regaip kandili yapılacak ibadetler cübbeli ahmet hoca / Regaib Kandili Faziletleri ve Namazlari - ‎﷽

Regaip Kandili Yapılacak Ibadetler Cübbeli Ahmet Hoca

regaip kandili yapılacak ibadetler cübbeli ahmet hoca

Bu sene yani yılında Regaip Kandili 26 Ocak tarihinde idrak edilecek. İslam dünyası için büyük bir anlam ve önemi olan bu gece kandil günü ibadetlerle geçirilecek. Peki Regaip Kandili namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Regaip Kandili namazı saat kaçta kılınacak?

Cübbeli Ahmet Hoca Regaib Gecesi özel sohbetinde Hz. Muhammed (sav) hadisi şerifine dikkat çekti: 'Peygamber Efendimiz 'Recebin ilk Cuma gecesinden gafil olmayın. Çünkü o meleklerin kendisine Regaib adını verdiği bir gecedir.' buyurmuştur. Yani gafil olmayın ne demek? Boş geçirmeyin diyor. Regaib gecesinin namazından, orucundan, zikrinden gafil olmazsınız inşallah.'

Sağlıklı zamanında ne yapıyorsa, hastayken de yolcuyken de o yazılır diyorlar. O yüzden sağlıklıyken bol bol ibadet etmemiz lazım.

REGAİP KANDİLİ'NDE HANGİ NAMAZ KILINIR?

Hz. Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsetmemiştir. Hz. Muhammed S.A.V'in amcasına tavsiye ettiği tesbih namazı, kandil günleri kılınabilecek namazlar arasında bulunuyor.

REGAİP KANDİLİ NAMAZI KAÇ REKAT KILINIR?

Tesbih namazı 4 rekat kılınıyor.

Enes bin Malik (Radıyallahu anh) den rivayete göre Resûlullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz şöyle buyurdu:

????'Receb ayının ilk perşembe günü her kim oruç tutarsa, sonra da o günün akşamı yani cuma gecesi,
Akşamla yatsı arasında on iki rekat namaz kılar,
her bir rekatında:
Bir kere Fatiha suresi,
Üç kere Kadr (inna enzelnahü) sûresi,
on iki kere ihlas sûresi okur ve her iki rekatta bir selam verir. Bu namazı, kıldıktan sonra, bana şu salatı yetmiş kere okur:

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ اْلاُمِّيِّ وَعَلَى آلِهِ وَسَلِّمْ



'ALLAHümme salli ala Muhammedinin-Nebiyyi'l-ümmiyyi ve alihi ve sellim. = Ey ALLAH'ım! Nebiyy-i Ümmî Muhammed'e ve O'nun aline salat ve selam eyle.'
Bundan sonra, secde yapar ve secdede şu tesbih ve takdisi yetmiş kere okur:

سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلاَئِكَةِ وَالرُّوحِ

'Sübbûhün Kuddûsün Rabbü'l-melaiketi ve'r-ruh'

'Tam manası ile noksan sıfatlardan münezzeh, pek mukaddes olup meleklerin ve Ruh'un Rabbıdır.' Sonra secdeden başını kaldırır; şu duayı yetmiş kere okur:

رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمْ فَاِنَّكَ اَنْتَ الْعَزِيزُ اْلاَعْظَمُ

'Rabbiğfir verham ve tecavez amma te'lem. Feinneke Azizü'l-A'zam.
Ey Rabbim! Beni mağfiret eyle, merhamet eyle. Bildiğin günahlarımdan geç, affet, çünkü sen Azizsin, en büyüksün.'



Bundan sonra, ikinci bir secde daha yapar. Birinci secdede okuduğunun aynısını okur. Daha sonra, secdede ne dileği var ise ALLAH Teala'dan diler. O'nun bütün dilekleri yerine getirilir. Resûlullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz devamla şöyle buyurdu: Canımı kudret elinde tutan ALLAH Teala'ya yemin ederim ki, kadın veya erkek her kim bu namazı kılar ise, Alllah Teala O'nun bütün günahlarını mağfiret eder. İsterse O'nun günahları deniz köpüğü, kumların sayısı, dağların ağırlığı, yağmurların damlaları veya ağaçların yaprakları kadar olsun. Ve o kimse, kendi yakınlarından yedi yüz kişiye kıyamet günü şefaatçi olur. Kabre girdiği ilk gece, bu namazının sevabı, tatlı dille-güler yüzle kendisine gelir; Ona şöyle der:

– Ey sevgili! Sevin! Bütün zorluklardan muhakkak kurtuldun. O kimse bu gelene sorar:
– Sen kimsin?
VALLAHi!
Senin yüzünden daha güzel yüzlü birini hiç görmedim! Senden daha tatlı konuşanı da hiç dinlemedim! Senin kokundan daha güzel kokulu birini de koklamadım! Ona şöyle der:

– Ey sevgili! Ben senin bir namazının sevabıyım. Falan sene Receb ayının şu gecesinde o namazı kılmıştın. Bu gece sana geldim ki; arkadaşın olayım, yalnızlığını gidereyim ve her ne ihtiyacın varsa onu göreyim. Kıyamet günü, sura üfürüldüğü zaman kıyamet günü toplanılan Arasat meydanında sana başının üstünde gölgelik edeceğim. Artık sevin! Yüce Mevla'dan sana gelecek hayır hiç eksik olmayacak.'

Abdülkadir Geylanî, a.g.e.

REGAİP KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR-TESBİH NAMAZI NASIL KILINIR?

Kandil gecelerinde kılınabilecek namazlar arasında tesbih namazı yer alıyor. Tesbih namazı dört rekat olup şöyle kılınır: 'Allah rızası için tesbih namazı kılmaya' diye niyet edilerek namaza başlanır. Sübhaneke'den sonra 15 kere 'Sübhanellahi ve'l-hamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber' denir. Sonra eûzü besmele çekilir, Fatiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha 'Sübhanellahi ve'l-hamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber' denilir. Bu tesbih, rükûya varınca 10 kere, rükûdan doğrulunca 10 kere, birinci secdede 10 kere, secdeden kalkınca 10 kere, ikinci secdede 10 kere söylenir. Böylece her rekatta 75 tesbih yapılmış olur. İkinci rekata kalkılınca yine önce 15 kere tesbih okunur, ardından besmele çekilip Fatiha ve sûre okunup 10 kere tesbih getirilir. Kalan rekatlar aynı şekilde tekrarlanır ve böylece 4 rekat tamamlanmış ve toplam üç yüz tesbih edilmiş seafoodplus.info namazı kerahet vakitlerinde kılınmaz (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtar, II, ). Tesbih namazında sehiv secdesini gerektiren bir şey olursa, sehiv secdesi normal olarak yapılır, o secdelerde tesbih namazına özgü tesbihat yapılmaz (Tahtavî, Haşiye, s. ).

Regaip Gecesi Yapılacak Dua ve İbadetler Nelerdir?

Regaip kandilinde yapılması tavsiye edilen namaz, dua ve ibâdetleri sizler için derledik. İşte Regaip gecesi yapılacak dua ve ibadetler.

Üç Aylar’ın veya Recep ayının ilk perşembe gecesi ve Regaip Kandilidir.

Regaip Gecesi yapabileceğiniz 9 ibadet.

REGAİP GECESİ YAPILACAK DUA VE İBADETLER

1. Gündüzünde Oruç Tutmak

Recep ayının ilk cuma gecesine denk gelen Regaip kandilinin öncesinde yani Perşembe günü Allah dostları oruç tutulmasını tavsiye etmişlerdir. Bu oruç perşembe ve cuma olmak üzere 2 gün tutlacağı gibi sadece Cuma günü tutulmasını uygun görenler de vardır.

Mahmud Sami Ramazanoğlu (k.s.) "Dualar ve Zikirler" kitabında: "Leyle-i Regâip’ten evvelki perşembe günü oruç tutulup akşam birkaç lokma iftar edip akşam namazını edadan sonra iki rek’atta bir selâm vermek üzere oniki rek’at nafile namaz kılınacaktır." buyurmuşlardır.

2. Kaza Namazı ve Nafile Namaz Kılmak

En mühim hususlardan biri, namazdır. Hak dostları bu gecede namaz kılmanın ehemmiyetine dikkat çekmişler ve namaz borcu olanların kaza namazı kılmalarını tavsiye etmişlerdir.

Mahmud Sami Ramazanoğlu (k.s.) Dualar ve Zikirler kitabında Regaip gecesi kılınacak nafile namazı şöyle anlatılmaktadır:

Leyle-i Regâip’ten evvelki perşembe günü oruç tutulup akşam birkaç lokma iftar edip akşam namazını edadan sonra iki rek’atta bir selâm vermek üzere oniki rek’at nafile namaz kılınacaktır.

Her rek’atta Fâtiha’dan sonra üç kere “Kadir” suresi ve oniki kere “İhlâs” sûresi okunacaktır.

Veyahut bir kere “Kadir” sûresi ve üç kere “İhlâs” sûresi okuTüm nur.

Namaz tamam olduğunda yetmiş kere:

Okunuşu: "Allahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim."

“Allah’ım, ümmî nebî Efendimiz Muhammed’e, âline ve ashâbına salât u selâm eyle!” duâsı okunacakdır.

Sonra secde edilip secdede yetmiş kere:

Okunuşu: “Sübbuhun Kuddüsün Rabbüna ve Rabbülmelaiketi verruh”

“Bizim Rabbimiz, Rûh’un ve melâike-i kirâmın Rabbi, bütün kusurlardan münezzeh ve cümle eksikliklerden pâk ve yücedir.”

Secdeden baş kaldırıp otururken yetmiş kere:

Okunuşu: "Rabbigfir verham vetecevez amme teğlemü inneke entel eazzul ekram."

“Rabbim, beni mağfiret et, bana rahmet et, bildiğin bütün kusurlarımdan geç, onları bağışla, şüphesiz Sen en yüce ve en kerîmsin.” duâsı okunacak.

Tekrar secde edip yine yetmiş kere:

Okunuşu: “Sübbuhun Kuddüsün Rabbüna ve Rabbülmelaiketi verruh”

“Bizim Rabbimiz, Rûh’un ve melâike-i kirâmın Rabbi, bütün kusurlardan münezzeh ve cümle eksikliklerden pâk ve yücedir.” duâsı okunacak. Ve sonra secdede iken dünyevî ve uhrevî ne haceti varsa Hak -celle ve alâ- Hazretleri’nden niyaz edilecektir. Sonra kişi secdeden başını kaldırıp namaz ve duâsı tamam olmuş olur.

3. Kur'an-ı Kerim Okumak

Allah dostları Regaip gecesinde çokça Kur'ân-ı Kerîm okunmasını tavsiye buyurmuşlardır.

İbni Mesut radıyallahu anh‘den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.” (Tirmizî, Fezâilü’l-Kur’ân 16)

İbni Abbâs radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Kalbinde Kur’an’dan bir miktar bulunmayan kimse harap ev gibidir.” (Tirmizî, Fazâilü’l-Kur’ân 18)

4. Tevbe İstiğfar Etmek

Allah Teâla şirke düşmeyenlerin büyük günahlarını affedeceğini bu gecede müjdelemiştir. (bk. Müslim, Îman, )

Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem-: Efendimiz: “Ben, günde yüz kere istiğfâr ederim” (Müslim, Zikir, 42) buyurmuşlardır.

Müslim’de rivâyet edilen bir hadîs-i şerîfte şöyle buyrulur:

“Resûlullâh’a -sallâllâhu aleyhi ve sellem- (Mîrâç’ta) üç şey verildi: Beş vakit namaz, Bakara sûresinin sonu ve ümmetinden şirke düşmeyenlere büyük günahlarının affedildiği haberi” (Müslim, Îman, )

5. Dua Etmek

Bu mübârek geceler, rabbimize duâ ve niyazda bulunma zamanlarıdır.

Ayet-i kerîmede buyrulur:

(Ey Rasûlüm!) De ki: Sizin duâ ve niyâzlarınız olmazsa, Rabbim size ne diye değer versin?..” (el-Furkân, 77)

Yine rabbimizin verdiği nimetlere hamd ve şükür halinde bulunmayı unutmamalıdır. Nitekim hadis-i şerifte duânın kabul olmasının iki şartından birinin hamd diğerinin de salavat olduğu bildirilmiştir.

Bir defasında Resûl-i Ekrem Efendimiz, sahâbîlerden birinin Allâh’a hamd ve Resûlü’ne salevât getirerek duâya başladığını gördüğünde, onu takdîr ederek:

“–Ey namaz kılan zât! Duâ et, (duâna hamdele ve salvele ile başladığın müddetçe) duân kabûl olunur.” buyurmuştur. (Tirmizî, Deavât, 64/)

6. Salavat Getirmek

Resûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimize salavat getirmeyi Allah Teâla emretmiştir. Ayrıca hadis-i şeriflerde salavat getirenin bütün sıkıntılarının gideririleceği bildirilmiştir.

Ayet-i kerîmede buyrulur:

“Şüphesiz ki Allâh ve melekleri, Peygamber’e çokça salât ederler. Ey müminler! Siz de O’na salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin!” (el-Ahzâb, 56)

Übey bin Kâb -radıyallâhu anh- diyor ki:

“Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’e:

«– Yâ Rasûlallâh! Ben sana çok salavât-ı şerîfe getiriyorum. Acaba bunu ne kadar yapmam gerekir?» diye sordum.

«– Dilediğin kadar yap.» buyurdu.

«– Duâlarımın dörtte birini salavât-ı şerîfeye ayırsam uygun olur mu?» diye sordum.

«– Dilediğin kadarını ayır. Ama daha fazla yaparsan senin için hayırlı olur.» buyurdu.

«– Öyleyse duâmın yarısını salavât-ı şerîfeye ayırayım.» dedim.

«– Dilediğin kadar yap. Ama daha fazla yaparsan senin için hayırlı olur.» buyurdu.

Ben yine:

«– Şu hâlde üçte ikisi yeter mi?» diye sordum.

«– İstediğin kadar. Ama artırırsan senin için iyi olur.» buyurdu.

«– Öyleyse duâya ayırdığım zamanın hepsinde sana salavât-ı şerîfe getirsem nasıl olur?» deyince:

«– O takdirde Allâh bütün sıkıntılarını giderir ve günahlarını bağışlar.» buyurdu.” (Tirmizî, Kıyâmet, 23)

7. Sadaka Vermek

Allah yolunda infakta bulunup sadaka vermenin kişiyi pek çok tehlike ve belâlardan muhâfaza edeceği, buna ilâveten sadaka sahibini muhabbetullâh’a nâil eyleyeceği unutulmamalıdır. Bu müstesnâ geceler de sadaka vermeye en güzel vesilelerdir.

Zira Cenâb-ı Hak şöyle buyurmuştur:

“Allah yolunda infâk edin! Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. Bir de ihsanda bulunun. Zira Allah, muhsinleri (iyilikte bulunan, işini güzel yapan ve ihsan şuuru ile yaşayanları) sever.” (el-Bakara, )

Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- zengin-fakir her mü’mini infâka teşvik eder; bir hurmadan başka bir şeyi olmayan için; “Yarım hurmayla da olsa cehennem ateşinden korunun, onu da bulamazsanız güzel ve hoş bir söz ile korunun.” buyururdu. (Buhârî, Edeb, 34)

8. Hamd Etmek ve Şükür Halinde Bulunmak

Bu mübârek gecelerde Rabbimize çokça hamd etmeli ve şükür halinde bulunmalıyız.

Âyet-i kerîmede “Ölümsüz ve daima diri olan Allah’a güvenip dayan. Onu hamd ile tesbih et!” (Furkân sûresi, 58) buyrulmaktadır.

Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

“Meşrû işlere Allah’a hamd ile başlanmazsa hayır ve bereketi kesilir.” (İbn-i Mâce, Nikâh, 19; Ebû Dâvud, Edeb, 18)

“Şükür, îmânın yarısıdır” (Süyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr, I, )

“Cenâb-ı Hakk’ın nîmetlerine hamd ü senâ, insanı nîmetin zevâlinden emîn kılar.” (Suyûtî, el-Câmiu’s-Sağir, no: )

“Allah’a hamdetmek şükrün başıdır. Allah’a hamdetmeyen bir kul O’na şükür etmemiştir.” (Suyûtî, el-Câmiu’s-Sağir, no: )

9. Allah’ı Çokça Zikretmek

Mübârek gecelerde Rabbimizi zikretmeye daha çok önem verilmelidir.

Âyet-i kerîmede buyrulur: “Kendi kendine, yalvararak ve ürpererek, yüksek olmayan bir sesle, sabah-akşam Rabbini an. Gâfillerden olma!” (el- A’râf, )

“Rabbinin ismini zikret ve bütün varlığınla O’na yönel.” (el-Müzzemmil, 8)

“…Allâh’ı zikretmek, elbette en büyük (ibâdet)’tir…” (el-Ankebût, 45)

Allâh Resûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurur:

“Allâh’ı sevmenin alâmeti, Allâh Teâlâ’yı zikretmeyi sevmektir.” (Suyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr, II, 52)

“Yeryüzünde Allâh Allâh diyen biri var oldukça, kıyâmet kopmayacaktır.” (Müslim, Îmân, /)

İslam ve İhsan

Regaib Ne Demek?

Regaib Gecesi Nedir? Regaib Kandilinin Önemi

Regaip Gecesi Neler Yapılır?

Leyle-i Regaip Nedir?

PAYLAŞ:                

 !!! BU MÜBAREK GECEDE YAPILAN DUA ASLA RED OLUNMAZ !!!
 Regaip kandilinde yapılacak ibadetler ve okunacak dualar
Mübarek 3 ayların manevi sofrasına ve bereket iklimine açılan bir kapı olan Regaip kandili bu akşam idrak edilecek.
Yabacağınız tüm dualardan önce en az 11 istafar 11 salavat okumayı adet edinin.

İstifar Duası:
1)  "Estagfirullah el-azîm el-kerîm ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm Gaffâr-üz-zünûb.
Yâ zel-celâli vel-ikrâm.&#;  11 Defa Okuyunuz


Regaib Gecesi Namazı Nasıl Kılınır?
Regâib Gecesi Namazı: Bu geceyi ibâdetle geçirmenin sevabı pek çoktur. Bu gecede kılınacak namaz 12 rek&#;attir. Bu namazın kılınışı şöyledir:
Her rek&#;atta fatihadan sonra üç kadir suresi ile 12 adette ihlas suresi okunur.
Her iki rek&#;atta bir selam verilerek 12 rek&#;at tamamlanır.
On ikinci rek&#;at kılınıp selam verildikten sonra yerinden kalkmadan yetmiş kere
&#;Allâhümme salli alâ Muhammedin-nebiyyil-ümmiyyi ve alâ âlihi ve sellim.&#;denilir.
Sonra secdeye varılır. Secdede yetmiş kere
 &#; Subbûhun kuddûsun rabbül melâiketi verrûh&#;denir.
Sonra secdeden kalkılarak ettahiyyatta oturulur. Ve yetmiş kere 
&#;Rabbiğfir verham ve tecâvez ammâ ta'lemu feinneke entel azîzül a'zam.&#;dedikten sonra tekrar secde edilir.
Secdede yetmiş kere
&#; Subbûhun kuddûsun rabbül melâiketi verrûh&#;dedikten sonra, isteklerimizi alemlerin Rabbine arz edilir.
( İhya ulumuddin, Bedir yayınları, , c:1, s)

Kuranı Kerim'den Sureler ,Ayetler Okuyunuz
(Yasin Suresi , Mülk Suresi, Kadir Suresi, İhlas Suresi)

2) defa en az :
"Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed"


Ardından Recep Ayının Faziletli duasını 3 defa okuyunuz
Receb Ayında Okunması Sünnet Olan Dua
Enes ibni Mâlik (Radıyallâhu Anh) şöyle anlatmıştır:
Recep ayı girdiğinde Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem);

 "Allâhümme bârik lenâ fî racebe ve şa'bân ve belliğnâ ramadân."
Anlamı : "Ey Allâh! Receb ve Şa'ban'da bize bereketler ver ve bizi
Ramazan'a ulaştır."
 diye dua ederdi.

 
Recep ayının ilk on gün zikri :"Subhanel Hayyil Kayyum" Defa

3)  الله
"Yâ Allâh" defa 



4) ل&#;ا ا&#;ل&#;ه&#; ا&#;ل&#;&#;ا الله&#;
"La İlahe İllallah"Bu kelime zikirlerin en faziletlisidir. Günde defa en az
 Anlamı : &#;Allah&#;tan başka ibadet edilmeyi hak eden hiçbir ilah yoktur&#;


5)   ا&#;ش&#;ه&#;د&#; ا&#;ن&#; لا&#; ا&#;له&#; ا&#;لا&#;&#; الله&#; و&#;ا&#;ش&#;ه&#;د&#; ا&#;ن&#;&#; م&#;ح&#;م&#;&#;د&#;ا ع&#;ب&#;د&#;ه&#; و&#;ر&#;س&#;ول&#;ه&#;
"Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü"
Anlamı: "Ben şehadet ederim ki, (Yani görmüş gibi bilirim ve bildiririm ki) Allah&#;tan başka ilah yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed aleyhisselam Onun kulu ve resulüdür."
6) و&#;لا ح&#;و&#;ل&#; و&#;لا ق&#;و&#;&#;ة&#; إلا ب&#;الله&#; ال&#;ع&#;ل&#;ي&#;&#; ال&#;ع&#;ظ&#;ي&#;م
&#;La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil&#;Aziym"
Anlamı :  Güç ve kuvvet ancak Allahu Teâlâ'nındır.
&#;Bu dua (99) derde devadır. Bunlardan en küçüğü kalpteki sıkıntıdır. Günde - Adet
7)  س&#;ب&#;ح&#;ان&#; الل&#;&#;ه&#; و&#;ب&#;ح&#;م&#;د&#;ه&#; س&#;ب&#;ح&#;ان&#; الل&#;&#;ه&#; الع&#;ظ&#;يم&#;
"Subhânallahi ve bihamdihi, Subhânallâhi'l-azîm"
("Allah'a hamd ederek O'nu noksanlıklardan tenzih ederim, Yüce Al-lah'ı tenzih ederim")(Buhari, Kitâbu'd-Daavât, 65)
Bir kimse günde (yüz) defa sübhânallahi ve bi-hamdihî derse, onun günahları deniz köpüğü kadar bile olsa hepsi bağışlanır
8)  "Lâ ilâhe illellâhül melikül hakkul mübîn"Günde - Adet
Anlamı :(Allah&#;tan başka ibadete layık ilah yoktur. O mahlukatın hak olan sahibidir.)
 9) Bolca Namaz Kılalım Özellikler Kaza namazı Sınır Yok

ل&#;ا إ&#;ل&#;ه&#; إ&#;ل&#;&#;ا الل&#;&#;ه&#; و&#;ح&#;د&#;ه&#; ل&#;ا ش&#;ر&#;يك&#; ل&#;ه&#;&#; ل&#;ه&#; ال&#;م&#;ل&#;ك&#; و&#;ل&#;ه&#; ال&#;ح&#;م&#;د&#; و&#;ه&#;و&#; ع&#;ل&#;ى ك&#;ل&#;&#; ش&#;ي&#;ء&#; ق&#;د&#;ير&#; 10
 "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr."
 (Allah'tan başka ilah yoktur, O tektir, O'nun ortağı yoktur, mülk O'nundur, hamd O'na aittir. O, herşeye kâdirdir) ( kere okuyalım)

11)  س&#;ب&#;ح&#;ان&#; الله&#; و&#;ال&#;ح&#;م&#;د&#; ل&#;له&#; و&#; لا&#; ا&#;له&#; إ&#;لا&#;&#; الله&#; والله&#; أك&#;ب&#;ر&#; و&#;لا ح&#;و&#;ل&#; و&#;لا ق&#;و&#;&#;ة&#; إلا ب&#;الله&#; ال&#;ع&#;ل&#;ي&#;&#; ال&#;ع&#;ظ&#;ي&#;م

&#;Sübhânellâhi velhamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil-azîm.&#;
(Allah şerikten ve kusurdan uzaktır. Her türlü hamd ve minnet Allah&#;a mahsustur. Allah&#;tan başka ilah yoktur. Güç ve kuvvet ancak yüce ve azamet sahibi olan Allah&#;a mahsustur.) ( kere okuyalım)

12)
OKUDUĞU GÜN VEYA GECEDE YAHUT AYDA ÖLENİN BAĞIŞLANMIŞ OLARAK ÖLMESİNE VESÎLE OLACAK BİR ZİKİR.
Peygamber efendimizden(S.A.V) Cübbeli  Ahmet Hocadan Nakil
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

1) La ilahe illallahu vahdehu vallahuekber

2) La ilahe illallahu vahdeh

3) la ilahe illallahu la şerikeleh

4) la ilahe illallahu lahül mülkü velehül hamd

5) la ilahe illallahu vela havle vela kuvvete illa billah.


13)
Resûlullah Efendimiz&#;in Tövbe ve İstifar duası
Biz Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem&#;in bir yerde yüz defa:
&#;Rabbiğfir lî ve tüb aleyye inneke ente&#;t-tevvâbü&#;r-rahîm":
Allahım! Beni bağışla ve tövbemi kabul eyle. Çünkü sen tövbeleri çok kabul eden ve çok merhamet edensin&#; dediğini sayardık.


14)  Esat Çoşan Hocamızın Sohbetinde Bu Çok Faziletli
Zikirin Açıklaması Var Mutlaka Sohbeti Dinleyin.
&#;Lâ ilâhe illellâhu adede kelimâtihi
Lâ ilâhe illellâhu adede halkıhî
Lâ ilâhe illellâhu zînete arşihi ,
Lâ ilâhe illellâhu mile semâvâtihi
Lâ ilâhe illellâhu misle zalike meahü vel hamdülillâhi misle zalike "


Regaib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib'in aslı budur.

Receb ayının ilk Cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ (c.c) bu gecede, Müminlere, ragibetler (ihsanlar, ikramlar) yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Regaib gecesi'nde yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir.
İslam âleminin heyecanla beklediği mübarek üç aylar, Regaip Kandili ile taçlanacak.

Regaib Kandili'nde neler yapılmalı, bu mübarek gece nasıl değerlendirilmeli?

* Kur'ân&#;ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

* Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

* Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

* Tefekkürde bulunulmalı; &#;Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir&#; gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

* Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı çizilmeli.

* Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

* Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

* Mü'minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

* Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

* Kişi kendine ve diğer Mü'min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

* Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

* Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

* O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.

* Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va'z ü nasihat dinlenmeli;

* Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

* Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk'a niyazda bulunulmalı.

* Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

* Hayattaki manevî büyüklerimizin, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e&#;mail çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli.

* Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı

Peygamberimiz seafoodplus.infoed (s.a.v)' ın Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Receb ayıdır. Bu Receb ayında oruç tutmanın muazzam, muhteşem sevabları var.

Bir de bu ayda sevablar kulların defterlerinin sevab hanelerine, bol bol dökülmesi dolayısıyla da recebül esabb denmiştir. Yâni, sevabların bol bol, şarı şarıl, gürül gürül döküldüğü ay demektir Sabbe, Arapçada dökmek demek Nehrin de böyle dağlardan çağlayarak şaldur şuldur akıp da döküldüğü yere münsab derler; o da aynı kökten Receb-ül esabb; Allah'ın rahmetinin cûşa gelip, ikram ü ihsanâtının şarıl şarıl, güldür güldür kullara geldiği ay demektir.

Arifler ve din alimleri kitaplarında yazmışlar ki, bu ay ekim, ekme, ziraat ayıdır. Sevaplı işler, oruç tutmak, tevbe etmek vs. güzel şeyler yapılır. Bir mahsulün ekilmesi gibi ziraat, ekim ayıdır. Şa'ban bakım ayıdır. Ramazan biçim ayıdır, yâni mahsulün alındığı aydır demişler. Demek ki Receb ayı, bizi Ramazan ayına hazırlayan bir mevsimin ilk adımı olmuş oluyor.

Onun için, "Receb ayı tevbe ayıdır." demişler. Yâni kul ne yapacak?.. "Yâ Rabbi! Ben anlayamamışım, hatâ etmişim, bilememişim, suçluyum, kusurluyum; beni affet" diyerek hatâsını itiraf edip, hatâsından dönerek, Cenâb-ı Hakk'ın yoluna girecek.

Asrı Saadet büyüklerinden bir büyük anlatıyordu:
Mukatil Allah Ondan Razı Olsun mukaddes üç ayların önemini anlatma edabında şöyle buyuruyordu.

Sema'nın Yedinci Katında  Kaf dağı şeklinde bir yer vardır. Burası gümüş gibi beyaz bir alan. Yeryüzünden yedi kere daha büyüktür. Tıklım tıklım meleklerle dolu. O kadar ki, bir iğne düşşe şüphesiz ki meleklerden birine saplanır.

Her birinin elinde "La İlahe illallah, Muhammeden Resülullah yani ( Allahtan başka ilah yoktur, Muhammed aleyhisselam S.A.V onun kulu ve elçisidir)" yazılı bir sancak olduğu halde bütün melekler, Recep ayının her cuma gecesi toplanır ve ümmeti Muhammed'in kurtuluşu için yalvarıp yakarırlar. Ve şöyle dua ederler: " Ey Rabbimiz!.. Muhammed Ümmetine rahmet et onları azaba çarpma" Böylece, sabaha kadar dua ve istiğfar ederler.

Bunun üzerine Yüce Allah (c.c.) meleklerine şöyle seslenir:

Ey meleklerim! Ululuk ve yüceliğim hakkı için Muhammed ümmetini affettim."

Yarabbi Nasıl Recep Şaban ve Ramazan Aylarını mukaddes kılmışsan öylece o aylara layık amellerle geçirmeyi nasip eyle.

Şa'ban ayı ibadetlere devam etme ayıdır. Ramazan da mükâfatlarını alma ayıdır. Böyle çeşitli kelimelerle bu ayların birbirleriyle irtibatlı olduğu beyan edilmiştir.

Ramazan ayının muhteşemliğinin öneminide Hz peygamberimizin S.a.v hadisi ile anlaşılıyor.

Peygamberimiz (s.a.v) Buyurur ki

Ramazan Ayının İlk On Günü Rahmet Daha Sonraki On Günü Mağfiret, Son On Günü de Cehennemden Kurtuluş Günleridir

Regaib Namazı (Recebin İlk Cuma Gecesi Namazı)

(1.)

Allâhümme salli alâ Muhammedin nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihî ve sellim.

(2.)

Subbûhun quddûsün rabbül melâiketi verrûh.

(3.)

Rabbiğfir verham ve tecâvez ammâ ta'lemu feinneke entel azîzül a'zam.

Regaib Namazının Duası

Arapça bilmeyenler manasını okuyabilir.

Receb-i Şerif Risalesi

regaib gecesi namazı, reğaib namazı, reğaib gecesinde kılınacak namaz, reğaib gecesi kılınacak namaz, 12 rekat namaz, kılınışı, tarifi, cübbeli ahmet hoca, recebi şerif risalesi, reğaib gecesi namazı nasıl kılınır, reğaib kandili namazı, regaib kandilinde kılınacak namaz, 70 salavat, kesin kabul olacak, kandil gecesi, on iki rekatlık namaz, regaib namazı, reğâib namazının kılınışı, rağaib gecesi faziletleri, fazileti sevabı, ragaib namazı faziletleri, kaç rekat, rekatı, 2 rekatta bir selam, regaip, regaip namazı regaip gecesi, regaip kandili

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir