kandil operasyonu son durum haritası / Operasyon bölgesi Kandil nerede? Kandil'in harita üzerindeki konumu - Haber 7 GÜNCEL

Kandil Operasyonu Son Durum Haritası

kandil operasyonu son durum haritası

Kandil nerede? Haritası

PKK'nin en önemli noktası Olan Kandil'e İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan operasyon sinyali geldi. Bakan Soylu bugün yaptığı açıklamada "Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil. Kuzey Irak bölgesinde Hakurk hattında birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi" dedi.

Süleyman Soylu açıklamalarının devamında, "Milletimiz 'Kandil ne olacak' diye bir problem düşünmesinler. Bizim için şu anda zamanlama önemli.

KANDİL'E YÖNELİK OPERASYON

Bu bir operasyon meselesi değil, bu bir zamanlama meselesidir. Kandil, Türkiye için güvenli bir yer haline getirilecektir. Kimsenin endişesi olmasın." şekinde konuştu.

KANDİL DAĞI NEREDE?

Kandil Dağı, Zağros sıradağlarının uzantısı bir dağ olup metre yükseltiye sahiptir.

İran-Irak sınırında bulunan dağın büyük kısmı Irak tarafında bulunmaktadır. Kandil Dağı üzerindeki en önemli yerleşim birimleri, dağın doğu yakasındaki İran’a bağlı olan Piranşehir ve batı yamacında bulunan ve Kuzey Irak’ın en büyük şehirlerinden Süleymaniye’dir. Akarsuların derin yarıklar ve vadiler oluşturduğu dağ birçok farklı bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır.

kaynağı değiştir]

18 Nisan gecesiMillî Savunma BakanıHulusi Akar; Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflerine yönelik "Pençe-Kilit Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu. Akar, "Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla terör hedeflerine yönelik kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, gece saatleri itibarıyla Pençe-Kilit Operasyonu'nu başlatmıştır" diye konuştu. Bakan Akar, tüm bu faaliyetlerin Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı çevresinde gerçekleştirildiğini belirterek hedefin sadece teröristler olduğunu; sivillerin, çevrenin, dinî ve kültürel yapıların korunması için azami hassasiyet gösterildiğini açıkladı.[96]F, ATAK helikopterleri ve SİHA'larla desteklenen komando ve Bordo Bereliler bölgeye intikal etti.[97]Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara, deniz ve hava unsurlarının katıldığı operasyon devam ediyor. 3 Kasım itibarıyla operasyon bölgesinde terörist etkisiz hale getirilmiştir.[98][99]

Pençe-Kılıç Operasyonu[değiştir

Harita: The Times

İngiltere'de yayınlanan The Times gazetesi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çoğu Irak'ta olmak üzere Türkiye-İran sınırı yakınlarında 11 yeni üs kurduğunu yazdığı makalesinde son gelişmelere değindi.

BBC Türkçe'nin çevirisine göre Başbakan Binali Yıldırım'ın "Kuzey Irak'taki varlığımızı iki katına çıkarttık. Amacımız teröristler sınıra sızmadan önce terörizmi etkisiz hale getirmek" ifadelerini aktaran gazete, TSK'nin Irak topraklarında doğru 25 kilometre girdiğini ve bazı yerlerde yeni kurulan üslere giden yollar yaptığını kaydetti.

Kandil neresi? 

Irak-İran sınırında yer alan ve yaklaşık km uzunluğundaki Zagros Dağları'nın bir bölümünü oluşturan sıradağlar.

Dağın büyük kısmı Irak tarafındaki Erbil ilinde. PKK'nin ana üsleri Kandil'de bulunuyor. PKK'nin bölgede yaklaşık 50 üssü olduğu tahmin ediliyor. 

Times'in İstanbul muhabiri Hanna Lucinda Smith'in haberinde, "TSK'nin neredeyse her gün yaptığı hava operasyonlarıyla bölgedeki PKK'lileri sürerek Duhok'un kuzeyindeki bölgede karakollar kurduğu da" kaydediliyor.

"Yezidi kasabasında da bulunuyorlar"

Haberde Peşmerge güçleriyle birlikte savaştığı belirtilen TSK'nin Musul'un kuzeyindeki Başika'nın etrafında da varlık gösterdiği belirtiliyor, ve IŞİD'in 'te katliam yaptığı Yezidi kasabası Sincar'da da TSK askerlerinin bulunduğu söyleniyor.

Gazete, tüm yeni üslerin bölgedeki başlıca siyasi güç olan ve Türkiye'yle yakın güvenlik ilişkileri bulunan Kürdistan Demokratik Partisi'nin (KDP) denetimindeki bölgede olduğunu, KDP'nin rakibi Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (PUK) ise Türkiye'nin bölgedeki varlığına karşı çıktığını söylüyor.

"Erdoğan'ın böyle bir sicili var"

Gazeteye konuşan American Progress adlı düşünce kuruluşundan Max Hoffman ise "Erdoğan'ın bir seçim tehdidi gördüğünde, sıklıkla askeri yöntemlerle, ülke dışına tepki vermek gibi bir sicili var" diyor.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin geçen Mart ayındaki zaferinden yararlanmak için vakit kaybetmediğini" söyleyen Times, askeri kıyafetler giyen Erdoğan'ın müzik ve televizyon yıldızlarıyla birlikte Suriye sınırındaki birlikleri ziyaret ettiğini hatırlatıyor.

"Yeni bir mülteci krizi olur"

Gazeteye konuşan bir PUK kaynağı "PKK'nın denetiminde civarında köy var. Türkiye saldırırsa, yeni bir mülteci krizine neden olur" ifadelerini kullanıyor ve haber şöyle devam ediyor:

"PKK Türkiye'de, AB'de ve ABD'de bir terör örgütü olarak sayılıyor. Ancak alt kolları IŞİD'le savaşta ön saflardaydı ve Batılı güçlerin desteğini alıp, geniş topraklar ele geçirdiler.

"Bu durum da PKK saldırılarının ana hedefi olan Türkiye'yi öfkelendirdi. Temmuz 'te çöken ateşkes, Türkiye'nin doğusunda 3 binden fazla kişinin öldüğü şiddette yol açtı. Türkiye PKK bağlantılı YPG'ye karşı operasyona bu yıl başladı. Ülkede Afrin operasyonuna destek büyüktü. Erdoğan'ın rakipleri bile destek verdi". (PT) 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası