private tablo oluşturma / Özet Tablo Oluşturmak

Private Tablo Oluşturma

private tablo oluşturma

Excel&#;de Pivot Tablo Oluşturma ve Kullanma Nasıl Yapılır?

Eğitim

Excel&#;in en yoğun kullanılan özelliklerinden olan Pivot Tablo nasıl oluşturulur? Pivot Tablo oluşturmak için şartlar nelerdir. A&#;dan Z&#;ye Pivot Tablo oluşturma nasıl yapılır?

Excel Pivot Tablo nedir?

Excel Pivot tablo, liste şeklinde oluşturulmuş olan verilerden, hızlıca raporlar oluşturmak, verileri karşılaştırmak için mükemmel bir yoldur. Excel&#;in en sık kullanılan özelliklerinden birisi olan Pivot Tablolar, Raporlama ekranları oluşturmada yoğun olarak kullanılır ve Excel ile raporlama yapan çalışanların en sevdiği özelliklerin başında gelir.

Sürükle bırak yöntemi ile tabloların başlıklarını satır, sütun alanlarına bırakarak raporlamalar yapabildiğimiz Pivot Tablolar, yeni Excel versiyonları ile birlikte geliştirilen özellikleri ile raporlamalarda daha da güçlü ve vazgeçilmez bir Excel özelliği olmuştur. Satış elemanlarının aylık satış değerlerinin karşılaştırmasından, araçların aylık harcamalarının raporlanmasına kadar oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan Pivot Tablolar, yöneticilerin Excel kullanımlarında vazgeçilmez bir araçtır.

Hangi tablolardan Pivot Tablo oluşturabiliriz.

Excel verilerinden Pivot Tablo oluşturabilmeniz için belirli şartlar vardır. Bunlar:

1- Verileriniz, bir sütunlar halinde aşağıya doğu listelenmiş olmalıdır. 
2- Boş satır veya sütun içermemelidir. 
3- Sürekli Veri girişi olan bir tablodan Pivot Tablo oluşturduğunuzda, yeni satır eklediğinizde verileri yenile yaptığınızda, Pivot Tablo&#;nuz otomatik güncellenir.
4- Sütunlardaki veri türleri aynı türde olmalıdır. Örneğin, bir sütunda tarih başlığı varsa, o sütun sadece tarih değerlerini içermelidir. 

Pivot Tablo, verilerinizin anlık görüntüsü üzerinde çalışır ve böylece gerçek verileriniz hiçbir şekilde değiştirilmez. Pivot tablonuzu sildiğiniz zaman, verilerinizde herhangi bir kayıp olmaz. 



Excel&#;in en güçlü yanlarından olan Pivot (Özet) Tablo oluşturarak hızlı bir şekilde raporlamalar oluşturabilirsiniz.  Verilerin bulunduğu listelerden toplamlar almak, ortalamalarını bulmak, yüzdelik karşılaştırmaları yapma gibi işlemlerinizi pivot tablo ile rahatlıkla yapabilirsiniz.

Pivot Tablo ile;
&#; Verilerinizi satırlarda veya sütunlarda gruplayabilirsiniz. 
&#; Aylık, yıllık, çeyreklik gibi gruplamalar yaparak, raporlar oluşturabilirsiniz. 
&#; İsimlerde ve metinsel değerlerde metinsel gruplama yaparak, Düşeyara ihtiyacının kullanımını azaltabilirsiniz. 
&#; Toplama, Sayısını bulma, En büyük, en küçük değerleri bulma, yüzde bulma gibi hesapları rahatlıkla yapabilirsiniz. 
&#; Dilimleyici ekleyerek, Pivot Tablolarınızda hızlı bir şekilde dilimleme yapabilirsiniz. 
&#; Zaman çizelgesi ekleyerek, hızlı bir biçimde, tarihe dayalı filtrelemeler yapabilirsiniz. 
&#; Genel Toplam ve Alt Toplam değerlerini bularak, bunların gösterilip, gösterilmeyeceğine karar verebilirsiniz. 
&#; Sürükle bırak yöntemi ile, raporlarınızdaki bakış açılarınızı hızlı bir biçimde değiştirebilirsiniz. 
&#; Pivot Tablo tasarım seçenekleri ile, tablolarınıza farklı bakış açıları kazdırabilirsiniz. 
&#; Tümünü DaraltTümünü Genişlet seçenekleri ile tablo verilerinizi hızlıca genişletip, daraltabilirsiniz.

Pivot tablo nasıl oluşturulur, Pivot Tablo konusunu A&#;dan Z&#;ye öğrenmek için vidoport Üzerindeki Özet Tablo Eğitimlerimizi hemen izleyin. 

Excel Pivot Tablo oluşturma eğitim setimiz&#;de 2 Saati aşkın eğitim videosu ve 37 Eğitim dersi bulunmaktadır. Bu eğitim seti, Excel ve Office/Microsoft versiyonları için uygundur.

Excel kullanıyorsanız, size özel hazırlanmış olan Excel
Pivot Tablolar, Excel&#;de Düşeyara, Çoketopla konuları gibi çok iyi bilinmesi gereken bir konudur. 

Pivot Tablo ile oluşturduğunuz tablolarda yapamayacağımız  işlemler vardır. -örneğin araya satır, sütun ekleme-silme, formüller uygulamak gibi- Bu tür işlemler yapma ihtiyacı duyacağınız tablolar olursa, bu tablolarınızı Çoketopla, Çokeğerortalama gibi işlevleri kullanarak oluşturmanız gerekir. 

 Pivot tabloda tıklanabilir köprüler nasıl oluşturulur?

Bir çalışma sayfasındaki web sayfasına bağlanmak için bir köprüyü kolayca tıklayabilirsiniz, ancak köprüler içeren bir pivot tablo oluşturursanız, köprüler tıklanabilir olmayacaktır. Excel'de bu sorunu çözmek için iyi fikirleriniz var mı?

VBA kodu ile pivot tabloda tıklanabilir köprüler oluşturun


ok mavi sağ balon VBA kodu ile pivot tabloda tıklanabilir köprüler oluşturun

Köprüler varsayılan olarak pivot tabloda çalışmaz, ancak neyse ki, köprülerin pivot tabloda tıklanabilir olmasını sağlamak için bir VBA kodu oluşturabilirsiniz.

1. Basılı tutun ALT + F11 anahtarlar ve açılır Uygulamalar için Microsoft Visual Basic penceresi.

2. Ardından soldan kullanılmış çalışma sayfanızı seçin Proje Gezgini bölme, açmak için çift tıklayın modülve ardından aşağıdaki VBA kodunu kopyalayıp boşluğa yapıştırın modül:

VBA kodu: Pivot tabloda tıklanabilir köprüler oluşturun

doc-make-hyperlink-click-pivottable-1

3. Ardından bu kodu kaydedip kapatın, çalışma sayfanıza geri dönün ve şimdi, pivot tablonuzdaki köprüyü tıkladığınızda, köprü etkinleştirilecek ve web sayfasına bağlanacaktır.

not: Bu kod yalnızca Http: // ile başlayan web sayfası bağlantıları için kullanılabilir.


En İyi Ofis Üretkenliği Araçları

Kutools for Excel Sorunlarınızın Çoğunu Çözer, Verimliliğinizi %80 Artırır

  • Yeniden: Hızlıca yerleştirin karmaşık formüller, grafikler ve daha önce kullandığınız her şey; Hücreleri Şifrele şifre ile; Posta Listesi Oluşturun ve e-posta gönder
  • Süper Formül Çubuğu (birden çok metin ve formül satırını kolayca düzenleyin); Okuma Düzeni (çok sayıda hücreyi kolayca okuyun ve düzenleyin); Filtrelenmiş Aralığa Yapıştır
  • Hücreleri / Satırları / Sütunları Birleştirme Veri kaybetmeden; Bölünmüş Hücre İçeriği; Yinelenen Satırları / Sütunları Birleştirme Yinelenen Hücreleri Önleyin; Aralıkları Karşılaştır
  • Yinelenen veya Benzersiz'i seçin Satırlar; Boş Satırları Seçin (tüm hücreler boştur); Süper Bul ve Bulanık Bul Birçok Çalışma Kitabında; Rastgele Seçim
  • Tam kopya Formül referansını değiştirmeden Birden Çok Hücre; Otomatik Referans Oluştur Birden Çok Sayfaya; Madde İşaretleri Ekle, Onay Kutuları ve daha fazlası
  • Metni Çıkar, Metin Ekle, Konuma Göre Kaldır, Alanı Kaldır; Sayfalama Alt Toplamları Oluşturma ve Yazdırma; Hücre İçeriği ve Yorumları Arasında Dönüştür
  • Süper Filtre (filtre şemalarını kaydedin ve diğer sayfalara uygulayın); Gelişmiş Sıralama ay / hafta / gün, sıklık ve daha fazlasına göre; Özel Filtre kalın, italik
  • Çalışma Kitaplarını ve Çalışma Sayfalarını Birleştirin; Tabloları anahtar sütunlara göre birleştirin; Verileri Birden Çok Sayfaya Bölme; Toplu dönüştürme xls, xlsx ve PDF
  • 'den fazla güçlü özellik. Office / Excel ve 'i destekler. Tüm dilleri destekler. Kuruluşunuzda veya kuruluşunuzda kolay devreye alma. Tam özellikler 30 günlük ücretsiz deneme. 60 günlük para iade garantisi.
kte sekmesi

Devamı Ücretsiz indirinSatın alma 


Office Tab Sekmeli arabirimi Office'e getirir ve İşinizi Çok Daha Kolay Hale Getirir

  • Word, Excel, PowerPoint'te sekmeli düzenlemeyi ve okumayı etkinleştirin, Publisher, Access, Visio ve Project.
  • Yeni pencereler yerine aynı pencerenin yeni sekmelerinde birden çok belge açın ve oluşturun.
  • Üretkenliğinizi% 50 artırır ve her gün sizin için yüzlerce fare tıklamasını azaltır!
ofis tabanı

Özet Tablo Oluşturmak

  1. İmleci satır ve sütun başlıkları ile çevrilmiş verilerin bulunduğu hücre aralığına yerleştirin.

  2. Choose Insert - Pivot Table. The Select Source dialog appears. Choose Current selection and confirm with OK. The table headings are shown as buttons in the Pivot Table dialog. Drag these buttons as required and drop them into the layout areas "Filters", "Column Fields", "Row Fields" and "Data Fields".

  3. İstenilen düğmeleri dört alandan birine sürükleyip bırakın.

Drag a button to the Filters area to create a button and a listbox on top of the generated pivot table. The listbox can be used to filter the pivot table by the contents of the selected item. You can use drag-and-drop within the generated pivot table to use another page field as a filter.

Eğer düğme Veri Alanları alanına bırakılmışsa, alanda aynı zamanda verinin hesaplanmasında kullanılan formülü de gösteren bir başlık görüntülenecektir.

  • Veri Alanı aralığında bulunan alan etiketlerine çift tıklatarak, Veri Alanı iletişim penceresini çağırabilirsiniz.

  • Veri için kullanılacak hesaplamaları seçmek için iletişim penceresini kullanın. Çoklu seçip yapmak için istediğiniz hesaplamalara tıklarken CommandCtrl tuşlarına basılı tutun.

  1. Alanda yerleşmiş olan düğmelerin sıralamasını herhangi zamanda, fareyle farklı pozisyonlara sürükleyerek değiştirebilirsiniz.

  2. Bir düğmeyi kaldırmak için, iletişim penceresinin sağında bulunan diğer düğmelerin yanındaki alana geri sürükleyip, bırakın.

  3. Veri Alanı iletişimini açmak için Satır Alanları veya Sütun Alanları alanlarına çift tıklayın. Açılan pencereyi LibreOffice'in alt toplamları görüntülemesi için kullanın.

Exit the Pivot Table dialog by pressing OK. A Filter button will now be inserted, or a page button for every data field that you dropped in the Filters area. The pivot table is inserted further down.

Dosyayı örnekle aç:

Impressum (Legal Info) Copyright information: Unless otherwise specified, all text and images on this website are licensed under the Mozilla Public License v “LibreOffice” and “The Document Foundation” are registered trademarks of their corresponding registered owners or are in actual use as trademarks in one or more countries. Their respective logos and icons are also subject to international copyright laws. Use thereof is explained in our trademark policy. LibreOffice was based on funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası