kalın kemikli bacak nasıl incelir / Bacaklar incelir mi | Osman MÜFTÜOĞLU Köşe Yazısı - Hürriyet Haberler

Kalın Kemikli Bacak Nasıl Incelir

kalın kemikli bacak nasıl incelir

Kalem gibi incelten parmak egzersizleri! İnce uzun ellere nasıl sahip olunur? El küçültme...

Kalem gibi incelten parmak egzersizleri! İnce uzun ellere nasıl sahip olunur? El küçültme...

Özellikle de evlilik çağında olan kişiler için ayrı bir öneme sahip olan ince ve uzun parmaklar, güzelliğine dikkat eden herkesin olması istediği bir durumdur. Bazı nedenlerden dolayı kalın ve tombul parmaklar oluşmuşsa bunun için doktora gitmeniz önerilir iken her zaman yapısından dolayı bu şekilde ise el ve parmak egzersizleri ile etkili incelme sağlayabilirsiniz. İnce ve uzun parmaklara nasıl sahip olunur?

'Kadın'denildiği zaman akıllarda fiziksel görünümü ile çağrıştıracak en naif ve güzel şey, kalem gibi incecik ve uzun parmaklara sahip olmaktır. Güzelliğine ve bakımına dikkat eden kadınların kendi bedenleri ile ilgili en fazla takıldıkları nokta kalın ve tombik parmaklar ile iri ellerdir. Erkeklerin fıtratına göre daha zarif ve narin yapıda olan kadınların fiziksel görünümleri onlar için çok önemlidir. Fakat bazı sebeplerden ötürü ellerde şişkinlik (ödem), incinme, iltihaplanma gibi bazı durumlar meydana geliyorsa bunun altında yatan etken bulunmalıdır. Eğer hastalıktan dolayı el ve parmaklarda şişlik varsa doktora gidilmeli yok yapıdan dolayı bu şekilde ise yapabileceğiniz kolay egzersiz hareketlerle bunun üstesinden gelebilirsiniz. Tombul parmakların sebebini vücudunuzdaki bir miktar fazla kiloya bağlayıp bundan sebep kilo vermek isteyebilirsiniz. Zayıflamanıza gerek kalmadan kalem gibi incecik ve uzun parmaklara sahip olmanızı kolaylaştıracak parmak egzersizlerini sizler için bir araya getirdik. Sürekli göz önünde olan ellerinizin büyüklüğünden şikayetçiyseniz devamında el küçültme egzersizlerini de uygulayabilirsiniz. Evde yapabileceğiniz kolay parmak egzersizleri ile el küçültme yöntemleri...

İNCE PARMAKLARA NASIL SAHİP OLUNUR? EN ETKİLİ PARMAK EGZERSİZLERİ

1. TOP SIKMA EGZERSİZİ

Küçük kalçalar nasıl büyütülür? Kalça büyüten yiyecek ve etkili egzersiz hareketleriİLİŞKİLİ HABERKüçük kalçalar nasıl büyütülür? Kalça büyüten yiyecek ve etkili egzersiz hareketleri

Parmak inceltme egzersizleri arasında oldukça popüler hareketlerden biri olan top sıkma egzersizi günlük yarım saat uygulanması gereken egzersiz türüdür. Hem parmaklarınızı hem de ellerinizi küçültmeye yarayan bu top sıkma egzersizini yapmak için elinize topu alın ve sıkıca sıkın. Yarım saatten fazlası kas gerilmesine yol açabilir.

2. YUMRUK AÇMA EGZERSİZİ

El ve parmakların estetik bir hal alması için önce yumruğunuzu kuvvetlice sıkın ardından öne doğru tam pozisyonda açın. Her iki elinizle aynı anda yapabileceğiniz bu egzersizde ortalama 6 defa tekrar sağlayın.

3. ELLE YUVARLAK ÇİZME EGZERSİZİ

Rahat ve serbest bırakılan elleri bilekten itibaren bükerek, havada belli tarafa doğru ardında ise ters istikamette hareket ettirerek daireler çizin. Sağ ve solda 10 kez daire çizerek hareketi bitirin.

PARMAK İNCELTME DE ETKİLİ 5 KOLAY HAREKET

Parmak inceltme hareketleri

Parmak inceltme hareketleri

Göbek en hızlı ve kolay nasıl eritilir? En etkili göbek eritme hareketleriİLİŞKİLİ HABERGöbek en hızlı ve kolay nasıl eritilir? En etkili göbek eritme hareketleri

1- Parmak uçlarınızla diğer elinizin avucunu olabildiğinde ittirin. 2- Parmaklarınızı olabildiğince yanlara doğru açın ve esnetin. 3- Bir süre gergin bir şekilde parmaklarınızı bekletin. Her bir parmağınızı teker teker baş parmağınıza sıkıca bastırın. Kaslarınızı gevşetmek istediğinizde bileklerinizden rahat bırakın ve hafif sallandırın. 4- Elleriniz düz bir yere paralel şekildeyken parmaklarınızın her birini tek tek havaya kaldırıp indirin. 5- İki elinizi parmak uçlarında birleştirin ve sıkıca bastırın. Ardından bu hareketi birkaç kez tekrar edin.

PARMAKLARI İNCELTMEK İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ

beslenme

beslenme

Kalori değeri yüksek ve sodyumlu besinleri tercih etmek yerine potasyumu güçlü gıdaları yemeye özen gösterin. Antioksidanlar, parmakların şişmesine neden olabilecek iltihaplanmaların önüne geçmeye yardımcıdır.

Yaban mersini, kiraz, domates ve kabak gibi antioksidan içeren besinler bu evrede tüketilmelidir. Potasyum, yapraklı bitkiler içinde (ıspanak ve lahana – muz, avokado, kabak ve beyaz patates dahil) tüketilebilir.

Bacaklar incelir mi

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Bölgesel kilo kaybı çok sık konuşulur ama başarısı yok denecek kadar azdır.

Özellikle karın, basen ve bacak bölgesinde yağ birikimi genetik, hormonal ve metabolik süreçlerin kontrolü altında olduğundan kolay kolay başarılamaz. Erkeklerden farklı olarak yağlar kadınlarda bacak ve basenlerin üst kısımlarında daha sık depolanır. Menopoz sonrasında ise iyice belirginleşir. Kadınlarda yağların nerede depolanacağını belirleyen temel faktör genlerdir. Eğer anneniz, teyzeniz kalça ve bacak bölgelerinden kilo almışsa benzer bir kader muhtemelen sizi de beklemektedir. Hiçbir uzmanın kalça, basen veya bacak incelten özel bir diyet uygulayarak sizi inceltebileceğini düşünmeyin. Bacaklarınız ve kalçanızdaki incelme yalnızca vücudunuzdaki genel incelmenin bir parçası olabilir. Yani karın, basen veya bacak incelten özel diyetler yoktur. "Var" diyenler de sizden başka şeyler bekliyordur! Özel egzersizler ile bacaklarınız belki forma sokulabilirler, sıkılaştırılabilirler ama incelmezler. Hiç kimse size verdiği özel bitkisel haplar ile de bacak veya karın yağlarınızı ortadan kaldıramaz, azaltamaz. Yani "CLA karın yağlarını yakıyor", "Carnitin kalça kaslarını eritiyor", "Tere tohumu bacakları inceltiyor" gibi bilgiler "şehir efsaneleri"nden başka bir şey değildir.

YAĞ KASA, KAS YAĞA DÖNÜŞMEZ

Ve bir önemli hatırlatma daha: "Ne yağ kasa dönüşür, ne de kas yağa"! Vücudunuzun yağları kasa çevirme ya da kaslarını yağ haline dönüştürme gibi bir yanlışı yapmasını beklemeyin. Aktivite yaptığınız ya da kalori alınımınızı kısıtladığınız zaman yağlarınızı eritebilirsiniz çünkü bu yağlar enerji kaynağı olarak kullanılmıştır. Eğer yanlış beslenir veya hatalı aktiviteler yaparsanız kaslarınızı da yakarsınız. Çünkü vücudunuz yağ yerine kasları da yakmaya yani enerji ihtiyacını kaslardan karşılamaya da muktedirdir. Carnitin ve benzeri besin desteklerinin yağları kasa çevirdiği bilgisi de yanlıştır. Yağlar kasa çevrilmez ama sıkı egzersizler yağlarınızı eritip kas kütlenizi artırabilir. Egzersize başlamadan önce bir miktar Carnitin (1gr) alırsanız kas kütlenizdeki artışı destekleyebilirsiniz. Özetle, eğer bacaklarınız, kalçanız ya da karnınızdaki yağlarınızı eritmek istiyorsanız aldığınız kalorileri azaltmanız ve aktivitenizi artırmanızdan başka çareniz yok! Formül hiç değişmedi ve değişmeyecek: Yaptıklarınızın iki katı, yediklerinizin yarısı!

Karaciğer neden yağlanır

Karaciğer yağlanmasına yol açan pek çok sebep var ama en önemli iki neden kilo fazlalığı ile alkol kullanımıdır. Yağlı karaciğer büyümelerine, metabolik sendromlu, diyabetli ve kilolu insanlarda çok daha sık rastlıyoruz. Kilo fazlalığı, karın içi yağlarını özellikle "omentum" yağını artırarak karaciğere daha fazla yağ depolanmasına neden oluyor. Yağlanmış karaciğer, seyrek olarak görülen yorgunluk ve karnın sağ üst kısmında dolgunluk, ağrı dışında herhangi bir belirti vermiyor. Çoğu kez fizik muayene, ultrasonografik inceleme ya da ALT, AST, GGT gibi testlerin yüksekliği ile açığa çıkıyor.

Kilo fazlalığına bağlı karaciğer yağlanması olanlarda genellikle insülin direnci de tabloya eşlik ediyor. Bu hastaların potansiyel şeker hastası olduğu belirtiliyor. Çoğunun kanlarında insülin, trigliserit ve tokluk şekeri yüksekliği bulunuyor. Ayrıca HDL -iyi kolesterol- azlığı ve ürik asit fazlalığı da sık görülüyor. Eğer kilo fazlalığı sorununuz varsa, özellikle bel çevreniz genişse (Bel çevresi kadınlar için 82 cm’yi geçmemeli. Eğer 93 cm’yi geçmişse yüksek risk taşıyor. Erkekler için ise bel çevresi 88.5 cm’yi geçmemeli, 101.5 cm’nin yukarısı yüksek risk kabul ediliyor.) karaciğer yağlanması ihtimalinin yüksek olduğunu unutmayın.

Gençlerin demire ihtiyacı var mı

Demir vücutta kırmızı kan hücrelerinin ana yapısını oluşturan hemoglobinin esas maddesidir. Hemoglobin dokularınıza akciğerlerinizden aldığı oksijeni taşıyan temel proteindir. Demir sağlıklı kemiklerin, beyin ve kasların gelişmesi için de elzemdir. Özellikle adet dönemi başlayan genç kızların ve büyüme çağındaki çocukların demire ihtiyaçları var.

İlk 10 yılda erkek çocukların 10 mg, kız çocukların 15 mg kadar günlük demir ihtiyaçları bulunuyor. Eğer bu ihtiyaçları karşılanmazsa bir süre sonra kansızlık yani anemi ortaya çıkıyor. Anemi kendini zayıflık, halsizlik, solgun bir görünüm ile belli ediyor. Çocukların yiyecek planlarına kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler, C vitamininden zengin turunçgiller ve domatesi mutlaka dahil etmek gerekiyor.

Dr. Evren ALTINEL

Çalışan erkekler daha uzun yaşıyor

Yaklaşık 2000’e yakın erkek ve kadınla yürütülen 10 yıllık bir çalışmanın sonuçlarına göre, çalışan erkekler evde oturan erkeklerden daha uzun yaşıyor. Bu çalışmanın sonuçlarına göre gelir düzeyi yüksek erkeklerin de uzun yaşama şansı daha fazla oluyor. Bu erkeklerde kalp hastalığı olasılığı azalıyor. Evli erkekler, bekar ve dul erkeklere oranla daha şanslı. Sonuçlar bizim gözlemlerimizi de doğruluyor. Biz erkeklerin "kendilerine bakma konusunda" daha problemli olduğumuzu, kadınların ise sadece kendi sağlıklarını değil, erkeklerin sağlıklarını yönetmede de başarılı olduklarını düşünüyoruz.

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Kalın Bacak Kalflarını İnceltmenin 10 Yöntemi

Kadınlar arasında incecik bacaklara sahip olmaktan daha önemli ne var, bilemiyoruz. Ama özellikle skinny jeanlerin içine girip, skinny görünmek için kalfların incecik olması lazım. Üst bacakların ince olması lazım. Sorun derin…Bu durum hem genetik, hem de yapısal özelliklerinize de bağlı ama hala yapabileceğiniz bazı şeyler de var tabii. Bu arada yalnız değilsiniz!

Hareket yapmadan, yaz da yaklaştı ne yapsam diyenlere kalf inceltme ameliyatı da var. Ama kesip biçilmeden halledelim diyenlere işte kalın bacak kalflarını inceltmenin 10 yöntemi…

Kalflar Nasıl İncelir?

• Topuklar yere değsin: Topuklarınız yerde yürüyün, ayak ön tabanınız üzerinde spor hareketleri yapmayın. Bir de bir süre yüksek topuklu ayakkabı giymeyin.
• Koşun: Koşarak hem kalfları inceltir hem de bacaklarınızı şekle sokarsınız. Koşmak çok etkili bir spor. Açın bakın, uzun mesafe ve kısa mesafe koşucularının bacaklarına. İnceciktir ama şekilldir, sıkıdır. Sadece sprinter olarak adlandırılan hızlı çıkış yapan koşucularda kalfar kalındır. O nedenle belli bir hızda belli bir mesafede koşmanız yeterli. Arada sprint yok!
• Bacaklara yük bindirmeyin: Bacak kaslarınızı çalıştıracak güç, kuvvet ve hız içeren hareketlerden kaçının. Çünkü bu hareketler bacak kaslarını geliştirir, özellikle kalflar genişler. Örneğin; kısa yoğun kardiyo çalışmaları, dayanıklılık hareketleri, yokuş çıkmak gibi çalışamalara ağırlık verin. Çok dik yokuşlar ve özellikle koşu bandında yapacağınız yüksek incline ayaları bu sefer ters tepki yapar ve kalfları kalınlaştırır. Bırakın koşu bandını, açık havaya çıkın zaten…


4. Zıplamayın: İp atlama, jumping jack gibi yoğun zıplama içeren haeketleri unutun. Çünkü alt bacak çalışıyor ve kalflar harekete geçiyor. Yüzme, yürüme, cross-training ve elliptik yürüme aleti kalfları inceltir. Bu alet için de yoğun değil, hafif programları seçin. Yürüme ve yüzme de kasları uzatır. Bu nedenle çok tercih edin.
5. Step tahtasını unutun: Step tahtası ile yapılan egzersizler kalflara yüklenir. Uzak durun. Kasları genişletir, sizin kalfları uzatmaya ihtiyacınız var.
6. Dayanıklılık üzerine çalışın: Bakın ya kalfları hiç çalıştırmayacaksınız ya da dayanıklılık hareketleri ile yavaş ama uzun sayılarla çalıştıracaksınız. Ancak unutmayın dayanıklılık hareketlerini her programa dahil etmeyin. Uyguladığınız günlerde de az ağırlıklar ve uzun sayılarla yapın. Çünkü dayanıklılık hareketleri kalfları inceltmez ama şekilli kalmasını sağlar. Özellikle beslenme programınızda yağ konusunda çok dikkatli olun.
7. Stretching yapın: Spor öncesi ve sonrasnda öncelikle kaslarınızı ısıtmayı unutmuyorsunuz. Bir de kaslarınızı esnetmeniz ve uzatmanız için stretching yapmanız lazım. Yoğun kasların açıması hem hareketleri daha iyi yapmanızı sağlar hem de kasları uzatır. Dilerseniz farklı günlerde yoga-pilates yapabilirsiniz.


8. Pilates yapın: Kalflarınızı uzatmanın en güzel yolu pilates yapmaktır. Hem kaslarınız şekillenir hem de sıkılaşır.
9. Oturduğunuz yerde hareket edin: Bileklerinizi boş bırakmayın. Kalfları hep uyarın. Bileklerinizi oturduğunuz yerde daire çizerek çalıştırın. İşte bile yapabilirsiniz.
10. Beslenme beslenme beslenme: İşte aslında işin en önemli yöntemi bu. Ye-me-ye-cek-si-niz! Vücuda kalori girişini kontrol altına almadan işler yürümez. Özellikle vücuttaki yağ oranını indirmeden de gözle görülen bir erime olmaz. Buna kalflar da dahil…

Levin Tahmaz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası