pcyi otomatik kapatma / Windows 10 Bilgisayarı Otomatik Kapatma - PC Hocası

Pcyi Otomatik Kapatma

pcyi otomatik kapatma

Bilgisayarınızı sizin belirleyeceğiniz bir zamanda otomatik olarak kapatmak ister misiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyim. Bilgisayarınızı istediğiniz herhangi bir zamanda kapatmak mümkün. Hatta bu işi programsız yapma şansınız da var. Ben yine de yazımın sonunda program seçeneğini de ekleyeceğim. Bilgisayarı otomatik kapatma işlemini programsız yapmak için bazı işlemler yapmanız gerekiyor. Bunları sırayla anlatacağım sizlere.

Otomatik olarak bilgisayar kapansın!

Bilgisayarınızda veya dizüstü bilgisayarınızda TV izlerken uyuyakalabilirsiniz veya indirdiğiniz bir dosyanın indirme işlemini beklemeden yatağa girip uyuma istiyor olabilirsiniz veya farklı bir durum da olabilir&#; Bu gibi durumlarda bilgisayarınızı otomatik olarak belirleyeceğiniz bir vakitte kapanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun ne faydası olabilir? Mesela bilgisayarınız boş yere açık kalmaz, elektrik tasarrufu yapabilirsiniz, bunun yanında bilgisayarınız erken yaşlanmaz, siz uyurken bilgisayarınızı karıştırmak isteyenler de olabilir, onları engellersiniz gibi gibi&#;

Zamanlanan bir saatte otomatik olarak bilgisayarı kapatma nasıl olur?

Burada anlatacağım bilgiler Windows işletim sistemi üzerinde geçerli. Linux, Pardus gibi işletim sistemleri için farklı yöntemler var; eğer siz biliyorsanız bunları yorum kısmına ekleyebilirsiniz. Şimdi Windows 7, Windows Vista, Windows 8 ve , Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarda burada yazılanları uyguladığınızda başarılı sonuç alacağınıza emin olabilirsiniz çünkü denendi.

Şimdi yapmanız gerekenler şunlar;

Başlat düğmesine tıklayın (Win + R) ve arama kısmına cmd yazın. C:\Windows\System32\seafoodplus.info uygulaması açılacaktır. (Arama kısmına yazdım olmadı veya arama kısmını bulamadım bilgisayar özürlüyüm diyorsanız sırasıyla Bilgisayarım > C yani Windows&#;un kurulu olduğu sürücü > Windows > System32 klasörünü açın, seafoodplus.info yazan dosyayı bulup tıklayın.

otomatik-bilgisayar-kapatma-1

Açılan pencerede shutdown -s -t komutunu girip enter tuşuna basıyoruz. Buradaki rakamı, saniye cinsinden bilgisayarınızın ne kadar süre sonra kapanacağını gösteriyor. Siz buraya farklı bir sayı yazabilirsiniz. Eğer bu komutu yazarsanız saniye 60 dakikaya yani 1 saate denk geldiğinden bu komutu girdikten sonra bilgisayarınız 1 saat sonra otomatik olarak kapanacaktır. (1 saat saniyeden 4 saat gibi) Örneğin derseniz bilgisayarınız 2 saat sonra kapanır. yazarsanız yaklaşık 9 saat sonra kapanır.

[box type=&#;note&#; align=&#;&#; class=&#;&#; width=&#;&#;]Bu değerin en az 0 ve en fazla olabildiğini de belirteyim. Eğer rakam kısmını boş bırakırsanız bilgisayarınız 30 saniye içinde otomatik olarak kapanır.[/box]

Bilgisayarı otomatik kapatma zaman belirleme işlemi

Velhasıl ne zaman kapanmasını istediğinizi belirlediniz ve aradaki farkı saniye olarak yazdınız. Komutu girdikten sonra dediğim gibi enter tuşuna basıyoruz. Enter tuşuna bastıktan sonra sağ alt kısımda şu şekilde bir uyarı geliyor:

otomatik-bilgisayar-kapatma-3

Komutu doğru girerseniz sistem size bilgisayarınızın 60 dakika içerisinde kapanacağını belirten yukarıdaki uyarıyı verecektir.

Peki diyelim ki kapanmasını istemiyorum vazgeçtim. Otomatik kapatma nasıl iptal edilir?

Yine aynı ekran üzerinden otomatik kapatma işlemini iptal edebiliyoruz. Bunun için farklı bir komut girmemiz gerekecek. Otomatik kapatmayı iptal etmek için seafoodplus.info yi yeniden açıp shutdown -a komutunu girmemiz gerekiyor. Enter tuşuna bastığımızda komutu girdikten sonra, aşağıdaki gibi bir uyarı gelecek ve sistem otomatik kapatma işleminin iptal edildiğini size bildirecek:

otomatik-bilgisayar-kapatma-4

Bu işlemler gayet güvenilir ve basittir. Bu komutları kullanarak bilgisayarınızı başka bir program kullanmadan tamamen programsız bir şekilde kapatabilirsiniz. Eğer arka planda çok fazla program çalışıyorsa komutta ufak bir revize işlemi de yapmanız gerekebilir.

İlk yazmış olduğumuz otomatik kapatma komutunu şu şekilde yazabilirsiniz:

shutdown -s -t -f

Bu komutta -s parametresi kapatma, -t parametresi süre -f parametresi ise zorlayarak kapatma ( açık kalan veya arka planda olan programlarınızın kapatma onayını beklemeden) anlamına gelir. Aslında bu komutların tam anlamı şu şekilde:

-i Arayuz gösterme
-l Log off
-s Kapatma (Shutdown)
-r Kapatma ve tekrar açma ( Shutdown and restart)
-a Kapatma işlemi iptal
-m \\ağdaki bilgisayar adı Ağınızdajki başka bir bilgisayarı kapatma
-t XX Sayaç Süresi (XX, saniye olmalı)
-c Kapatma eki ( Kapatmak için verdiğiniz not, açıklama)
-f Zorla kapatma ( Beklenmekte olan programları sorgusuz kapatır)

Bu komutların ayrıntılarını shutdown /? komutu ile görebilir ve inceleyebilirsiniz.

Eğer ben program kullanmak istiyorum diyorsanız google üzerinden Auto PowerOn & ShutDown araması yapıp ilgili programı bilgisayarınıza kurarak da bu otomatik kapama işlemini yaptırabilirsiniz.  Bu programın bir artısı ise eğer programın desteklediği anakartlardan birine sahipseniz zamanlı bilgisayarı açabilme şansınız da var.

Aşağıda burada anlattıklarımı video halinde de izleyebilirsiniz. (Ben hazırlamadım ama yapan arkadaşa teşekkürler)

Bir diğer yöntemde zamanlanmış görev oluşturarak otomatik kapatma zamanı belirlemek.

Başlat kısmına Görev Zamanlayıcı yazın ve açın. (Denetim masasından da bulabilirsiniz. Eğer açılmazsa veya çalışmazsa yönetici olarak açmayı deneyin)

Açılan kısımda Temel Görev Oluştur (Create Basic Task) seçeneğini tıklayın.

gorev-zamanlayici-1

Ad (Name) kısmına Shutdown adını verelim bu işleme ve ardından ileri seçeneğine tıklayalım. veriyoruz ve ardından ileri  butonuna basıyoruz.

gorev-zamanlayici-isim-verme

Bu kısımda zaman dilimini seçin Günlük, Haftalık, Aylık, Bir kez, Bilgisayar AçıldığındaOturum Açtığımda ve Belirli bir olay günlüğe kaydedildiğinde ve ardından İleri‘yi tıklayın. Burada seçmemiz gereken Bir Kez seçeneğidir. Fakat her gün aynı saatte yapmasını istiyorsanız günlük seçeneğini veya diğer seçeneklerden hangisi size uyuyorsa onu seçebilirsiniz. Biz bir kerelik istediğimiz için Bİr kez (one time) seçeneğini seçiyoruz.

gorev-zamanlayici-3

Görevin başlayacağı zamanı belirleyip seçtikten sonra İleri seçeneğine tıklıyoruz. Zaman Ayarlı Kapatma için bir zaman seçiyoruz burada. Yani bu kısımda seçtiğiniz saat otomatik kapatmanın olacağı zamandır. Sonraki kısımda bir program başlat seçeneğine tıklıyoruz.

BilgisayarınızdanC/Windows/System32 dizinini açın ve shutdown adındaki uygulamayı seçip Aç butonuna tıklıyoruz. Bağımsız değişkenler ekle kutucuğuna –s yazıp İleri’ye basın. Bir sonraki kısımda bitir dediğinizde işlem başlamış oluyor. Bu çok uzun fakat günlük, haftalık seçeneği ile ayrıntılı bir seçenek oluyor.

gorev-zamanlayici-4

Umarım sorununuz çözülmüş ve faydalı olmuştur. Görüşmek üzere!

shutdown zamanı girmek, bilgisayar belirttiğim zamanda kapansın, kapanma zamanı belirtmek windows, zamanlanmış görev, zaman ayarlı kapatma, bilgisayarı belirli bir zamanda kapatma, bilgisayarın otomatik kapanmasını sağlama, windows otomatik nasıl kapatılır, pc otomatik shutdown

otomatik kapatmawindows 10windows 10 kendiliğinden kapansınwindows 10 otomatik kapatmawindows 10 otomatik yeniden başlatmawindows 10 zamanlanmış görevlerwindows otomatik kapatmawindows zamanlı kapatma

Windows 10 PC zamanlı kapatma ayarı için hangi adımların uygulanması gerekiyor? Bu yazıda popüler işletim sisteminin yüklü olduğu bilgisayarlarda zaman ayarlı kapatma işlemini nasıl yapabileceğinizi açıkladık.

Bilgisayarınızı kullanmadığınız zamanlarda kapatmak pek çok yönden avantajlı. Öte taraftan hiç unuttuğunuz için bilgisayarınızı saatlerce açık bıraktığınız oluyor mu? Windows 10 işletim sistemine sahip olan bir bilgisayarı zaman ayarlı bir şekilde kapatabilmek mümkün.

Günlük yaşantımız sırasında bilgisayarınızı kapatmak yerine uyku moduna almak da mantıklı bir çözümdür. Uyku modu, Windows'un ilk günlerinden bu yana önemli ölçüde yol kat etti ve şu an ne kadar iyi çalıştıklarına şaşırmamak elde değil.

Uyku modu yerine bilgisayarınızın zaman ayarlı olarak otomatik şekilde kapanmasını istiyorsanız, bunu yapmak pek de zor değil. Hazırladığımız rehberde yer alan adımları uygulayarak çok kolay bir şekilde söz konusu işlemi tamamlayabilirsiniz.

Windows 10 PC Zamanlı Kapatma Adımları Neler?

  • Görev Çubuğu’ndaki arama butonuna basın.
  • Kutucuğa "Görev Zamanlayıcı" yazın ve uygulamayı açın.
  • Sağ taraftaki Eylemler menüsünden Görev Oluştur seçeneğine tıklayın.
  • Adı yazan kutucuğa Otomatik Kapatma yazın.
  • Alt tarafta yer alan Kullanıcı Oturum Açmışsa da Açmamışsa da Çalıştır kutucuğunu işaretleyin.
  • En alttaki Yapılandır kutucuğundan Windows 10 seçeneğini seçin.
  • Üstteki menüden Tetikleyiciler menüsüne geçiş yapın.
  • Yeni seçeneğine basın ve ardından Zamanlamayla kutucuğunun aktif olduğundan emin olun.
  • Ayarlar altında yer alan Günlük seçeneğini seçin ve bilgisayarın kapanmasını istediğiniz bir saat belirleyin.
  • Tamam butonuna basın.
  • Üstteki menüden Eylemler menüsüne geçiş yapın.
  • Yeni seçeneğine basın ve ardından Program Başlat kutucuğunun aktif olduğundan emin olun.
  • Program/Komut Dosyası kutucuğuna shutdown yazın.
  • Bağımsız Değişkenler Ekle kutucuğuna /S yazın.
  • Tamam butonuna basın.
  • Üstteki menüden Koşullar menüsüne geçiş yapın.
  • Başta Bilgisayar Şu Süreyle Boşta Olduğunda Görevi Başlat kutucuğunu işaretleyin.
  • Ardından açılan alandan üstteki kutucuğu 30 Dakika alttaki kutucuğu ise 1 Saat olarak ayarlayın.
  • Bilgisayarın Kullanılmaya Başlamasıyla Durdur kutucuğunu işaretleyin.
  • Tekrar Boşta Durumuna Dönülürse Yeniden Başlat kutucuğunu işaretleyin.
  • Üstteki menüden Ayarlar menüsüne geçiş yapın.
  • Görev Başarısızsa Şu Sıklıkta Yeniden Başlat kutucuğunu işaretleyin.
  • Ardından açılan alandan üstteki kutucuğu 30 Dakika alttaki kutucuğu ise 3 olarak ayarlayın.
  • Tamam butonuna basın ve çıkın.

Yukarıda yer alan adımları uygulayarak bilgisayarınızı zaman ayarlı bir şekilde kapatabilirsiniz. Bu adımların nasıl uygulanacağını daha detaylı bir şekilde ele alalım.

MSI Creator 15 En Büyük Laptop Bataryası

Söz konusu yöntemi uygulamak için ilk önce Görev Çubuğu’nda yer alan arama butonuna tıklayın. Kutucuğa "Görev Zamanlayıcı" yazın ve arama sonuçlarından uygulamayı başlatın. Sağ tarafta konumlanan Eylemler menüsüne girin ve hemen ardından "Görev Oluştur" seçeneğini seçin.

"Adı" yazan kutucuğa "Otomatik Kapatma" yazın. Alt bölümde bulunan "Kullanıcı Oturum Açmışsa da Açmamışsa da Çalıştır" kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor. En alt kısımda bulunan "Yapılandır" bölümünden "Windows 10" seçeneğini seçmelisiniz. Üstteki menü üzerinden "Tetikleyiciler" menüsüne girin.

"Yeni" seçeneğini seçin ve hemen ardından "Zamanlamayla" kutucuğunun aktif olduğundan emin olun. Ayarlar bölümünün altında konumlanan "Günlük" seçeneğini işaretleyin. Bilgisayarın kapanmasını istediğiniz bir saat belirleyin ve ardından "Tamam" butonuna basın.

Üst kısımda yer alan "Eylemler" menüsüne girin. "Yeni" seçeneğini seçin ve hemen ardından "Program Başlat" kutucuğunu etkinleştirin. Program/Komut Dosyası bölümüne "shutdown" yazın. "Bağımsız değişkenler Ekle" kutucuğuna "/S" yazın ve ardından "Tamam" butonuna tıklayın.

Üstteki menü üzerinden "Koşullar" menüsüne geçiş yapın. "Başta Bilgisayar Şu Süreyle Boşta Olduğunda Görevi Başlat" kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından açılan alandan üstteki kutucuğu 30 dakika, alttakini ise 1 saat olarak ayarlayın. "Bilgisayarın Kullanılmaya Başlamasıyla Durdur" kutucuğunu seçin.

"Tekrar Boşta Durumuna Dönülürse Yeniden Başlat" kutucuğunu işaretleyin. Bu işlemi yaptıktan sonra üstteki menü üzerinden Ayarlar menüsüne girin. "Görev Başarısızsa Şu Sıklıkta Yeniden Başlat" kutucuğunu seçin. Daha sonra açılan alandan üstteki kutucuğu 30 dakika, alttaki kutucuğu ise 3 olarak ayarlayın. Son olarak "Tamam" butonuna basın ve çıkın.

Tüm bu adımların ardından bilgisayarınız belirlediğiniz saatlerde otomatik olarak kapanacak şekilde ayarlandı. Yaptığımız ek ayarlar sayesinde bilgisayarınızı kullanıyorsanız kapatma iptal edilecek ve daha sonrasında kullanmadığınız fark edilirse otomatik olarak kapatılacak.

Peki siz bu rehberde yer alan bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve başarılı bir görev planlaması oluşturabildiniz mi? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir