opel gösterge ikaz lambaları / OPEL ASTRA H MOTOR ARIZA LAMBASI SÖNDÜRME - Chevrolet Opel Arıza Kodları ve Tamiri

Opel Gösterge Ikaz Lambaları

opel gösterge ikaz lambaları

OPEL ASTRA H MOTOR ARIZA LAMBASI SÖNDÜRME 

Opel Astra H motor arıza lambası söndürme, Yolda aracınızla ilgili her şey güzel giderken aniden motor lambası şeklinde bir göstergenin yandığını gördünüz. Bu arıza lambası ilk başta canınızı sıkabilir. Motorun, yanma sonucu oluşan emisyonda bir sorun olduğunu gösteren ikazdır. Yapacağınız birkaç kontrolle arızayı gidererek lambanın sönmesini sağlayabilir, yolunuza devam edebilirsiniz. Ancak güvenli bir sürüş için yine de en yakın servise uğramanız sizin için daha iyi olacaktır.  

Motor arıza lambası yanıyorken yola devam etmeniz aracınızın sürüş performansını etkileyebilir, hasara neden olabilir, yüksek seviyede emisyona neden olarak ciddi maliyetlere neden olabilir.  

Motor Arıza Lambası Yanmasının Olası Sebepleri Nelerdir?  

Araç panelinde bulunan göstergeler ve ikaz lambaları hem araç içindekiler hem de araç için büyük öneme sahiptir. Aracı bu durumda uzun süre kullanmanız motora ya da elektronik sistemlere zarar verebilir.  

Enjeksiyon sistemi, emisyon kontrol sistemi gibi donanım ile ilgili sıkıntılar olabilir.  

Aracınız egzoz gazlarını kontrol edemediğinden elektronik kontrol sistemi, emisyonları azaltmak için enjeksiyonu ayarlayamıyordur. Arızalı ya da yanlış bağlanmış bir sensörden dolayı parça değişimi gerekebilir. 

Motor enjektörü tıkanmış olabilir. Enjektörün temizlenmesi hatayı giderebilir. Opel Astra’nızda doğru çalışmayan bir enjektör gereğinden fazla yakıt gönderecek ve katalizörlerde tıkanmaya neden olarak kirliliğe neden olabilir. 

Aracınızın yakıt tutuşturma sisteminde sıkıntı varsa kirlilikte artış olacak ve motor arıza lambası yanmaya başlayacaktır. 

Sürekli olarak yüksek hızlarda sürüş yaparsanız ya da egzoz hattındaki yakıt varlığından dolayı katalizör aşırı şekilde ısınabilir ve motor arıza lambasının yanmasına sebep olabilir. 

Motora giren hava hacmini yöneten klape (boğaz) pozisyon sensörü artık yakıt ve hava arasındaki dengeli bir karışımı oluşturması için araç elektronik kontrol sistemine izin vermiyor olabilir. Bundan dolayı yakıt ve havanın yanma olayı doğru oranda yer almaz, motorun kararsızlaşmasına neden olur.  

Tıkanmış bir partikül filtresi aynı zamanda motor arıza lambasının yanmasına neden olabilir. Ancak kalitesi düşük ya da uygun olmayan yakıt Opel Astra’nızdaki lambanın yanmasına neden olabilir. Farklı bir yakıt alarak aracı sürmeye başladığınızda lamba sönebilir.  

Kirli bir motor lambanın yanmasına neden olabilir. Kurum ve lekeler motorun valf, silindir gibi parçalarının belli kısımlarının sağlamlığını azaltabilir.  

Yanma sonucunda açığa çıkan Azot Oksit miktarını azaltmaya yarayan EGR (Egzoz gazı devridaim) valfi tıkanmış olabilir. Bundan dolayı egzoz gazı tekrar motora gidiyor ve yanma gerçekleşmiyor olabilir.  

Enjektörlerden sızıntı olabilir. Mazot ya da benzinle çalışmasına bağlı olarak birkaç tipte olabilir. Benzinle çalışanlar için sızıntı motor enjeksiyonunun üst ya da alt kısmında olabilir. Mazotla çalışan Opel Astra için sızıntı girişte, çıkış noktasında ya da enjeksiyon geri dönüş hortumunda olabilir. 
Nasıl yapıldığını biliyorsanız tıkanmış bir enjektörü temizleyebilirsiniz.  

Servise Gitmeden Lambanın Sönmesini Sağlayabilir miyiz? 

Öncelikle aracı kapatıp bir süre bekledikten sonra tekrar açın. Lamba yanmaya devam ediyorsa aracı kapatıp, motorun soğumasını bekledikten sonra akü, buji kablosu, yağ seviyesi, yakıt kapağının durumu, enjeksiyon sisteminde tıkanma olup olmadığı ve kablolar kontrol edilerek ilk adımlar gerçekleştirilir. Yapacağınız işlemlerden sonra lamba sönse de sorunun çözüldüğü anlamına gelmiyor olabilir. Aracınızı servise götürmek en iyi çözüm olacaktır. 

Servise Götürdüğümüzde Hangi İşlemler Yapılabilir? 

Serviste aracınızın elektronik sistemine bağlanan cihazlarla sorunun kaynağı tespit edilebilir. Elektronik kontrol sistemi yanlış bir algılama yaparak hatalı bildirim yapıyorsa hafızasından bu bilgi silinerek sorun çözülebilir. Buna rağmen aynı hatayı veriyorsa başka işlemlere geçilir.  

Enjeksiyon sisteminde kapsamlı bir ölçüm yapılarak sistemde tıkanmanın olup olmadığı kontrol edilebilir. 

Farklı bir problem varsa aracınızda hasar görmüş parçaların değişimi gerçekleştirilir.

Lamba Sarı Renkten Farklı Renklerde Yanıyorsa ya da Sürekli Yanıp Sönüyorsa Ne Yapılmalıdır? 

Motor arıza lambasının sürekli yanıp söndüğünü görüyorsanız, aracın katalitik konvertörü aşırı ısınmış olabilir. Güvenliğiniz için aracı durdurun ve motorun soğumasını bekleyin. Elektronik sistemin algılama hatasından ya da bir donanım hasarından kaynaklanabilir. Aracınızı düşük bir devirle en yakın servise götürün.  

Sarı renkte yanıyorsa motorun güvenli çalışmasını sağlayan sistem devreye girmiştir. En yakın servisten destek isteyin.  

Kırmızı renkte yanıyorsa durum çok ciddi demektir. Aracı güvenli bir yere çekin. Servis ile iletişime geçin. 

Diğer araç bilgilendirme içeriklerimize göz atmak için tıklayınız.

Opel ve Chevrolet marka araçlarınızın yedek parça ihtiyacı için https://umutotoyedekparca.com/ hizmetinizde!

Gösterge Paneli Araba Arıza İkaz Lambaları ve Uyarı işaretleri

Gösterge Paneli Araba Arıza İkaz Lambaları ve Uyarı işaretleri {featured}

Araba Arıza Lambaları ve Anlamları

Araç kullanımını daha kolay hale getirmek ve sürücüyü bilgilendirmek adına araçlarda yer alan arıza lambalarının ne anlam ifade ettiklerine dilerseniz hep birlikte göz atalım. Araç ikaz lambalarıve anlamları ve araç uyarı işaretleri kısa anlamlarına aşağıdaki yazımızdan bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gösterge Paneli Araba Arıza İkaz Lambaları
Emniyet Kemeri Lambası: Kimileri için rahatsız edici gibi görünse de aslında en gerekli olan uyarı araçlarından bir tanesidir ve ne yazık ki birçok araçta bulunmadığını da söyleyebiliriz. Kırmızı şeklinde yanan klasik uyarı lambasının yanı sıra bir de sesli sistem mevcut ve emniyet kemerlerinizi takmadığınızda sık sık tekrar eden bir uyarı sesi söz konusudur ve bu da güvenliğiniz için alınmış olan etkili bir önlemdir. 

Hava Yastığı İkaz Lambası: Aracınızın Airbag'lerinde problem olduğunda airbag ikaz lambasıyanar. Normalde kolay arıza yapan parça değildir. Çoğunlukla sensör bağlantı kablolarının çıkması sonucu airbag ikaz lambası yanar. Bir çok arabada koltuk altında ve koltukların yan kısımlarında bulunduğunundan koltukların ileri geri hareketi sırasında kablonun çıkma durumu oluşmaktadır.

Immobilizer İkaz Lambası:

Kapı Açık Uyarı Lambası:

Bagaj Kapığı Uyarı Lambası:

Yakıt İkaz Lambası:Aracın yakıtı azalmaya başladığında yolda kalmamanız adına uyarıda bulunan lambadır ve sık sık kontrol etmenizde fayda vardır.

Elektronik Direksiyon (EPS) Uyarı Lambası:

Sinyal Lambası Göstergesi:

Kısa Far Gösterge Işığı:

Uzun Far Gösterge Işığı:

Adaptif (AFLS) Ön Aydınlatma İkaz Lambası:

Ön Sis lambası:

Arka Sis Lambası:

El Freni ve Fren Hidroliği Seviyesi İkaz Lambası:Adından da anlaşılacağı gibi fren sistemindeki en küçük sorunda uyarı veren lambadır.

Elektrikli El Freni (EPB) İkaz Lambası:

ABS İkaz Lambası:

Elektronik Stabilite (ESP) Lambası : Manuel olarak kapatma şansınız var ancak bunu yapmadığınız halde uyarı alıyorsanız Esp ve Asr sistemlerinin inaktif olduğunu anlayabilirsiniz.

Cruise Kontrol (Hız Sabitleyici) Lambası: Otomotik vitesli araçlara özel bir uyarı lambasıdır ve vites kolunu harekete geçirmek için fren pedalını kullanmanız gerektiğini belirten bir ibaredir.

Düşük lastik basıncı (TPMS) İkaz Lambası:Lastiklerdeki basıncın düşmesi ile birlikte uyarı alacağınız lambadır. Aynı uyarı zincir takma gerekliliğini de belirtiyor.

Motor Yağı Basınç Lambası: Motor yağ basıncı kontrolünü yapmanızı sağlayan uyarı lambasıdır ve basınç düştüğünde uyarı vermektedir.

Motor Arıza Lambası İkaz Lambası : Motor sisteminde ki oluşan herhangi bir arıza sonucu yanabilir. Önem derecesi yüksek nedenlerden yanabileceği gibi kalitesiz yakıt gibi nedenlerden dolayıda yanabilmektedir. Motor arız alambası yandığı zaman aracınızı servise götürüp arıza tespit cihazına bağlatmanız gerekmektedir. Motor arıza lambası neden yanardetaylı bilgiye aşağıdaki yazmızdan ulaşabilirsiniz.

Motor Arıza Lambası Neden Yanar?

Hararet İkaz lambası (Motor Soğutma Suyu Sıcaklık Uyarı Işığı): Motor suyunun olması gerekenden daha fazla ısınmasını işaret eden göstergedir. Motorun fazla ısınması ile birlikte bu lamba uyarı verecektir. Aracınızı bir süre stop ettirerek hararetin geçmesini sağlayabilirsiniz ancak kalıcı çözüm değildir.


Ön Isıtma Göstergesi (Sadece Dizel Araç) :

Yakıt Filitresi İkaz Lambası (Sadece Dizel Araç):

Akü (Şarj Sistemi) İkaz Lambası :

Egzoz Kontrol Lambası: Emisyon kontrol sistemini denetim altında tutmanıza yarayan uyarı lambasıdır. Özellikle araçlarınız çalışır haldeyken sık sık yanıp sönüyorsa sorun mevcut demektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası