koltuk altından kola vuran ağrı / Sol Veya Sağ Koltuk Altı Ağrısı, Koltuk Altım Ağrıyor Ne Yapayım? - Mavi Kadın

Koltuk Altından Kola Vuran Ağrı

koltuk altından kola vuran ağrı

Koltuk altı ağrısı neden olur? Koltuk altı ağrısı nasıl geçer?

Koltuk altı bölgesinde şiddetli geçmez bir ağrı,sızlama meydana gelmesiyle  günümüzün mahvolmasına sebep olan koltuk altı ağrısı nedir? Koltuk altı ağrıması neye işarettir? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde

KOLTUK ALTI AĞRISI NEDİR?

Koltuk altı bölgesinde yanma,sızma gibi hissedilen tüm ağrılara koltuk ağrısı denir. Bu ağrıların en büyük nedenleri arasında jilet kullanmak,lazerli epilasyon yapmak, sir ağda gibi yöntemler bu ağrının meydana gelmesinde büyük rol oynar. Erkeklere oranla kadınlarda fazla görülmesinin nedenlerinden biriside kadınların sütyen kullanması,epilasyon işlemlerinden dolayı bu tarz ağrılar meydana gelir.

KOLTUK ALTI AĞRISI NEDEN OLUR?

Lenf bezlerinin enfeksiyon kapması sonucu şişmesi koltuk altı ağrısına neden olur. Bunun yanı sıra yeteri kadar temizlenmemesi,stres,kimyasal içeren parfüm kullanılması,yanlış tıraşlama,hastalıklara bağlı olan aşırı terlemede koltuk altı ağrısına neden olur. Bu tür ağrılar hafife alınmamalı aksi halde gelişmekte olan meme kanseri ve lenforme kanseri içinde geç olabilir. Bu tür ağrılar için genel cerrahi bölümüne gidilir.

KOLTUK ALTI AĞRISI HANGİ HASTALIKLARA İŞARETTİR?

Kas ağrısı; Genellikle ağırlık kaldıran veya yorucu aktivitelerde bulunan insanlarda daha çok görülür. Kas gerginliği, etkilenen bölgede zayıflık, sertlik, yorgunluk ve hatta yanma hissine neden olabilir. Bunu rahatlatmak için iltihaplanmayı tedavi edin ve çekilen veya yırtılan kasa daha fazla zarar vermekten kaçının.

  • 20 dakika boyunca soğuk kompres uygulamanız önerilir
  • anti-enflamatuvar ilaçlar kullanabilirsiniz.
  • Her şeyden önce, üç ila altı hafta dinlenmelisiniz.

Aksiller Lenfadentit; Aksiller lenfadentit bir enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkar. Doktorunuz, problemin nedenini belirlemek için bir kan testi, kanser olasılığını ekarte etmek için bir biyopsi yapabilir.

Belirtileri şunlardır;

  •  Yüksek ateş
  • Şiş
  • Kızarıklık
  • Uyuşma
  • Dokunulduğunda sıcaklık hissi

Kalp krizi ve anjina; Anjina, kalbe yeterli kan ulaşmadığı zaman ortaya çıkan yoğun bir ağrıdır. Ve bu ağrı vücudun diğer bölgelerine, kollara, omuzlara; boyun, sırt ve koltuk altlarına yayılabilir. Bu sırada, aşağıda verilen semptomları yaşarsınız:

  • Yorgunluk
  • Baş dönmesi
  • Bulantı
  • Aşırı terleme

Meme kanseri; Koltuk altı ağrısının meme kanserinin semptomlarından bir tanesi olması, teşhisin kesinlikle kanser olacağı anlamına gelmez ,bu yüzden paniğe kapılmamak gerekir. Bu kanser türü, vücut, meme dokusunda süt üreten kanalların hücrelerine saldırdığında ortaya çıkar. Kaynağı bez doku da olabilir. Lenf düğümleri çok iltihaplanırsa bu durum koltuk altı bölgesini etkileyebilir. Bazı uyarı işaretleri şunlardır:

  • Ters meme ucu
  • Meme dokusunda bir yumru
  • Kızarıklık ve kaşıntı
  • Meme ucu etrafındaki cildin soyulması
  • Memenin büyüklüğü ve şeklindeki değişiklik

Asit reflü; Tıp çevresinde asit reflü olarak adlandırılan bu rahatsızlık aynı zamanda hazımsızlık olarak da bilinir. Yemek yedikten sonra midenizdeki asitler yiyecekleri daha küçük parçalara ayırır.
Bununla birlikte, bazı durumlarda, vücut kasları zayıflayabilir ve mide suları yemek borusuna doğru yükselir; bu da göğüste, koltuk altı bölgesine kadar ulaşabilen yanma hissine neden olur.

Koltuk altı ağrısı neden olur, hastalık belirtisi midir? Koltuk altı ağrısının kapsamlı nedenleri nelerdir? Koltuk altı tahrişine ne iyi gelir?

Koltuk altı ağrısı insanın hayatı boyunca en az bir kez karşılaşmış olduğu şikayetlerden biridir. Birinde ya da her ikisinde birden oluşan ağrıya sebep olabilecek birçok faktör bulunur. En büyük sebeplerinden biri ile basit olarak algılanan epilasyon yöntemleridir. Diğer yandan tümör ve kanser oluşumu gibi ciddi sağlık sorunlarının da habercisi olabilir.

Koltuk altı ağrısı neden olur?

Koltuk altı bölgenizde sızlama, yanma ya da karıncalanma gibi ağrı türleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu ağrıların en yaygın nedeni epilasyon ve ağdadır. Koltuk altı alma işlemleri sonrasında cildinizi tahriş edebilirsiniz. Diğer yandan sütyen kullanımı gibi nedenlerden dolayı bu ağrılar kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür.

Koltuk altı ağrılarına neden olan diğer faktörler ise; Kıl dönmesi, kıl köklerinin iltihaplanması, sivilce, akne, cildin kuruması ve zona gibi viral hastalıklarda koltuk altı ağrılarının başlıca sebepleri arasında yer alır.

Koltuk altı kapalı bir bölge olarak değerlendirilebilir. Cildimizin diğer bölgeleri kadar nefes almayan ve sürekli kapalı kalan bölgelerin mutlaka hijyenine önem vermek gerekmektedir. Fakat hijyen yalnızca parfüm ya da deodorant kullanmakla olmaz. Zaten bu tip kimyasal madde içeren spreylerde koltuk altı ağrılarına neden olmaktadır. Yine aşırı terleme, stres gibi problemler koltuk altı arılarının başlıca nedenleri arasındadır.

Koltuk altı ağrısı hangi hastalıkların belirtisidir?

Koltuk altı söz konusu olduğunda çok farklı ve çok daha ciddi hastalıklarda baş gösterebilir. Bu ağrılar tümör ya da kansere işaret edebilir. Dolayısı ile ağrıları hafife almamak gerekmektedir. Özellikle birkaç günden uzun süren ağrılar hissediyorsanız mutlaka doktora gitmeniz gerekmektedir.

Koltuk altı ağrısı belirtileri nelerdir?

İsminden de anlaşılacağı üzere koltuk altında çeşitli şekillerde ve şiddette hissedilebilen ağrılardır. Fakat bu ağrıların nedenleri kişiye göre değişiklik gösterebilir. Fakat bu ağrı kişinin hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sıkıntının asıl nedeni ise koltuk altında bulunan lenf bezlerinin, enfeksiyon kapması sonucu şişmesidir.

Koltuk altı ağrılarının da belirtileri buna bağlı olarak sızlama, yanma, kaşıntı, kolu kaldırmak isterken giren kramplar, ağrıdan kolu kaldıramama ya da hareket ettirememek, donuk hissi olarak kendini göstermektedir.

Koltuk altı ağrısının kapsamlı nedenleri nelerdir?

Kas yırtılmaları, ezilmeleri ya da darbeye bağlı olarak morarmalarda, yanma veya zorlama gibi problemler,

Kollara ani hareketlilik getirecek spor aktiviteleri, zorlayıcı ağırlık kaldırma egzersizleri,

Özellikle kol da ve göğüslerde kasların iltihaplanması,

Kolun burkulması,

Kontakt dermatit,

Terleme ya da deodorant gibi kimyasallardan kaynaklı alerjik ağrılar,

Yine kullanılan deterjanın neden olduğu alerjik ağrılar,

Koltuk altında görülen şişkinlikler, deri hastalıkları,

Zona hastalığı,

Lenf düğümlerinin şişmesi,

Periferik arter hastalığı,

Son olarak kadınlarda sıkça görülen meme kanseridir.

Koltuk altı ağrısı tedavi yöntemleri nelerdir?

Koltuk altı ağrılarında izlenmesi gereken tedavi yöntemi ağrının sebebine bağlı olarak belirlenmelidir. Eğer ağrının sebebi kas yırtılmaları ise soğuk kompres uygulamaları ağrının hafiflemesini sağlayacaktır.

Zona hastalığı söz konusu olduğunda ise, herpes virüsüne yönelik antiviral ilaç tedavisi yapılmalıdır. Ağrının aşırı artması durumunda ise doktor tarafından kapsaisin veya lidokain gibi uyuşturma etkisi olan ilaçlar kullanılır.

Eğer koltuk altı ağrıları tıraşlama, ağda ya da diğer epilasyon yöntemlerinden kaynaklı ise, kaşıntı ve tahriş önleyici bitkiler ya da kremlerle giderilebilmektedir.

Koltuk altı tahrişine ne iyi gelir?

Koltuk altı ağrılarının çoğu epilasyon yöntemlerinden dolayı baş gösterir. Eğer cildinizde kaşıntı, sivilcelenme, kızarıklık, kararma, yanma ya da bazen aşırı koku gibi durumlarla karşılaşıyorsanız bunun sebebi tahriştir. Tahrişi engellemek için kolayca uygulayabileceğiniz doğal çözümler vardır.

İlk olarak buz kompresi yapabilirsiniz. Birkaç tane buz küpünü bir beze ya da ince bir havluya sarıp koltuk altınızda dakika kadar bekletin. Daha sonra dinlendirin. Bunu 10 dakika boyunca devam ettirmeniz gerekmektedir. Buzu asla direkt olarak ya da poşet içerisinde uygulamamalısınız.

Hindistan cevizi yağı her derde deva niteliğindedir. İçerisindeki E vitamini koltuk altınızı hem nemlendirir hem de kaşınmayı engelleyerek tahriş olan bölgenin iyileşmesini sağlar. Koltuk altınıza günde birkaç kere Hindistan cevizi yağı sürün ve emmesini bekleyin.

Koltuk altı iltihaplanmaları, kaşıntı ya da enfeksiyonlarında en doğal ilaç elma sirkesidir. Elma sirkesi cildinizin ph seviyesini dengelemeye yardımcı olur. 1 bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı kadar elma sirkesi koyun ve koltuk altınıza sürün. 10 dakika kadar sonra bölgeyi temizleyin ve bol suyla yıkayın. Bunu bir hafta boyunca yaptığınızda tüm sıkıntılarınızdan kurtulacaksınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası