cep internet hızlandırma / One moment, please

Cep Internet Hızlandırma

cep internet hızlandırma

İnternet Hızlandırma Yolları

Gerek iş hayatında, gerekse kişisel hayatlarımızda hepimiz sürekli internet kullanıyoruz. Artık internetsiz bir günümüz bile geçmiyor. Bu durumda hızlı bir internet bağlantısı da hepimizin en önemli isteği olarak öne çıkıyor. İnternet hızımız yavaşladığında işlerimizi istediğimiz hızda bitiremiyor, dosyalarımızı gönderemiyor, kişisel hayatımızda video, film ya da dizi izlerken büyük sıkıntılar yaşıyoruz.

Türkiye’de internet altyapısı, yurtdışındaki kadar hızlı bir internet bağlantısı kurmamıza izin vermiyor. Bununla birlikte adil kullanım kotası nedeniyle de internet kotamızı bitirdiğimiz zaman oldukça düşük bir internet hızına mahkum kalıyoruz. Bu etkenleri değiştirmemiz mümkün olmasa da, bazı kolay uygulanabilir yöntemlerle internet hızlandırma programsız olarak mümkün.

İşte en kolay internet hızlandırma yolları:

  • Wi-Fi şifrenizin güvende olduğundan emin olun. Hiç tahmin etmediğiniz şekilde şifreniz ele geçirildiyse ve internetiniz sizden başka kişiler tarafından kullanılıyorsa internet hızınız hatırı sayılır şekilde yavaşlayacaktır.
  • Modeminizi en güncel modele çevirin. Uzun yıllar boyunca kullanılan modemler, hızlı internet bağlantısının önünü kesebilir.
  • Favorilerinize ya da yer imlerinize eklediğiniz siteler çok fazlaysa, bunlar internetinizin hızının düşmesine neden olabilir. Çünkü her bir sayfa, tarayıcınızı açtığınızda yüklenir. Bu siteleri düzenli olarak temizleyin.
  • Eğer oyun oynarken internet hızı sorunu yaşıyorsanız, ping değerini düşürecek programlar kullanın.
  • Bilgisayarınızda virüs varsa, bu da internet hızınızın düşmesine yol açabilir. Bilgisayarınızda virüs taraması yapın ve var olan virüsleri temizleyin. Hem bilgisayarınızın hem de internetinizin hızı yükselecektir.
  • Eğer internet hızınızda belirgin bir düşüş varsa, semtinizin bağlantısında bir problem olabilir. İnternet hizmet sağlayıcınızla görüşün.
  • Masaüstünüzde temizlik yapın. Önemsiz belgeleri silin. Önemli olanları tek bir klasörde toplayın. Böylece bilgisayardan kaynaklanan hız sorunlarının önüne geçebilirsiniz.
  • Tarayıcı eklentileri internet hızının düşmesine yol açabilir. Buradaki tüm eklentileri ve uygulamaları kontrol edin, işinize yaramayanların tamamını silin. Her yeni sayfa açtığınızda bu eklentiler yeniden yüklenir, bu da internet hızınızın belirgin bir şekilde düşmesine yol açar.
  • Kullanmadığınız zamanlarda modeminizi kapatın. Isınma problemi sinyal sorunlarına yol açabilir.
  • Kablolu internet, kablosuz internete göre çok daha hızlıdır. İmkanınız varsa kablolu internet kullanın. İmkanınız yoksa modeminize yakın bir yerde bilgisayarınızı kullanın.
  • Eğer bilgisayarınızın işletim sistemi Windows ise, güncellemeleri düzenli olarak yükleyin.
  • İnternet geçmişinizi düzenli olarak temizleyin.
  • Tarayıcı ön bellekleri, biriken dosyalar yüzünden şişerek internet hızınızı yavaşlatabilir. Tarayıcı ön belleğinizi düzenli olarak temizleyin ve temizledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • DNS ayarlarınızı otomatiğe getirin.
  • Internet Explorer yerine Chrome, Firefox, Opera ya da Safari kullanın.
  • Bilgisayarınızın denetim masasına gidin ve program ekle kaldır üzerinden kullanmadığınız, işe yaramayan tüm programları temizleyin.

Mobil internet hızlandırma

İnternetin yavaşlaması mobil cihazlarımızda da ciddi bir sorundur. Öncelikle evde veya ofisteyken telefonunuzu kablosuz ağa bağlamanızı öneririz. Böylece kendi internetinizi çok hızlı tüketmemiş olursunuz. Telefon hızınızın belirgin bir şekilde düştüğünü görüyorsanız, telefonunuzun arka planında çalışan programlara bakın. Bu programları düzenli olarak temizlemezseniz burada çok fazla uygulama birikir ve bu da hem telefonunuzun hem de internet bağlantınızın yavaşlamasına neden olur.

Telefonunuzdaki veri kullanımı seçeneklerine göz atarak da hangi uygulamaların internetinizi çok fazla kullandığını görebilirsiniz. Bu programlar çalışırken, telefonunuzun internet hızı yavaşlar ve diğer programları verimli bir şekilde kullanamazsınız. Kullanmadığınız tüm programları kapatın ve telefonunuzla bu şekilde internet kullanın. Gereksiz programları kapattığınızda telefonunuzun şarjı da daha uzun süre dayanacaktır.

Başlıklar

Telefon internet hızlandırma ve Telefon interneti yavaşladı nasıl hızlandırılır hızlandırmanın yolları nedir? Detaylı bilgiler haberimizde.

Artık hemen hemen herkes internet hızının ne kadar önemli olduğunun farkında. İnternet ne kadar hızlıysa veriye ulaşmak o kadar kolay. Peki telefon internetimi nasıl hızlandırabilirim? Bu konuda onlarca video izlemiş ya da farklı yerlerden bilgi almayı denemiş olabilirsiniz. Fakat bizler hem iphone hem de android telefonlar için incelemeler yapıp size en doğru bilgiyi ulaştırdık diyebiliriz.

Telefon internetini hızlandırma işlemi bir çok kişi tarafından telefonu aç kapa yaparak ya da mobil veri kapatıp açarak deneniyor. Fakat bunlar kısa vadeli çözümlerdir. Birkaç dakika içinde ping seviyesi yükselecek ve internetiniz tekrardan yavaşlayacaktır. 3G&#;den G&#;ye geçişte internet hızları da buna bağlı olarak değişti tabi, G kalitesini tam anlamıyla kullanabilmek için buradaki internet ayarlarını yapabilirsiniz böylece internetiniz hızlanır. Çoğu kişi interneti hızlandırmak için mobil veriyi kapatıp açmayı tercih etse de bu nadiren işe yarayan bir yöntemdir. Bunun yerine cihaz ve sim kart ayarlarını yapılandırmanız daha faydalı olacaktır.

# Telefonunuzda şebeke çekmiyor ve bundan kaynaklı internet yavaşsa nasıl arttırılır, telefon internet hızlandırma yolları başlığımızda belirtilen adımları uygulamanızı öneririz. Android ve ios cep telefon ayarları, Turkcell, Vodafone, Türk Telekom ve bimcell şebeke ayarlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İphone Telefon internet Hızı Arttırma &#; Yükseltme ve Hızlandırma

İphone telefon kullananların çoğu oyun oynarken internetin çok yavaş olduğundan şikayetçi oluyorlar. Bunun nedeni ise ping sorunu diye adlandırabiliriz çözümü ise kolay. Pinginiz ne kadar düşükse oyun oynarken o kadar verimli bir deneyime sahip olursunuz.

İphone internet hızını yükseltmek için aşağıdaki yöntemler operatörünüze göre uygulanırsa çözüm olacaktır. Bildiğiniz gibi yeni çıkan telefonlar kapsama özelliği bakımından daha işlevsel. Örnek verecek olursak eski bir telefona göre son model bir telefonun kapsama özelliği daha kuvvetlidir.

Android İnternet Hızlandırma Ayarları

Android cihazlarda interneti hızlandırma ayarları daha kolay yapılmaktadır. Nedeni ise android arayüzünün oldukça basit oluşu diyebiliriz. Android telefonunuzda Youtube&#;tan video izlerken, instagram&#;da gezinirken internetin yavaş olduğunu fark ettiyseniz, aşağıdaki ayarları yapmanız yeterli olacaktır.

Bu ayarları hangi operatörü kullanıyorsanız ona göre yapmanız gerekir. Örneğin Turkcell kullanıyorsanız, Turkcell internet ayarlarını yapmalısınız.

Telefonda İnternet Hızlandırma Yolları

Telefonda İnternet Hızlandırma

İnterneti yavaş olanlar telefondan internet hızını yükseltmek için farklı yöntemler deneyebiliyorlar. Araştırma yaparken bazı sayfalarda telefon interneti yerine bilgisayar internet hızı ile alakalı bilgiler verildiğini de gördüm. Merak etmeyin burada telefon internetimi nasıl hızlandırırım sorusuna cevap arayacağız ve sadece mobil veri hızlandırıcı bilgiler paylaşılmıştır.

  • İnternet ayarlarını telefona manuel olarka yapmak
  • Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek
  • Baz istasyonu ile ilgili bilgi almak (Bunun için yine müşteri temsilcisinden destek almanız gerekir)

Turkcell İnternet Hızlandırma

Turkcell aboneleri de zaman zaman internet hızı ile alakalı problem yaşayabiliyorlar. Ülkemizin en kaliteli gsm operatörlerinden biri olan Turkcell&#;in hücresel internet hızı problemini çözmek için internet ayarlarını yeniden yapılandırmanız gerekebilir.

Turkcell Hızlı internet ayarları

Hızlı internet ayarlarını manuel olarak tekrar yapmak için aşağıdaki adımları izleyin,

  1. Ayarlar > Diğer ayarlar > Mobil ağlar > Erişim noktası adları kısmından Yeni APN oluştur‘a dokunmalısınız.
  2. Açılan yeni sayfada Ad kısmına “Turkcell Internet”, APN kısmınada “internet” yazıp kayıt etmelisiniz.
  3. Sonra ise mobil veriyi yani interneti kapatıp tekrar aktif hale getirin. Bir değişim olmazsa telefonu tamamen kapatıp açın.

Vodafone internet hızlandırma

blank

Vodafone mobil hat kullanıcıları da zaman zaman internetin yavaş olduğundan şikayetçi oluyorlar. Şikayet var gibi sayfalarda sık sık bu durum ile karşılaşıyoruz. Bu durumun nedeni eğer baz istasyonu değilse telefonunuzdan manuel olarak internet ayarlarınızı yapmanız gerekir.

Vodafone Hızlı itnernet ayarları

Hızlı internet ayarları için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

  1. Ayarlar > Diğer ayarlar > Mobil ağlar > Erişim noktası adları kısmından Yeni APN oluştur seçeneğine dokunun.
  2. Ad bölümüne “Vodafone Internet”, APN kısmına ise “internet” yazarak kayıt edin.
  3. Ardından oluşturulan yeni internet bağlantı noktası yani APN&#;yi seçin.
  4. Cihazınızı bir defa kapatıp açın.

Türk Telekom Telefon İnternet Hızı Arttırma

Türk Telekom aboneleri mobil internet hızı konusunda en çok şikayetçi olanlar diyebiliriz. Şebeke ile alakalı problem yaşadıklarını da sık sık dile getiren TT kullanıcıları için hızlı Türk Telekom internet ayarları aşağıdaki gibidir.

  • Ayarlar > Diğer ayarlar > Mobil ağlar > Erişim noktası adları bölününden Yeni APN oluşturu seçin.
  • Ad bölümüne “Avea Internet”, APN kısmına ise “internet” yazıp kayıt etmelisiniz, ardından bu yeni APN’i seçin.
  • Telefonunuzu bir defa kapatıp açın.

Telefonu internete yavaş girenler, G çekmeyenler eğer baz istasyonu ile alakalı bir problem yoksa buradaki ayarları yaparak internetlerini hızlandırabilirler.

Turkcell İnternet Hızlandırma, Telefon İnternetini Hızlandırma

Turkcell İnternet Hızlandırma; Telefon internetini hızlandırma Gün içerisinde sık sık kullandığımız, tabiri caizse elimizden bir türlü düşürmek nedir bilmediğimiz akıllı cihazlarımızda bazen internete erişimde yavaşlama ile karşılaşabiliyoruz.

Gerek wifiye bağlanmaya çalışırken gerekse kendi GSM operatörümüze ait internetimize bağlanmak için uğraşırken internetin yavaş ilerlemesi sorunu ile yüzleşebiliyoruz.

G teknolojisiyle birlikte internete erişim; geçmiş yıllara nazaran kat ve kat daha da hızlanmış olsa dahi hala internetimizi hızlandırma yollarını araştırabiliyoruz.

İnternetin yavaş çalışması, çoğu zaman modeme uzak bir noktada olmamızdan, wifiyi birden çok kişinin kullanmasından kaynaklansa da bazen de internet; kullanıcı hatasından kaynaklı faktörler yüzünden de yavaşlayabiliyor.

Bu yazımızda Turkcell aboneleri için Turkcell internet hızlandırma nasıl yapılır? sorusunu yanıtlamaya, internete daha kolay ve hızlı bir şekilde erişebilmeniz için dikkat etmeniz gereken en önemli noktalara değinmeye çalışacağız.

Turkcell Mobil Veri Hızı Çok Düşük, Neden?

Diğer GSM operatörlerinde olduğu gibi Turkcell mobil veri hızı; birtakım sorunlara bağlı olarak yavaşlayabiliyor.

Olası nedenleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Şebeke çekim gücünün düşük olması
  • Lokasyon olarak Turkcell çekim gücünün düşük olduğu bir yerde bulunmak
  • Mobil telefonun yavaşlamış olması
  • Arka planda çalışmaya devam eden bazı uygulamalar
  • VPN kullanımı
  • Sim kartın yanlış yerleştirilmesi
  • Akıllı telefonun farklı wifi ağlarına bağlanması
  • GSM operatörü tarafından sunulan internet paket hızının belirli bir noktadan sonra düşürülmesi
  • Telefonun G teknolojisini desteklemiyor olması

Akıllı telefonunuzun internetini hızlandırmak istiyorsanız; wifiye bağlandığınız zamanlarda telefonunuzdaki mobil veriyi mutlaka pasif hale getirmelisiniz.

Aynı şekilde mobil veri kullanarak internete bağlanıyorsanız; bu sefer de akıllı telefonunuzun wifisini kapamalısınız.

Böylelikle telefonunuzun hem wifiye hem de mobil veriye bağlanmak için efor sarf etmesini, dolayısıyla internetin yavaşlamasını önleyebilirsiniz.

UYARI:

GSM operatörleri tarafından müşterilere sunulan bazı paketlerde belirli bir GB kullanımı aşıldığında internete erişimde yavaşlama olabiliyor.

Faturalı ve limitsiz hat kullanıcılarında da bu durum görülebiliyor. Bu yüzden faturalı, limitsiz hat sahibiyseniz; öncelikle abone olduğunuz GSM operatörüne mutlaka bu konuyla ilgili olarak danışmalısınız.

Kullandığınız pakette böyle bir uygulama mevcutsa paketinizi internet hızının belirli bir kullanım sonrasında düşmediği bir paketle değiştirebilirsiniz.

Turkcell İnternet Hızlandırma Ayarları

Telefonun internetini hızlandırma, wifiye ya da mobil veriye daha hızlı bir şekilde bağlanma noktasında birden çok yöntemi deneyebilirsiniz.

Şayet Turkcell faturalı ya da faturasız hat kullanıcısıysanız; aşağıdaki yöntemleri deneyerek, Turkcell mobil cihazınızın internetini yani mobil veriye erişimi hızlandırabilirsiniz.

  • Telefonunuzu Açıp Kapayın

Telefonu açıp kapamak, interneti hızlandırmanın en kolay ve en etkili yöntemleri listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Bunun nedeni uzun saatler boyunca açık kalan telefonun zamanla internetinin yavaşlamasından ve çekim gücünün azalmasından kaynaklanıyor.

İnternetinizin yavaşladığını düşünmeye başladığınızda telefonunuzu açıp, kapayarak hızlandırabilmeniz mümkün!

  • Kullanmadığınız, Gereksiz Uygulamaları Devre Dışı Bırakın

Telefonun arka planında çalışmaya devam eden, çalışmasa dahi telefonda yer tutan uygulamalar; yalnızca telefonumuzu değil internetimizi de yavaşlatıyorlar.

Bu durumda internete girmek hatta basit bir telefon aramasını gerçekleştirmek bile son derece zorlaşabiliyor.

Kullanmadığınız, akıllı telefonunuzda fazlaca yer tutan, telefon belleğini dolduran uygulamaları devre dışı bırakarak ya da telefonunuzdan tamamen silerek yavaşlayan internetinizi hızlandırabilirsiniz.

  • Bulunduğunuz Konumu Değiştirin

Bazen internet sinyallerin alınamadığı yerlerde internete girmeye çalışmak, interneti yavaşlatabiliyor. Hatta internetin hiç çekmemesi ile bile karşılaşabiliyorsunuz.

Konumunuzu değiştirerek, internetin daha iyi çektiği bir yere giderek internetinizin hızlanmasını sağlayabilirsiniz.

  • Sim Kartınızı Takıp, Çıkarın

Sim kartınızı telefonunuzdan çıkarıp, birkaç dakika bekledikten sonra tekrar telefonunuza taktığınızda internetinizin eskisine nazaran daha hızlandığına tanık olabilirsiniz.

  • VPN Bağlantılarını Gerekmedikçe Kullanmamaya Özen Gösterin

VPN uygulamalarını kullanmak, telefonu aşırı yorarak, zamanla internetin yavaşlamasına neden olabiliyor.

Gerekli olmayan hallerde VPN bağlantısını kullanmayarak ve kapatarak internete daha hızlı bir şekilde erişebilirsiniz.

  • Uygulamaların Güncel Sürümlerini Yükleyin

Uygulamalarda yapılan güncellemeler ile uygulamaların yavaş çalışmaları düzeltilmiş, aynı zamanda uygulamalardaki bazı sorunlar da giderilmiş oluyor.

Akıllı telefonunuzda yüklü olan uygulamaların en son, güncel sürümlerini yükleyerek telefonunuzun ve internetinizin hızını yükseltebilirsiniz.

  • Telefonunuzda 3G’yi aktif edin

G teknolojisinin desteklenmediği akıllı cihazlarda G teknolojisi ile internete bağlanmaya çalışmak, interneti büyük oranda yavaşlatabiliyor.

Bu noktada iki seçeneğiniz bulunuyor: Telefonunuzu G teknolojisini destekleyen yeni bir telefonla değiştirmek ya da telefonunuzu G’ye kapatarak, 3G’yi aktifleştirmek!

  • Turkcell APN Ayarlarını Kontrol Edin

İnternetiniz yavaşladığında ya da hiç çekmemeye başladığında yukarıdaki tüm yöntemleri denemenize rağmen herhangi bir sonuç alamadıysanız, bu durumda telefonunuzun APN ayarlarını kontrol etmeli ve bazı düzenlemeler yapmalısınız.

Turkcell mobil veri hızını arttırmak için APN ayarlarınızın doğru ve düzgün olduğundan mutlaka emin olmalısınız.

Bu noktada sırasıyla telefonunuzda Ayarlar—Diğer Ayarlar—Mobil Ağlar—Erişim Noktası Adları’na tıklamalısınız.

Erişim noktası adlarında isim olarak ‘TURKCELL INTERNET’, şifre olarak ‘internet’ yazdığından emin olmalısınız.

Erişim noktasının hatalı olduğunu düşünüyorsanız; yeni erişim noktası oluşturabilirsiniz.

  • Telefonunuzun Ağ Ayarlarını Sıfırlayın

Turkcell internetinizi hızlandırmak için ağ ayarlarını ve bağlantıları sıfırlayabilir ve yeniden oluşturabilirsiniz.

Tabii ki bu durum, akıllı telefonunuzda kayıtlı olan pek çok bilginin de silinmesi anlamına geldiğinden ağ ayarlarını yeniden oluşturabileceğinizden emin değilseniz; bu yönteme başvurmamalısınız.

IOS tabanlı cihazlarda Ayarlar—Genel—Sıfırla—Ağ ayarlarını sıfırla; Android tabanlı cihazlarda ise Ayarlar—Sistem—Sıfırlama seçenekleri—Kablosuz, Mobil ve Bluetooth’u sıfırla seçeneklerine tıklayarak, akıllı telefonunuzun ağ ayarlarını sıfırlayabilirsiniz.

Yukarıdaki tüm yöntemleri teker teker denemenize rağmen telefonunuzun internetinde herhangi bir hızlanma söz konusu olmuyorsa son çare olarak Turkcell müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

Turkcell Müşteri Hizmetleri NO: 00 00

Sizlere bu yazımızda Turkcell İnternet Hızlandırma Yolları ve Telefon interneti hızlandırma yöntemleri hakkında bilgi vermeye çalıştım aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazabilirsiniz.

Günlük kullanımda mobil veri, Wi-Fi kadar önemli ve hayati bir duruma gelmiş durumda. Dolaşımdayken veya dışarıdayken, telefonlarda internete ihtiyaç duyan uygulamaları kullanabilmenin tek yolu mobil veri. Ancak bazı durumlarda yavaş internet hızı çileden çıkarabiliyor, özellikle de önemli bir işiniz varsa. Bu tür durumlarda mobil veri hızlandırma işlem seçeneklerini bilmek sizin için hayat kurtarıcı olabilir.

Sadece önemli bir işiniz olduğunda değil, mobil veri her uygulamada gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda artık çoğu haberleşme uygulaması internet ile çalışıyor. Bununla birlikte ilk defa gittiğiniz yerler için el ve ayağınız haline gelen GPS ve harita kullanımı için de mobil veri şart. Hayatımıza bu kadar sirayet eden bir ihtiyacın, tıpkı hayat gibi hızlı olmasını istiyoruz. Operatörlere başvurmadan önce uygulayabileceğiniz seçenekler mevut.

Mobil veri hızlandırma işlemi nasıl yapılır?

Mobil Veri Hızlandırma

Mobil veri, kendi seçtiğiniz operatörler üzerinden aldığınız internet hizmetidir. (Hücresel Veri) Kimi zaman paket dahilinde kimi zaman ise ekstra olarak satın alınabilmektedir. Yüksek ücretler ile alınan bir hizmetin, yüksek düzeyde verimle çalışması bekleniyor. Yavaş bağlantılar genellikle konum veya ağ tıkanıklığı nedeniyle geçici olabiliyor. Sık sık karşılaştığınız bir durum ise, mobil servis desteği almadan önce uygulayabileceğiniz adımlar bulunuyor.

Android Mobil Veri Hızlandırma

Android telefonlarda mobil veri hızlandırma için deneyebileceğiniz seçenekler:

Android Mobil Veri Hızlandırma
  1. Telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.
  2. Konumunuzu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bulunduğunuz yerde internet iyi çekmiyor olabilir.
  3. Bazı uygulamalar arka planda çalışırken internetin büyük bölümünü kullanabiliyor. Bunun için saptadığınız uygulamanın internete erişimini kısıtlayabilir ya da engelleyebilirsiniz.. Bunun için takip edeceğiniz adımlar:
    • Adım 1: Ayarlar&#;a giriniz.
    • Adım 2: Ağ ve İnternet kısmına tıklayınız
    • Adım 3: Mobil Ağ içerisinden veri kullanımı kısmında hangi uygulamaların ne kadar veri harcadığını tespit edebilirsiniz.
    • Adım 4: Güvenlik uygulamasından bu uygulamaların internet erişimini kapatabilirsiniz.
  4. VPN açıksa VPN&#;i kapatabilirsiniz.
  5. Cihazınızın önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz.
  6. Reklam engelleyici seçenekler sunan ve az veri kullanımı vaat eden internet tarayıcıları tercih edebilirsiniz. Kullanabileceğiniz seçenekler:
  7. Mobil verinizi sıfırlayabilirsiniz. Bunun için:
    • Adım 1: Ayarlara gidiniz.
    • Adım 2: Sistem seçeneğine tıklayınız
    • Adım 3: Seçenekleri sıfırla kısmından &#;Wi-Fi, mobil ve Bluetooth&#;u sıfırlama&#; seçeneğinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. (Ağ ayarlarını sıfırlama)
  8. Mobil veri hızlandırma işlemi için son olarak, SIM kartınızı çıkarıp yeniden takarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

IOS Mobil Veri Hızlandırma

iPhone telefonlarda mobil veri hızlandırma için deneyebileceğiniz seçenekler ise:

IOS Mobil Veri Hızlandırma
  1. Eğer bulunduğunuz yerdeki alıcılar iyi değilse, mobil veri hızınız da düşük olacaktır. Dışarıda sokak aralarında veya binaların içerisinde kör noktalarda çekim hızı düşük olabiliyor. Bunun için konumunuzu değiştirerek durumun değişip değişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  2. Telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.
  3. Arka planda çalışarak internetin yavaşlamasına sebebiyet veren uygulamaları görmek ve erişimini sınırlandırmak için:
    • Adım 1: Ayarlar kısmına giriniz.
    • Adım 2: Hücresel kısmından hem uygulamaları inceleyebilir hem de gerekli kısıtlamaları yapabilirsiniz.
  4. VPN&#;i kapatabilirsiniz. Bununla birlikte reklam engelleyiciler kullanabilirsiniz. (Reklamlar bazen yükleme hızını olumsuz etkiler. Sitemizdekiler hariç 🙂 )
  5. Mobil veri hızlandırma için cihazınızın önbelleğini temizleyebilirsiniz.
  6. Ağ ayarlarınızı sıfırlayabilirsiniz. Takip etmeniz gereken adımlar:
    • Adım 1: Ayarlara giriniz.
    • Adım 2: Genel bölümünden Sıfırla kısmına tıklayınız.
    • Adım 3: Açılan menüde &#;Ağ Ayarlarını Sıfırla&#; öğesini seçiniz. (Tüm ağ ayarları sıfırlanır, telefondaki diğer ayarlar ve veriler silinmez. Kayıtlı WiFi ağları unutulur.)
  7. SIM kartınızı söküp yeniden takmayı deneyebilirsiniz.

Eğer mobil veri sorununuz bulunuyor veya veri kullanımınızı nasıl azaltacağınızı merak ediyorsanız ilginizi çekebilecek içeriklerimiz:

Kategoriler Haber, Mobil Dünya

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır