gmail yer bulma / Android veya iOS Telefonun Yerini Bulma - TeknoDestek

Gmail Yer Bulma

gmail yer bulma

Gerek ülkemizde gerekse de yurt dışında çalınan akıllı telefon sayısı oldukça fazla olunca Android tarafında Google, iOS tarafında Apple veri güvenliğimizi sağlamak için araçlar geliştiriyor. Zaten iOS cihaz kullanıyorsanız iPhone’umu Bul, Android telefon kullanıcıysanız Android Cihaz Yöneticisi uygulamasından haberdarsınızdır. Google’ın Hesabım sayfasına eklediği yeni Telefonunuzu Bulun seçeneği ise her iki platform için tek çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Google’ın verilerimizi güvende tutma ve gizliliğimizi koruma adına açtığı Hesabım sayfasına tüm akıllı telefon kullanıcılarını ilgilendiren yeni bir özellik eklendi: Find your phone (Telefonunuzu bulun). Google hesabınıza giriş yaptıktan sonra Hesabım sayfası altında en altta sol köşede görebileceğiniz bu yeni seçenek Android telefon ve iPhone’unuz çalındığında kişisel verilerinizi güvende tutmanıza yardımcı oluyor. Hemen her şeyi yapabildiğimiz telefonlarda iş e-postaları, bank hesap bilgileri gibi önem arz eden kişisel birçok veri bulundurduğumuzdan yanlış kişilerin eline geçen telefonumuza anında müdahale edebilmemiz önemli. Bu noktada Google’ın hali hazırda zaten Android Cihaz Yöneticisi, Apple’ın da iPhone’u Bul servisi varken Telefonunuzu Bulun servisine ne gerek var? sorusunu sorabilirsiniz. Yeni özellik hem daha pratik hem de adım adım yapmanız gerekenler belirtiliyor. Tabii ki bir Google servisi olduğundan Android kullanıcıları için daha fazla seçenek sunulmuş ancak iPhone kullanıcısı da olsanız faydalanabiliyorsunuz.

Android Cihazı Uzaktan Kilitleme

Kaybolan Android Telefon Nasıl Bulunur?

Google Telefonumu Bul'a nereden ulaşabilirim?

  • Google hesabınıza giriş yaparak profil resminizin hemen yanındaki noktalı açılır menüye tıklıyor ve en alta inerek Hesabım’ı seçiyorsunuz. ( funduszeue.info adresinden de Hesabım sayfasına ulaşabilirsiniz. Yakında Google’da isminizi aratarak ta bu sayfaya erişebileceksiniz)

  • Hesabım sayfasında "Oturum Açma ve Güvenlik" altında "Telefonunuzu Bulun"u göreceksiniz. Başlayın’a tıklıyorsunuz.

  • Sonraki sayfada Google hesabınıza bağlı cihazlar listeleniyor. Buradan kayıp Android telefon/iPhone’unuzu seçiyorsunuz ve Google hesabınıza giriş yapıyorsunuz.

  • Bu noktadan sonra cihazınızın işletim sistemine göre öneriler sunuluyor. Android telefon ve iPhone için bazı noktalar tahmin edeceğiniz üzere değiştiğinden seçenekleri iki cihaz sahipleri için de ayrı değerlendirmek gerekiyor. Öncelikle Android işletim sistemli telefon kullanıcılarına yönelik sunulan güvenlik adımlarından bahsetmek gerek diye düşünüyorum çünkü Google’ın bir servisi ve ekstra seçenekler sunuluyor.

Android telefon kullanıcısı iseniz:

Android telefon kullanıcısı iseniz verilerinizin güvenliğini sağlamanıza yardımcı olmak amacıyla 7 seçenek sunuluyor. Telefonunuzun zilini çaldırma ve yerini bulma, telefonunuzu şifreyle kilitleyip not bırakma, kendi numaranıza telefon etme (çalınmadan ziyade evin içinde kaybolduğunda faydalı bir özellik) Google hesabınıza erişimi engellemek için telefonunuzdaki oturumu kapatma, operatörünüze ulaşma (burada doğrudan Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’un numaraları verilmemiş ve ne yapmanız gerektiği söyleniyor), yerel yardıma ulaşma (çalınan telefonun kayıp eşya ofisinde işi ne? ama yine de bulunduğunuz şehirde konumunuza yakın kayıp eşya ofisini görebiliyorsunuz) ve cihazınızı silme (cihazdaki tüm verileri tek tıkla uçuruyorsunuz) seçenekleri mevcut.

iPhone kullanıcısı iseniz:

iPhone kullanıcısı olarak iPhone’u bulup kilitleme, kendinize telefon etme, telefondaki aktif oturumları kapatma, operatöre ulaşma ve yere yardıma (bulunduğunuz şehirde konumunuza yakın kayıp eşya ofisinin yeri) ulaşma 5 seçeneğiniz var ki bunlardan sadece ikisine Google üzerinden erişebiliyorsunuz. iPhone’unuzu bulup kilitlemek için iCloud sitesine gitmeniz gerekiyor ve telefonunuzdaki verileri tek tıkla silebildiğiniz bir seçenek yok.

Kaybolan Telefonunuzu Bulmanıza Yardımcı Olacak 9 Android Uygulaması

iPhone'unuzu Daha Güvenli Yapmanın 5 Yolu

Size mail gönderenin IP numarını bulun ve bulunduğu yeri öğrenin

2- SİZE MAİL GÖNDEREN YA DA IP NUMARASINI BİLDİĞİNİZ KİŞİNİN IP ADRESİNDEN O KİŞİNİN İNTERNETE GİRDİĞİ BÖLGE VE ŞEHRİ BULUN

İstediğiniz kişinin IP numarasından hangi ülke, şehir, vs olduğunu öğrenmek için funduszeue.info sitesini kullanabilirsiniz. Bu verdiğim siteye tıkladığınızda sizin IP numaranızı ve hangi santrale bağlı olduğunuzu da hemen gösterecektir. Ayrıca, karşı tarafın IP adresinden o kişinin yerini öğrenmek için bu sitedeki funduszeue.info linkine tıkladığınızda, açılan sayfadaki kutuya istediginiz kişinin IP numarasını yazarak "find location" düğmesine tıklayın. Böylece o girdiginiz IP ile bilgileri ile, IP numarasının ait olduğu o kişinin bağlantı türünü (adsl, kablo vs), ülkesini, şehrini ve bağlı olduğu ana santrali burada görebilirsiniz.

Bu bilgilerin resmi sitesi olan funduszeue.info adresindeki kutucuğa da karşı tarafın IP numarasını girdiğinizde aynı bilgilere ulaşabilirsiniz.

NOT: Bu adreslerden IP numarasını bildiğiniz kişinin bulunduğu yeri ya da bölgeyi bulabiliyorsunuz. Mesela IP numarasını bildiğiniz kişinin IP numarasını sorgulattığınızda, o kişi küçük bir köyden ya da ilçeden giriyorsa, o kişinin bulunduğu yer olarak o kişinin bulunduğu ildeki ana santrali görürsünüz. Yani sorgulama yaptığınızda o kişinin bulunduğu köy ya da ilçeyi değil de, o kişinin bulunduğu ili görebilirsiniz. Ama böyle bir durumda da olsa o kişinin bulunduğu yeri yaklaşık olarak bilebilirsiniz.


Kayıp Android Telefonunuzu Nasıl Bulabilirsiniz?

      Cep telefonları günümüzde ayrılmaz bir parçamız haline gelmiş durumda. Yanımızdan hiç ayırmadığımız bu cihazların kaybolması eminim oldukça can sıkıcı olacaktır. Android cep telefonunuzu kaybettiğinizde hızlı bir şekilde bulmak için yapabileceğimiz birkaç şey bulunuyor . Kayıp Android Telefonunuzu Nasıl Bulabilirsiniz? başlıklı yazımda, Android cep telefonunu kullanırken yapılması gerekenler ve kaybolduğunda veya çalındığında nelerin yapılması gerektiğinden bahsedeceğim.

Android telefonu kullanırken yapılması gerekenler

      Android telefonun kaybolma olasılığına karşı, kullanırken yapılması gereken bazı işlemler bulunuyor. Telefonda aktif olarak çalışan bir internet bağlantısının bulunması, bir Google hesabının tanımlı olması, GPS servisinin aktif  ve  &#; Cihazımı bul &#; servisinin de kullanıma açılmış olması gerekiyor. Kullandığınız Android akıllı telefonda eğer  bu servisler açık değilse, herhangi bir kaybolma veya çalınma olasılığına karşı bu servisleri aktif hale getirilmesi gerekiyor. Örneğin, Cihazımı bul servisini, Ayarlar > Güvenlik > Cihazımı Bul adımlarından giderek aktif hale getirebilirsiniz.

      Kayıp ya da çalışan telefon kapalı ya da yukarıda sayılan gereksinimlerden birisini bile karşılamıyorsa, bulunması da zor olacaktır.

Kayıp Android telefonu nasıl bulabilirsiniz?

      Android telefonun kaybolması durumunda, temel bilgiler kontrol edildikten sonra  funduszeue.info  adresine gidip, Google hesabınız ile oturumu açmanız gerekiyor. Kullanılan Google hesabının kaybolan telefonda kullanıldığından emin olmanız oldukça önemli. Bu web portalına giriş yapıldıktan sonra, ister bir telefon istenirse de aynı hesabı kullanan diğer Android cihazların konumunu görme şansınız oluyor. Diğer taraftan, Google bu konum bilgisinin yaklaşık olduğunu, tamamen doğru olmayabileceğini de belirtiyor. Telefonun çalındığı düşünülüyorsa, bu işlemi en kısa sürede yapmanın, cihazı bulma olasılığını da artırdığını söylemeliyim.

Kayıp Android telefonda alarm çaldırma

      Kayıp telefonu bir yerde unuttuğunuzu düşünüyorsanız, hatırlamanız için harita konumu yardımcı olacaktır. Telefonun bulunduğu yere ulaştığınızda, telefonunuz sessiz modda bir olsa 5 dakika boyunca alarm çalmasını sağlayabilirsiniz.

      Kayıp telefonda alarm çaldırmak için  funduszeue.info web sayfasını yine Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra, sol üst kısımdan cihazı bulup, Ses Çal düğmesine dokunmanız yeterli olacaktır.

Kayıp Android telefonu nasıl kilitler ve ekranına nasıl mesaj gönderebilirsiniz?

      Kayıp telefondaki bilgilerinizin güvenliğini sağlamak için uzaktan ekranını kilitleyip, kilitli ekrana mesaj gönderebilirsiniz. Şanslıysanız telefonu bulan kişi yazdığınız mesajı okuyarak sizinle iletişime geçebilir. Yine  funduszeue.info  adresine giriş yapıldıktan sonra, sol bölümdeki Güvenli cihaz&#;ı tıklayarak, telefonu kilitleyebilir ve kilit ekranına mesaj gönderebilirsiniz.

Kayıp Android telefonda tüm verinizi uzaktan nasıl silebilirsiniz?

      Kayıp telefonu bulma konusunda tüm umudunuz tükendiyse, cihazdaki kişisel verilerinizi silip, cihazı fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.  funduszeue.info  adresine giriş yapıldıktan sonra sol taraftaki Cihazı Sil tıklanarak, cihazdaki bütün verilerinizi uzaktan silebilirsiniz. Cihazı sil dediğinizde, sistem, silme isteğinizi onaylamak için Cihazı Sil düğmesine iki kez basmanızı isteyecektir. Bu işlem sadece telefondaki dahili bellek üzerindeki kişisel verileri silecektir. Telefona sonradan takılan SD kart üzerindeki bilgileri silme konusunda  bu işlemin herhangi bir işlevi bulunmamaktadır.

      Android cep telefonlarına bir göz atmak için bu linki kullanabilirsiniz.

      Twitter takip için @salihertugrul       YouTube kanalım

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası