lambader yapılışı / Lambader yapımı yeniliyoruz - Eğitim Materyalleri - Slaytyerim Slaytlar

Lambader Yapılışı

lambader yapılışı

İnsanın Kitap Okuyasını Getiren Lambader Tasarımları ve Yapılışları

Lambaderler az kitap okuyan bir millet olarak çok fazla evimizde yer etmeyen objeler olsa da, bazen sadece dekoratif amaçlı kullanıldığı da oluyor. Evinizde veya çalışma odanızda kitap okuma köşesi olarak ayırdığınız bir yeriniz varsa bir okuma koltuğu ve lambader ile kendinizi kitapların dünyasına bırakmanız, daha da önemlisi rutin okuma alışkanlığı edinmeniz kolaylaşacaktır.

Birçok ünlü markanın mükemmel lambader tasarımları var, fakat biraz daha sizin tarzınızı yansıtan daha da önemlisi sizin elinizden çıkmış bir lambader tasarımı eminim daha fazla anlam ifade edecektir. Bu tarz şeyleri yapmaya eliniz biraz yatkınsa, alet kullanmayı biraz biliyorsanız ve elektrik-iletken aksamlardan anlıyorsanız aşağıdaki lambader tasarımlarını sizde yapabilirsiniz;

İçindekiler

1- Ağaç Dalından Lambader

Basit, kolay temin edebileceğiniz malzemeler ile naturel görünümlü çok güzel bir lambader yapabilirsiniz. Aydınlatma başlığının özellikle bakır boruları ağaç dalıyla çok güzel bir uyum yakalamış. Detaylı yapım aşamalarını şuradan inceleyebilirsiniz.

Gereken Malzemeler ve Bitmiş Hali:

agac-lambader-yapimi

2- Tripod Ayaklı, Gaz Lambası Görünümlü Lambader

Her mekana uyum sağlayabilecek ahşap ve eski gaz lambalarının birleşiminden çok güzel bir lambader örneği. Yapımı da epey kolay. Gaz lambası şeklindeki aydınlatmaları hazır bir şekilde milyoncularda ucuza bulabiliyorsunuz. Ahşap malzemeyi de marangozdan temin edebilirsiniz. Yapım aşamalarını görmek için şu linki kullanabilirsiniz.

Gereken Malzemeler ve Bitmiş Hali:

ahsap-lambader-yapimi

3- Beton Ayaklı Masaüstü Lambaderi

Komidin veya çalışma masası üzerine konulabilecek şık, kullanışlı ve güzel aydınlatan bir lambader örneği. Ayaklarının beton kalıbı sayesinde sağlam duran ve uzun yıllar kullanılabilecek bir lambader olmuş. Yapılışını merak ediyorsanız şuradan görebilirsiniz.

Gereken Malzemeler ve Bitmiş Hali:

masaustu-lambader-yapimi

4- Su Borularından Duvara Monte Lambader

Su boruları veya bakır borulardan duvara sabitlenerek yapılan bu lambader portatif değil fakat seçtiğiniz köşenin havasını değiştirecek kadar şık. Yapımı ise oldukça kolay. Özellikle siyah zemin üzerine uygulandığında çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Detaylı yapım aşamalarını şurada görebilirsiniz.

Gereken Malzemeler ve Bitmiş Hali:

duvara-monte-lambader

El yapımı 8 abajur tarifi &#; Kendin yap videoları

El yapımı abajur tarifleri ile odalarınızı renklendirebilirsiniz. Sizin için 8 farklı kendin yap videomuz var. Abajurları kendin yap tariflerimiz ile süsleyerek yenileyebilirsiniz.

DESENLİ ABAJUR BAŞLIĞI NASIL YAPILIR? KENDİN YAP TARİFİ

Kendi yapacağınız bir abajur başlığı ile sofralarınızı ışıklandırmak istemez misiniz?

MALZEMELER: 4 farklı renk kumaş kalemi • Abajur başlığı • Beğendiğiniz bir desenin siyah beyaz çıktısı • Kurşun kalem • Karbon kağıdı.

YAPILIŞI: Karbon kağıdının üzerine beğendiğiniz bir desenin siyah beyaz çıktısını yerleştirip abajur başlığının üzerine bantlayın. Kurşun kalemle üzerinden geçip deseni abajur başlığına transfer edin. Deseni farklı renkteki kumaş boyalarla boyayın.

HAZIRLAYAN VE FOTOĞRAFLAR: BELÇİM SARIEYYÜPOĞLU