etli çiğköfte yapılışı / Etli Çiğ Köfte Tarifi | Bizim Tarifler

Etli Çiğköfte Yapılışı

etli çiğköfte yapılışı

&#;iğ K&#;fte

23 Şubat

İsot, bulgur, et ve baharatlarla hazırlanan çiğ köfte, Şanlıurfa'nın en meşhur yemeğidir. Özellikle Adıyaman, Adana, Diyarbakır ve Gaziantep yörelerinde sık sık tüketilir. Pişirilmeden hazırlanan etli çiğ köfte, genellikle marul, limon ve lavaş ile birlikte servis edilir. İsteğe göre aynı malzemeler kullanılarak etsiz çiğ köfte de yapılır. Malzemeleriniz hazırsa, evde çiğ köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Çiğ Köfte Kaç Kaloridir?

  • Orta boyutlu bir adet çiğ köfte, yaklaşık 55 kaloridir. gramlık bir porsiyon çiğköfte ise kalori değerine sahiptir. Bu tarifi diyet listenize ekleyebilirsiniz.

Videolu mercimek köftesi tarifini de defterine ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika

Pişirme Süresi : -

Kaç Kişilik: 12 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

  • 1 kg gülle karası kemiksiz koyun budu
  • 2 kg çiğ köftelik bulgur
  • 2 soğan
  • 1 demet taze nane
  • 4 demet maydanoz
  • 8 taze soğan
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 20 gr pul biber
  • Biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Marul yaprakları
  1. Koyun etini tahta tokmakla döverek macun haline getirin. Ete tuz ekleyip yoğurun. Bulguru ayıklayıp bir tepsiye yayın.
  2. Kuru soğanların kabuğunu soyup kıyın. Nane ve maydanozu temizleyip kıyın. Domates salçasına çok az su ekleyip karıştırın.
  3. Soğan, kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, yenibahar ve biber salçasını ekleyip yoğurun. Yoğurmaya devam ederken bulguru azar azar ekleyin.
  4. Kıvama gelen karışıma hafifçe elinizle serperek su ve domates salçasını ilave edin.
  5. Bulgur tamamen yumuşayınca kıyılmış taze soğan, nane ve maydanozu ekleyin. Biraz daha su ekleyip bir süre daha yoğurun.
  6. Köfteleri küçük sıkımlar halinde marul yapraklarının içlerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Servis Önerisi

Çiğ köfteyi, ev yapımı şalgam ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

  • Çiğ köfteyi etli hazırlamak istiyorsanız, eti yumuşayana kadar dövün. Bu sayede et, sadece aroma verecektir.
  • Tarifte, çiğ köftelik esmer bulgur kullanın. Bulgurun kaliteli olmasına dikkat edin.
  • Bulgura su döktükten sonra, bulguru avcunuza alın ve sıkın. Bulgur şekil alıyor ve dağılmıyorsa kıvamı tutmuş demektir.
  • Bulgurlar cıvık kaldıysa, üzerine kaynar su ilave edip üstünü örterek bekleyin.
  • Tarifte kullanacağınız isotu, hazır paket yerine aktardan alın. Özellikle parlak görünümlü olanlardan tercih edin.
  • Çiğ köftenin tadını korumak için, soğanları ince ince doğrayın. Ardından suyunu sıktırın. Aksi takdirde soğan suyu çiğköftenin lezzetini bozacaktır.
  • Çiğ köfte yapımında en önemli nokta, yoğurma işlemidir. Malzemeleri ekledikçe bulguru yoğurun ve kıvam alıncaya kadar bu işleme devam edin.

Etli Çiğköfte Tarifi

Benzer Malzemelerle Yapılabilecekler


Soğan Çorbası

Rivayetlere göre Fransız ihtilali öncesinde erzaksız kalan Fransızlar, kilerlerinde kalan son malzemeyi yani soğanı değerlendirmek istemişler ve peynir, kızarmış ekmek ile sunumu yapılan bu eşsiz çorba ortaya çıkmış. Afiyet olsun!


Klasik Kısır Tarifi

Anadolu insanı, zaman zaman büyük kıtlıklarla mücadele etti. Yokluktan varlık çıkarttı, elinde bulunan az sayıda malzemeyi karıştırıp kısır yaptı. Kökü "kısmak " azaltmak kelimesinden geliyor. Şimdilerde ise çay saatlerinin vazgeçilmezi, aynı zamanda çok renkli harika bir vegan salata. Afiyet olsun!


Izgara Köfte

Mangalda pişmiş köfte tadında, hafif ve lezzetli olan klasik ızgara köfte, Türk mutfağında en çok tercih edilen köftelerden birisi. Közlenmiş biber ve közlenmiş domates ile servis ediliyor. Izgara köftenin etinin doğru seçimi ve fazla baharatlı olmaması gerekiyor. En önemlisi de köfte harcının iyice dinlendirilmesi gerekiyor. Afiyet olsun!


Etsiz Çiğ Köfte

Orijinal çiğ köfte, köftelik ince bulgurun ve çiğ köftelik yağsız kıymanın bol baharatlarla yoğrularak pişirilmesi yoluyla yapılıfunduszeue.infode de buna çok yakın bir lezzeti yakalamak mümkün. Vejetaryen çiğ köfte, aslında bol baharatlı bir bulgur köftesi. Hemen her sofra için lezzetli bir başlangıç. Üstelik saatlerce yoğurmadan çok pratik ve hızlıca, Afiyet olsun!


Çıtır Soğan Halkaları

Atıştırmalıkların prensesi, az malzeme çok lezzet. Evde de kolayca hazırlayacağınız bu çıtırları sevdiğiniz bir dip sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Kıymalı Patates Yemeği

Patates, bol nişastalı besleyici bir kök sebze olarak Türk mutfağının bir çok klasik yemeğinde kullanılan temel ürünlerdendir. Geleneksel tencere yemeklerinden kıymalı sulu patates yemeği de, basit malzemelerle kolayca ve kısa sürede yapıldığı için ana yemek olarak özellikle kış aylarında çok tercih edilen yemeklerden. Afiyet olsun!

ADIM 1

İncecik kıydığımız soğanları ve rendelediğimiz sarımsağı genişçe bir tepsiye alalım.

 

ADIM 2

Tuzla yoğurduğumuz salçaları da ekleyelim ve üzerlerine baharatları ilave edelim.

 

ADIM 3

Karışıma azar azar ince bulgur yedirip rendelediğimiz domatesin yarısını ve üç parça buz ekleyelim.

 

ADIM 4

Bulgurlar hafif yumuşayıp kıvam alana kadar yoğurma işlemini devam edelim.

 

ADIM 5

Kurudukça buz ekleyebiliriz. Bulgur karışımımız hazır olunca kıymayı da tepsiye alalım.

 

ADIM 6

4 kez çekilmiş dana kıyma kullanmaya dikkat edelim. Kıymayı bulgur karışımına yoğurarak yedirilelim.

 

ADIM 7

Bu esnada domatesin kalan yarısını da ekleyelim. Kullandığımız tepsiyi çevirince düşmeyecek hale gelinceye kadar yoğuralım.

 

ADIM 8

Harçtan köfte boyunda parçalar koparıp şekil verelim ve nane, marul, limon dilimleri ile servis edelim. Tarifimiz 6 kişiliktir.

 

Afiyet Olsun.

Etli çiğ köfte tarifi

Etli çiğ köfte nasıl yapılır? Urfa usulü etli çiğ köfte tarifi ile yapımı ve gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Yüzyıllardan bize uzanan bir besindir çiğköfte. İçeriğindeki sayısız baharatın verdiği besin değerleri ile de hem sağlıklı hem de diyet bir yemek ya da aperatif yiyecek ceşitidir. Her yörenin kendine has bir tarzı olsa da bu paylaşımımız Şanlı Urfa yöresine ait olan tariftir. Kısaca başlıyalım ; Urfa usulü etli çiğ köfte nasıl yapılır ?

Etli çiğ köfte tarifi için gerekli çiğköfte malzemeleri alttadır.

Et çiğköfte de kıvam alması için bolca havanda dövülmelidir veya; kıyma makinesinden en az 7 veya 8 kez geçirmek gerekir.

1 kilo köftelik bulgur ve yarım kilo sinirsiz et
4 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
yarım kg hazır tat salça
yarım kg ketçap
gram isot pul biber
gram kırmızı pul biber
1 baş ince kıyılmış kuru soğan
3 diş ince kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
80 gram su
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
bir çay kaşığı kara biber
yarım demet ince kıyılmış yeşil soğanın yeşil kısmı
bir tatlı kaşığı kimyon
bir tatlı kaşığı yeni bahar

Ayrıca dilerseniz kendi damak tadınıza uygun baharatlarda katabilirsiniz.

Etli çiğköfte tarifi

Etli çiğ köfte yapmak için; Önce bulguru tepsiye koyup sonra ince kıyılmış sarımsak ve soğan ile salçaları dakika yoğururuz. İsot ve pul biber ayrı bir kabın içerisinde su üstüne çıkacak şekilde karıştırılıp beklemeye alınır.

Daha sonra; yaklaşık 20 dakika funduszeue.infola salça ve soğanları beraber yoğuruyoruz . Hazırladığımız karışım dakikada et ile sulandırılmış pul biberlerden azar azar dökülerek 5 dakika kadar yoğurulur sonra bulgurda ilave edilerek yoğurulur.

Su ihtiyacı oldukça sulandırılmış pul biberi bitene kadar karıştırılarak yoğurulmaya devam edilir. dakikada ketçap ve hazır tat salça eklenerek yoğurma işlemine devam edilir, Son olarak kalan suda bitirilinceye kadar yoğurmaya devam ederiz.

Bu işlem yaklaşık dakika sürer. dakikada baharatlar ilave edilir, yoğurulmaya devam edilir, dakikada yeşillikler ilave edilir, ortalama dakikada çiğ köfte hazır olmuş olur. Afiyet olsun!

Değişik et yemekleri için ekteki linki inceleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası