arda makarna sosu / Makarna Sosu Tarifi Arda Oktay Usta Nefis Resimli Cahide

Arda Makarna Sosu

arda makarna sosu

Makarna Sosu Tarifi

Evet, hanımlar bugün sizlere harika bir sos tarifi vereceğim. Benimde en çok yaptığım soslardan biridir. Bol sebze ve kıymalı. Eğer mevsim yaz mevsimi ise salçadan çok domates koyarsanız çok daha lezzetli olacaktır. Bu sos için haşladığımız makarnanın suyundanda bir bardak koyarsak çok lezzetli olur. Çünkü makarnanın üzerindeki nişasta kendini suya bırakacaktır. Şimdi malzemeleri veriyorum.

Makarna Sosu Malzemeleri:

— gram kıyma

—4 adet soyulmuş kırmızı domates

—2 adet yeşilbiber

—1 adet kuru soğan

—3 diş sarımsak

—1 demet maydanoz

—1 çay kaşığı karabiber

—1 çay kaşığı kimyon

—2 çay kaşığı tuz

—1 çay kaşığı nane

— 1yemek kaşığı salça

Makarna Sosu Tarifi 2

Makarna Tarifi

İlk olarak domateslerimizi soyup rendeliyoruz. Arkasından yeşilbiberleride minik minik doğruyoruz. Kuru soğanıda küp küp doğradıktan sonra tavaya yağ koyup soğanları yeşilbiberi kıymayı ve domatesleri sırayla ekliyoruz. Bunlar pişerken üzerine salçayıda ilave ediyoruz. Arkasından kimyon nane ve karabiberide ekleyip bir güzel pişiriyoruz. Makarna suyundan ayırdığımız bir bardak nişastalı suyuda ekleyip 5 dakika pişiriyoruz. Sarımsaklarıda rendeleyip ekliyoruz. Maydanozlarıda ince ince kıydıktan sonra ocağın altını kapatıp maydanozları ekliyoruz. İster makarnanın üzerine koyuyoruz. İstersek de büyük bir tencereye sosumuzu alıp makarnayı da ekleyip 5 dakika kadar harmanlayıp güzel bir salata yâda turşuyla servis ediyoruz.

Afiyet Olsun

Spagetti Tarifleri: En Güzel 28 Değişik Fikir

(5 oy, ortalama: / 5)
Spagetti Tarifleri: En Güzel 28 Değişik Fikir Tarifi

Öğrenci evlerinden geniş aile mutfaklarına her menüyü taçlandırabilecek hem kolay hem de doyurucu, değişikspagetti tarifleri, bütçe dostu olduğu gibi farklı damak zevklerine uygun hazırlanabilen en güzel spagetti tarifleri ve orijinal İtalyan usulü spagetti sosları ile harmanlanan listemiz sizleri bekliyor!

Dünya mutfaklarından çıkan soslarla spagetti bolonez, kremalı mantarlı spagetti veya köri soslu spagettiler yapılır. Bizim mutfağımızda ise en çok denenen halleri kıymalı spagetti veya domates soslu olanıdır.

Şekli ve sosu ne olursa olsun hiçbir spagettiyi geri çevirmeyenlerdenseniz ya da önce &#;Spagetti nasıl yapılır?&#; Öğrenmek lazım diyenlerdenseniz harika bir listeye hazır olun. Farklı soslarla spagetti tarifleri listesi başlıyor!

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Soslu ve Köfteli Spagetti

Zeynep Saka
Soslu ve Köfteli Spagetti Tarifi

Çok sevilen iki yemeği bir arada servis eden, harika bir tarif: soslu ve köfteli spagetti. Yapımı tahmin ettiğinizden çok daha kolay, aşama aşama fotoğraflarla anlatılan bu tarifi kaçırmayın, tarif defterlerinize ekleyin.

Tarif için: Soslu ve Köfteli Spagetti

#2 Patlıcanlı Spaghetti (Videolu)

İ. Uğur Aslan
Patlıcanlı Spaghetti (Videolu) Tarifi

Spagettinin bu tarz bir sunumuna az rastlanır doğrusu! Bostan patlıcanının çanak olarak kullanıldığı tarifini en özel misafirlerinize ikram etmek isteyeceksiniz. Tarifi ekstra merak uyandıran patlıcanlı spagettinin yapımına buradan bakabilirsiniz.

Tarif için: Patlıcanlı Spaghetti (Videolu)

#3 Salçalı Spagetti Tarifi (videolu)

Büşra Atalar
Anne Usulü Salçalı Spagetti Tarifi (videolu)

Evde hiç yemek yoksa çoğu zaman akla gelen ilk yemeklerdendir spagetti! Yapımının kolaylığı ve çabucak hazırlanan tarifiyle, çok ayrıntılı bir sos yapmayacaksanız salça ve baharatlarla bile çok leziz bir hal alır. Lezzeti yerinde salçalı spagetti yapımına buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Salçalı Spagetti Tarifi (videolu)

#4 Makarnalı Tavuk Suyu Çorbası Yapımı

Elif Atalar
Makarnalı Tavuk Suyu Çorbası Yapımı Tarifi

Spagetti ile yapılan yemekler arasında spagettiden çorba yapıldığını daha önce duymadıysanız farklı bir çorba tarifiyle listeye başlıyoruz. Tavuklu, havuçlu çorbaya kırılan spagettilerin eklendiği nefis tarifi merak edenleri buraya bekliyoruz.

Tarif için: Makarnalı Tavuk Suyu Çorbası Yapımı

#5 Fırında Börek Tadında Kremalı Kaşarlı Makarna

Nesli&#;nin Mutfağı
Fırında Börek Tadında Kremalı Kaşarlı Makarna Tarifi

Fırın makarna, spagettinin içi boş ve ince boru gibi olan şeklidir. Bu haliyle yapılan nefis tarifine ise fırın makarna denir. Bol sosu ve üzerinin kızarmış kaşarıyla çok sevilen bir lezzete sahip. Fırın makarnayı çok sevseniz de evde yapmayı hiç denemediyseniz 14 bin kez deftere kaydedilen bir tarifini veriyoruz. Börek tadında kremalı ve kaşarlı makarna tarifi için buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: Fırında Börek Tadında Kremalı Kaşarlı Makarna

#6 Fırınlanmış Sarımsaklı Pesto Soslu Spaghetti

Blondiechef
Fırınlanmış Sarımsaklı Pesto Soslu Spaghetti Tarifi

Sanki İtalya'ya gidip yemişsiniz gibi gerçek pesto soslu spagetti tarifi var sırada! Makarnanın fesleğen ve sarımsağa doyduğu bu tarifini bir an önce denemek isterseniz sizi bu tarife alalım.

Tarif için: Fırınlanmış Sarımsaklı Pesto Soslu Spaghetti

#7 Ev Yapımı Spaghetti “Bolognese soslu ”

Teyzemmutfakta
Ev Yapımı Spaghetti “Bolognese soslu ” Tarifi

Türk mutfağından kıymalı makarnaya çok benzeyen bir tat: Spagetti Bolonez! Bir çok yemeğin lezzetini çok çok artıran tadıyla bolonez sos en çok spagettilere yakışır. Yapmak isteyenlere denemeden önce bir uyarı: Fazla fazla yedirecek bu tarifi herkesle paylaşmak isteyeceksiniz.

Tarif için: Ev Yapımı Spaghetti “Bolognese soslu ”

#8 Spaghetti Lazanya

Arzu Ayla
Spaghetti Lazanya Tarifi

Lazanyanın sadece lazanya yaprağıyla yapılmadığının harika kanıtı olan bir tarif var. Haşlanan spagettinin kıymalı harçla birleştiği bu tarif aynı lazanya gibi fırınlanarak yapılıyor. Bu harika lezzeti spagetti ile denemek isteyenler ise bu tarifte buluşuyor.

Tarif için: Spaghetti Lazanya

#9 Pratik Napoliten Soslu Spagetti ( Haşlanmış Sebze Eşliğinde)

Nilos
Pratik Napoliten Soslu Spagetti ( Haşlanmış Sebze Eşliğinde) Tarifi

Bu tarifimizin pratik olmasının sırrı hazır napoliten sosla yapılmış olmasında saklı! Her ne kadar spagetti pişirmek pek vakit almıyorsa da garanti sonuç alabileceğiniz 5 dakikada hazır olan makarnalar için bazen böyle kolaya kaçılabilir. Napoliten soslu spagetti tarifi için tıklayınız.

Tarif için: Pratik Napoliten Soslu Spagetti ( Haşlanmış Sebze Eşliğinde)

#10 Domates Soslu Sosisli Spagetti Tarifi (videolu)

Yasemin Atalar
Domates Soslu Sosisli Spagetti Tarifi (videolu)

Spagettinin sosisle yapılan tarifleri arasında pişirmeden önce ilginç ve pratik bir bilgi paylaştığımız tarifi var. Değişik spagetti tarifleri ilginizi çekiyorsa göz atmadan geçmemeniz gereken tarifine buradan bakabilirsiniz.

Tarif için: Domates Soslu Sosisli Spagetti Tarifi (videolu)

#11 Spagetti İle Nefis Sebzeli Ve Etli Noodle

Canim-Mutfağım
Spagetti İle Nefis Sebzeli Ve Etli Noodle Tarifi

Bu tarif sebze sevmeyenlere bile bir iki tabak yedirecek kadar leziz, çünkü işin içinde spagetti var. İnce ince dilimlenip sotelenen sebzelerin spagetti sosu olarak kullanıldığı bu tarifini küçük, büyük herkes çok sevecek.

Tarif için: Spagetti İle Nefis Sebzeli Ve Etli Noodle

#12 Pesto Soslu Mantarlı Spagetti

Sema koz
Pesto Soslu Mantarlı Spagetti Tarifi

Spagettinin iddialı ve klasikleşen bir hali: pesto soslu spagetti! Yemek yapmak için daha önce mutfağa hiç girmemiş birinin bile yapabileceği kadar pratik tarifi için buraya tıklayınız.

Tarif için: Pesto Soslu Mantarlı Spagetti

#13 Muhteşem Damak Çatlatan Köfteli Spagetti

Ferahnaz Glm
Muhteşem Damak Çatlatan Köfteli Spagetti Tarifi

Köftelerin muhteşem lezzet kattığı bir spagetti tarifiyle geldik. Köftelere geçirilen spagettilerin domatesli sosla fırına verildiği bu tarifini öğrenmek isterseniz sizi hemen buraya alalım.

Tarif için: Muhteşem Damak Çatlatan Köfteli Spagetti

#14 Kabaklı Ve Mantarlı Spagetti Makarna

dailyhalime
Kabaklı Ve Mantarlı Spagetti Makarna Tarifi

Kabak ve mantar ikilisinin spagettiye ne kadar yakıştığının kanıtı, çok hoş bir tarifiyle listedeyiz. Bu akşamın yemek masasına farklı bir spagetti tabağı koymak isteyenleri tarifine bekleriz.

Tarif için: Kabaklı Ve Mantarlı Spagetti Makarna

#15 Mantarlı Kremalı Spagetti

Beceriklihatun
Mantarlı Kremalı Spagetti Tarifi

Mantarla krema tadını birbirine yakıştıranlar bu sosla spagetti yapmayı mutlaka düşünmüştür. Daha önce denenmiş ve tadı garanti bir tarifiyle sizin de evlerinizde yapabileceğiniz kremalı mantarlı spagetti tarifi için buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: Mantarlı Kremalı Spagetti

#16 Kremalı Kıymalı Makarna

Funda Arda
Kremalı Kıymalı Makarna Tarifi

Kıymalı sos spagettiye çok yakışır. Spagettinin klasik, değişmeyen kıymalı sosunu bu sefer krema eklemesiyle daha da lezzetlendirdik. Kremalı kıymalı makarna tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Kremalı Kıymalı Makarna

#17 Tavada Makarna Böreği Tarifi

Suzanin Mutfak Dunyasi
Tavada Makarna Böreği Tarifi

Fırın makarnanın çok daha pratik bir tarifini tavada yapabilirsiniz. Börek gibi çok nefis olan tadıyla hem spagetti sevenleri hem de yapımı kolay, farklı spagetti tarifi arayanları ortak noktada buluşturan bir lezzeti var.

Tarif için: Tavada Makarna Böreği Tarifi

#18 Cacio E Pepe Peynir Ve Karabiber Spagetti 3 Malzemeli

♨️Derya Jerdev♨️
Cacio E Pepe Peynir Ve Karabiber Spagetti 3 Malzemeli Tarifi

Farklı spagetti lezzetleri, bu kadar az malzeme ile yapılabiliyorsa gönüllerde baş tacı olabilir. Spagetti, karabiber ve parmesanın lezzet ortaklığından doğan 3 malzemeli spagetti tarifi için buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: Cacio E Pepe Peynir Ve Karabiber Spagetti 3 Malzemeli

#19 Ispanaklı Mantarlı Kremalı Spagetti

Chef Zeytin
Ispanaklı Mantarlı Kremalı Spagetti Tarifi

Daha önce makarna tariflerinde denenip, sevilen bir sos olan kremalı mantar, ıspanak ilavesiyle daha sağlıklı ve besleyici bir hale büründü. Mutlaka denemeniz gereken ıspanaklı kremalı mantar sos ile harika bir spagetti yapmak isterseniz, sizin için ilgi çekici olabilecek tarifi işte burada!

Tarif için: Ispanaklı Mantarlı Kremalı Spagetti

#20 Fettucini Alfredo

pukumutfakta
Fettucini Alfredo Tarifi

Spagetti ile ne yapılır? sorusuna böyle harika bir tarifle yanıt verilebilir. Mantarlı, tavuklu kremalı sosa, fettucini en yakışan makarna çeşididir desek abartış olmayız. Lezzeti tam yerinde bir tarifi için sizleri buraya davet ediyoruz.

Tarif için: Fettucini Alfredo

#21 Spagetti Alfredo

Gökten sarıgül
Spagetti Alfredo Tarifi

Soğan, sarımsak, krema ve fesleğenin inanılmaz sos alfredoyu ortaya koyduğu bir lezzet var listemizde! Makarnanın memleketi İtalya'dan ,bizim mutfaklarımıza kadar girmiş alfredo soslu spagetti yapımı için bu tarife buyur edelim sizleri.

Tarif için: Spagetti Alfredo

#22 Beşamel Soslu Spagetti

chefintarifleri
Beşamel Soslu Spagetti Tarifi

Beşamel sosla fırınlanan makarnalardan biberli spagetti tarifi! Fırın spagetti çeşitleri içinde herkesin severek deneyeceği tarifiyle beşamel soslu spagetti için buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: Beşamel Soslu Spagetti

#23 Kabaklı Soya Soslu Spagetti Salatası

Hilal Yıldırım
Kabaklı Soya Soslu Spagetti Salatası Tarifi

Spagetti yapımı esnasında yemeğe dahil olan kabak, havuç, kapya biber gibi sebzeler hem çok leziz hem de çok sağlıklı makarnalar yapmanıza yardımcı olur. Tıpkı soya soslu kabaklı bu tarifte olduğu gibi

Tarif için: Kabaklı Soya Soslu Spagetti Salatası

#24 Patlıcanlı Rulo Spaghetti

Nesli&#;nin Mutfağı
Patlıcanlı Rulo Spaghetti Tarifi

Spagetti yemekleri içerisinde kızartılan patlıcan dilimlerinin domates sosla taçlandığı bir lezzet! Kaşarların kızarması için fırına atıldığı bu tarifle, spagettinin daha önce hiç yemediğiniz bir tarifini deneyecek olabilirsiniz.

Tarif için: Patlıcanlı Rulo Spaghetti

#25 Kremalı Pesto Soslu Makarna

Tuğçe&#;nin Renkli Mutfağı⭐️
Kremalı Pesto Soslu Makarna Tarifi

Yassı spagetti tariflerinden fettucini ile listedeyiz. Bir tencere fettucininin kremalı pesto sosa doyduğu bu leziz tarifi evde yapmak isterseniz sizi bu tarife bekleriz.

Tarif için: Kremalı Pesto Soslu Makarna

#26 İtalyan Soslu Spagetti (Spaghetti Napoletana)

Nesli&#;nin Mutfağı
İtalyan Soslu Spagetti (Spaghetti Napoletana) Tarifi

Spagetti tarifleri listesinde napoliten soslu spagetti olmasa zaten bu liste eksik kalırdı. Spagetti dendi mi bir çok sosuyla meşhur İtalya'dan, baharatları ve sarımsağıyla harika soslu napoliten makarna tarifi için buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: İtalyan Soslu Spagetti (Spaghetti Napoletana)

#27 Arabiata Soslu Karidesli Makarna

KHN
Arabiata Soslu Karidesli Makarna Tarifi

Spagetti makarnada deniz mahsülleri sevenleri de unutmadık. Arabiata sosun acılığına, karides eklenerek yapılan nefis sosuyla bütünleşmiş makarna tarifi için buraya tıklayınız.

Tarif için: Arabiata Soslu Karidesli Makarna

#28 Napoliten Soslu Spagetti

Neşe’nin Sağlıklı Mutfağı
Napoliten Soslu Spagetti Tarifi

Market alışverişi yaparken daha önce gözünüz makarna reyonundaki yumurtalı spagetti paketlerine takılmıştır. Lezzetinin daha üst seviyelerde olduğunu söyleyebileceğimiz yumurtalı spagetti ve enfes Napoliten sosun, bu tarifte birleştirilmesi ise aşırı leziz tatlar açığa çıkarıyor. Söylemesi bizden, denemesi sizden!

Tarif için: Napoliten Soslu SpagettiBol malzemeli sosuyla hep sevilen, en sevilen makarnanın çoğu sosa en güzel eşlik eden bir çeşididir spagetti! İnce uzun yapısıyla tüm makarna soslarıyla çok güzel bütünleşir. Hazırlanma süresi seçilen sosa göre değişse dahi genelde çok çabuk hazırlanır ve yapımı kolay olur. Bu yönüyle de yemek yapma konusunda acemi olanların bile mutlaka birkaç kez spagetti yapmışlığı vardır.

Her yapılışıyla ayrı lezzetli olan spagettinin bir de kendi içinde şekilleri vardır. Fırın makarna spagettinin kalın ama içi boru gibi boş olanıdır, adına bucatini denir. Bizdeki eriştenin daha uzunu olan yassı spagetti ise fettucinidir. Spagetti çeşitleri içinde mutfaklarda en çok kullanılan çeşidi de klasik spagettiyi de sayarsak genelde bu üç şeklidir.

Makarna Tarifleri kategorisinden en pratik, doyurucu ve lezzetli çeşitlere ulaşabilirsiniz.

Makarna Sosları Kolay ve Değişik 17 Tarif

İtalyan Makarna Efsanesi: Lazanya Nedir?

Tagliatelle Tarifi 14 Değişik Akdeniz Makarnası

Hangi Makarna Kaç Kalori? Bir Porsiyon Makarna Kaç Kalori?

Makarnanın Yanına Ne Gider? Lezzeti Tamamlayan 10 Farklı Tarif

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol
Bizi takip edin
  • youtube

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası