ajitasyon mu acıtasyon mu / Acitasyon mu Ajitasyon mu, Nasıl Yazılır? - Haber

Ajitasyon Mu Acıtasyon Mu

ajitasyon mu acıtasyon mu

Ajitasyon (körükleme)

Ajitasyon (Fr. ve İng. agitation): Türk Dil Kurumu'na göre körükleme, duygu sömürüsü yapma, insanın duygu ve zihin dünyasında sarsıntı yapma anlamlarına gelmektedir. Hem isim hem de mecaz olarak kullanılabilir. Bu kaba anlamı yanı sıra ajitasyon; halk kitlelerini belirli siyasi görüşlere dahil etme araçlarından sadece birisidir. Kitleleri çeşitli eylemleri yapmaya iten, akılda kalabilen ve etkili olan fikir ve sloganların yayılmasını da içerir. Propagandaya nazaran ajitasyon da spesifik bir düşünce veya spesifik bir kitle yoktur. Birkaç düşünceye sahip kitleyi etkileme veya düşünceye dahil etme amaçlanır. Ajitasyon dört farklı türde belirebilir, bunlar: Sözlü ajitasyon, yazılı ajitasyon, görsel ajitasyon ve parti ajitasyonudur.

Sözlü Ajitasyon: Mitinglerle, toplantılarla, söyleşilerle yapılan ajitasyon türüdür. Sözlü ajitasyon medya ve teknoloji sayesinde etkisini artırıp görsel ajitasyonla birleşebilir

Yazılı Ajitasyon: Bildiriler veya halka dağıtılmak için basılan gazeteler, haberler veya bröşürler.

Görsel Ajitasyon: Karikatür, duvar gazeteleri, duvar yazıları veya medya aracılığıyla çekilmiş ve yayımlanmış veya yayımlanacak olan dizi veya sinema filmleriyle yapılan ajitasyon türüdür.

Parti Ajitasyonu: Diğer ajitasyona kıyasla daha pratik şeylere yönelik olup en etkili ajitasyon türüdür. Günümüz siyaset ve politikasında sıklıkla kullanılır. Genellikle gerçekçi amaçlar söz konusu olmakla birlikte yalan ve iftiraya dayalı ajitasyon da yapılır. Bu ajitasyon türü, parti üyelerinin katıldığı, parti başkanlarının oluşturduğu etkinliklerle daha güçlü hale gelmeye başlar.

Etimoloji[değiştir

Ajitasyon Ne Demek? Ajitasyon Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Ajitasyon Ne Demek? Ajitasyon Kelimesinin Güncel TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir?

Cevap: Körükleme
Duygu Sömürüsü Yapma
&#x;nsan&#x;n Zihninde Ve Duygu Dünyas&#x;nda Sars&#x;nt&#x; Yaratma
Ç&#x;rp&#x;nt&#x;
Kişinin Ruhsal Gerginliğini D&#x;şa Vurmas&#x; Sonucu Oluşan Etraf&#x;na Karş&#x; Sald&#x;rganl&#x;k Durumu

Ajitasyon Kelimesi Nasıl Yazılır? Ajitasyon Kelimesinin Doğru Yazımı Nedir?

Cevap: Ajitasyon

Ajitasyon kelimesi ile Google aramalarda en çok sorulan sorular şunlardır: Ajitasyon ne demek? Ajitasyon kelimesi nasıl yazılır? Ajitasyon kökeni nedir? Ajitasyon kelimesinin cümle içerisinde kullanımı



Ajitasyon nedir? Ajitasyon tanımı ve TDK s&#;zl&#;k anlamı

Haberin Devamı

Ajitasyon kelimesi Fransızca kökenli bir kelime olup duygu sömürüsü yapma anlamına gelmektedir. Başka anlamları da bulunan kelime ayrıca çırpıntı ve körükleme olarak da açıklanmakta, bunun yanı sıra duygu sömürüsü yapma anlamına da gelmektedir.

Ajitasyon Nedir?

 Günlük yaşamda çok fazla kullanılmasa da aralıklı olarak duymuş olduğumuz ajitasyon kelimesi, genel olarak insanlar tarafından tam olarak anlamı bilinmemektedir. Ajitasyon kelimesi TDK sözlüğünde en çok aranan ve anlamı merak edilen kelimelerin başında yer alıyor. Ajitasyon kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüğünde 5 farklı anlama gelmektedir. Ajitasyon kelimesi duygu sömürüsü yapma, insanın zihninde ve dünyasında sarsıntı yaratma, körükleme ve çırpıntı demektir.

Ajitasyon Tanımı ve TDK Sözlük Anlamı

Haberin Devamı

 Farklı dil kökenli olup Türkçemize gelen ve anlamı farklı olan kelimeler, halk arasında çoğu insanın meraklanmasına ve anlamının öğrenilme ihtiyacının doğmasına yol açıyor. Fransızca kökenli bir kelime olan ajitasyon kelimesi de bunlar arasında yer alıyor. Temel olarak 5 farklı anlamı olduğu bilinen ajitasyon kelimesinin TDK sözlüğüne bakıldığında bir diğer anlamı da bulunmaktadır. Ajitasyon kelimesi kişinin ruhsal gerginliğini dışa vurması sonrasında etrafına karşı saldırganlık durumu anlamına da gelmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası