excelde vize final hesaplama formülü / Sistem ve AÄŸ Uzmanlığı

Excelde Vize Final Hesaplama Formülü

excelde vize final hesaplama formülü

Not Hesaplama (Harf Notu-Üni için [AA,BA,CC,DC,FF gibi])

İdris SERDAR
Katılım
21 Ekim
Mesajlar
17,
Excel Vers. ve Dili
Excel, - İngilizce
Arkadaşlar vize ve final ortalamalarını hesaplayıp, hocaların verdiği ortalamaya göre "geçti" , "kaldı" yazdıran tabloyu tasarladım fakat buna birde harf notlarını eklemeyi istiyorum fakat bir türlü beceremedim, sizden yardım almak istedim.

Harf Notlarının değerleri şöyle;

Başarı Not Yüzde Karşılığı
AA Arası
BA Arası
BB Arası
CB Arası
CC Arası
DC Arası
FF 49 ve aşağısı

Bakılacak değer A1'de ise:

=LOOKUP(A1;{0;50;60;70;75;85;90};{"FF";"DC";"CC";"CB";"BB";"BA";"AA"})
=ARA(A1;{0;50;60;70;75;85;90};{"FF";"DC";"CC";"CB";"BB";"BA";"AA"})


.

Bu makalede, Microsoft Excel'de ORTALAMA işlevinin formül sözdizimi ve kullanımı açıklanmaktadır.

Açıklama

Bağımsız değişkenlerin ortalamasını (aritmetik ortalama) verir. Örneğin, A1:A20 aralık sayı içeriyorsa, = ORTALAMA(A1:A20) formülü bu sayıların ortalamasını döndürür.

Söz dizimi

ORTALAMA(sayı1, [sayı2], )

ORTALAMA işlevinin söz diziminde aşağıdaki bağımsız değişkenler bulunur:

  • Sayı1    Gerekli. Ortalamasını almak istediğiniz ilk sayı, hücre başvurusu veya aralık.

  • sayı2,     İsteğe bağlı. Ortalamasını almak istediğiniz diğer sayılar, hücre başvuruları veya aralıklar; en çok tane.

Notlar

  • Bağımsız değişkenler, sayı veya sayı içeren ad, aralık veya hücre başvurusu olabilir.

  • Doğrudan bağımsız değişkenler listesine yazarak mantıksal değerler ve sayıların metin ifadeleri sayılmaz.

  • Aralık veya hücre başvurusu bağımsız değişkeninde metin, mantıksal değer veya boş hücre varsa, bu değerler göz ardı edilir; öte yandan sıfır değerine sahip hücreler dikkate alınır.

  • Hata değerleri veya sayılara dönüştürülemeyen metin olan bağımsız değişkenler hatalara yol açar.

  • Hesaplamanın bir parçası olarak başvuruya mantıksal değerler veya sayıların metin ifadelerini eklemek istiyorsanız, ORTALAMAA işlevini kullanın.

  • Yalnızca bazı ölçütlere uyan değerlerin ortalamasını hesaplamak istiyorsanız, EĞERORTALAMA işlevini veya ÇOKEĞERORTALAMA işlevini kullanın.

Not: ORTALAMA işlevi, bir sayı grubunun merkezinin istatistiksel dağılımdaki konumu olan merkezi eğilimi ölçer. Merkezi eğilimin en yaygın üç ölçüsü şunlardır:

  • Ortalama, aritmetik ortalamadır ve bir grup sayının toplanması ve toplamın gruptaki sayıların adedine bölünmesi ile hesaplanır. Örneğin, 2, 3, 3, 5, 7 ve 10 sayılarının ortalaması, 30 bölü 6, yani 5'tir.

  • Orta Değer, bir sayı grubunun ortasındaki sayıdır; bir başka deyişle, sayıların yarısı orta değerden küçük değerlere, diğer yarısı ise yüksek değerlere sahiptir. Örneğin, 2, 3, 3, 5, 7 ve 10 sayılarının orta değeri 4 sayısıdır.

  • Mod, bir sayı grubu içinde en sık tekrarlayan sayıdır. Örneğin, 2, 3, 3, 5, 7 ve 10 sayılarının modu 3 sayısıdır.

Bir grup sayının simetrik dağılımı için bu üç merkezi eğilimin tümü de aynıdır. Çarpık dağılımında ise farklı olabilirler.

İpucu: Hücrelerin ortalamasını alırken, özellikle Excel masaüstü uygulamasında yer alan Excel Seçenekleri iletişim kutusundaki Değeri sıfır olan hücrelerde sıfır göster onay kutusunu temizlediyseniz, boş hücrelerle sıfır değeri içeren hücreler arasındaki farkı göz önünde bulundurun. Boş hücreler sayılmaz, ancak sıfır değerli hücreler sayılır.

Değeri sıfır olan hücrelerde sıfır göster onay kutusunun yerini bulmak için:

  • Dosya sekmesine tıklayın, Seçenekler'e tıklayın ve sonra Gelişmiş kategorisindeki Bu çalışma sayfasının seçeneklerini göster'in altına bakın.

Örnek

Aşağıdaki tabloda yer alan örnek verileri kopyalayın ve yeni bir Excel çalışma sayfasının A1 hücresine yapıştırın. Formüllerin sonuçları göstermesi için, bunları seçip F2 tuşuna basın ve sonra Enter tuşuna basın. Gerekirse, tüm verileri görmek için sütun genişliğini ayarlayabilirsiniz.

Veri

10

15

32

7

9

27

2

Formül

Açıklama

Sonuç

=ORTALAMA(A2:A6)

A2 ile A6 arasındaki hücrelerde bulunan sayıların ortalaması.

11

=ORTALAMA(A2:A6, 5)

A2 ile A6 arasındaki hücrelerde bulunan sayıların ve 5 sayısının ortalaması.

10

=ORTALAMA(A2:C2)

A2 ile C2 arasındaki hücrelerde bulunan sayıların ortalaması.

19

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası