeşitli hastalık ya da rahatsızlıkların sebebi olabilir. Mekânın büyüklüğü, ortamdaki kişi sayısı da dereceyi belirlerken dikkat etmeniz gerekenler arasında. Terli vaziyetteyken soğuk üfleyen klimanın karşısına oturmamak da önemli. Dilerseniz İletişim sayfamızdaki irtibat kanallarından bize ulaşarak da diğer merak ettiklerinize yanıt alabilirsiniz.

Klima ısıtma konumunda soğuk hava üflüyor

Beko klimanızı ısıtma konumuna yeni aldıysanız en az 30 dakika beklemeniz gerekmektedir. Klimanın bulunduğu odanın kapı ve camları açık kalmış olabilir bu durumu kontrol edin. Açık kaldığı takdirde yeterli ısıtma yapılamayacaktır. Klimanın bulunduğu odayı kapalı tutun. Yarım saat içinde sıcaklığın yükseldiğini göreceksiniz.

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu

Isıtma konumundayken hava üflemiyor ve kesintili çalışması halinde dış ortam sıcaklığı 0 C dereceye yaklaştığında dışarda yer alan klimanızın dış ünitesinde buzlanma oluşur ve klima defrost yaparak bu buzlanmayı eritir. Bu sırada kesintili çalışması normal bir durumdur. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra sıcak hava etkisini hissedeceksiniz.


Klimayı ısıtma konumuna ayarlama

Klima kumandanızın modeli kapaksız ise kumandanın sol tarafında yer alan açma/kapama düğmesine basın. Kumanda üzerindeki "Mode" tuşuna, ekranda ''güneş'' sembolü gözükünceye kadar basın. Son olarak aşağı/yukarı ok tuşları ile sıcaklık 30° seçin.

Klima kumandanızın orta kısmında açma/kapama düğmesi varsa ona basın. Sol tarafta yer alan "Mod" tuşuna basarak ısıtma moduna alın. Kumanda ekranında ‘’güneş’’ sembolü gözüktüğünde aşağı/yukarı ok tuşları ile sıcaklık 30° seçin. Ayrıca kumandanın sağ tarafında yer alan "Hızlı" tuşuna basarak klimanızı hızlı ısıtma/hızlı soğutma konumuna alabilirsiniz.

Açma/kapama düğmesi kumandanın sağ üst kısmında ise ona basın. Kumanda kapağını açtığınızda sol tarafta yer alan ve üzerinde "kar tanesi, siyah üçgen, damla, güneş" sembolleri olan düğmeye, kumanda ekranına ''güneş'' sembolü belirene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşları ile sıcaklık 30° seçin.

Isıtma konumuna getirme


Klima, ısıtma moduna yeni alındıysa

Klima çalışmaya başlayıp iç ünite fanı devreye girdikten yaklaşık 30 dakika sonra sıcak hava üfler ve ortamdaki sıcaklık artmaya başlar.

Hava sıcaklığı çok düşükse

Hava sıcaklığının çok düşük olduğu durumlarda çalışma prensibi gereği ısıtma etkisi azalır. Klimanız istediğiniz derecede ısıtma yapmaz. Normal bir durumdur. Bu durumu yaşayabileceğiniz sıcaklıklar:

  • İnverter olmayan klimalar için 5 C derece altında
  • İnverter klimalar için hava sıcaklığı 0 C derece altında

Filtrelerin temizliği

Filtreler kirli olduğu zaman da yeterli ısıtma yapmayacaktır. Filtre temizliği ve filtrenin cihaz üzerindeki yeri klimanızın modeline göre farklılık gösterebilir.

Filtresi iç ünitenin tavan bölümünde ise, öncelikle klima sigortasından ya da dairenizin içindeki sigorta panosundan klimaya gelen enerji kapatılarak elektrik bağlantısı kesilmiş olmalı.

Klimanın üst kısımdan ulaşacağınız filtreyi tutamaklarından tutup hafifçe yukarı doğru çekerek çıkarın. Filtrelerde biriken tozları elektrikli süpürge ile çekerek, ya da ılık suyla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Temizleme yöntemi olarak ılık suda yıkamayı tercih ettiyseniz nem kokusu olmaması için gölgede kurutarak tekrar yerine takın.

Filtresi iç ünitenin ön panelinde ise, öncelikle klima sigortasından ya da dairenizin içindeki sigorta panosundan klimaya gelen enerji kapatılarak elektrik bağlantısı kesilmiş olmalı.

Filtreyi çıkartmak için ön panelini, sağ ve sol alt köşe noktalarından tutarak kendinize doğru çekerek açın. Hava filtresini alt kısımlarından tutarak hafifçe yukarı çekerek çıkarın. Filtrelerde biriken tozları elektrikli süpürge ile çekerek, ya da ılık suyla yıkama yaparak temizleyebilirsiniz. Temizleme yöntemi olarak ılık suda yıkamayı tercih ettiyseniz nem kokusu olmaması için gölgede kurutarak tekrar yerine takın.

Uyarı!!! Filtre çıkartma işlemi modele göre değişkenlik gösterebilir. Daha detaylı bilgi için ürünün kullanım kılavuzunu kontrol edin.

Bu makaleyi faydalı buluyor musunuz?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası