korunduğun halde hamile kalmak / Korunduğu halde hamile kalan var mı?

Korunduğun Halde Hamile Kalmak

korunduğun halde hamile kalmak

“HAMİLEYKEN HIV POZİTİF OLDUĞUMU ÖĞRENDİM”

İkinci çocuğuna hamile olduğu sırada HIV pozitif virüsü taşıdığını öğrenen E.K, “HIV pozitif olmak korkunç gibi görünse de, bilinçli olduğunuz sürece bunu kabullenmeyi öğreniyor ve çok mutlu yaşayabiliyorsunuz” diyor. İşte onun kabus gibi başlayan ama mutlu biten hikayesi… 

 

HIV virüsü kaptığınızı öğrenseniz, bir de o sırada ikinci çocuğunuza hamileyseniz ne yaparsınız? 

E.K, 42 yaşında ve iki çocuk annesi bir kadın. 21 yaşında evlenmiş ve 20 yıl evli kalmış. Evliliğiyle ilgili sorunları ilk çocuğunu dünyaya getirdiği günlerde başlamış. Eşinin bencil, sorumsuz ve kendi çıkarları için bir insanı harcayabilecek karakterde bir insan olduğunu düşünmeye başlayınca, aslında ikinci çocuğu hiç düşünmemiş. Bunun için de doğum kontrol yöntemiyle korunmaya karar vermiş. O sıralar sağlığı bozulmuş. Birbiri ardına yapılan kan tahlilleri ve doktor kontrolleriyle geçen çok yıpratıcı bir süreç başlamış. E.K, o günleri anlatırken “O dönemde sürekli hastalanıyordum, her gün bir yerlerimde irili ufaklı şişlikler çıkıyordu. Lenf bezlerinde çıkan bezeler sürekli alınıyor, patolojiye gidiyor ve bu durum hep lenfoma şüphesini düşündürüyordu” diyor. Tahlil sonuçlarını değerlendiren onkoloji doktorlarından biri, o güne kadar herhangi bir teşhis konulamayan belirtiler için kanda da araştırmalar yapılması gerektiğini söylemiş ve E.K’yı hastanenin hematoloji bölümüne yönlendirmiş. E.K, bir sürü testten geçmesine rağmen yine kendisine bir teşhis konulamamış.

 

ŞOK VE KORKU

Uzun süre hastane hastane dolaşıp, bir sürü tahlil yaptırdığınızı, en az bir hafta süren tahlil sonuçlarının çıkmasını beklerken meraktan neredeyse çıldıracak hale geldiğinizi ama yine de hastalığınıza bir teşhis konulamadığını düşünün. E.K da ne yapacağını düşünürken hematoloji doktoru yeni bir öneriyle çıkmış karşısına. Bu arada okuduğunuz satırlara kısa bir ara verin ve basit bir testle bile anlaşılabilecek bir hastalık ihtimalinin üzerinde neden daha önce durulmadığını düşünün! Geriye bir tek ihtimal kaldığını ama uzun zamandır tek eşli olduğu için buna ihtimal vermediğini söyleyen doktor, testi yaptırıp yaptırmama konusunda özgür olduğunu da söylemeyi ihmal etmemiş nedense. E.K, hiç oralı olmamış, çünkü hastalığı kendine konduramamış. Aradan üç yıl geçmiş ve hayatının en büyük şokuyla karşı karşıya gelmiş. Doğum kontrol hapıyla korunduğu halde ve hiç istememesine rağmen ikinci kez hamile kalan E.K, hamileliğini de bebeği karnında aylık olunca fark etmiş. İşte o zamana kadar hep korktuğu, yüzleşmekten korktuğu için kaçtığı gerçek yakalamış yakasını. “O an hastalık beynimde şimşek gibi çaktı ve test yaptırmaya karar verdim. Sonuç pozitif çıktı. Daha sonra bu testin Western Blot yöntemiyle doğrulanması gerektiği söylendi. Onu da yaptırdım. Sonuç yine pozitifti” diyor. Hamileyken HIV pozitif virüsü taşıdığını öğrenen E.K’nın dünyası başına yıkılmış. Sonrası üzüntü, acı ve uykusuz geceler. “Günlerce uyumadım, kimseyle paylaşamadım. İçimde kocaman bir boşluk vardı ve sürekli gelgitler yaşıyordum” diyen genç kadın ölmeyi bile düşünmüş ama çocuğunu onsuz bir hayata mahkum etme düşüncesiyle bu fikri hemen aklından uzaklaştırmış.

 

VE KABUS DOLU GÜNLER BAŞLIYOR

“Ya çok hasta olursam, ya herkes benden korkup uzaklaşırsa, ya çocuğuma bulaştırırsam? Hepsini kendim soruyor, kendim cevaplıyordum” diyerek anlatıyor yaşadıklarını. Bu sırada Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kardeşi gibi sevdiği gencecik bir doktor gelmiş aklına ve ona hemen durumunu anlatmış. Hastanenin AIDS polikliniğinde ‘Hayatımı, kaderimi değiştiren insan’ dediği Prof. Dr. Fehmi Tabak’la tanışmış. Doktoru o günden itibaren karşılaşabileceği her şeyi eğrisiyle doğrusuyla anlatmış. “Fehmi Bey, önce iyi bir jinekolog önerdi ve iki doktorumla sürekli irtibat halinde olarak yola çıktık” diyen E.K sözlerini şöyle sürdürüyor: “Belki de deli cesareti ama o kadar pozitif düşünüyor ve inançlıydım ki Önce Allah’a sonra doktoruma çok güvendim. Hamileliğim boyunca bir ilaç kullandım. Bu ilaç, bendeki HIV virüsünün bebeğe geçmesini önlemek içindi.”

 

İKİNCİ ÇOCUĞU DÜNYAYA GELİYOR

İkinci çocuğunu sezaryenle dünyaya getirmiş ve HIV bulaştırma riskine karşı ona hiç süt vermemiş. Sadece altı hafta boyunca her altı saatte bir, bir şurubu mamasına katmış. Bebeğini korumak için elinden ne geliyorsa yapmış ve doktorlarının sözlerine harfiyen uymuş. Doğduktan hemen sonra test yapılan bebeğinin sonuçları negatif çıkmış ki, bu sonuç HIV virüsü taşımadığı anlamına geliyor. Doktoru, bebek iki aylık olunca testin tekrar yapılmasını istemiş ve sonuç neyse ki yine negatif çıkmış. “Çocuğumun test sonuçlarıyla sanki yeniden doğmuş, yepyeni bir hayata başlamıştım. İçimdeki yaşama sevincini hiç kaybetmedim ve rutin tahlillerimi hiç aksatmadım” diyor. Aradan yıl geçmiş. E.K, bir yılı aşkın süredir hiç aksatmadan her gün iki farklı ilaç kullanıyor, hatta bu ilaçlar o kadar hayatının bir parçası ki, “Onlar da çocuğum gibi oldu” diyor çünkü hayatı boyunca bu ilaçları kullanmak zorunda. Doktoru da bilinçli olunduğu takdirde, HIV’den ölünmeyeceğini söylemiş.

 

KARA GÜNLER GERİDE KALMIŞ

E.K, normal hayatına devam ediyor artık, elbette HIV virüsü taşıdığının, düzenli olarak ilaç kullanmak zorunda olduğunun bilincine vararak sürdürüyor hayatını. Kan değerleri normal seyrine dönmüş. Pozitif kişiliğinden ödün vermemeye çalışıyor. Doktorunun tavsiyesiyle enerjisini asla düşürmüyor ve negatif olan her şeyi hayatından uzak tutmaya çalışıyor. Kendisine virüsü bulaştırdığına inandığı ve kendisini derin, kopkoyu bir karanlığa ittiğini söylediği eşinden ise ayrılmış. Şimdi iki çocuğuyla mutlu bir hayatı ve çok mutlu olduğu bir işi var. Çocuklarına gelince… Büyük çocuğu hastalığını biliyor, küçük olanına da zamanı gelince söylemeyi düşünüyor. Bulaşma yollarını çok iyi öğrendiği için, herhangi bir doktora gittiğinde hastalığını gizlemiyor. Kısacası risk taşıyabilen durumlarda karşı tarafa bunu belirterek önlem alıyor ve böylece karşı tarafı kendinden koruyor. Bu sayede geceleri yastığa başını vicdanı rahat bir şekilde koyabiliyor. E.K, şöyle sürdürüyor sözlerini: “HIV konusunda müthiş başarılara imza atan hocamla tanıştığım için kendimi dünyanın en şanslı insanı sayıyorum. Size anlattığım yaşadıklarımın binde biri belki. Sayfalar dolusu bir kitabı doldurabilirim. HIV pozitif olmak korkunç gibi görünse de bilinçli olduğunuz sürece bunu kabullenmeyi öğreniyor ve çok mutlu yaşayabiliyorsunuz. En büyük ödülüm ise ‘Senin kadar güçlü bir annenin çocukları olduğumuz için gurur duyuyoruz’ diyen evlatlara sahip olmak.

- See more at: funduszeue.info%E2%80%9Chamileyken-hiv-pozitif-oldugumu-ogrendim%E2%80%9D-HaberDetay#funduszeue.info


Geri &#;ekilme Y&#;ntemi Ne Kadar G&#;venilir?

Geri çekilme yöntemi nedir?

Geri çekilme yönteminin güvenilir olup olmadığı konusundan önce ne olduğuna bir bakalım. Geri çekilme ya da diğer bilinen adıyla dışarıya boşalma, ilişki sırasında erkeğin penisini dışarı çekerek vajina dışına boşalmasıdır. Doğal olduğu düşünülen geleneksel bir korunma yöntemi olan geri çekilme, aslında sanıldığı kadar güvenli değil.

Geri Çekilme Yöntemi Ne Kadar Güvenilir

Geri çekilme neden güvenilir değil?

Uzmanlar geri çekilme yöntemini önermiyor. Bunun ise pek çok sebebi var.

Cinsel ilişki sırasında boşalmadan önce erkeklerin penis ucundan salgı gelir. Boşalmanın öncesinde gelen bu salgı sadece birkaç damla olsa bile içinde yüz binlerce sperm barındırabilir. Hamile kalmak için tek bir spermin yumurta ile buluşması gerektiğini göze alırsak, ihtimalin ne kadar büyük olduğunu anlayabiliriz.

Erkek, geri çekilip dışarıya boşalsa bile spermlerin yumurtaya ulaşma ihtimali de bir hayli yüksek.

Öte yandan erkekler için geri çekilme yöntemini uygulamak bazen çok zor olabiliyor. Erkeğin oldukça kontrollü olmasını gerektiren geri çekilme yöntemi, boşalma anının heyecanı ile zorlaşabiliyor.

Geri Çekilme Yöntemi Ne Kadar Güvenilir

4 kadından 1’i hamile kalıyor

Yapılan araştırmalar, geri çekilme ile korunan çiftten 27’sinin gebelik ile karşılaştığını ortaya koyuyor. Yani her 4 kadından 1’i geri çekilme yöntemi ile hamile kalıyor.

Hangi korunma yöntemleri daha güvenli?

Geleneksel yöntemler ile risk almak yerine daha kesin yöntemleri tercih edebilirsiniz. Bunlardan ilk akla gelenler ise spiraller ve doğum kontrol hapları. Diğer bir yöntem ise kondom kullanmak. Kendiniz için en doğru korunma yöntemini bulmak ve güvenli bir cinsel yaşam için kadın doğum uzmanınızdan yardım almayı ihmal etmemenizi öneriyoruz.

MAHMURE ÖZEL

False

korunduğu halde hamile kalanlar

Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.

merhaba.1 konuyu merake diyorum.1 arkadaşım hamile kaldı ama korunduğu funduszeue.infoızda korunduğu halde hamile kalanlar varmı?böyle bir durum olabilirmi gerçekten?hangi yöntemle korunurken hamile kaldığınızı da yazarsanız riskli yöntemleri öğrenmiş oluruz böylece

 

Cnm yardimci olmak isterdim ama ben hiç funduszeue.info nisanda evlendim hemen hamile funduszeue.info dediğin kaza oluyo :) benim arkadaşimda öyle hamile kaldi sonra hatali sollama diye espri yapti

 

nasıl korunduğuna bağlı canım afedersin ama geri çekme yöntemiyle korunursa öyle olur. hap yada kondomla biraz zor yani anlıyacağın şekerim.

 

evet canım geri çekilme yöntemiyle benim kuzenimde hamile kaldı diğerlerini bilmiyorum

 

BeyzaNur-

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !

tek ayak cezası

Kayıtlı Üye

benim kayinvaldem korunurken hamile kaldi ve suan oglu 4 yasinda

 

Meltoo

Meltoo

Popüler Üye

Kayıtlı Üye

Ben yıllık evliyim ve evlendiğimden beri takvim yöntemiyle korunuyordum. Beni hiç yanılmadığı için çok güveniyordum. tabi regl dönemlerim çok düzenliydi. geçen ayda aynı şekilde korunmama rağmen hiç beklemedğm bir tarihte(regl bitiminden sonraki gün)hamile kalmışıfunduszeue.info dr umun söylediği ve tahmin ettiğim funduszeue.info olabiliyormuş demekki çok güvenmemek lazım.

 

bizde geri çekilme yöntemiyle 2,5 sene korunduk hiç beklemediğimiz bir anda kızımız bize süpriz yaptı iyiki de geldi yoksa bize kalsa 2 seneden önce düşünmüyoduk

 

TRAKYALI .!.:

nasıl korunduğuna bağlı canım afedersin ama geri çekme yöntemiyle korunursa öyle olur. hap yada kondomla biraz zor yani anlıyacağın şekerim.

Genişletmek için tıkla




hiç öyle düşünme arkadaşım benim kızkardeşimde yeni evliydi daha bir kaç sene çocuk düşünmüyorlardı kondomla korunduğu halde hamile kaldı. ve daha iki gün önce bir arkadaşım bana ağlıya ağlıya geldi. iki kızı var kendisi 36 yaşında (en büyüğü 9 enküçüğü 4 yaşında) hamile olduğunu söyledi korunduğu halde bu konu açılmamış olsaydı bende bunun üzerine konuşmayı düşünüyordum.


not :kızkardeşim korunduğu halde hamile kalmıştı internetten yumurtlama gününe bakmıştım tamda yumurtlama günü birlikte olduğu için kalmışolabileceğini düşünüyorum.

 

benim bi arkadaşımda kondomla korunurken hamile kaldı 3 aylıkken kaybetti bebeğinibende hapla korunuyodum ama sanırım şuan hamileyim 5 gün geciktim hayırlısı diyorum daha 4 yıl düşünmüyodukallah isteyen herkese sağlıkla kucağına almayı güzel günlerini görmeyi nasip etsin yavrusunun

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası