okul kredisi nedir / Eğitim Kredisi | Genel İhtiyaçlar | Krediler | Bireysel | Ziraat Bankası

Okul Kredisi Nedir

okul kredisi nedir

kaynağı değiştir]

KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Hakkında

Kredi ve Yurtlar Kurumu Eğitim Öğretim Yılı burs/öğrenim kredisi başvuruları henüz gerçekleşmedi. KYK burs başvuru süreci ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerini cevaplamak için bir rehber hazırladık.

Türkiye&#;deki burslarından haberdar olabilmek ve bursları kaçırmamak için Microfon&#;a üye olabilir, Burs Verenler’den burs veren tüm vakıf, dernek ve okullara bakabilirsin. Burs Ara’dan da burslara başvurabilirsin.


KYK Bursu Nedir? Öğrenim Kredisi Nedir?

Bursu karşılıksız alınan parayı, öğrenim kredisi de karşılıklı alınan parayı ifade eder. Yani burs aldıysan bunun öğrenciliğin esnasında/sonrasında bir ödemesi olmaz. Ancak öğrenim kredisi mezun olduktan sonra geri ödenir. KYK bursu sadece belli sayıda öğrenciye verilmektedir. KYK öğrenim kredisi başvuru şartlarına uyan tüm öğrencilere verilmektedir.

NOT: Aynı anda hem burs hem öğrenim kredisi alamazsın!


KYK Burs ve Kredi Başvuru Şartları Nelerdir?

Not: Aynı evden farklı öğrenciler KYK bursu alabilir.

Burstan yararlanamayacak öğrenciler ise;

KYK burs şartları değişkenlik göstermez. Her sene aynıdır.


KYK Burs ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Yapılır?

başvurular 5 Kasım’da başlamıştı. Ancak bu sene başvuru tarihleri henüz belli olmadı. KYK burs ve kredisine aynı anda başvuru yapılır. Bazı öğrencilere burs bazı öğrencilere kredi çıkar. İki farklı başvuru yoktur. 


KYK Bursu ve Kredisi Hangi Durumlarda Kesilir?

Öğrencilerin en çok merak ettiği bir diğer konu da KYK burs ne zaman kesilir sorusudur. Senin için derledik:

NOT: ‘Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile burs veya kredi verilmeyecek öğrenciler için düzenlenen yönetmelikte ‘asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler’ ibaresi yürürlükten kaldırıldı. Kredi veya burs alan öğrencinin, asgari ücret düzeyinde sürekli bir işte çalışarak bir gelire sahip olması halinde de kredisi kesilmeyecek.


KYK Burs ve Öğrenim Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları, veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Burs başvurularını yapmak isteyen öğrencilerin, e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna Gençlik ve Spor Bakanlığı yazarak çıkan ekrana tıklaması ve alt sekmede yer alan Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu sekmesine gitmesi funduszeue.infoşvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.


KYK Burs Başvurusu Sırasında Gerekli Belgeler Nelerdir?

Burs/öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenmektedir. Bunun dışında başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. İstenilen belgeler başvuru sayfasında ve KYKadresinde ilan edilmektedir.

Öncelik Belgeleri

Yukarıdaki belgeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alarak, belirlenen süre içerisinde &#;Söğütözü Mahallesi Sokak No Çankaya /ANKARA &#; adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile göndermeniz veya elden teslim etmeniz gerekmektedir.


KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman ve Nereden Açıklanır? 

Sonuçlar yılında Aralıkayında açıklandı, yılında da Aralık ayı içerisinde açıklanması beklenmektedir. KYK&#;nın sonuç ekranı üzerinden T.C. Kimlik Numarası, Cilt No, Aile Sıra No ve Sıra No girişi yaparak buradansonuçlara ulaşabilirsin.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLA!


Burs ve Kredi Kaç TL Olarak Veriliyor?

KYK için kredi yada burs miktarı lira, Yüksek lisans öğrencisi için lira, Doktora öğrencisi için lira olarak uygulanacak. Her sene belli bir oranda artış gerçekleşmektedir.


Hem KYK Burs/Kredisine Hem de Burs Veren Diğer Kurumlara Başvuru Yapabilir miyim? 

Tabii ki! KYK bursu/kredisi diğer burs veren kurumlardan bağımsızdır. Diğer kurumlardan burs alsan bile KYK bursu/kredini etkilemez. Burada önemli olan nokta diğer kurumların KYK busuna veya kredisine izin verip vermedikleridir. Eğer burs veren kurumun şartlarında bursa veya krediye izin verilmiyorsa ve siz KYK&#;dan bunlardan birini alıyorsan, bu durumda burs veren kuruma durumu bildirerek bursu bırakmalısın. Her başvuru yaptığın burs çıkmadığı için KYK bursu veya kredisi alman başvuru yapman için engel değildir. Sonuçlar açıklandıktan sonra burs durumunu değerlendirerek kararını verebilirsin. Türkiye&#;deki tüm burs ilanlarına buradan ulaşıp burs veren kurumların şartlarını inceleyebilirsin.


KYK Bursu veya Kredisi Kazandıktan Sonra Ne Yapılmalı?

Burs-Kredi Taahhüt Senedini düzenlemeyenlere burs veya öğrenim kredi verilmeyecek olup, ayrıca bildirim yapılmayacaktır. O yüzden sonuçlar açıklandıktan sonra taahhütnameni onaylamayı unutmayın!


Burs veya Öğrenim Kredisi Hangi Bankadan ve Hangi Tarihlerde Alınır?

KYKadresindeki Burs/Kredi sonuç ekranından T.C. Ziraat Bankası linkine tıklayarak öğreneceğin şubeden alacağın banka kartların ile Ziraat Bankası ATM’lerinden ve şubelerinden çekebilirsin.Öğrenim kredileri müracaat edilen öğretim yılı başı itibariyle (Ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır.

Ödemeler; TC. Kimlik Numarasının son hanesine göre son hanesi 0 olanlara her ayın 6&#;sında, son hanesi 2 olanlara her ayın 7&#;sinde, son hanesi 4 olanlara her ayın 8&#;inde, son hanesi 6 olanlara her ayın 9&#;unda, son hanesi 8 olanlara her ayın 10&#;unda yapılır.


KYK Burs ve Kredilerinin İlk Bursu Ne Zaman Yatıyor?

Hangi ayda yatacağı değişkenlik gösteriyor fakat yatmayan burslar da toplu olarak yatırılmaktadır. Bu yüzden, KYK bursum yatmadı diye endişelenmemelisin. Kyk burs iletişim hattını arayarak merak ettiğin sorulara da cevap bulabilirsin.


KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Kaç Ay Boyunca Yapılıyor?

Burs veya kredi fark etmeksizin üniversite hayatınız boyunca yazlarda dahil olmak üzere her ay yatmaktadır. İlk burs yattıktan mezun olana kadar devam eder.

Krediyi iptal etmek mümkündür. Kredi iptal edildiği takdirde de iptal edilene kadar yatar.


İlk Ödeme Yapıldığında Diğer Ayların da Ödemeleri Yapılıyor mu?

Evet. Ödeme yapılmayan burslar toplu olarak ilk burs ile birlikte yatırılmaktadır.


KYK Bursunun Krediye Dönüşmesi Ortalamaya mı Bağlı Yoksa Derslerden Kalma da Etkili mi?

Hazırlık sınıfı öğrencileri hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlamaları, diğer sınıflarda ise 4&#;lük sistem üzerinden diploma notu 2 ve üzeri, ’lük sistem üzerinden diploma notu 53,33 ve üzeri olan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilmektedir. Diploma notu bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu öğrenim kredisine dönüştürülmektedir.

Burs krediye dönüştüğü zaman ATM&#;lerde belirli bir süre içinde kredi almak isteyip istemediğin sorulmaktadır. Süreyi kaçırdığın takdirde bursun krediye dönüşmektedir.

Genel ortalama (GANO) transkriptinde görmen mümkündür. Dönem değil tüm okunan dönemlerin ortalamasıdır.


Burs Çıkmama Nedenini Öğrenebiliyor muyuz veya İtiraz Edebiliyor muyuz?

Maalesef böyle bir durum mümkün değildir.


Öğrenim Kredisi Bursa Dönüşebilir mi?

Kredi alırken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; Yönetim Kurulunca belirlenen ‘öncelikli burs verilecek öğrenciler’ kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile Kurumumuz Genel Müdürlük adresine posta yoluyla ya da bizzat müracaat etmesi gerekmektedir.

Derslerinizde başarılı olman öğrenim kredisinin bursa dönüşmesine sebep değildir. Başarısızlıktan bursu öğrenim kredisine dönüşen öğrencilerin ise tekrar başarılı olsa da öğrenim kredileri bursa dönüşmesi söz konusu değildir.


Hem KYK Yurdu Hem Burs Çıkabilir mi?

Evet. Yurt ve burs başvuruları birbirine bağlı değildir. Çıkma ihtimali vardır.


KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir?

Yapılan başvuru sonucunda öğrenciye burs/kredi tahsisi yapılsa dahi e-Devlet üzerinde bulunan burs/kredi taahhütnamesi onaylanmadığı sürece öğrenciye ödeme yapılmamaktadır.

Öğrencilerin almakta oldukları burs/krediyi almaya devam etmek istememeleri halinde ise funduszeue.info adresi üzerinden e-Devlet şifreleri ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bağlantısından burs/kredi vazgeçti (iptal) işlemini yapmaları gerekmektedir.


Kredi veya Burs Almaktan Vazgeçen Öğrencilere Tekrar Kredi ve Burs Verilmesi için Öğrencilerin Nasıl Bir İşlem Yapması Gerekmektedir?

Normal öğrenim süresinde aldıkları krediden vazgeçip sonrasında tekrar kredi almak isteyen öğrencilerin durumlarını belirten dilekçelerini Kurumun Genel Müdürlük adresine posta yoluyla göndermeleri gerekiyor, ya da bizzat müracaat etmeleri halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kalan öğrenim süreleri kadar kredi alabilme hakları bulunmaktadır.

Burs Yönetmeliğine göre burs almaktan vazgeçen öğrencilerin bursu vazgeçtiği tarih itibariyle kesilmekte ve almakta oldukları öğrenim türünde bir daha tekrar burs verilmemektedir. Ancak bu öğrenciler lisansüstü öğrenimine başlamaları halinde tekrar burs/kredi müracaatında bulunabilmektedir. Ayrıca kredi talep etmeleri halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kalan öğrenim süreleri boyunca bu öğrencilere kredi ödemesi yapılabilmektedir.


Burs/Kredi Alırken Başka Bir Öğretim Programına Kayıt Yaptıran (ÖSYM, Yatay Geçiş, Dikey Geçiş, Merkezi Yatay Geçiş İle) Öğrenciler Burs/Kredi İşlemlerinin Devamı İçin Ne Yapmalıdır?

Kurumumuzdan kredi/burs almakta iken öğretim kurumu değiştiren öğrenciler,  funduszeue.info adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile müracaat etmeleri halinde durumları araştırılmakta ve bir değerlendirme yapılmaktadır.


KYK Burs Avans Nedir?

KYK&#;dan burs ve kredi alan öğrencilere isteğe bağlı olarak avans verilmektedir. Avans, Bankkart Genç&#;lerine tanımlanır. Hesapta para bulunmasa da alışveriş yaparken kullanacağın faizsiz/masrafsız alışveriş limiti bulunmaktadır.


Taahhütnameyi Onaylamayı Unuttum Ne Yapmalıyım?

Bu durumda maalesef burs veya kredi alman mümkün değildir. Çünkü onaylanmadığı takdirde KYK burs alma hakkında bir işlem yapmadığın ve istemediğin yönünde bir anlaşılma vardır. Bu yüzden, KYK burs aktifleştirme son derece önemlidir.

Daha fazla burs haberleri için Microfon&#;u takipte kalın! Kurumlara dair özel ve dönemi için güncel yazılarımızı ve sitemizi gözden geçirmeni öneririz. Burs Ara kısmında güncel olan tüm burslara ulaşabilirsin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası