çarşamba pazarı istanbul anadolu yakası / İstanbul Semt Pazarlar-Organik Sebze Meyve ve Soyete Pazarları | Cab Istanbul

Çarşamba Pazarı Istanbul Anadolu Yakası

çarşamba pazarı istanbul anadolu yakası

En Çok Gezilen 14 İstanbul Sosyete Pazarı

Gerek kalabalıkları gerekse renkli tezgahtarları ile pazarlar günümüzde önemli yere sahip. Bugünkü yazımızın konusu En çok gezilen 14 İstanbul Sosyete Pazarı.

Genç yaşlı İstanbul&#;un kültürel bir faaliyeti destek yeridir aslında. Bir ara pazarların kaldırılması gündeme gelmişti ama halkımızın büyük desteği ile hala yerini korumakta.

Bizde neredeyse her gezi noktamızda bulunan bu pazarları es geçmek istemedik ve İstanbul&#;daki pazarları tek tek kaleme aldık. Lafı daha fazla uzatmadan hadi gelin pazar gezimize başlayalım.

İstanbul Sosyete Pazarı Listemiz

İstanbul&#;daki pazarlar ve çarşıları tek bir yerde toplamak istedik. Kalabalıkları ile gönüllerde taht kurmuş sosyete pazarları İstanbullunun zamanla vazgeçilmezi haline gelmiş. Biz de bu yoğun ilgiye cevapsız kalamazdık ve sizler için bu tarihi pazarları tek tek kaleme aldık.

1- Sultanahmet Arasta Pazarı

Ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatan Arasta Pazarı (Arasta Çarşısı, Arasta Bazaar). Sultanahmet Camii’nin hemen arkasında kalır. Bir diğer adı da Sipahiler Çarşısı’dır. Bu ismin verilmesinin nedeni, burada dönemin sipahileri için ürünler satılırmış ve bundan dolayı da Sipahiler Çarşısı adını da almış. Bundan yaklaşık yıl evvel () çıkan yangın neticesinde pek çok dükkân yanıp kül olmuş, ciddi anlamda hasar görmüştür.

Hangi günler kurulur: Her gün kurulan bir pazardır.

2- Kadıköy Salı Pazarı

İstanbul’un en eski pazarlarından Kadıköy Salı Pazarı, alışveriş merakıyla nostaljiyi bir arada yaşamak isteyenlerin uğrak mekânlarından birisi. Çok eskilere dayanan tarihinde, sadece Pazar yeri olarak değil, aynı zamanda ip cambazlarının gösteri yapıp, insanların mesire alanı olarak kullanıldığını da öğreniyoruz. Kadıköy Salı Pazarı, Salı ve Cuma günleri kuruluyor. Salı günü gidenler daha çok sebze ve meyve ağırlıklı tezgahların açıldığını görebilirler. Ama asıl alışverişin döndüğü gün Cuma… Birbirinden renkli kumaşların satıldığı, çanta ve tekstil malzemelerinin sudan ucuza alıcı bulduğu zamanda, tarihi esintilere daha çok rastlıyorsunuz.

Hangi günler kurulur: Salı ve Cuma günleri kurulur.

3- Feriköy Antika Pazarı & Bit Pazarı

Feriköy Antika Pazarı, Şişli ilçesinde yer alıyor. Araştırmamıza rağmen tarihi hakkında bir bilgi bulamazsak da, en az Feriköy kadar eski bir Pazar yeri olduğunu biliyoruz. Pazarın yeri tam olarak Feriköy Bomonti’de bulunuyor.

Hangi günler kurulur: Pazar günleri Antika Pazarı kurulur. Cuma günleri ise Bir Pazarı kurulmakta. Aynı yerde Cumartesi günleri de Organik Pazar kurulmaktadır.

4- Erenköy Sosyete Pazarı

İstanbul’un en meşhur sosyete pazarlarından birisi olan Erenköy Sosyete Pazarı, Beylikdüzü Beygah pazarı kadar olmasa da, bu pazarında alanının geniş olduğunu söylemek mümkün. Sosyete pazarları İstanbul’un birçok ilçesinde kuruluyor ancak, Erenköy sosyete pazarı kadar meşhur olanı yok. İstanbul’un her ilçesinden akın akın gelen misafirleri karşılıyor Pazar. Meşhurluğunu elbette pazarda satılan birbirinden renkli ve değişik süs eşyaları, tekstil ve dekorasyon ürünlerinden alıyor.

Hangi günler kurulur: Perşembe günleri kurulur.

5- Beylikdüzü Beylik Pazarı

Yaklaşık olarak tane semt pazarı içerisinde Beylikdüzü Beylik Pazarı, ilk beşte yer alıyor. senesinden beri hizmet veren Pazar, birçok semtten ziyaretçiyi ağılıyor. Yüzden fazla tezgâh var. Pazar günleri açılıyor. Cumartesi günleri de organik ürün satışları yapılıyor. Ucuz dekoratif eşyalardan, kozmetik ve kırtasiye, tekstil ürünlerine kadar birçok malzeme bulabilirsiniz.

Hangi günler kurulur: Pazar günleri kurulur.

6- Beylikdüzü Beygah Pazarı

Beylikdüzü Beylik pazarından sonra, İstanbul ve Beylikdüzü için en meşhur pazarlardan birisidir Beylikdüzü Beygah Pazarı. İstanbul ilinin pek çok ilçesinden pazara ziyaretçiler geliyor. Sosyete pazarı olarak da biliniyor. Birçok tekstil ürünü, dekoratif eşya ve kozmetik ürünler satılıyor. Ürünlerin alıcılara çok uygun fiyatlardan satılması, pazarın giderek popülerleşmesini sağlamış.

Hangi günler kurulur: Perşembe günleri kurulur.

7- Başakşehir BaşakPazar Fuar Sergi Alanı

Daha önce görmüş olduğunuz pazarları unutun! Çünkü Başakşehir belediyesi tarafından dördüncü etap yerinde yaptırılanBaşakşehir BaşakPazar yeri, klasik Pazar anlayışını modern AVM anlayışıyla birleştiren bir projeye imza atmış. Dört bir yanı kapalı olan Başak Pazar, İstanbul’un en önemli pazarlarından birisi. Belki de en modern pazarlarından birisi demeliydik!

Hangi günler kurulur: Fuar ve etkinlik zamanları hariç her gün kurulur.

8- Bakırköy Sosyete Pazarı

Bakırköy Sosyete Pazarı İstanbul’un en meşhur sosyete pazarlarından birisidir. Hatta ününün başka illere de yayıldığını söylemek mümkün. İstanbul’u ziyaret eden birçok kişi, bu pazarı görmek ve alışveriş yaparak memleketine hediyelerle dönmek istiyorlar diyebiliriz.

Hangi günler kurulur: Cumartesi günleri kurulur.

9- Bahçeşehir Pazartürk Pazarı

İstanbul’un en büyük pazarlarından birisi olan Bahçeşehir Pazartürk Pazarı. Mazisi çok olmasa da, yeni ve modern bir Pazar olarak kısa sürede İstanbul’un meşhur semt pazarları arasına girmeyi başarmıştır. Meşhur bir Pazar yeri olmasının sebebi, Bahçeşehir’de yaşayan kişilerin pazara çok büyük ilgi göstermesi ve kısa sürede bu ilginin diğer ilçelere de sıçraması. Ucuz ürünler ve birbirinden farklı malzemeler, başka yerlerde bulamayacağınız fiyatlardan satılıyor.

Hangi günler kurulur: Salı ve Cumartesi günleri kurulur.

Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı, İstanbul’da yer alan en köklü alışveriş bölgelerinden biridir. Bina yapısı nedeniyle turistlik özellikteki çarşı, ticaret merkezlerinden biri haline gelmiştir. İstanbul’un Eminönü semtinde bulunan her yıl yüzbinlerce turistin uğradığı bu çarşı, İstanbul gezilerinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Hangi günler kurulur: Her gün kurulur.

Tarihi İnebolu Köy Pazarı

Tarihi İnebolu Köy Pazarı

İlk olarak belirtmeliyim ki Tarihi İnebolu Köy Pazarı, öyle halden alıp kurulan bir Pazar değil. Her şey tamamen organik. Ürünler her Cumartesi günü Kastamonu&#;nun İnebolu İlçesinden taptazeyken arabalara yükleniyor ve Pazar günü tezgahtaki yerlerini alıyor. Hatta buradaki ürünlerin tazelikleri ve doğallıkları o kadar nam salmış ki sabah ’da kurulan Pazar’da taze ürünleri almak için yarışan otel çalışanlarını, restoran sahiplerini görmek mümkün.

Hangi günler kurulur: Pazar günleri kurulur.

Beşiktaş Cumartesi Pazarı

2 katlı olan Beşiktaş Cumartesi Pazarı, Beşiktaş Evlendirme dairesinin arkasında daha önce otopark olarak kullanılmaktaydı. Daha sonra Belediye tarafından gerekli düzenlemeler yapıldı ve halk pazarı olarak kullanılmaya başlandı. Giriş katı haftalık taze sebze ve meyve satışının yapıldığı yer. Üst kat sosyete pazarı olarak geçiyor.

Hangi günler kurulur: Cumartesi günleri kurulur.

Yeşilköy Pazarı

Yeşilköy Pazarı, Çarşamba günleri Florya – Yeşilköy arasında, Çiroz mevkisinde kuruluyor. Pazar daimi bir Pazar yeri olduğundan gezip alışveriş yapması oldukça pratik. Pazarda daha çok tekstil ürünü satışı yapılmakta. Ancak aksesuar, makyaj malzemeleri, dekorasyon ürünleri de oldukça ilgi görüyor.

Hangi günler kurulur: Çarşamba günleri kurulur.

Ortaköy Sosyete Pazarı ( Ulus Pazarı )

Eski Ulus Pazarı, yıllarca ihraç fazlası ürünlerin satıldığı  her Perşembe günü Akmerkez’in karşısında kurulan bir pazardı. yılında bu Pazar kapatıldı.Aradan 6 yıl geçtikten sonra Pazar yeni yerinde Ortaköy’de Ortaköy Sosyete Pazarı tekrar açıldı. 9 dönümlük arazi ve tezga kapasiteli Pazar oldukça modern. Pazar yerinde kayıp eşyalar için “Beyaz Masa” bölümü, Ani rahatsızlıklar için Ambulans, kıyafetleri denemek için deneme kabinleri gibi çoğu pazarda olmayan hizmetler mevcut. Ayrıca Pazar içerisinde sivil polisler ve zabıta görevlileri güvenli alışveriş yapabilmeniz için gün boyu mesaideler.

Hangi günler kurulur: Pazar ve Perşembe günleri kurulur.

İstanbul’daki sosyete pazarları listesi

1- Kadıköy Salı Pazarı, Salı ve Cuma

Kadıköy salı pazarı

Kadıköy Salı Pazarı, İstanbul’da kurulan en eski pazarlardan biri olduğu için Tarihi Salı Pazarı adıyla da anılıyor. Fikirtepe’de kapalı bir alana kurulan pazarın adı salı pazarı olsa da pazar Salı ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki gün açılıyor. Salı günleri daha çok sebze ve meyve satan tezgahların kurulduğu pazar alanında Cuma günleri ise kıyafet, perde, halı, çanta ve kumaş gibi malzemeleri satan tezgahlar bulabilirsiniz. Bu pazara gitmek için Kadıköy’den Fikirtepe yönüne giden araçları kullanabilirsiniz. Eğer Anadolu Yakası’na metrobüs ile gelecekseniz Uzunçayır metrobüs durağında inerek kısa bir yürüyüş sonunda pazara ulaşabilirsiniz.

Bu arada alışverişini yaptıktan sonra bir de Kadıköy'ü turlamak istersen Kadıköy'de gezilecek yerler içeriğimize de göz atabilirsin. 

Konum Linki

2- Beşiktaş Cumartesi Pazarı, Cumartesi

Beşiktaş Pazarı

Beşiktaş Cumartesi Pazarı, Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nin karşısında bulunan 2 katlı yarı kapalı bir alanda kuruluyor. Adında da belirtildiği şekilde pazar, Cumartesi günleri açılıyor. İki katlı yapının ilk katındaki tezgahlarda sebze ve meyve alışverişinizi yapabilir, sosyete pazarı olarak anılan ikinci katta ise kıyafet, parfüm, aksesuar ve ev gereçleri gibi birçok ürünü bulabilirsiniz. Pazar içerisindeki tezgahlar her hafta yeniliyor ve bu sayede ürün çeşitliliği her hafta farklılaşıyor. Beşiktaş Belediyesi, çevre semtlerden pazara gelecekler için ücretsiz servis hizmeti de sunuyor.

Konum Linki

3- Erenköy Sosyete Pazarı, Perşembe

pazar

Erenköy ve Suadiye arasındaki minibüs yolunun ara sokakları üzerinde kurulan Erenköy Sosyete Pazarı, İstanbul’daki en popüler pazarlardan biri. Birçok farklı semtten insanın alışveriş yapmaya geldiği pazar, Perşembe günleri kuruluyor. Bu pazarda kurulan tezgahlardan bildiğiniz birçok ünlü markanın orijinal etiketi olan ürünlerini mağazadan kat kat ucuza alabilirsiniz. Parfüm, ev eşyası, tekstil ürünleri ve dekoratif eşyaların yanında burada sebze meyve tezgahları da bulunuyor. Erenköy Sosyete Pazarı’nın bir diğer güzel yanı da pazarla birlikte tezgah açan dönercisi. Bu dönerci öyle meşhur ki günün erken saatlerinde gidip almazsanız döneri bitmiş oluyor. Bu nedenle mutlaka pazar alanına erkenden ve aç gidip döneri denemelisiniz.

Konum Linki

4- Bahçeşehir Pazartürk, Salı ve Cumartesi

Bahçeşehir pazar

Bahçeşehir Pazartürk, sokak arasında kurulan bir pazar değil. Kendine ait 2 katlı yarı kapalı oldukça büyük bir alana sahip olan Pazartürk, Bahçeşehir’de yaşayanların çok sık gitmesiyle kısa sürede popüler hale geldi. Kendine ait bir alanı olmasına rağmen Pazartürk’te tezgahlar Salı ve Cumartesi günleri açılıyor. Alanın giriş katında kıyafet, hediyelik ürünler, perde, ev eşyası satılırken üst katta sebze ve meyve tezgahları bulunuyor. Pazar alanının ilk katında bulacağınız tüm ürünleri oldukça uygun fiyata alabilirsiniz ancak sebze ve meyveler biraz pahalı olabiliyor. Buraya ulaşmak için Bahçeşehir merkezden kalkan servislere binebilirsiniz.

Konum Linki

5- Kozyatağı Cuma Pazarı, Cuma

Pazar

Kozyatağı metro durağına yürüme mesafesinde kurulan pazar, aslında sokak arasında kurulan bir halk pazarı. Ancak bu pazarda satılan kıyafet, takı ve ev eşyalarının oldukça uygun fiyatlı olması insanlar arasında konuşulur hale gelince pazara farklı semtlerden insanlar akın eder oldu. Cuma günleri kurulan pazarın sebze ve meyve satan tezgahları da bulunurken en çok ilginizi çekecek olan tezgahlar uygun fiyatlı giyim alanı olacak.

6- Yeşilköy Sosyete Pazarı, Çarşamba

Takı pazarı

İstanbul’un en meşhur sosyete pazarlarından biri olan Yeşilköy Sosyete Pazarı, İstanbul dışından bile ziyaretçi ağırlıyor. Birbirinden şık kıyafetleri, farklı takıları, ayakkabıları, bebek ürünleri bulabileceğiniz Yeşilköy Pazarı, Çarşamba günleri kuruluyor. Bilindik markaların etiketlerini taşıyan giysileri mağaza fiyatından çok daha ucuza buradan alabilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde açılan pazar, çok popüler olduğu için oldukça kalabalık olabiliyor. Bu nedenle erken saatte gitmenizi öneririz. Ayrıca bu pazar alanının gözlemecileri de çok meşhur. Yorgunluğunuzu atmak için gözleme yiyebilirsiniz.

Konum Linki

7- Ulus Sosyete Pazarı, Perşembe ve Pazar

Pazar

Ulus Sosyete Pazarı yılına kadar Akmerkez’in önünde kuruluyordu. Bu pazarda ünlü markaların ihraç fazlası ürünleri satılıyordu. yılında bu pazar kapatıldı ve yılında Ortaköy’e taşındı. Yeri değişse de adı hala halk arasında Ulus Sosyete Pazarı olarak bilinen pazar, Perşembe ve Pazar günleri kuruluyor. Oldukça geniş bir alana yayılan pazarda tezgah aynı anda kurulabiliyor. Buranın en meşhur tezgahları ise “Her şey 1 TL” olarak satılan tezgahlar. Bu tezgahlarda ihtiyacınız olmasa bile bir gün lazım olur diye alacağınız birçok eşya bulacaksınız.

8- Bakırköy Sosyete Pazarı, Cumartesi

Pazar

Bakırköy Sosyete Pazarı, İstanbul’un en meşhur pazarlarından biri. Bu ünü de pazar esnafının eğlenceli sloganlarıyla oluşan renkli atmosferden geliyor. Cumartesi günleri kurulan pazarı gezerken esnafın kendi arasında atışmalarını ve ürünlerini satış taktiklerini izlemek çok keyifli oluyor. Tabii pazarı güzelleştiren tek şey bu değil. Ünlü markaların ihraç fazlası ürünlerinin satıldığı pazarda oldukça kaliteli tekstil ürünlerini çok uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. İncirli metro durağından çok kısa bir süre yürüyerek pazara kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

9- Çekmeköy Ulus Pazarı, Cumartesi

Çekmeköy Ulus Pazarı

Çekmeköy Belediyesi’nin kapalı alanında kurulan Çekmeköy Ulus Pazarı, semt sakinleri tarafından çok seviliyor. 2 katlı olan pazar alanında tezgahlar Cumartesi günleri açılıyor. Kıyafet, mutfak malzemeleri, parfüm, oyuncak gibi birçok ürünü bulabileceğiniz tezgahlar mevcut. Oldukça uygun fiyatlara alışveriş yapabilirsiniz. Çekmeköy’e ulaşım sağlayan metro, otobüs ve minibüslerle bu pazarı gezmeye gidebilirsiniz.

Konum Linki

Fatih Pazarı, Çarşamba

Fatih pazarı

Kimine göre kimine göreyse yıllık tarihi olan Fatih Çarşamba Pazarı, İstanbul’daki en büyük semt pazarlarından biri. Çarşamba günleri kurulan pazarda kıyafet, ayakkabı ve ev eşyaları bulabileceğiniz gibi sebze ve meyve tezgahlarından da alışveriş yapabilirsiniz. Pazarın öne çıkan bir diğer özelliği ise peynir, zeytin, taze balık ve kuruyemiş satan tezgahlar kurulması. Bu nedenlerle de pazar gün içinde oldukça kalabalık oluyor. Pazar alanına Haliç sahil yolundan yürüyerek ulaşabilir ya da Fevzi Paşa Caddesi’ne giden otobüslere binerek Fatih ya da Yavuz Selim duraklarında inip ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Beylikdüzü Beylik Pazarı, Pazar

Beylikdüzü pazarı

yılından beri Beylikdüzü’nde kurulan Beylik Pazarı, kapalı bir pazar alanında bulunuyor. Pazar günleri açılan tezgahlarda kıyafet, kırtasiye ve çeyiz ürünlerini oldukça uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Beylikdüzü halkı tarafından çok sık tercih edilen pazara farklı semtlerden de çok sayıda ziyaretçi geliyor. Özel aracıyla gelenler için pazar alanının hemen yanında bir otopark da bulunuyor. Belediye tarafından pazar alanına ulaşım sağlayan ücretsiz servisler de sunuluyor. Ayrıca bu alanda Cumartesi günleri organik ürünler satan tezgahlar kuruluyor.

Konum Linki

Feriköy Antika Pazarı, Pazar

Feriköy Antika Pazarı

Feriköy Antika Pazarı, bildiğimiz semt pazarlarından oldukça farklı. Bu pazar alanında sebze ve meyve tezgahları bulunmuyor. Pazar günleri kurulan Feriköy Antika Pazarı, Türkiye’nin en büyük antika pazarı. Yaklaşık ’den fazla tezgaha sahip olan pazarda oldukça eski ve nadir bulunan bir plak, geçmişten kalmış bir kasetçalar, ünlü markaların geçmiş sezonlarına ait gözlükler, vintage çantalar, gramafonlar, yüzük ya da rozet gibi takılar bulabilirsiniz. Eğer farklı ve güzel ürünler bulmak isterseniz erken saatte gitmenizde fayda olduğunu hatırlatalım. Çünkü pazarın müdavimleri erken saatlerde tezgahları arşınlayarak en ilginç ürünleri hızla satın alıyorlar. Ayrıca bu pazar alanı Cumartesi günleri Feriköy Organik Pazar’a ev sahipliği yapıyor. Bu da İstanbul’un en büyük organik pazarlarından biri.

Konum Linki

İstanbul Semt Pazarları (Tam Liste)

İstanbul semt pazarları listemizle karşınızdayız. Pazarlarda alışveriş hem ekonomik hem keyifli. Şimdi karşınızda gün ve lokasyon bazında İstanbul&#;da kurulan semt pazarları!

İçindekiler

Büyük şehirlerde yaşayan insanlar için doğal sebze meyveye ulaşmak daha zor. Hem kaliteli ve temiz gıdaya ulaşmak hem de yerel satıcılardan alışveriş yapmak istiyorsak semt pazarları hepimizin ilk tercihi! Büyük şehirler dışında küçük yerleşim yerlerinin de vazgeçilmezi semt pazarları. Ancak biz bu yazımızda İstanbul&#;daki semt pazarlarından bahsedeceğiz. Çünkü İstanbul kenti bu konuda bir hayli zengin.

İstanbul&#;da hemen hemen her semtte pazarlar kuruluyor. İsteyen kişi, haftanın her günü gidip gezeceği, alışveriş yapacağı bir semt pazarı bulabilir. Üstelik aynı semtte gidebileceği başka pazarlar da bulabilir. Yani, seçenek oldukça bol! İstanbul&#;da yaşayıp semt pazarlarından alışveriş yapmak hesaplı ve oldukça pratik. Günün yorgunluğunu, stresini unutabileceğiniz eğlenceli bir aktivite.

Semt pazarlarından alışveriş yapmak isteyenler, farklı kategorilerde ürünlere de rahatlıkla ulaşıyor. Pazarlarda taze meyve sebzeden mutfak gereçlerine, ev eşyalarından tekstil ürünlerine ihtiyaç duyulan her şey mevcut. Ayrıca neşeli atmosferi, doğal insanlarıyla tercih edilesi yerler. Biz de sizin için İstanbul&#;da kurulan semt pazarları hakkında kapsamlı bir yazı yazdık. Gelin hangi semtte, hangi gün, hangi pazar var birlikte bakalım!

istanbul semt pazarları, pazarcı, meyve, sebze, manav

İstanbul Semt Pazarları Listesi

Tasarruf etmek, gezmek ve eğlenmek isteyenler için İstanbul semt pazarlarını sıraladık!

Anadolu Yakasında Bulunan Semt Pazarları

Anadolu Yakası&#;nda oturan İstanbulluların en çok ilgi gösterdiği semt pazarlarını, sizin için kuruldukları günlere göre şöyle listeledik:

Pazartesi Günü İstanbul Anadolu Yakasında Kurulan Semt Pazarları

Kadıköy &#; Göztepe Semt Pazarı

Özgürlük Parkı&#;na çok yakın ve caddenin hemen üstünde bulunuyor. Pazar, Pazaryolu isimli sokakta her pazartesi günü kuruluyor. Üstelik çarşamba günleri de aynı yerde bir organik pazar var.

Pendik Maltepe Semt Pazarı

Maltepe semt pazarı, Başıbüyük&#;te Göksel Sokak isimli alanda, pazartesi günleri kuruluyor. Meyve, sebze, tekstil gibi birçok farklı seçenek mevcut.

Üsküdar Çengelköy Semt Pazarı

Üsküdar pazarının eskiden kalma &#;ucuzluk pazarı&#; diye anılan bir şöhreti var. Her pazartesi Çengelköy Mahallesinde kuruluyor. Oldukça kalabalık ve biraz karışık bir pazar ama ucuz!

istanbul semt pazarları

Salı Günü İstanbul Anadolu Yakasında Kurulan Semt Pazarları

Kadıköy Semt Pazarı

Kadıköy&#;ün meşhur &#;salı pazarı&#; oldukça rağbet görüyor. Önceden farklı bir alanda kurulan bu pazar, şimdi Hasanpaşa&#;nın Uzunçayır Caddesinde kuruluyor. İstanbul&#;un en eski semt pazarlarından biridir, haliyle epey kalabalık oluyor. Ayrıca salı günü kurulduğu gibi cuma günleri de aynı alanda pazar var. Taze meyve sebze almak isteyenler genelde salı gününü tercih ediyor. Tekstil ürünleri ve giyim için genellikle cuma günü kurulan kısım, ziyaretçi topluyor. Çünkü ünlü markaların ihraç fazlası ürünlerini bu pazarda bulabilirsiniz. Eğer Kadıköy&#;e yolunuz düşerse muhakkak uğrayın, eliniz boş dönmezsiniz!

Beykoz Anadolu Hisarı Semt Pazarı

Anadolu Hisarı&#;nda Papatya Sokakta salı günleri kurulan bu pazar, Beykoz&#;un tek kapalı pazarı. Mutfak alışverişi ve sebze, meyve almak isteyenler için çok uygun.

Çarşamba Günü İstanbul Anadolu Yakasında Kurulan Semt Pazarları

Üsküdar Selimiye Semt Pazarı

Üsküdar Selimiye&#;de çarşamba günleri kurulan bu pazar, genelde çok kalabalık oluyor. Taze meyve, sebze seçeneklerinin yanında peynir çeşitleriyle biliniyor. Bununla birlikte fiyat yönünden uygun bir semt pazarı olduğundan tercih ediliyor.

istanbul semt pazarında balık satan balıkçı

Perşembe Günü İstanbul Anadolu Yakasında Kurulan Semt Pazarları

Erenköy Semt Pazarı

Bu semt pazarı, Erenköy&#;ün Ethem Efendi Caddesinde her perşembe günü kuruluyor. Erenköy perşembe pazarı, küçük sosyete pazarı olarak da biliniyor. Erenköy ve Suadiye arasındaki minibüs yoluna kurulduğundan çok rağbet görüyor. Özellikle tekstil ürünleri, çanta ve ayakkabı alışverişi yapmak isteyenlerin radarında olması gereken bir pazar. Çok uygun fiyata oldukça güzel ve kaliteli ürünler bulabilirsiniz. Ayrıca hediyelik eşya ve dekorasyon ürünleri satan tezgahlar da var.

Cumartesi Günü İstanbul Anadolu Yakasında Kurulan Semt Pazarları

Pendik Semt Pazarı

Pazar her cumartesi, Pendik&#;te Eski Ankara isimli caddede kuruluyor. Aslında tekstil ürünleri, giyim konusunda çok fazla çeşide sahip. Ama pek bilinmiyor. Bu nedenle oldukça sakin bir pazar.

İstanbul Araç Kiralamalarınızda Yolcu Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize ( 5 ) 7/24 ulaşabilirsiniz.

 

istanbul semt pazarları, alışveriş

Avrupa Yakasında Bulunan Semt Pazarları

İstanbul semt pazarları bakımından oldukça zengin. Biz de Avrupa Yakası&#;nda oturan İstanbulluların en çok tercih ettiği semt pazarlarını, kuruldukları günlere göre sizin için şöyle sıraladık:

Pazartesi Günü İstanbul Avrupa Yakasında Kurulan Semt Pazarları

Avcılar Firuzköy Pazarı

Beylikdüzü &#; Avcılar bölgesinde oturanlar için iyi bir tercih Firuzköy semt pazarı. Her pazartesi günü, Karay Sokakta kuruluyor. Kapalı bir semt pazarı olması nedeniyle kış aylarında çoğu kişi tarafından tercih ediliyor. Meyve sebze alışverişi için ideal bir pazar.

Fatih Unkapanı Semt Pazarı

Fatih semtinde yaşayanlar ve bu bölge civarında çalışanlar için oldukça iyi bir seçenek. Her pazartesi, Yavuz Sultan Mahallesinde kurulan bu pazar, taze meyve sebze alışverişi ve balık tezgahlarıyla biliniyor.

Salı Günü İstanbul Avrupa Yakasında Kurulan Pazarlar

Arnavutköy Taşoluk Pazarı

Arnavutköy ilçesinin Taşoluk Mahallesinde kurulan semt pazarı, meyve sebze alışverişi için ideal. Pazarda sera üretimi sebze meyve tezgahları da bulunuyor.

Çarşamba Günü İstanbul Avrupa Yakasında Kurulan Pazarlar

Fatih Pazarı

Pazar, Fatih Camii&#;nden başlayarak ara sokaklara uzanan İstanbul&#;un en büyük semt pazarlarından biri. Herkese, her keseye hitap ediyor. Bu nedenle oldukça kalabalık oluyor. Mutfak alışverişinden tekstile aradığınız çoğu ürünü bulabilirsiniz.

Yeşilköy Semt Pazarı

Yeşilköy pazarı, Florya ve Yeşilköy semtleri arasında yer alıyor. Her çarşamba günü kurulan bu pazar, sosyete pazarı olarak da biliniyor. Uygun fiyatlı tekstil ürünleri, aksesuarlar, çanta ve ayakkabılar oldukça rağbet görüyor. Eğer keyifli, sakin bir alışveriş yapmak istiyorsanız Yeşilköy semt pazarına erken saatlerde gidebilirsiniz. Çünkü pazar ilerleyen saatlerde çok kalabalıklaşıyor. Kendi bedeninize uygun kıyafet bulmakta sorun yaşayabilirsiniz.

Perşembe Günü İstanbul Avrupa Yakasında Kurulan Semt Pazarları

Ortaköy Sosyete Pazarı, Eski Ulus Pazarı

Ortaköy Pazarı

Levazım Mahallesinde kurulan bu semt pazarı, eski ulus pazarı olarak biliniyor. Genelde seçkin markaların ihraç fazlası ürünlerinin satıldığı pazarda, makyaj malzemeleri satan tezgahlar da var. Bazı haftalar &#;ne alırsan 1 lira&#; tezgahları oluyor. Ortaköy semt pazarı, ucuza şık kıyafetler arayanlar için çok makul bir tercih.

Cuma Günü İstanbul Avrupa Yakasında Kurulan Pazarlar

Bakırköy Semt Pazarı

Organik pazar diyince ilk akla gelen pazar Bakırköy semt pazarı. İçerisinde ekolojik sertifikası olmayan ürün bulmanız neredeyse imkansız. Her cuma, Airport Alışveriş Merkezi&#;nin hemen arkasındaki alanda kuruluyor.

Fındıkzade Pazarı

Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi önünden başlayıp ara sokaklara yayılan bu pazar, sosyete pazarı olarak biliniyor. Kolay ulaşımı ve birçok ürünü bir arada bulundurması nedeniyle tercih edilesi bir pazar.

Cumartesi Günü İstanbul Avrupa Yakasında Kurulan Pazarlar

beşiktaş pazarı

Beşiktaş Semt Pazarı

Beşiktaş evlendirme dairesinin hemen arkasında kurulan bu pazar, ürün çeşitliliği bakımından oldukça zengin. Deyim yerindeyse pazarda yok yok! Cumartesi günü Beşiktaş&#;a yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız.

Pazar Günü İstanbul Avrupa Yakasında Kurulan Semt Pazarları

Beylikdüzü Pazarı

Pazar, Adnan Kahveci Mahallesinde her pazar günü kuruluyor. Hafta sonuna denk geldiği için oldukça kalabalık oluyor. Uygun fiyata kaliteli ürünler almak istiyorsanız Beylikdüzü semt pazarını gezebilirsiniz.

Feriköy Semt Pazarı

Pazar günleri Şişli Bomonti&#;de kurulan semt pazarında antikalar satılıyor. Her hafta çok sayıda nostalji tutkunu bu pazarda buluşuyor. Pazarın bulunduğu yerde pazartesi ve perşembe günlerinde halk pazarı, cumartesi ise büyük bir organik pazar kuruluyor.

11 En İyi İstanbul Bit Pazarı

İstanbulun 7 Ünlü Semt Pazarı

Avrupa Yakası’ndaki Semt Pazarları

  • Feriköy Organik Pazarı
  • Beşiktaş Semt Pazarı
  • Yeşilköy Pazarı
  • Fatih Çarşamba Pazarı
  • Ulus Sosyete Pazarı
  • Bakırköy Pazarı

Feriköy Organik Pazarı

Feriköy Semt PazarıGünümüzdeki ürünlerin yüksek bir kısmı artık GDO'lu olarak hayatımıza ve sofralarımıza giriyor. Günlük yaşantısında özellikle organik ürünler seçenler ise soluğu Feriköy'de alıyor. Feriköy Organik Pazarı'nda birçok sebzeyi ve meyveyi gönül rahatlığıyla alıp, sofralarınıza dahil edebilirsiniz. Diğer pazarlara göre fiyatları biraz pahalı olsa da sağlıklı ürün olmaları ve ülkemizde sayılı organik pazarlardan biri olması bu durumu biraz geri plana atıyor. Diğer pazarlardan farklı olan Feriköy Organik Pazarı'nda bambaşka kalitede ve çeşitlilikte ürünler bulabilir ayrıca gezerken pek çok ünlü isimle karşılaşabilirsiniz. Feriköy Organik Pazarı Cumartesi günleri keyifli vakit geçirmek isteyenler için ve özellikle organik ürün arayanlar için en ideal mekan.

Beşiktaş Semt Pazarı

Beşiktaş Evlendirme Dairesi'nin karşısında, Avrupa yakasında bulunan semt pazarları içerisinde belki de en çok tercih edilen ve İstanbul'un en ünlü sosyete pazarlarının ilk sıralarında olan Beşiktaş Pazarı,cumartesi günleri kuruluyor. Pazarda birçok ünlü markanın ihraç fazlası ürünlerini bulabilir, çok ucuz fiyatlara kıyafet alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Aslında her Cumartesi günü çok kalabalık olmasından dolayı trafik sorunu yaşatıyor Beşiktaş Pazarı. Yine de çarşı içinden kaldırılmamış olması alışveriş yapanları mutlu etmeye yetiyor.

Yeşilköy Pazarı

Bakırköy Semt PazarııTezgahların renkli görüntüleriyle görenleri bir tablonun içerisinde olma hissini veren Yeşilköy Pazarı, halk arasında sosyete pazarı olarak adlandırılıyor. Çünkü bu pazarda birçok ünlü markanın imitasyonunu bulmak çok kolay… Yeşilköy Pazarıilk zamanlarda sokak arasında kuruluyken, geçtiğimiz yıllarda Çiroz'daki toplu konuk sitesinin karşısına taşındı. Çarşamba günleri kurulan pazarın kıyıda köşede kalan gözlemecilerini de görmek mümkün. Yeşilköy Pazarı'na Bakırköy-Yeşilköy minibüsleriyle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu arada hemen söyleyelim; Kadıköyve Beşiktaşpazarlarına göre biraz pahalı ve daha kaliteli, butiklerde satılan ürünler mevcut. Ama çeşit oldukça fazla…

Fatih Çarşamba Pazarı

İstanbul'un tarihi ilçelerinden biri olan Fatih'inÇarşamba günleri kurulan tarihi semt pazarı büyük bir alanı kapsamakta. Avrupa yakasında kurulan semt pazarları içerisinde en halka yakın olan pazarlardan birisi, Fatih pazarı. İlk kez gidecek olanların bile kolaylıkla bulabileceği pazar, Fatih Caddesi'ne gelip, birinci sokaktan girilip devam edildiğinde hemen görülüyor. Pazarda özellikle kumaş çeşitliliği fazla… Pamuklusundan örmesine, şifonundan fistosuna her türlü kumaş çeşidi bulabilirsiniz. Erken gitmenizde fayda var çünkü sadece kumaş tezgahları iki saatinizi alabilir. Kumaşların yanı sıra mutfak eşyaları, bebek elbiseleri, el oyaları satan tezgahlarda en renkli halleriyle alışveriş yapma isteği uyandırır. Özellikle kumaş çeşitleri için en çok tercih edilen pazarı diyebiliriz.

Ulus Sosyete Pazarı

İstanbulun 7 Ünlü Semt PazarıUzun yıllar Ulus'ta kurulan sosyete pazarı, yapılan düzenlemelerle artık Ortaköy'deyer alıyor. Ortaköy'deki Carrefour ve Migros'u geçtikten hemen sonra görülen sosyete pazarı, özellikle giyim tezgahlarıyla ön plana çıkmakta. Birçok markanın sahte ürünlerinin olduğu tezgahlarda, markasız ve güzel kıyafetler de bulmak mümkün. Çoraptan iç çamaşıra, pantolondan spor malzemelerine, çantadan ayakkabıya kadar envai çeşit eşyaların bulunduğu Ulus Sosyete Pazarı öğle ve akşam saatlerinde oldukça kalabalıklaşıyor. Bu sebepten dolayı imkanınız varsa erken saatlerde gitmenizi öneririm. Ulus Pazarı perşembe kurulmasının yanı sıra son yıllarda aynı yerde Pazar günleri de funduszeue.info günleri kurulan pazarlar arasında ender olan Ulus Pazarı’nı mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Bakırköy Pazarı

Bakırköy Adliyesi'nin çok yakınında kurulan BakırköyPazarı, özellikle Avrupa Yakası'nda ikamet edenlerin mutlaka uğrayıp alışveriş yaptığı noktalardan biri. Cumartesi günleri çevre ilçelerden ve semtlerden gelenlerin kalabalıklaştırdığı pazarda en çok dikkat çeken ayakkabı tezgahları oluyor. Rengarenk spor ve topuklu ayakkabıları burada çok ucuza alabilirsiniz. Aynı zamanda renkli elbiseler, okumak istediğiniz romanlar tezgahları süsleyen ve görenleri almaya teşvik eden ürünler.

Anadolu Yakası’ndaki Semt Pazarları

  • Kadıköy Salı Pazarı
  • Kadıköy Cuma Pazarı
  • Erenköy Perşembe Pazarı
  • Pendik Cumartesi Pazarı

Kadıköy Salı Pazarı

İstanbulun 7 Ünlü Semt Pazarıİstanbul’un meşhur semt pazarları arasında yer alan, eskiden Söğütlüçeşme'de bulunan, günümüzde ise Hasanpaşa'da kurulan Salı Pazarı, her gidildiğinde ‘’bu kadar kalabalık olmak zorunda mı’’ dedirten ama aynı zamanda zamanın nasıl geçtiği anlaşılmayan sosyete pazarlarından biri. Her çeşit meyve sebzenin satıldığı KadıköySalı Pazarı, en çok kıyafet alışverişlerinde tercih ediliyor. Salı günü kurulan pazarlar arasında en meşhur olan Kadıköy Salı Pazarı, çantacılar, elbiseciler, ayakkabıcılar, tokacılar en rağbet gören tezgahlar oluyor. Hem ucuz hem de keyifli bir alışveriş imkanı sunan semt pazarında iri olması da yoğun bir ilgi görmesini sağlıyor.

Kadıköy Cuma Pazarı

Anadolu yakası’nda bulunan semt pazarları içerisinde yer alan, Kadıköy Salı Pazarı’nın kurulduğu yerde Cuma günleri de kurulan pazarda Salı Pazarı’na benzer konseptte yine yiyecek, meyve ve sebze, kıyafet, çanta satılmakta farklı olarak bir de parça kumaşçıların tezgah açtığı, kıyafetlik, perdelik, döşemelik kumaş ve aksesuarların satıldığı pazarda Cuma günleri ek olarak ikinci el her türlü giyim ve eşya satan tezgahlar da satış yapmaktadır. Hiç bir ihtiyacınız olmasa da şöyle bir gezmek, tezgahlara göz gezdirmek özellikle ihraç fazlası ürünleri uygun fiyata alabileceğiniz tezgahları gözlemlemek güzel bir Cuma aktivitesi.

Erenköy Perşembe Pazarı

İstanbulun 7 Ünlü Semt PazarıErenköy’deher Perşembe kurulan pazarda giyimden, aksesuara, ayakkabıdan, kumaşçılara, meyveden, sebze çeşitliliğine kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Minibüs caddesi ile E-5 güzergahı arasında Erenköy semtinde kurulan pazar, Anadolu yakasında bulunan semt pazarları içerisinde oldukça rağbet gören Erenköy Perşembe Pazarı’nda ek olarak oldukça ünlü bir seyyar dönerci de bulunuyor. Pazar alışverişinizi yaptıktan sonra bir döner yemenizi de tavsiye ederiz.

Pendik Cumartesi Pazarı

Çok eski pazarlar arasında yer alan ve Anadolu yakasında bulunan semt pazarları içerisinde en enlülerinden biri olan Pendikpazarı, eskiden çarşı içerisindeyken son yıldır Pendik sahilde, Green Park Otelinönündeki ferah açık otopark alanında kurulmakta. Ürün çeşitliliği ve fiyatlarının uygun olması bakımından ziyaretçiler tarafından tercih edilen Pendik pazarı, her cumartesi kuruluyor. Kıyafetten, ev giyimine, ayakkabıdan, çoraba, meyve ve sebzeden, köy ürünlerine kadar alışveriş yapabileceğiniz Pendik Pazarı’nı mutlaka bir Cumartesi ziyaret etmenizi öneririz.

Zamana ve AVM'lere yenilmeyen semt pazarları, en renkli ve en sıcak halleriyle keyifli bir alışveriş yaptırırken zamanın nasıl geçtiğini hissettirmiyor. Siz de İstanbul’un semt pazarlarına gidip, pazar kültürüne tanık olabilir, dilediğiniz ne varsa uygun fiyatlara alabilirsiniz. Sizin de favori semt pazarıız varsa aşağıya yorumlara bırakmayı unutmayın! Cıvıl cıvıl semt pazarlarında keyifli bir alışveriş yapmanız dileğiyle.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası