nar tansiyon cikarirmi / Sarımsak tansiyonu düşürür mü, yükseltir mi? Sarımsak tansiyonu nasıl etkiler? - Sağlık Haberleri

Nar Tansiyon Cikarirmi

nar tansiyon cikarirmi

Tansiyonu d&#;ş&#;rmek i&#;in g&#;nde bir bardak nar suyu

Son Dakika Haberler

CumartesiTansiyonu d&#;ş&#;rmek i&#;in g&#;nde bir bardak nar suyu

BADE G&#;RLEYEN

-

Nar suyu tip-2 şeker ve yüksek tansiyonda kontrol sağlıyor

Şeker hastalarında (tip-2) yüksek tansiyon ve dislipidemi (kanda kolesterol, total gliserit veya LDL miktarının artması veya HDL miktarının azalması) gibi kalp ve damar hastalıkları gelişmesi riski şeker hastası olmayan bireylere göre defa daha fazla. Yürütülen araştırmalar antioksidanların bu gibi durumlarda koruyucu rol oynayabildiğini ortaya koyuyor. Antioksidanlar arasında nar meyve suyu zengin antosiyaninler ve tanen tipi bileşenler içeriği ile ön plana çıkıyor. Yeni yayımlanan bir klinik çalışmada tip-2 şeker hastalarında nar suyu uygulamasının yüksek tansiyon ve kan lipit değerleri üzerindeki etkisi araştırılmış.

Çalışmaya yaşlarında ve açlık kan şekeri mg/dL üzerinde olan 62 gönüllü şeker hastası katılmış. Gönüllüler başka bir kronik hastalığı olmayan, son üç ay içerisinde sigara içmeyen, insülin, hormon ve besin desteği kullanmayan vb. bireyler arasından seçilmiş. Deney grubu hastalara 6 hafta boyunca günde bir büyük bardak nar meyve suyu ( mililitre)[nar suyu miligram toplam polifenol ve 11,8 gram glikoz taşıyan standart içerik olacak şekilde ayarlanmış] verilmiş. Kontrol grubu hastalara ise herhangi bir uygulama yapılmamış. Gönüllülerin uygulama süresince alışageldikleri şekilde beslenmeleri ve fiziksel aktivitelerine devam etmeleri istenmiş. Kan basıncı ölçümleri 3’er günlük sürelerle, kan şekeri ve lipid seviyeleri ise ilk gün ve deney sonunda yapılmış. 

Uygulama sonunda nar meyve suyunun şeker hastalarında kan basıncı değerlerinde belirgin bir düşme sağladığı bildiriliyor [sistolik kan basıncı ortalama 13,5’den 12,3’e; diastolik kan basıncı ise ortalama 7,7’den 7,2’ye düşmüş]. Nar suyunun bu etkisinin kan damarlarında daralmaya yol açarak kan basıncını yükselten anjiotensin dönüştürücü enzimini (ACE) baskılayarak gösterdiği düşünülüyor. Diğer taraftan, nar meyve suyunun kan lipit değerlerinde (total kolesterol ve LDL-kolesterol) sağladığı düşüş pek belirgin seviyede olamamış. Bu değerin belirgin olmamasına rağmen nar meyve suyunun içerisinde bulunan punikalagin, elajik asit gibi polifenollerin kuvvetli antioksidan etkisi ile kolesterolün daha tehlikeli şekli olan oksitlenmiş kolesterol gibi formlara dönüşümünü önleyebileceğini düşünüyorum. Ayrıca bu polifenollerin mikroorganizmaların çoğalmasını engellediği ve bu suretle üst solunum yolu enfeksiyonlarından koruyuculuk sağladığı biliniyor. Şimdi tam nar zamanı ve günde bir bardak taze sıkılmış nar suyu sağlığımızın korunmasında yararlı olabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.