22 ayar bilezik nasıl olur / Altın Bilezik Ayarı Nerde Yazar? - Turan Kuyumculuk MT

22 Ayar Bilezik Nasıl Olur

22 ayar bilezik nasıl olur

Altın Ayarı Nasıl Anlaşılır, Altınım Kaç Ayar Nasıl Öğrenirim

Altın ayarları genelde altının görünmeyen kısımlarında altının saflık oranını belirten bazı rakamlardan anlaşılmaktadır. Bazı durumlarda altın renginden de altının kaç ayar olduğu anlaşılmakta ve tartılarak ayarına göre gram hesabına göre değeri belirlenmektedir. Altın ayarı altının saflık oranıdır, örneğin yüzde yüz altın 24 ayardır. Fakat 24 ayar altın yani %100 oranında saf olan bir altın çok yumuşak olduğundan işlenmesi çok zordur. Bu nedenle altından çeşitli takılar yapmak için altına bazı madenler (gümüş, bakır veya çinko) katılmakta ve saflığı düşürülerek işlenebilir yani daha sert hale getirilmektedir. Saflık oranı azalan altın ise örneğin 22 ayar ve 18 ayar olmaktadır. Örneğin kuyumcularda sıklıkla 18 ayar bilezik altınlar kullanılmaktadır. Her altın takıda mutlaka altının ayarını gösteren yada altının saflık oranını belirten bir rakam damgalanmaktadır. Genelde altının iç yüzlerinde yada kopça dediğimiz bağlantı yerlerinde bu rakamlar 24K, 22K, 18K, 14K ya da 1000’de kaç altın içerdiğini gösteren 916, 750, 585, 416, 373 gibi minik yazılar bulunmaktadır. 22K veyada 18K varsa zaten 22 ayar ve 18 ayar olduğunu anlayabilirsiniz. Fakat diğer rakamlar için aşağıda verdiğimiz listeye göz atmalısınız. Bu rakamlar ile ifade edilen değerler altın takıdaki binlik oranda ne kadar saf olduğunu belirtir. Altındaki saflığı belirten bu orantısal değerlere milyem denmektedir. Örneğin 750 rakamını gördüğümüzde bu 1000 de 750 saflıkta altındır ve bu 18 ayara karşılık gelmektedir.

Milyem Değerlerine Göre Altın Ayarı Nedir

333 milyem altın 8 ayardır.
375 milyem altın 9 ayardır.
417 milyem altın 10 ayardır.
585 milyem altın 14 ayardır.
750 milyem altın 18 ayardır.
800 milyem altın 19 ayardır.
875 milyem altın 21 ayardır.
916 milyem altın 22 ayardır.
916 milyem altın 22 ayardır.
1000 milyem altın 24 ayardır.

Bu değerler dışında bazen altının renginden kaç ayar olduğu anlaşılabilir. Örneğin kırmızı altın bakırın fazla kullanıldığı bir altın türüdür. Yeşil altın ise gümüşün fazla miktarda kullanıldığını anlayabildiğimiz bir altın çeşididir. Beyaz altın alaşımında beyaz rengi veren nikel, çinko, gümüş ve paladyum gibi metaller kullanılır. Genelde bu altınlar 18 ayar olarak üretilmektedir.




Altın Hesaplama

Altın Hesaplama Hakkında

Dünyanın en değerli madenlerinden birisi olan altınlar ağırlıklarına göre değer kazanmaktadır. Gramına ve ayarına göre altın çeşitleri bulunur. Gram Altın, Yarım Altın, Çeyrek Altın fiyatları altın ons fiyatı üzerinden hesaplanmaktadır.

1 ons altın 31,10 gram saf altındır. Altının ons fiyatı kabaca 31,10 gram saf altının fiyatına eşittir ve dünyanın her yerinde aynıdır. 1 ons altın fiyatı ülkelerin yerel para birimlerinin dolar karşısındaki değerine göre hesaplanmaktadır.

Altın fiyatları altının uluslararası piyasasındaki Ons Altın fiyatı ve Amerikan Dolarının Türk Lirası karşısındaki değerine göre artar veya azalır. Fiyatlar hesaplanırken Altın ons fiyatı, dolar kuru ve saflık oranı yani ayarı dikkate alınır.

Altın gramını hesaplamak için ons fiyatından gitmemizin sebebi ise dünya piyasasında altının ons bazında değişmesinden kaynaklanmaktadır.

[Altın Ons Fiyatı] / [31,1034768] = 1 gram altın fiyatı (dolar cinsinden)

Elde edilen bu verilerden dolar cinsinden 1 gram altın fiyatını, Dolar/TL kuru ile çarpınca Türk Lirası cinsinden 1 gram altının fiyatına ulaşılmış olur.

[Altın Ons Fiyatı] / [31,1034768] x [Dolar/TL] = 1 gram altın fiyatı (TL/GR)

Örnek verecek olursak;

500 / 31.1034768 x 6.027 = 96.99

Çeyrek altın; 22 ayar altından oluşan 1.75 gram olan bir altındır. 24 ayar olarak 1.608 Gram Altın içerir. Yani 1 çeyrek = 1.608 Gram Altın'a eşittir.

Kolay yoldan ve en doğru sonuca ulaşmak için uzmanpara.milliyet.com.tr üzerinden altın hesaplama makinesi ile hesaplayabilirsiniz. ‘Altından Paraya’ hesaplama yapmak istiyorsanız Hesaplama Yönü karşılığında yer alan ilgili kutucuğu işaretlediğinizden emin olun. Altın türünü seçin ve miktarı yazın. Ardından hesaplama butonuna basın. Bu işlemden sonra hesaplama aracı size Altın Satış Fiyatı ve Altın Alış Fiyatını verecektir.

‘Paradan Altına’ hesaplama yapmak istiyorsanız ilgili kutucuğu işaretlediğinizden emin olun. Altın türünü seçerek tutarı giriniz. Hesapla butonuna bastıktan sonra ödeyerek alabileceğiniz Altın miktarı ile dilediğiniz tutarı alabilmek için vermeniz gereken Altın miktarını size verecektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası