ankara üniversitesi yemekhane para yükleme / Ankara Üniversitesi'nde yemekhane ücretine yüzde 60 zam: Öğrenciler imza kampanyası başlattı

Ankara Üniversitesi Yemekhane Para Yükleme

ankara üniversitesi yemekhane para yükleme

'BÜTÇE NEREYE HARCANIYOR?'

Devletin verdiği burs ve kredinin yeterli olmadığını kaydeden Deniz, şunları ifade etti:

"Üniversitede üçüncü senem, halen eve çıkamadım. Salgın başladığında yurttan ayrılmıştım. Şimdi yurda da çıkamıyorum çünkü çok pahalı. Burs ve kredileri kesilen arkadaşlarımızla dayanışmak için yılında yaptığımız eylem nedeniyle bursum kesildi. Burslar ve krediler, bizi okutmak için değil adeta zapt etmek, köleleştirmek için kullanılıyor. AÜ’nün bütçesinin çok sayıda üniversitenin bütçesinden fazla olduğunu biliyoruz. Buna rağmen akademik sıralamada sürekli düşüş yaşayan, öğrencilerine kahvaltı ve akşam yemeği dahi sunamayan, öğle yemeğine de fahiş bir zam getiren bir üniversite. Bu ödenekler nereye gidiyor? Ekonomik krizi konuşmak isteyen öğrencileri taşıyan gözaltı araçlarının yakıtına mı gidiyor?"

'MÜŞTERİ DEĞİLİZ'

Ankara Üniversitesi öğrencisi Nihal Y. de zammın geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. Okul kartında yemekhane parası olmadığını dile getirerek intihar eden Sibel Ünli’i anımsatan Nihal Y, şunları söyledi:

"Ülkede her şey bu kadar pahalıyken gelen zam çok değil diyenler olabilir. Ancak aldığımız krediler hiçbir ihtiyacımıza yetmiyor. Nitelikli beslenmek bir kenarda dursun, artık sadece karnımızı doyurmanın en ucuz yollarını arıyoruz. Okul yemekhanelerimiz de bunu sağlaması gereken asıl yerler ancak ekonomi ve enflasyon bahane edilerek artan fiyatların faturası biz öğrencilere kesiliyor. Okul yönetimi aldığı ödenekle öğrenciye ücretsiz yemek sunabilecekken bunu tercih etmiyor. Bizim için var olan ve bize maksimum hizmeti, refahı sunması gereken bu kurum bir şirket gibi kullanılıyor, bizi de müşteri yerine koyuyor. Ancak her seferinde hatırlatacağız, biz müşteri değiliz, öğrenciyiz. Günde bir kez çıkan yemeğin artmasını, vegan seçeneğin gelmesini ve zammın geri alınması gerek."

'BORÇLANMAK İSTEMİYORUM'

"Okulda yemekhane dışında sadece kantinde satılan poğaça ve açmalardan alabiliyorum. Yerleşkedeki yemekhanenin alternatifi olabilecek özel işletmeler var ancak o işletmelerde düzenli olarak yemek yemek ekonomik açıdan neredeyse imkansız. Her gün o yerlerde yemek yeseydim KYK kredimi oraya ayırmam gerekirdi. Her yıl almam gereken yaklaşık 8, 9 kitap oluyor, ancak bu kitapları ücretlerden dolayı alamıyorum, sınıf arkadaşlarımdan rica ettiğim ve kendim tuttuğum notlardan çalışmak zorunda kalıyorum ve haliyle aldığım eğitimin kalitesi çok düşüyor. Bir ev arkadaşım ile öğrenci evinde kalıyorum ve her ay artan faturalara bakarken nasıl ödeyeceğimizi düşünüyorum. Kombiye elimizi sürmeye, bir derece arttırmaya korkuyoruz. Okurken borçlanmak istemiyorum, KYK kredilerinin bursa dönüştürülmesini, ücretlerin de artırılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca öğrencilere yurt, kira desteği, beslenme, okul giderleri için destek yapılması gerektiğini düşünüyorum."

Kamp&#;s Kart

VakıfBank’ın anlaşmalı üniversitelerine özel tasarladığı, isteyen öğrencilerin başvuru yaparak Kredi Kartı özelliğini de kullanabildiği ürünüdür.

Kampüs Kartlarımız Like Card özelliklidir ve Like Card’ın sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabilmektedir. Bu özelliklere ek olarak üniversitelerde; Öğrenci kimliği, Geçiş Kontrollerinde (Turnike), Yemekhanelerde, Öğrenci Yurdunda, Otoparklarda, Kütüphanelerde kullanılabilmektedir.

Tüm VakıfBank Worldcard ürün özellikleri ve kampanya haklarından yararlanabilir.

Anlaşmalı Üniversiteler:

İstanbul Teknik Üniversitesi.
Ankara Üniversitesi
Yalova Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Üniversitesi


Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ankara Üniversitesi'nde Yemekhane Ücretlerine Yüzde 60 Zam: 'Müşteri Değil, Öğrenciyiz'

Haberler

Gündem

Ankara Üniversitesi'nde Yemekhane Ücretlerine Yüzde 60 Zam: 'Müşteri Değil, Öğrenciyiz'

Merkezi bütçeden aldığı ödenek itibarıyla çok sayıda üniversiteyi geride bırakan Ankara Üniversitesi, yemekhane ücretine yüzde 60 zam yaptı. Öğrenciler, 'Müşteri değil, öğrenciyiz' diyerek zammın geri alınması için imza kampanyası başlattı.

Devletin verdiği burs ve kredinin yeterli olmadığını kaydeden Deniz, şunları ifade etti:

Devletin verdiği burs ve kredinin yeterli olmadığını kaydeden Deniz, şunları ifade etti:

'Borçlanmak istemiyorum'

'Borçlanmak istemiyorum'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası