yoğurtlu patatesin yanına ne gider / Yoğurt çorbası yanına ne gider-Diğer

Yoğurtlu Patatesin Yanına Ne Gider

yoğurtlu patatesin yanına ne gider

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın

g Pınar Tereyağı

Pınar

Nasıl Yapılır?

  • 1

    Bir düdüklü tencerede, kuzu etlerini üzerini parmak geçecek kadar suyla beraber dakika haşlayın.
  • 2

    Dikkatlice tencerenin kapağını açıp, küp doğranmış patatesleri ve soyulmuş sarımsakları ekleyin.
  • 3

    Patatesler pişmeye yakın haşlanmış nohutları ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • 4

    Terbiyesi için: ayrı bir tencerede süzme yoğurt, un, tuz, karabiber ve yumurtayı kısık ateşte çırparak karıştırın.
  • 5

    Bu karışıma, kaynattığınız et suyundan bir kepçe alın ve karıştırarak yoğurdun kesilmemesine özen gösterin.
  • 6

    Terbiye tamamen ısındığında, etli karışıma yavaşça ekleyerek yedirin. Ardından ocağın altını kapatın ve tencerenin ağzını açık bırakın.
  • 7

    Servis etmeden önce eritilmiş tereyağında nane ve aspir otunu karıştırın. İster tabakladıktan sonra yemeğinizin üzerine dökün, isterseniz de tencerenin içine karıştırarak servis edin.

Püf Noktası

*Aspir, hem bitki şeklinde hem yağ şeklinde tüketilen bir bitki türüdür. Aynı zamanda yalancı safran olarak da adlandırılan bu bitki sarı ve turuncu renklerde karşınıza çıkabilir. Taze veya kuru olarak yemeklerde kullanılır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Pınar OnlinePınar Online

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Tavuklu sultan kebabı, oldukça doyurucu bir yemek olması sebebiyle çoğunlukla Ramazan ayında yapılması tercih edilen tarifler arasında. Tavuk ve sebzeleri beşamel sosla buluşturan bu muhteşem lezzet, adeta damak çatlatıyor. Bereketli oluşu sayesinde ise az malzeme ile kişilik bir ana öğün hazırlanabilmesi mümkün olabiliyor. Tavuk göğsü ile ne yapabilirim diyorsanız, işte tüm detaylar…

Tavuklu Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır? Tavuklu sultan kebabı tam 3 farklı alternatif halinde yapılarak, akşam yemeği zenginleştirilebiliyor. Hemen her malzeme ile tavuklu sultan kebabı yapılabildiği için, bu lezzetinin bütçenize de uyum sağlayacağını söyleyebiliriz.

1- Tavuklu Sultan Kebabı Misafirim Var Tarifi

Tavuklu sultan kebabı misafirim var programında yapıldıktan sonra, birçok kadın için yapılabilecek ana yemek çeşitlerinden biri haline geldi. Misafirim var programında yapılan tavuklu sultan kebabı, sebze bakımından daha zengin olması ile dikkat çekiyor. 

Tavuk içeriği daha az olsun, daha fazla garnitür yer alsın diyorsanız bu tarif tam size göre! İşte Misafirim var sultan kebabı nasıl yapılır konusu için malzemeler listesi;

İç harcı için;

gr. küçük küçük doğranmış tavuk göğsü, gr haşlanmış bezelye,2 adet havuç,1 adet kabak,1 adet soğan,3 diş sarımsak,1 su bardağı sıcak su

Beşamel sosu için;

3 yemek kaşığı tereyağı,Kaşar peyniri,3 yemek kaşığı un,2 buçuk su bardağı süt,Tuz, karabiber ve dilerseniz muskat

İç harcı kapatmak için: 2 adet yufka Yapılışı: Tavuklu sultan kebabı malzemeler farklılık gösterse de aslında 3 tarifte hemen hemen aynı şekilde yapılıyor. Öncelikle soğan, havuç ve kabağı olabildiğince minik minik doğrayalım. 

Daha sonra kızgın yağa sırasıyla soğan, havuç , bezelye ve kabağı koyarak bir 5 dakika kavuralım. Yeteri kadar kavurduktan sonra tavuk göğsünü, sarımsağı ve sıcak suyu ilave ederek ağzı kapalı bir şekilde dakika pişirelim. İç harç piştikten sonra bir süre soğumaya bırakalım ve beşamel sosu hazırlamaya başlayalım. 

Bir kabın içerisinde tereyağını erittikten sonra önce unu ekleyerek homojen bir kıvama getirelim. Daha sonra süt, tuz ve karabiberi ekleyerek göz göz olana dek pişirelim. Her bir yufkayı 4’e böldükten sonra sırasıyla çorba kasesine yerleştirelim. 

İç kısmına tavuklu harçtan koyduktan sonra kapatarak, ters bir şekilde borcama yerleştirelim. Tüm harcı yufka ile kapattıktan sonra, üzerlerine hazırladığımız beşamel sostan gezdirelim. derece 20 dakika pişirdikten sonra leziz tavuklu sultan kebabı tarifimiz hazır!

2- Tavuklu Sultan Kebabı—Arda’nın Mutfağı 

Tavukla nasıl bir yemek yapabilirim diyorsanız, Arda’nın mutfağından çıkan leziz tarifi hazırlayabilirsiniz. Yoğurtlu- sultan kebabı ve etli sultan kebabı tarifler ile ünlenen Arda’nın mutfağı programında da sultan kebabı farklı malzemelerle ele alındı. İşte tavuklu sultan kebabı—Arda’nın mutfağı tarifi için malzemeler;

funduszeue.info?v=-pewOX_cvqY

Sultan kebabı iç harcı için;

gr minik minik doğranmış tavuk göğsü,1 adet havuç,1 adet kabak,1 adet patates, gr haşlanmış bezelye,3 diş sarımsak,1 tatlı kaşığı domates salçası,

Beşamel sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağı,1 su bardağı süt,1 tutam muskat,1 yemek kaşığı un,Tuz ve karabiber

İç harcı kapatmak için 2 adet yufka, üzeri için ise gr kaşar peyniri Tavuklu sultan kebabı yapışını ilk tarifte de belirttiğimiz gibi öncelikle tüm sebzeleri minik minik doğruyoruz. Sonrasında kızgın yağa soğan, patlıcan, havuç, bezelye ve kabağı ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz.  

Yeteri kadar kavurduktan sonra tavuk göğsü ve ezilmiş sarımsağı ilave ediyoruz. Hazırladığımız iç harcı 15 dakika pişirip, soğumaya alıyoruz. Daha sos tenceresine tereyağı, un, süt, tuz, karabiber ve muskatı ilave ederek beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. 

Çorba kaselerine istenilen miktarda yufka koyduktan sonra harcı koyup, yufka ile her yeri kapatıyoruz. Hazırladığımız sosu tavuklu sultan kebabı üzerine döküyoruz. derece fırında ortalama 15 dakika pişiriyoruz. Pişmesine yakın rendelediğimiz kaşarları üzerlerine eklemeyi unutmuyoruz. Afiyet olsun.

3- Tavuklu Sultan Kebabı- Nefis Yemek Tarifleri 

Tavuklu sultan kebabı- nefis yemek tarifleri sitesinde farklı bir şekilde yorumlanarak, bambaşka bir lezzet kazandırılmış. Bu tarifin diğerlerinden farkı ise harcın yufka yerine krep ile sarılması. Harç yufka ile sarıldığında bir tık kuru kalabiliyor. 

Ancak krep daha yumuşak bir besin olduğu için sos ile de buluşunca ağızda dağılan bir kıvama ulaşıyor. Nefis yemek tariflerinin malzeme içerikleri Arda’nın mutfağı ile aynı olduğu için iç harcı ve beşamel sosu için aynı malzeme oranını kullanabilirsiniz. Krepli sultan kebabı krepi için ise malzemelerimiz şu şekilde;

2 su bardağı süt,2 yumurta,1 su bardağı un,2 yemek kaşığı sıvıyağ,1 çay kaşığı kadar tuz

Yapılışı için yukarıda da belirttiğimiz şekilde tavuklu sultan kebabı iç harcımızı hazırlıyoruz. İç harç bir tarafta soğurken, kreplerimizi yapmaya başlayabiliriz. Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana dek çırpıyoruz. 

Sonrasında yağlanmış tavalara bir yemek tabağı büyüklükte olacak şekilde harçtan döküp pişiriyoruz. Harç yayılmaya meyilli olacağı için, ortalama bir boyda tava tercih edebilirsiniz. Tüm harç bitene dek bu işleme devam edebilirsiniz. 

Sonrasında krepleri çorba kaselerine yerleştirerek, aynı şekilde harç ilavesi yapabilirsiniz. İşlem sonrası aynı şekilde pişirdiğinizde krepli tavuklu sultan kebabı yemeğe hazır hale gelecektir.