intj meslek / INTJ Kişilik Türü - Eduolog

Intj Meslek

intj meslek

INTJ Kişilik Türü

INTJ’ler, yenilikçi fikirleriyle sistemleri ve süreçleri iyileştirmeye hevesli analitik problem çözücülerdir. İşyerinde, evde ya da kendi içlerinde iyileştirme olasılıklarını görme yetenekleri vardır.

Genellikle entelektüel olan INTJ’ler mantıksal akıl yürütme ve karmaşık problem çözme işleminden hoşlanırlar. Hayata, gördüklerinin arkasındaki teoriyi analiz ederek yaklaşırlar ve tipik olarak, çevrelerindeki dünyayı kendi düşünceli çalışmalarına odaklanırlar. INTJ’ler mantıksal sistemlere çekilir ve diğer insanların öngörülemez doğası ve duyguları konusunda çok daha az rahattır. Genellikle ilişkileri konusunda bağımsız ve seçicidirler, entelektüel olarak uyarıcı buldukları insanlarla ilişki kurmayı tercih ederler.

Buraya tıklayarak kişilik tipinizi test edin ve güçlü yönlerinizi bulun.(Ücretsiz Kişilik Testi)

INTJ ne anlama geliyor?

INTJ, Myers-Briggs Type Indicator’ın (MBTI®) yaratıcıları Katharine Briggs ve Isabel Myers tarafından oluşturulan on altı kişilik tipinden biridir. INTP, psikolog C.G. Jung’unn çalışmasına dayanan dört temel kişilik özelliği olan İçe Dönük, Sezgisel, Düşünen ve Yargılayan anlamına gelir. INTJ kodunun dört harfinin her biri, bu türden önemli bir kişilik özelliğini belirtir. INTJ’ler yalnızca zamana göre enerjilenir (İçe dönük), gerçekler ve ayrıntılar yerine fikirlere ve kavramlara odaklanır (Sezgisel), mantığa dayalı kararlar verir (Düşünen), spontane ve esnek olmak yerine planlı ve organize olmayı tercih eder (Yargılama).

INTJ Değerleri ve Motivasyonları

INTJ’ler sistemler ve strateji hakkında anlayış sahibidir ve dünyayı genellikle gezinilmesi gereken bir satranç tahtası olarak anlar. Sistemlerin nasıl çalıştığını ve olayların nasıl ilerlediğini anlamak isterler: INTJ genellikle mantıksal sonuçları öngörmek için benzersiz bir yeteneğe sahiptir. Kendilerini bir projeye veya fikre derinlemesine uygulamaktan ve hedeflerine ulaşmak için yoğun çaba sarf etmekten zevk alırlar. INTJ’ler bilgiye açlık çeker ve yetkinliklerini sürekli olarak artırmaya çalışırlar; kendileri ve diğerleri için son derece yüksek performans standartlarına sahip mükemmeliyetçilerdir. Kendilerini geliştirmeye büyük ilgi duyma eğilimindedirler ve ömür boyu öğrenirler, her zaman bilgi ve farkındalık temellerine katkıda bulunmaya çalışırlar.

Başkaları INTJ’yi Nasıl Görüyor?

INTJ’ler tipik olarak çekingen ve ciddidir ve düşünmek için çok zaman harcıyor gibi görünüyor. Çevrelerindeki dünyayı merak ederler ve genellikle gördüklerinin arkasındaki prensibi bilmek isterler. Aldıkları bilgileri derinlemesine incelerler ve bir soru sorulursa, dikkatli ve karmaşık bir cevap vermeden önce tipik olarak uzun uzun düşünürler. INTJ’ler eleştirel ve net düşünürler ve genellikle bir şeyi nasıl daha verimli yapacakları konusunda fikir sahibi olurlar. Sunumlarında açık sözlü olabilirler ve genellikle ayrıntıları dışarıda bırakarak daha büyük strateji açısından iletişim kurabilirler.

INTJ’ler genellikle sıcak veya özellikle girişken olmasalar da, zekalarındaki kendi güvenliklerine dayanan insanlarla kendinden emin bir tavır sergileme eğilimindedirler. Fikirlerini güvenle ilişkilendirirler ve bir sonuca vardıklarında başkalarının algılarındaki bilgeliği tam olarak görmelerini beklerler. Tipik olarak mükemmeliyetçilerdir ve entelektüel zorlukların olduğu bir ortamı takdir ederler. İlginç fikirleri tartışmaktan hoşlanırlar.

INTJ kişilik tipi ne kadar nadirdir?

INTJ, popülasyondaki üçüncü nadir tip ve kadınlar arasında en nadir görülen tiptir (ENTJ’li).

INTJ’ler : Genel nüfusun% 2’si Erkeklerin% 3’ü Kadınların% 1’i

Ünlü INTJ’ler

Ünlü INTJ’ler arasında Hillary Clinton, Al Gore, Bill Gates, Dwight Eisenhower, Alan Greenspan, Ulysses S. Grant, Stephen Hawking, John Maynard Keynes, Ayn Rand, Isaac Asimov, Lewis Carroll, Cormac McCarthy ve Sir Isaac Newton bulunmaktadır.

INTJ’ler hakkında gerçekler

INTJ hakkında ilginç gerçekler:

  • Kişilik özelliği ölçümlerinde, Sağduyulu, Çalışkan, Mantıklı, Kasıtlı, Kendine Güvenen ve Metodik
  • Kalp hastalığı ve kalp problemlerine en az maruz kalan türler arasında
  • Tüm türlerin daha yüksek bir manevi güce inanma olasılığı en düşüktür
  • Üniversite not ortalamasının en yüksek olduğu iki türden biri
  • En yüksek gelire sahip türler arasında
  • Kişisel değerler arasında
  • Başarıları vardır
  • Genellikle bilimsel veya teknik alanlarda, bilgisayar mesleklerinde ve hukuk mesleklerinde bulunur

INTJ Hobileri ve İlgi Alanları

INTJ için popüler hobiler arasında okuma, kültürel etkinlikler, dersler alma, sanatı takdir etme, bilgisayarlar ve video oyunları ve yüzme, sırt çantasıyla gezme veya maraton koşma gibi bağımsız sporlar yer alır.

INTJ Güçlü Yönleri

Strateji. INTJ’ler sadece planı veya eylem planını görmekle kalmaz, aynı zamanda ortaya çıkabilecek çeşitli koşullara bağlı olarak birkaç yedekleme ile hazır ve hazırdır. Olasılıkları görmek ve potansiyeli tanımak için geniş, geleceğe odaklı vizyonlarıyla, aynı zamanda boşlukları, boşlukları ve tutarsızlıkları görebilecek kadar ayrıntılı ve mantıklıdırlar.

Yenilik. INTJ dışarıdan inatçı görünse de, aslında değişim ve yeniliğe oldukça açık ve destekleyicidirler ve bu açık yaklaşım problem çözme anlayışlarını geliştirmelerine yardımcı olur. Çoğu insanın, süreçlerin ve sistemin iyileştirilme potansiyeline sahip olduğuna inanırlar ve bu değişikliği gerçekleştirmeye çalışmak için yeni ve yaratıcı yollar arayacaklar.

Kararlılık. INTJ’ler, meydan okuma karşısında cesaretleri ve kararlılıkları için saygı görürler. Karakteristik olarak, yaptıkları her şeye, acımasız bir noktaya kadar kararlıdırlar ve gerçekten zor zorlukların üstesinden gelmek için harekete geçmekten korkmazlar. Bu onları yıldırmaktan veya hayal kırıklığına uğramaktan ziyade heyecanlandırır ve canlandırır. Kararlarına güvenirler ve sorunları çözme ve kişisel veya mesleki yaşamlarında karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelme yeteneklerine güvenirler.

Öğrenmek için istekli. INTJ’ler yalnızca dış dünyayı ve diğer insanları değiştirmeyi amaçlamıyor. Ayrıca kendileri üzerinde çalışmaya özenle kararlılar. Tipik olarak duyguları ve duygusal durumları üzerinde uzun süre durmasalar da, tamamen kendini geliştirme işiyle meşguldürler. Hayat boyu öğrenenlerdir ve her zaman bilgi ve becerilerini artırmanın yollarını arayacaklardır.

INTJ Zayıf Yönleri

Üstünlük. INTJ’nin akıl, mantık ve akıl alanındaki cesareti tartışılmaz ve fikirlerine olan güvenleri gibi kesinlikle güçlü yönleri arasında yer alıyor. Ancak bu güçlü yönler, bir üstünlük kompleksine dönüştüklerinde zayıflıklara dönüşebilir. Ne yazık ki, INTJ’ler arasında bu nadir değildir. Kibirli ve küçümseyici olabileceği gibi, istedikleri kadar çabuk anlayamayan insanlara karşı sabırsız olabilirler. Mantıklı ve rasyonel düşünme konusunda daha az yetenek gösterenlerle, özellikle yargılayıcı ve hoşgörüsüz olabilirler.

Duygusal Mesafe. INTJ’ler ayrıca düşük EQ’ları ve duyguları – kendilerinin veya başkalarının – meşgul etme isteksizlikleriyle bilinir. Dünyayı mantıksal ve rasyonel bir temelde kavramsallaştırmayı tercih ederek, duygusal kaygılar için çok az sabırlı olma eğilimindedirler. Başkalarının duygusal ipuçlarını ve ihtiyaçlarını anlamak ve bunlara yanıt vermek için mücadele ederler. Bu, kişilerarası ilişkileri ve kendi büyüme ve gelişimlerini bastırabilir ve diğerlerini (en azından) kol mesafesinde tutabilir.

Mükemmelliyetcilik. INTJ’nin titizliği her şeyde olduğu gibi bir güç olabilirken, çok fazla güç kolayca bir zayıflık haline gelebilir ve INTJ için bu doğal titizlik hızla mükemmeliyetçiliğe dönüşür ve bunda oldukça şiddetli ve özenli olabilir. Genel olarak standartları titizdir ve bu eleştiri yalnızca kendilerine değil başkalarına da yönelik olabilir.

Dengesizlik. INTJ, işe yüksek bir öncelik verir ve kendisini profesyonel yaşamına adar. Ama bunun bir bedeli var, yani aile, diğer ilişkiler ve boş zaman için harcanabilecek bir zamanda. INTJ’nin kendisini yanlış yerleştirilmiş önceliklerle ve sonuç olarak ilişkisel problemlerle bulması kolaydır. Profesyonel olarak başarılı olma çabaları kesinlikle karşılığını alsa da, hayatlarının geri kalanını olumsuz etkileyebilir.

İşyerinde INTJ

INTJ, işte, analitik problemlere yenilikçi çözümler yaratma ve uygulama konusunda mükemmeldir. Karmaşık sistemler içinde iyileştirme olasılıklarını doğal olarak görürler ve değişim için fikirlerini uygularken organize ve kararlıdırlar.

INTJ’ler soyutlama ve teori konusunda rahattır, ancak fikirlerini gerçeğe dönüştürmekten en fazla memnuniyeti elde ederler. Değişikliği uygulamak için ölçülü, stratejik adımlar atarak genellikle bağımsız olarak veya küçük bir ekiple çalışmaktan hoşlanırlar.

INTJ’ler, derinlemesine anlayabilecekleri mantıksal sistemlerle çalışmaktan zevk alır. Karmaşık fikirleri anlama zorluğundan zevk alırlar ve işlerin çalışma şeklini nasıl iyileştirebileceklerini anlamak isterler.

Bir INTJ için ideal çalışma ortamı, yetkin, zeki ve üretken meslektaşları ile mantıklı, verimli, yapılandırılmış ve analitiktir. Bir Mastermind için ideal iş, analitik becerilerini zorlu bir ortamda problem çözmek için kullanmalarına ve verimli, yenilikçi sistemler oluşturmak için fikirlerini uygulama sorumluluğunu almalarına izin verir.

INTJ için En İyi Kariyer

INTJ’ler, ilginç sorunları çözmek için mantıksal, düzenli akıl yürütmelerini kullanmalarına izin veren kariyerlere en uygun olanıdır. INTJ’ler iş dünyasında ve hatta sanatta da bulunabilir. Bununla birlikte, memnun INTJ’ler için ortak tema, entelektüel bir meydan okuma sağlayan bir kariyerde olmaları gerektiğidir.

INFP için en iyi meslekler: • Yönetici • Bilgi işlem Danışmanı • Kurumsal Yönetim • Subay • Girişimci • Hakim • Avukat / Avukat • Yönetici • Mortgage Bankacısı • Politikacı • Bilim insanı • Sistem analizcisi • Öğretmen / Profesör

 

 

Myers - Briggs Kişilik Tip Belirleme Envanteri

 

 

 

Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), Katharina Cook Briggs ve Isabel Myers tarafından, ünlü psikiyatrist Carl G. Jung'un kişilik/karakter analizlerinden yola çıkılarak hazırlanmış bir kişilik çözümleme çalışmasıdır. İlk önerildiği 1921 yılından bu yana kişilik/karakter analizi, kişisel gelişim ve takım formasyonu alanlarından dünyada en çok kabul gören metodolojilerden biridir. (Detaylı bilgi için: The Myers & Briggs Foundation)

 

Myers'a göre MBTI tercihlerinin kullanımı günlük yaşantımızda sağ ve sol elimizi kullanmamız gibidir. Gerektiğinde her ikisini de kullanmamıza rağmen yazı yazmak gibi özenli işlerimizde tercih ettiğimiz elimiz, sağlaksak sağ el, solaksak sol elimiz olmaktadır. Çünkü tercih ettiğimiz elimiz doğal ve yetkinken, diğeri acemilik hissi verir ve çaba gerektirir. Tercih edilmeyen elle yazma becerisi geliştirebilsek de, aynı elle bir iş günü veya okul günü geçirmek oldukça zor olacaktır.

Benzer şekilde kurama göre herkesin MBTI'ın dört boyutundaki zıt ikiliklerden birisi için doğal bir tercihi vardır. Tercih edilen süreçleri kullandığımızda, kendimizi yetkin, canlı ve doğal hissettiğimiz en iyi durumumuzdayızdır.

 

MBTI tip kombinasyonları insanlar arasındaki aşağıdakilerden kaynaklanan farkları göstermektedir;

  • Kişilerin dikkatlerini ve enerjilerini odaklamayı tercih ettikleri yer -  dışadönük/içedönük
  • Bir bilgiyi almayı tercih etme şekli - duyularla veya sezgilerle
  • Karar almayı tercih etme şekli - düşünme veya hissetme
  • Dış dünyaya yönelme şekli - algısal veya yargısal

 

 

MBTI kişilik farklılıklarını tanımlamak için bir dizi harf çifti kullanır.

  • I (içedönük)
  • E (Dışadönük)
  • S (Duyumsayanlar- Sağduyulular)
  • N (Sezgilerini kullananlar)
  • T (Düşünenler)
  • F (Hissedenler)
  • J (Yargılayanlar)
  • P (Kavrayanlar)

Ortaya çıkan bu sekiz harfin kombinasyonundan 16 değişik MBTI özelliği ortaya çıkar. MBTI harf özellikleri örnekleri: ISFJ , ENTP , ESFJ.. gibi.

 

Dışa Dönükler (E)  % 79İçe Dönükler (I ) % 20 
KonuşkanSessiz
KatılımcıTemkinli, Köşeye çekilen
SosyalOlaylara ve kişilere derinlemesine bakan
Dışa odaklıBire bir yakınlık kuran
Bir çok yüzeysel ilişkisi olanAz ama derin ilişkiler
Girişken, AçıksözlüKoruyucu, dışa kapalı
Etrafa sosyal enerji saçanKendine dönük
Dışarı etkinlikleriyle ilgiliEnerjisini kendine saklayan
Harekete geçmek için etrafında adam arayanKendi başına harekete geçebilen
  
Sağduyulular  (S ) % 75 Sezgilerini kullananlar (N) % 20
Keskin gözlemciYaratıcı
Çevreyi anında kavrayan, sabitleyenOlasılıklar dahilinde düşünebilen
Bugüne ve şimdiye odaklıGelecekteki olasılıkları değerlendirebilen
Uyanık ve meraklıİç gözlemi kuvvetli, kendini tahlil edebilen
Hayatı, dünyayı yaşamak isteyenİçine doğanlara göre hareket eden
Geçmişe bağlıGelecekteki olasılıkları kurabilen
Ayakları yere basan, sağlamcıHayal gücü kuvvetli, kafası karışık
PratikFantastik
GerçekçiKurguya açık
Ortak normlara uygunYaratıcı
Güncel, kullanılana yakınSoyutlamaya yakın
Geçmişten ders alanGelecekten ilham alan
İkna edenİlham veren
Kullanıma yönelikSürekli beklenti içinde, huzursuz
  
Düşünenler (T) %50Hissedenler (F) %50
Bildiğinden şaşmayanSamimi
Objektif, doğrucuKendi yargılarıyla davranan
Kişisel yargılarıyla hareket etmeyenYardımlaşmacı,yakınlık kuran
Prensiplere ve kurallara odaklıDeğerlere ve bağlılığa odaklı
İdare, yönetmelik, kurallarKapsam, Sonuç Hesaplaşma
Standartlar, arketipler, kalıplarHafifletici nedenler
Eleştiri, yorum , analizTakdir, değer verme, dengeleme
Eleştirel yargıda bulunmaAcıyıp anlayış gösterme
Eşit paylaştıranKendini adayan, geçimli
Ölçen, hesaplayanEtkiye göre tepki veren, duyarlılık
Kişisel yargıdan uzak seçimKendine yakınlığına göre seçim
Tarafsız ve mantıklıKendi yargılarından emin
Siyah beyaz , test ederek düşünenSoruların arkasındaki itkileri gören
  
Yargılayan (J) %50Algılayan (P) %50
Programlı, kurallar koyanRutine karşı, alternatif arayan
Sistematik, düzenli, yöntemliAnı değerlendiren
Temkinli, Tedbirle hareket edenDeneye açık, keşifçi
Konuları karara bağlayanFikirlerle dolu, yeni fikirlerle hareket eden
Sabit, esnek olmayanEsnek, rahatına düşkün
İyi organize, planlıDaha fazla veri toplayan, alternatif arayan
Parçaları birbirinden ayrı tutanParçaları karıştıran, katan, harmanlayan,
Geleceği dikkatle planlayanOlana uyum sağlayan
Başkalarının hayatını yönetenHayatın akışına açık
Planlayan, emredenAçık fikirli
Kestirip atan, köprüleri yakanTelaş etmeyen
Onaylanmayı isteyenKadere, alınyazısına inanan
Sürelere uyanSüreleri takmayan
Hemen bitirenBekleyip gören
Sonucu görmek isteyenOpsiyonları açık tutan
 

 

ZANAATKARLAR DÖRTLÜSÜ 

ESTP – KURUCULAR (toplumun yaklaşık %10’u)

Çalışmalarını ortaya koymakta yetenekli, başkalarını istedikleri yere çekebilen, insanları ellerinde bir araç gibi gören, iletişime odaklı, sanat ve el sanatlarını öğrenmeye hevesli, kendi tepkilerinden emin, girişimci, zeki ve hazırcevap, neşeli, rahat hayata ve kaliteli şeylere düşkün, herkesi yönlendiren, insanlarla iç içe, kişileri yüzünden ve vücut dilinden anlayan, insanların tepkilerine dikkat eden, harekete geçen, olayların gerçekleşmesini sağlayan, uzlaştırıcı, diplomat,. Müteşebbis, çekici, şovmen edasıyla arkadaşlık yapan, insanların eğilimlerini kolaylıkla gören, harika bir satıcı.

ISTP -  USTALAR (toplumun yaklaşık %9’u)

Hayatı eylem sanatı olarak gören, her eylemin kendi sonucunu doğurduğuna, kendini yönlendirip yönettiğine, kendi içinde kuralları olduğuna inanan;  Alet kullanmakta son derece maharetli. Küçük araçlar, aygıtlar, makineler, elektrikli aletlerleri kullanma ustası. Yaradılıştan tekniğe haiz. El sanatlarına içten gelen yeteneği olan. Aletleri  de kelimeleri de kullanmaya yatkın. Son derece pratik, alaycı, iyimser , şimdiki yere ve zamana odaklı, sonuçları ortaya koyan, bonkörlüğü zorlayan, ustalığın peşinde, yalnızlıktan hoşlanan, başına buyruk, başkalarının istekleri veya kurallarıyla kendini sınırlamayan, tepki vermekten yorulmayan, zevk duyan, hayat oyunundan korkmayan, sakin ama sivri dilli ,  az ve öz, kesin konuşan,

ESFP – OYUNCULAR (toplumun yaklaşık %14’ü)

ISFP – DÜZENLEYİCİLER (toplumun yaklaşık %5`i)

Güzel sanatlara düşkün, kendilerini  bir sanat formu gibi ifade eden, genelde ağzı sıkı, plan ve program yapmayan, sanatlarını yoğun olarak yaşayan, günlük tepki veren, kendini sanatıyla yansıtan, sağduyu dünyasını her yönüyle sentezlemek isteyen, neyin uygun olup neyin olmadığı hakkında şaşmaz bir kavrayışı olan, sezgisel varyasyonlara açık, koku, aroma, tat -, şekil, koku, ton, renk nüanslarıyla çalışmaya olağanüstü yetenekli, kendini kelimelerle değil, eylemle ifade eden, sanatsal kompozisyon içinde yer alan, acıya duyarlı, yufka yürekli, çocuklar ve hayvanlarla çok iyi anlaşan, doğa aşığı, park , bahçe, orman düşkünü, güvenlik arayan.

 

VASİLER DÖRTLÜSÜ

ESTJ – AMİRLER (toplumun yaklaşık %13’ü)

Sorumlu insanlar, toplumun temel direkleri, düzenle ilgili prensipleri yaratmaya, kuralların ve yöntemlerin detaylarını oluşturma konusunda acayip başarılı, işlerin düzgün yapıldığını görmek isteyen, kural ve prosedürleri dayatan, diğerlerinin rızasını alma konusunda ciddi, akışı sağlamak uğruna yönerge veya talimatlardan vazgeçmeyen, standart prosedüre uygun davranışın önemli olduğuna inanan, kuralların katılığından, kaşı yavaşlatmasından, saçmalığından yılmayan, sosyal ve uygar, sözüyle lider olan, kişileri yönlendirebilen, kuralları yazıya dökebilen, işbirliği ve bağlılık bekleyen, vefalı eş ve aile sahibi olan, şehirli klüpleri ve toplulukları destekleyen.

ISTJ- MÜFETTİŞLER – Sorgucular (toplumun yaklaşık %6’sı)

Pratik konulardaki keskinlikleriyle kendilerini gösteren, kendilerini geleneksel kurumların koruyucusu olarak gören, saygıdeğer ve özenli, her şeyin düzgün ve doğru olmasını tastik etmek isteyen, perde arkasında çalışıp ön plana çıkmayan, bulguları konusunda başkalarına nadiren güvenen, kendini adayan, bağlılık gösteren kişiler. Görevşinaz, kötümser, katı bir portre çizen. Otoriteye inanan, giyim kuşam konuşmada muhafazakar. Aidiyet duygusuyla yanıp tutuşan, güvenlik ihtiyacında olan, söz dinleyen, temiz, klasik, antika düşkünü, aileden kalan eşyalara bağlı, eski modayı yeni akımlara tercih eden, çılgınlık istemeyen tipler.  Toplum hizmeti veren organizasyonlarda çalışan, kimseyle yüzleşmeyi sevmeyen, sözü senet, sessiz ve ciddi. Yürekten milliyetçi.

ESFJ - DESTEKÇİLER (toplumun yaklaşık %13’ü)

Bütün tiplerin en sosyalidir. Beğendikleri kişileri idealize etmek eğiliminde. Derneklere destek veren, toplumsal uyum ve işbirliğini gözeten, kişilerin ihtiyacı olan sağlık ve zenginliği sağlamaya çalışan, sosyal katılımcı, destekçi. Törenlerin başını çeken, olağanüstü başarılı ev sahibi, olayların ve insanların ,  problemlerinin farkında olan ve bunu tartışmayı seven, sosyal geleneklere önem veren, hemen seven veya hemen soğuyan, duygusal tepkilerini bastırmak isteyen, görünüşü kurtarmayı bilen, başkalarının fikirlerini saygılı, kişisel eleştiri karşısında yıkılan, başkalarına yardım etmede ifrata kaçan, hizmet kuruluşlarında yer almaya eğilimli, kayıtsızlıktan hemen yaralanan, sürekli desteklenmek isteyen.

ISFJ – KORUYUCULAR  (toplumun yaklaşık %6’sı)

Temel istemleri hizmet etmek olan, bireysel ihtiyaçlara aracı olmak isteyen, başkalarının güvende olmasını gözeten, ezilmiş insanlara bakmaktan mutlu olan, özürlülerin ve diğerlerinin ihtiyaçlarıyla başa çıkabilen, yabancılardan çekinen, amaçlarına önem veren ve içten bağlı olan, kıymeti bilinmeyen görevlerde uzun saatler çalışabilen, abartılı biçimde eksiksiz ve tutumlu olmak isteyen, kaynakların yanlış veya savurgan kullanılmasına dayanamayan, genellikle yanlış anlaşılan ve olduklarından aşağı değer verilen, doğumla veya  isimle gelen statüye yürekten bağlı olan, sonuna kadar güvenilir, satatüskocu, koşulları değiştirmekten nefret eden.

 

İDEALİSTLER DÖRTLÜSÜ

ENFJ – ÖĞRETMENLER  (toplumun yaklaşık %3’ü)

Görev ve geliştirme guruplarının göz dolduran, vazgeçilemez liderleri, grubun öğrenme ihtiyacını karşılayan. Her öğrencinin potansiyelini bilen, kolaylıkla ortaya çıkaran, onların öğrencilerin potansiyelini harekete geçiren, içlerindeki heyecanı, tutkuları anlayan, anında sosyal bağlantılar oluşturabilen

Çok az hazırlıkla birçok veriyi işlemenin kolaylıkla üstünden gelen, kendini takip edenlere veya öğrencilerine ilham veren, onları geliştiren, insanların şefkat ve ilgiyle saran, başkalarının sevgisine önem veren, ikram vermeye doğuştan yeteneği olan, , uyumlu ilişkilere değer veren, kişisel ilişkileri idealize ettiği için bu konuda çok hassas olan, kolaylıkla yaralanan, güzel konuşma yetenekleri olan, doğuştan iletişimci, başkalarını hissedebilen, sosyal kişiler.

INFJ – DANIŞMANLAR (toplumun yaklaşık %1’i)

Olasılıklara odaklı, manevi değerlere düşkün , hemen kestirip atan, kişilerin insani potansiyellerini kazanmalarını kendine dert edinen, başkalarının feraha çıkması için olağanüstü katkılarda bulunan, arkadaşlarına kişilik gelişimi konusunda rehberlik yapmaktan hoşlanan, özel hayatlarını sakınan, hisleri çok keskin, anlaşılması zor, olağanüstü zengin iç dünyası olan. Güvenmedikleri kimselere tepkilerini göstermek istemeyen, kişisel bütünlülüklerine önem veren, akıl okuyacak, duru görü olabilecek kadar başkalarını hisseden, başkalarının hislerinin içine işleme gücü olan, normal dışı sezgilere sahip, şiirsel ve mistik, yazın alanında iyi, metafor kullanmakta başarılı, problem çözmeyi seven.

ENFP – ŞAMPİYONLAR (toplumun yaklaşık %3’ü)

Başkalarını harekete geçiren, dürtüler hakkında gizemli bir sezgi gücü olan, hayata can veren heyecanlı, tutkulu , duygusal dürtüler…. , başkalarının hayatını etkilen bütün olayları anlamak anlama isteğiyle dolu, insanlar ve konular hakkındaki doğruları araştırmayı iş edinen, büyük ikna kabiliyetiyle başkalarını harekete geçiren, insanlara sonuna kadar gitmeleri için ilham veren, harekete geçiren, sosyal konular üstünde konuşmak için dayanılmaz arzu duyan, tutkulu duygusal itkilerin hayatın itici güçlü olduğunu düşünen, çok geniş yelpazeli ve engin heyecanları olan, yeniliklere dayanılmaz arzu duyan, şiddetle bağımsız olmak isteyen, herhangi bir bağımlılığı reddeden, kendine has bir güven duygusuyla mücadele eden, şüphe çeken sosyal itkileri anında anlayan ve ortaya  çıkaran, insanın içen kadar işleyen gözlem yeteneği olan

INFP – ŞİFACILAR (toplumun yaklaşık %1’i)

Başka tiplerde görülmeyen güçlü bir şefkat , bakıcı olma kapasiteleri olan, kaybedilmiş bütünlüğü tamir etmek isteyen, birlik ve varlık için uğraşan, birkaç kişi veya neden için tutkulu ve canı gönülden savaşan. Kendileri ve sevdikleri için dünyaya barış ve bütünlük getirmeye çalışan, bağımsız ve alçakgönüllü, inandıkları şeyler için olağandışı fedakarlıklarda bulunmak isteyen, genelde çok farklı geçmiş çocukluğu olan, anne babalarıyla problem yaşama ihtimali olan, kendilerine güvenmekte zorlanan, saflık ve sadelik için uğraşan ama günah içinde yüzebilen, kurban rolü oynayan, Sembolleri okuma konusunda Allah vergisi yeteneği olan, düşünceleri hakkında başka , yeni yaklaşımlara açık.

ikinci bir seçenek olduğunu düşünmekte zorlanan yeni yaklaşımlara açık.

 

AKILCILAR DÖRTLÜSÜ

ENTJ -  MAREŞAL Marshall (toplumun yaklaşık %4’ü)

INTJ – TEPE YÖNETİCİLER (toplumun %1’den azı)

Kendine çok güvenen ve kendinin farkında. Kuvvetle değil posizyonu veya rütbesiyle otorite sahibi, her türlü alternatife hazır, lider kapasiteli ama yönetmek için yanıp tutuşmayan, tepeden tırnağa pragmatist ( birebir işleyen düz mantıklı) stratejilerini çalışmak ve oluşturmak için olayları bir satranç oyunu gibi düşünen, başkalarının şovlarından etkilenmeyen, pratik çözümlere yönelik, yararlı olmayan fikirleri kullanmayan, kesin kararlı, kolay karar veren, uzun dönemli sonuçlar üstüne çalışan, karşısına çıkan zorluklarla beslenen, harekete geçen., geçmişteki hatalara takılıp kalmayan, onları dert etmek yerine geleceği bakan, tamamen kendi içine odaklı, tutumlu, okul hayatında başarılı, tutku ve heyecanlarına kapılmayan, dışarıdaki dünyayı içselleştirirken, tutku ve heyecanlarına kapılmadan yorumlayan, sakin, net, objektif.

ENTP -  KAŞİFLER (toplumun yaklaşık % 2’si)

Aletlere inanılmaz derecede hakim, yaratıcı, aletlere, insanlara, mekanik sistemler, sosyal yapılara inanılmaz yaratıcılıkla hakim, her konuya merak duyan, karşı konulmaz derecede meraklı, sürekli olasılıkları hesaba katan, olayları sürekli aynı yöntemle ele almak istemeyen, kendine has yaklaşımlarından emin, geleneksel s ve standart olanlı kolaylıkla dışlayabilen, fonksiyonel analiz yapmada usta, amaçlar ve sonuçları çok rahat bir araya getiren, neyin işe yaradığını hemen gören, elde olanla harekete geçebilen, günlük rutine kendini kaptırmayan, kendi yaratıcılıklarını ortaya koyacakları projeleri çok iyi yöneten, karmaşık fikirleri rahatlıkla anlatıp, kişiler arasında aktarabilen, en üstte tek adam pozisyonunda olmak isteyen, başkalarını küçümseyen.

INTP – MİMARLAR (toplumun %1’inden azı)

Düşünceye ve dile büyük önem veren, farklılıkları ve uymazlıkları çok iyi gören, sistem tasarımları konusunda doğuştan yetenekli, organizasyonları, programları tasarlamaya, standartları belirtmeye, teorik sistemleri korumaya yatkın ve istekli, ham malzemeden namı değer organizasyonlar kuran, dünyayı analiz edilmesi , anlaşılması, açıklanması gereken bir yer olarak gören, bilgiyi bir araya getirmeye bayılan, çok zeki, güçlü konsantrasyonu olan, analiz etmeyi takıntı haline getirmiş, çok ince düşünen ve kolay dile getiren, çelişkileri hemen yakalayan, saçmalıklardan hevesi kırılan, rutin detaylar karşısında sabırsız, sessiz ve kendi başına çalışan, anlaşılması zor, asosyal, sakin , ciddi, mantıklı.

 

Kaynak: MBTI çalışmasının Türkçe sonuçları için Rehberlik Akademisi'nden faydalanılmıştır.

Ünlü bilim insanlarının sahip olduğu INTJ kişilik tipi aslında dünyada oldukça nadir görülüyor. Genel nüfusun yalnızca %2’sinde görülen bu kişilik tipine erkek nüfusun %3’ünde kadın nüfusun ise %1’inde rastlanıyor. Okumaktan, keşfetmekten, kültürel etkinliklere katılmaktan ve video oyunlardan keyif alan bu kişilik tipi aynı zamanda bağımsız spor dallarına da ilgi duyuyor. Newton’dan Stephen Hawking’e dek popüler isimleri de kapsayan INTJ kişilik tipi ne anlama geliyor? Motivasyon duyduğu alanlar ve değerleri neler? 6 madde INTJ kişilik tipini birlikte öğreniyoruz. Dilerseniz vakit kaybetmeden detaylara geçelim ve INTJ kişilik tipini yakından tanıyalım.

1. INTJ nedir?

INTJ

INTJ, Myers-Briggs Type Indicator’ın (MBTI®) yaratıcıları Katharine Briggs ve Isabel Myers tarafından yaratılan popüler on altı kişilik tipinden biri. INTJ, psikolog C.G. Jung’unn çalışmasına dayanan dört temel kişilik özelliği olan İçe Dönük, Sezgisel, Düşünen ve Yargılayan anlamını taşıyor. INTJ kodunun dört harfinin her biri, bu türden önemli bir kişilik özelliğine işaret ediyor.

INTJ’ler yalnızca zamana göre enerji seçimi yapar (İçe dönük), gerçekler ve ayrıntılar yerine fikirlere ve kavramlara dikkat kesilir (Sezgisel), mantığa dayalı kararlar alır (Düşünen), spontane ve esnek olmak yerine planlı, haberdar ve organize olmayı yeğler (Yargılama).

2. INTJ değer ve motivasyonları ne anlama gelir?

INTJ

INTJ kişilik tipine sahip kişiler sistemler ve strateji hakkında anlayış duyar. Aynı zamanda dünyayı genellikle gezinilmesi gereken bir satranç tahtası olarak yorumlarlar. Sistemlerin nasıl çalıştığını ve olayların nasıl ilerlediğini bilmek isterler. INTJ genellikle mantıksal sonuçları önceden tahmin etmek için benzersiz bir yeteneğe sahiptir.

Kendilerini bir projeye ya da fikre derinlemesine katmaktan ve hedeflerine ulaşmak için yoğun çaba sarf etmekten büyük haz duyarlar. INTJ’ler bilgiye açlık çeker ve yetkinliklerini sürekli olarak yükseltmeyi hedeflerler. Kendileri ve diğerleri için son derece yüksek performans standartlarına sahiptir ve mükemmeliyetçi kişilerdir. Kendilerini geliştirmeye büyük ilgi duyarlar ve ömür boyu öğrenme potansiyeli ile ilerlerler. Her zaman bilgi ve farkındalık temellerine katkıda bulunmaya çalışan INTJ kişilik tipi güçlü ve zayıf yönlerini iyi analiz eder.

3. Dış çevreden nasıl bilinirler?

INTJ

INTJ’ler tipik olarak çekingen ve ciddi kişilerdir. Öte yandan düşünmek için oldukça fazla zaman harcarlar. Çevrelerindeki dünyayı merak ederler ve genellikle gördüklerinin arkasındaki prensibi detaylarıyla öğrenmek isterler. Onlara ulaşan bilgileri derinlemesine incelerler. Bu bilgiler hakkında bir soru sorulursa, dikkatli ve karmaşık bir cevap vermeden önce tipik olarak uzun uzun düşünür ve karar verirler.

INTJ’ler eleştirel ve net düşünen bireylerdir. Genellikle bir şeyi nasıl daha verimli yapacakları konusunda fikir sahibi olmaktan geri durmazlar. Sunumlarında açık sözlü olurlar. Ve genellikle ayrıntıları dışarıda bırakarak daha geniş çerçeveden bakar ve strateji açısından iletişim kurabilirler.

INTJ’ler genellikle sıcak veya özellikle girişken kişiler olmasalar da, akıllı ve kendilerine güvenen insanlardır. Daima kendinden emin bir tavır sergileme eğilimindedirler. Fikirlerini güvenle ilişkilendirirler ve bir sonuca vardıklarında başkalarının algılarındaki bilgeliği tam olarak görmelerini isterler.

Tipik olarak mükemmeliyetçilerdir. Aynı zamanda entelektüel zorlukların olduğu bir ortamı takdir etmekten geri durmazlar. INTJ kişilik tipine sahip insanların ilginç fikirleri tartışmaktan hoşlandıklarını da hatırlatmak isteriz.

4. Güçlü ve zayıf yönleri nelerdir?

INTJ

INTJ kişilik tipine sahip kişilerin güçlü ve zayıf yönleri sosyal bir ortamda nasıl hareket ettiklerini belirler. Peki bu özellikler nelerdir? INTJ kişilik tipine sahip bireylerin güçlü ve zayıf yönlerini öğrenmek için okumaya devam edin.

Güçlü yönleri

Yenilik: INTJ dışarıdan inatçı ve zor görünse de, aslında değişim ve yeniliğe oldukça açık ve destekleyici bir karaktere sahiptir. Bu açık yaklaşım aynı zamanda problem çözme anlayışlarını geliştirmelerine destek olur. Çoğu bireyin, süreçlerin ve sistemin iyileştirilme potansiyeline sahip olduğuna kanaat getirirler. Öte yandan bu değişikliği gerçekleştirmeye çalışmak için yeni ve yaratıcı yollar bulmaya çalışırlar.

Strateji: INTJ’ler sadece planı veya genel eylem planını görmekle kalmaz, aynı zamanda ortaya çıkabilecek diğer koşullara bağlı olarak birkaç yedek plan ile hazır bulunurlar. Olasılıkları görmek ve potansiyeli tam anlamıyla öğrenmek için geniş, geleceğe odaklı ilerlerler. Aynı zamanda boşlukları ve tutarsızlıkları görebilecek kadar ayrıntılı ve mantıklı analiz ederler.

Öğrenmek için istekli: INTJ’ler yalnızca dış dünyayı ve diğer insanları değiştirmeyi gaye edinmezler. Ayrıca kendileri üzerinde çalışmaya özen gösterirler. Tipik olarak duyguları ve duygusal durumları üzerinde uzun süre durmasalar da, tamamen bireysel olarak gelişme işiyle meşgul olurlar. Hayat boyu öğrenmeye devam ederler. Öte yandan her zaman bilgi ve becerilerini artırmanın yollarını ararlar.

Kararlılık: INTJ’ler, meydan okuma karşısında cesaretleri ve kararlılıkları için kesinlikle saygı gören insanlardır. Karakteristik olarak, yaptıkları her şeyde, acımasız bir noktaya kadar kararlı davranırlar. Gerçekten zor parkurların üstesinden gelmek için harekete geçmekten çekinmezler. Bu durum onları yıldırmaktan veya hayal kırıklığına uğramaktan ziyade heyecanlandırır ve canlı bir ruh haline dönüştürür. Kararlarına güvenirler ve sorunları çözmeye odaklıdırlar. Kişisel veya mesleki yaşamlarında karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelme yeteneklerine inanç duyarlar.

Zayıf yönleri

Duygusal mesafe: INTJ’ler ayrıca düşük EQ’ları ve duyguları meşgul etme isteksizlikleriyle tanınırlar. Dünyayı mantıksal ve rasyonel bir temelde kavramsallaştırmayı tercih ederken öte yandan duygusal kaygılar için fazlasıyla az sabırlı olma eğilimindedirler. Başkalarının duygusal ipuçlarını ve ihtiyaçlarını anlamak ve bunlara yanıt vermek için mücadele başlatırlar. Bu, kişilerarası ilişkileri, kendi büyüme ve gelişimlerini bastırabilir ve diğerlerini biraz uzak mesafede tutabilir.

Üstünlük: Bu kişilik tipinin akıl ve mantık cesareti tartışılmaz ve fikirlerine olan güvenleri gibi bu yönleri de kesinlikle güçlü kategoride yer alır. Ancak bu güçlü yönler, bir üstünlük kompleksine dönüştüklerinde kişilik tipine ait zayıflıklara dönüşebilir. Ne yazık ki, INTJ’ler arasında bu nadir değildir. Kibirli ve küçümseyici olabilecekleri gibi, çabuk anlamlandıramayan insanlara karşı sabırsız davranabilirler. Mantıklı ve rasyonel düşünme konusunda daha az yetenek gösteren kişilere karşı, özellikle yargılayıcı ve hoşgörüsüz olabilirler.

Dengesizlik: INTJ, görev edindiği işe yüksek bir öncelik verir ve kendisini profesyonel yaşamına adar. Ama bunun bir bedeli olduğunu unutabilir. Özellikle aile, diğer ilişkiler ve boş zaman için harcanabilecek bir zamanda yine iş ile uğraşabilirler. INTJ’nin bu durumda kendisini yanlış yerleştirilmiş önceliklerle ve sonuç olarak ilişkisel problemlerle karşı karşıya bulması olağandır. Profesyonel olarak başarılı olma çabaları kesinlikle karşılığını alsa da hayatlarının geri kalanını olumsuz etkileyecektir.

Mükemmeliyetcilik: INTJ’nin titizliği her şeyde olduğu gibi bir süper güç olabilirken, gereğinden fazla güç kolayca bir zayıflık haline de dönüşebilir. INTJ için bu sıradan titizlik hızla mükemmeliyetçiliğe dönüşür ve bu durum oldukça şiddetli ve özenli olabilir. Genel olarak her konuda titiz kişilerdir ve bu eleştiri yalnızca kendilerine değil başkalarına da yönelik olabilir.

5. INTJ için kariyer

Peki INTJ kişilik tipine sahip insanlar iş ortamlarında nasıl davranırlar? INTJ işte, analitik problemlere yenilikçi çözümler yaratma ve uygulama konusunda mükemmel bir tutum sergiler. Karmaşık sistemler içinde iyileştirme olasılıklarını doğal olarak görürler ve değişim için fikirlerini uygularken organize ve kararlı davranırlar.

INTJ’ler soyutlama ve teori konusunda rahattır ancak fikirlerini gerçeğe dönüştürdükten sonra memnun hissederler. Değişikliği uygulamak için ölçülü, stratejik adımlar atarak genellikle bağımsız olmaktan veya küçük bir ekiple çalışmaktan keyif alırlar. INTJ’ler, ilginç sorunları çözmek için mantıksal ve düzenli akıl yürütmelerini kullanmalarına izin veren kariyerlere en uygun olan kişilik tipi olabilir.

Bu kişilik tipine sahip insanlar iş dünyasında ve hatta sanat alanında da aktif rol alabilir. Bununla birlikte, mutlu INTJ’ler için ortak tema, entelektüel bir meydan okuma sağlayan bir kariyerde olmaları gerektiğidir. “INTJ için en iyi meslekler ne olabilir?” diyecek olursanız hemen açıklayalım. Bu kişilik tipine sahip kişiler için yönetici, bilgi işlem danışmanı, kurumsal yönetim, subay, hakim, girişimci, avukat, politikacı, bilim insanı, yönetici, sistem analizcisi, boksör ve öğretmen en doğru meslek kategorileridir.

6. Tarihte yaşamış popüler INTJ kişiler

Bu kişilik tipinin dünyada oldukça nadir görüldüğünden söz etmiştik. Peki INTJ kişilik tipine sahip ünlü isimler kim? Ünlü INTJ’ler arasında Hillary Clinton, Al Gore, Bill Gates, Dwight Eisenhower, Alan Greenspan, Ulysses S. Grant, Stephen Hawking, John Maynard Keynes, Ayn Rand, Isaac Asimov, Lewis Carroll, Cormac McCarthy ve Sir Isaac Newton listelenebilir.

📌 Siz de hangi kişilik tipine sahip olduğunuzu merak ediyorsanız Kişilik Tipleri: Hislerinizi ve Seçimlerinizi Analiz Eden 16 Farklı Kişilik Tipinden Hangisine Sahipsiniz? içeriğimiz kişilik tipinizi bulmanıza yardımcı olabilir.

Kaynak: 12

MBTI Testini Çözenler Buraya! INTJ Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz

Haberler

Magazin

Ünlüler Dosyası

MBTI Testini Çözenler Buraya! INTJ Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz

Son zamanlarda adını sık sık duyduğumuz MBTI nedir biliyor musunuz? Myers-Briggs Tip Göstergesi olarak bilinen bu psikolojik testin sonucunda, insanların dünyaya bakış açılarına ve olaylara verdikleri tepkilere göre belirlenen 16 farklı kişilik tipinden hangisi olduğunuzu buluyorsunuz. Eğer sonucunuz INTJ çıktıysa merak etmeyin! INTJ ne demek, INTJ kişilik tipinin özellikleri nedir, INTJ için uygun meslekler nelerdir, INTJ kimlerle anlaşabilir... Merak ettiğiniz tüm detaylar için sizi böyle alalım! 👇

Kaynak:https://www.verywellmind.com/intj-int...

Son zamanlarda sık sık adını duyduğumuz MBTI yani Myers-Briggs Tip Göstergesi, insanların dünyayı nasıl algıladıklarını gösteren psikolojik bir test. Verdiğiniz cevaplara göre dört temel psikolojik işlev üzerinden 16 farklı kişilik tipinden birisi size atanıyor.

Son zamanlarda sık sık adını duyduğumuz MBTI yani Myers-Briggs Tip Göstergesi, insanların dünyayı nasıl algıladıklarını gösteren psikolojik bir test. Verdiğiniz cevaplara göre dört temel psikolojik işlev üzerinden 16 farklı kişilik tipinden birisi size atanıyor.

1. Eğer test sonucunuz INTJ çıktıysa siz 'mimar' karakter tipisiniz! Dört temel işleviniz ise içe dönüklük, sezgisel olmak, düşünmek ve yargılayıcı olmak.

1. Eğer test sonucunuz INTJ çıktıysa siz 'mimar' karakter tipisiniz! Dört temel işleviniz ise içe dönüklük, sezgisel olmak, düşünmek ve yargılayıcı olmak.

2. INTJ kişilik tipine sahip insanların en büyük ortak özellikleri mantık odaklı olmaları ve içe dönük yapılarından dolayı yalnız çalışmayı sevmeleridir.

2. INTJ kişilik tipine sahip insanların en büyük ortak özellikleri mantık odaklı olmaları ve içe dönük yapılarından dolayı yalnız çalışmayı sevmeleridir.

3. Bu insanlar yaptıkları her işte büyük resme bakmayı tercih ederler. Kıvrak zekalarından dolayı soyut bilgileri kolayca kavrayabilirler.

3. Bu insanlar yaptıkları her işte büyük resme bakmayı tercih ederler. Kıvrak zekalarından dolayı soyut bilgileri kolayca kavrayabilirler.

4. Planlı, programlı ve düzenli olmaya severler. İşler planladıkları gibi tıkırında gittiğinde hayatları kontrol altındaymış gibi hissederler.

5. 'Mimar' karakterli insanlar hem kararlı hem hayalperest, hem hırslı hem de meraklılardır. Yine de kendilerine özgü davranışlara bağlı kalmayı tercih ederler ve enerjilerini israf etmezler.

5. 'Mimar' karakterli insanlar hem kararlı hem hayalperest, hem hırslı hem de meraklılardır. Yine de kendilerine özgü davranışlara bağlı kalmayı tercih ederler ve enerjilerini israf etmezler.

6. Eğer kişilik tipiniz INTJ ise çocukluğunuzda 'kitap kurdu' olarak tanımlanmanız muhtemeldir. İnsanlar her ne amaçla bu lakabı onlara takmış olursa olsun INTJ'ler geniş bilgi dağarcıklarından gurur duyarlar.

6. Eğer kişilik tipiniz INTJ ise çocukluğunuzda 'kitap kurdu' olarak tanımlanmanız muhtemeldir. İnsanlar her ne amaçla bu lakabı onlara takmış olursa olsun INTJ'ler geniş bilgi dağarcıklarından gurur duyarlar.

7. Mimar kişilik tipindeki insanların en büyük çıkmazı hem olaylara saf mantık çerçevesi açısından bakıp hem de çelişkiler içinde yaşamalarıdır.

7. Mimar kişilik tipindeki insanların en büyük çıkmazı hem olaylara saf mantık çerçevesi açısından bakıp hem de çelişkiler içinde yaşamalarıdır.

8. Kendileri bir taraftan çok idealist bir açıyla dünyaya baksalar da diğer yandan oldukça kuşkucu olabilirler. İdealist olmalarının sebebi ise dünyada gayret ve zeka ile başaramayacakları şeyin olmadığını düşünmeleridir.

8. Kendileri bir taraftan çok idealist bir açıyla dünyaya baksalar da diğer yandan oldukça kuşkucu olabilirler. İdealist olmalarının sebebi ise dünyada gayret ve zeka ile başaramayacakları şeyin olmadığını düşünmeleridir.

9. Kendilerinin güçlü yönleri arasında teorik ve soyut fikirleri çabuk kavramaları, yüksek ideallere sahip olmaları, insanları dikkatlice dinlemeleri, öz güvenli olmaları ve sistematik şekilde çalışabilmeleri vardır.

9. Kendilerinin güçlü yönleri arasında teorik ve soyut fikirleri çabuk kavramaları, yüksek ideallere sahip olmaları, insanları dikkatlice dinlemeleri, öz güvenli olmaları ve sistematik şekilde çalışabilmeleri vardır.

10. Kötü yönleri ise genellikle fazla analizci ve yargılayıcı olabilmeleri, mükemmeliyetçilikleri, konu duygular olduğunda konuşmaktan kaçınmaları vardır.

10. Kötü yönleri ise genellikle fazla analizci ve yargılayıcı olabilmeleri, mükemmeliyetçilikleri, konu duygular olduğunda konuşmaktan kaçınmaları vardır.

11. Tarihteki ünlü INTJ isimler arasında Nicola Tesla, Isaac Newton, Charles Darwin, Vladimir Lenin, Sylvia Plath, John F. Kennedy, Nietzsche gibi isimler vardır.

11. Tarihteki ünlü INTJ isimler arasında Nicola Tesla, Isaac Newton, Charles Darwin, Vladimir Lenin, Sylvia Plath, John F. Kennedy, Nietzsche gibi isimler vardır.

Diğer kişilik tiplerini buradan bulabilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir