istanbul malatya uçak seferi / İstanbul Malatya uçak bileti, Ucuz uçak biletleri fiyatları - ENUYGUN

Istanbul Malatya Uçak Seferi

istanbul malatya uçak seferi

Temmuz Ayı İ&#;in Tatil Fikirleri" width="" height="">

Temmuzda Gezilecek Yerler

İstanbul Malatya U&#;ak Bileti

Malatya isminin geçtiği türkülerde bile ne kadar eşsiz olduğu anlatılmış Türkiye’nin güzide şehirlerinden biridir. Malatya Türkiye’nin doğu anadolu bölgesinde yukarı fırat bölümünde yer alır. Bölgenin en büyük şehri olan Malatya dünya çapında ünlü olan kayısılarıyla da bilinmektedir. Dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Malatya bu özelliği sayesinde bir çok tarihi yapıya da ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul Malatya arası hava yolu ile 1 saat 40 dakika sürmektedir. Malatya’ya yapacağınız yolculuk için tüm havayollarının en uygun İstanbul Malatya uçak bileti fiyatlarını sitemiz üzerinden karşılaştırabilir biletinizi 3 adımda kolayca alabilirsiniz. Dünyada kurulan ilk yerleşim bölgelerinden Aslantepe höyüğüne evsahipliği yapan, günümüze kadar 27 medeniyeti ağırlayan Malatya’nın tarihi ve turistik yerleri ile yöresel lezzetlerini havaalanı ulaşım bilgilerinden hemen sonra bulabilirsiniz. Malatya Erhaç Havalimanı şehir merkezine 34 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanına uçuş düzenleyen tüm havayolu şirketleri uçakların iniş saatine göre şehir merkezine servisleri bulunmaktadır. Erhaç Havalimanı'na inen yolcular, tercih ettikleri hava yolu şirketinin düzenlediği servisle havalimanına ulaşabilir veya havalimanından şehir merkezine gidebilirler. Sevis saati bilgisi için havayolunuzla iletişime geçebilirsiniz. Havaş servislerini tercih eden yolcuların şehir merkezine ulaşımları 45 dakika sürmekte olup servis ücreti 10 TL’dir. Havaş servisleri ile ulaşılabilen diğer nokta Elbistan’a ulaşım 2 sat sürmekte olup servis ücreti 25 TL’dir.

 

 

Malatya’da konumu itibariyle sert karasal iklim hakimiyeti bulunmaktadır. Bu sebeple Malatya'ya ne zaman gitmeli sorusunun cevabı daha ılıman bir döneme denk gelen Mayıs, Haziran ve Eylül aylarıdır. Ocak ve şubat aylarından şehir merkezinde merkeze uzak noktalarda derecelere kadar düşebilen sıcaklıklar yaz aylarında 30 derecenin üzerine çıkabilmektedir. Malatya temmuz ayında Kayısı Festivali’ne kasım ayında Uluslararası Film Festivali’ne evsahipliği yapmakta bu festivalleri değerlendirmek isteyebilirsiniz. En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.

 

 

Malatya'nın yerel lezzetleri ile oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Özel günlerde, bayram ve düğünlerde büyük ziyafetler düzenlenerek yemek dağıtmak Malatya’nın kendine has kültürü arasında yer almaktadır. Malatya’da ekmek ayrı bir öneme sahiptir. En az 20 farklı ekmeğin yapıldığı malatyada pileke, dönderme, kınalı ekmek ve saç yüzü özellikle tatmanız gerekenlerdendir. Malatya’nın yöresel lezzetlerinden olup ünü şehir dışına kadar taşmış olan içli köfte, analı kızlı ve sumaklı ekşi köfte dışında, elmalı köfte, kurşun geçmez köftesi, gilgirikli köfte ve çimdik köfte gibi ellinin üzerinde köfte çeşidi bulunmaktadır. Bunların dışında İstek’te bal-kaymak, Beşkonaklar’da kiraz yaprağı sarması ve zerden, Öz Sinan Hacı Baba’da fırında kuzu, Beyazsaray’da sazan, Kasap Mesut’ta kuzu pirzola yiyebilirsiniz.

 

 

Malatya'da görülmesi gereken yerlerin başında dünyada kurulan ilk yerleşim bölgelerinden biri olan Aslantepe Höyüğü gelir. Orduzu sınırları içinde bulunan Aslantepe Höyüğü dünyada kurulan ilk yerleşim bölgelerinden biridir ve bugüne kardar 27 medeniyeti ağırlamıştır. Malatya’nın 7 kilometre kuzeyinde bulunan  Aslantepe Höyüğü’nde yapılan araştırmalara göre burada ilk yerleşimlerin M.Ö 5bin yılına kadar dayanmaktadır. Malatya Kalesi, Tarihi MS. ’ye dayanan kalenin, 95 burcu ve 11 kapısı olduğu kayıtlarda yer alıyor. Günpınar Vadisi ve Şelalesi, 2 km uzunluğundaki vadide birçok mini şelale mini gölet ve mağaralar ile bir kanyon yer alıyor. Gezi süresi yaklaşık 4 saat sürüyor. Malatya seyahatinizde sevdikleriniz veya kendiniz için buraya özgü hediyelikleri Kapalı Çarşıi Bakırcılar çarşısı İnönü ve Atatürk caddesi ile Milli Egemenlik Caddesinde bulabilirsiniz. Malatya’da yetişen ve şehirle özedeşleşen kayısı meyvesi ile yapılan konserve, jöle,marmelat, turşu ve pestil gibi lezzetlerin yanında Bakır mutfak eşyaları, halı ve kilimler ile hediyelik ahşap eşyaları tercih edebilirsiniz.

 

 

Eski adı ile Yeşilköy Havalimanı olan Atatürk Havalimanı Avrupa yakasında bulunmaktadır. Dünyanın büyük en yoğun yolcu trafiği olan havalimanıdır. Atatürk Havalimanına Ulaşım, Yenikapı-Atatürk Havalimanı arası güzergahı olan metro kullanımı hızlı ulaşım açısından oldukça uygundur. TH-1 numaralı Taksimden kalkan otobüs ile de Atatürk havalimanına ulaşabilirsiniz. Yaklaşık yarım saat aralıklarla kalkan bu otobüsle rahatlıkla havalimanına varmış olursunuz. Taksiye bindiğiniz anda başlangıç fiyatı üzerine km eklenerek ücretlendirilir. Rahat ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul/Kurtköy’de bulunmaktadır. Pendik’e 12 km, Kadıköy’e 40 km, Taksime ise 50 km mesafededir.  Sabiha Gökçen Havalimanına nasıl gidilir? Havataş Servisleri ile Şehir merkezinden havalimanına, havalimanından da Kadıköy ve Taksime servisler ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Metrobüs ile Uzunçayır durağında inerek Kadıköy-Kartal metrosuna aktarma yapılarak Kartal’a geldikten sonra KM22 numaralı havalimanına giden otobüsü kullanabilirsiniz. Marmaray, Metrobüs gibi diğer bir alternatifte marmaraydır. Marmaray’a binip ayrılıkçeşme durağında inmelisiniz. Kazlıçeşmeden binilen marmaray ile inilecek durak arası yaklaşık 10 dakikadır. Buradan kartal-kadıköy metrosuna aktarma yapıp kartaldan KM22 otobüsüne binebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası