duştan sonra saç kabarması / Saçların kabarması nasıl engellenir? | Güzellik

Duştan Sonra Saç Kabarması

duştan sonra saç kabarması

kalın telli saçlarda duş sonrası gerçekleşen eylem. bir günlüğüne japon çizgi filmlerindeki çocuklara benzemektir.

ertesi gün okula gitmemek için yeterli bir bahanedir.

ayrıca ertesi gün evden hiç bir yere çıkmamak için de yeterli bir bahanedir.
ama çözüm de üretildi dimi. (bkz: saç düzleştirici)

banyodan sonra bir avuç dolusu jöle ile "hamuna koduğumun saçı" denilerek saça sürülür. lakin yapılan banyoda boşa gider. hatta o kadar jöle bile saçı şekillendirmeye yaramaz.

dalgalı veya kıvırcık saçlarda hep görülen durum

makinayla kurutmaya çalıştığınızda daha çok kabarır saçlarınızı havluyla kurutun ve hafif ıslak kalsın eskisi kadar kabarmayacaktır. Tecrübeyle sabittir.

banyo bitiyor, saçlara şekil veriyorsun bir sağa bir sola, havaya dikiyorsun. içinden de "lan brad pitt gibi oldum he" diye geçiriyorsun. aradan yarım saat geçiyor gidiyorsun aynanın karşısına saçlar öyle bir kabarmış ki aynadan taşıyor. sonra elin tekrar suya gidiyor, uğraş dur.

saçlarınızı banyodan sonra güzelce tarayarak kurutursanız kabarmaz.
bide banyoda saç kremi kullanın.

saç kremi kullanmamanız sonucunda yaşayacağınız ( özellikle ince telliyse saçlarınız) dehşet verici ,düzeltilmesi zor olay.

3 numaraya vurulmuş saçlarda gerçekleşmemektedir.

deneyiniz, hafifliği ferahlığı görünüz.

ince telli saçlarda çok sık gerçekleşen gıcık durum.
gece yatmadan önce gelişigüzel bir şekilde saç topuz yapılırsa indirilebilinir.

eğer dalgalı veya kıvırcık saçlara sahipsenin kaçınılmaz bir durumdur. saç kremleriyle birlikte kontrol altına alabilirsiniz ancak.

okulda rezil olmak için yeterlidir. her banyo sonrası saçlarım kabarır, hiç bir güç bu saçı indiremez.

banyodan sonra bir, bir buçuk saat kafada şapkayla zaman geçirirseniz sonrun olmayacakdır.

hele bir de kafanızın arkasında benim gibi 2 tane ters döner varsa banyo yapmaktan bile soğutacak durumdur, ya saçlarınızı çok uzatacaksınız ya da 2e 3e vurduracaksınız anca öyle rahat edersiniz yok benim saçım orta seviye olsun derseniz benim gibi her banyodan sonra 1 saat boyunca bir elde fırça bir elde saç kurutma uğraşdur küfür ederek.

saçları dökülmüş kişilerin hayallerini süsleyen olay.

yedi köyün delisi gibi geziyoruz.

bazen o kadar çok kabarıyor ki saçlar arasında kafamı bulmakta zorlanıyorum.*

erkekler için ne kadar önemli bilinmez ama kızların korkulu rüyası olduğu kesin.*

Kabaran saçlar için çözümler!

Saçınızı yıkadıktan sonra saç köpüğü kullanabilirsiniz. Hem kabarmasını engellemiş olursunuz, hem de güzel bir görünüm kazandırmış olursunuz. Ayrıca saçlarınız kabarıyorsa kurutma makinesi kullanmayın, doğal halde kurumasını sağlayın.

Gür ve kıvırcık saçlarınızı her gün yıkamayın. Bunun yerine saçlarınızı haftada 2 kez yıkamanız yeterli olacaktır.

Kabaran saçlarınızı nemliyken şekil vermeye çalışın. Bu şekilde saça form kazandırmak daha kolay olur. Ayrıca saçınıza nem veren ürünleri kullanmalısınız.

Havluyla saçınızı hoyratça kurutmak ve havlunun içinde bekletmek saça zarar verirken, bünyesinde tutması gereken nemin tümünü havluda kalmasına neden olur. Nazik dokunuşlarla havluyla, saçın suyunu aldıktan sonra, havluyu kullanmamak gerekir. Ayrıca yıpranmış havlular sertleştiğinden saça zımpara etkisi yapar. Mikro fiber havlular, bünyesinde çok fazla su tutma özelliği vardır. Banyodan sonra sadece saçı sarıp, giyinene kadar başınızda tutmak, saçınızı kurulamanıza gerek duymadan, havlunun ıslaklık giderme işlevini görür.

Maşa, fön gibi saç şekillendiren aletleri kullanmaya bir süre ara verin.

Çok sıcak su ile duş almak saç kökünüze ve tellerinize zarar verir. Saç tellerini ve derisini kurutur. Saçı mat ve cansız gösterir. Böylelikle kabarmaya eğilimi artar. Ilık su ile yapılan banyo sonrası sadece saçınıza soğuk su tutarak da kabarmanın önüne geçilir.

Saçlarınız çok kabardığında kendinize oluşturabileceğiniz en pratik çözüm ise bebek yağıdır. Bir miktar avucunuza alıp, kabaran saça yedirmeniz yeterlidir. Daha sonra fırçayla saçınızı taramayı ihmal etmeyin. Bebek yağını saç diplerine değdirmemeniz gerekmektedir. Özellikle banyodan sonra, saç nemliyken uygulanması önerilir.

Bir başka yolu da saç maskesi;

Saçlarınızın nem verecek aynı zamanda kabarmanın önüne geçecek her banyodan sonra rahatlıkla kullanabileceğiniz saç koruyucusunu evde yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan malzemeler 1 su bardağı gül suyu, 3 ampul C vitamini ve yeterli büyüklükte bir fıs fıslı şişedir. Gül suyu ve C vitamini bu şişeye koyup iyice çalkalayınız. Saçlarınız kurumaya yakınken bu karışımı saçınıza sıkın. Elinizle saça yedirdikten sonra geniş aralıklı bir tarakla saçınıza eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Durulanma gerektirmez.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır