yüksek tansiyon hangi bölüm / Tansiyon İçin Hangi Doktora Gidilir? Tansiyona Hangi Bölüm Bakar? - Sağlık Haberleri

Yüksek Tansiyon Hangi Bölüm

yüksek tansiyon hangi bölüm

Konu: Yüksek tansiyon için hangi bölümden oran alınır?

Sadece basit yüksek tansiyon için işinize yarayacak oranda rapor alamazsınız. Ama merak ediyorsanız Dahiliye veya Kardiyolojiye gitmeniz gerekir.

HİPERTANSİYON Klas 1:Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler 10Klas 2:Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa 201. Proteinüri d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri) 2. Hipertansif serebrovasküler hastalık e) Sol ventrikül hipertrofisi Klas 3:Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa 501. Diyastolik kan basıncı > mmHg (maksimal tedaviye rağmen) 2. Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi <%50 olması) 3. Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit 4. Sol ventrikül hipertrofisi 5. Hipertansif retinopati (evre )

Tansiyon İçin Hangi Bölüme Gidilir? Tansiyon Hastalığına Hangi Doktor Bakar, Nereden Randevu Alınır?

Tansiyon küçük ve büyük tansiyon olarak ikiye ayrılmaktadır. Doğru tansiyon değerlerinin yaşa, cinsiyete ve biyolojik yapıya göre farklılıkları vardır. Ancak çok büyük farklar görünmemektedir. Tansiyon değerlerinin normalden çok düşük ya da çok büyük değerlere sahip olması hipotansiyon ve hipertansiyon olarak bilinir. Bu değerlerde sürekli bir anormallik var ise zaman kaybetmeden doktor tarafından kontrol sağlanmalıdır. Yazımızda bizler de tansiyon için hangi bölüme gidilir, düşük ve yüksek tansiyona hangi doktor bakar gibi soruların ayrıntılı cevaplarını sizlerle paylaştık. Yazımızı okumaya devam ederek bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Düşük ve Yüksek Tansiyona Hangi Doktor Bakar?

Halk arasında tansiyon hastalığı genellikle yüksek tansiyon, tıbbi adı ile hipertansiyondur. Yüksek tansiyon genellikle hiç belirti göstermez ya da belirtileri çok azdır. Çoğu insan yüksek tansiyon rahatsızlığının farkına varmadan yıllarca yaşamaktadır. Yüksek tansiyonun sebebi kesinlikle bilinmemektedir. Ancak beslenme şekliyle ve kişinin sağlık durumuyla alakası vardır. Yüksek tansiyonun kontrol altına alınmaması ve belirti göstermemesi felç, kalp krizi hatta ani ölüme bile sebebiyet verebilir.

Kişi yüksek tansiyon hastası olup olmadığını bilmesinin tek yolu düzenli tansiyon ölçümü yapmaktır. Hipertansiyon birincil ve ikincil hipertansiyon olarak iki alanda incelenir. Birincil hipertansiyon bir nedene bağlı olmadan yavaş ve zamanla gelişen, kalıtsal sebeplere bağlanan tansiyon tipidir. İkincil hipertansiyon ise başka bir sağlık sorunu sebebiyle ortaya çıkar. Yüksek ve düşük tansiyon genel olarak insan sağlığı için önemli bir konu olup arka plana atılmayacak rahatsızlıklardır. Tansiyon problemi yaşayan kişiler dahiliye uzmanlarına giderek tedavi olmalıdır.

Tansiyon İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Tansiyon önemli bir rahatsızlık olup, büyük problemler yaşanmaması adına genel kontrollerin her zaman yapılması gereklidir. Tansiyon değerlerinizi kontrol ettirmek ya da tansiyon hastası olup olmadığınızı öğrenmek için dahiliye uzmanlarına gitmeniz gerekmektedir. Eğer tansiyon tanısı alırsanız, hangi aşamada olduğuna ve tedavi planına göre kardiyoloji uzmanı ile de tedaviye devam edebilirsiniz.

Ortalama kan basıncınız gidilen kontrollerde iki ya da daha fazla ise doktorunuz sizlere yüksek tansiyon teşhisi koyabilir. Bazı hastalarda heyecandan ya da kaygıdan kaynaklı doktor randevularında tansiyon yükselebilmektedir. Buna beyaz önlük hipertansiyonu da denir. Eğer böyle bir durumunuz var ise doktorunuza bu problemden bahsetmelisiniz. Doktorunuz bir hafta boyunca tansiyonunuzu kaydetmenizi isteyebilir. Sonuçlarınız sürekli olarak yüksekse, yani /80 mm hg'nin üzerinde ise takip randevusu alarak tedavinize devam etmelisiniz.

Kan Basıncı Sorunlarında Hastanede Hangi Bölüme Gidilmesi Gerekmektedir?

Hipertansiyon ya kan basıncı düşmesi hastalığı ile dâhiliye bölümü diğer adı ile iç hastalıkları bölümü ilgilenmektedir. İç hastalıkları bölüm randevusu almanız gerekmektedir.

İçindekiler

Tansiyon Hastalığı Doktor Seçimi

resim

Kalbin insan vücuduna yaymış olduğu kanı dağıtmak amacı ile meydana çıkardığı güce tansiyon adı verilir. Tansiyon büyük ve küçük kan basıncı olarak ikiye ayrılır.Büyük tansiyon kalbin sol kısmından pompalanmaktadır. Küçük tansiyon ise kalbin kanı pompalamasından sonra damarlarda meydana gelen basınçtır. Ülkemizde genelde yüksek tansiyon sorunları yaşanmaktadır. Yüksek kan basıncı yaşın ilerlemesi ile farklılıklar gösterirken artışta göstermektedir.

Dinlenme sonrası yapılan ölçümlerde kan basıncı yüksek değerlerde çıkıyorsa yüksek kan basıncı sorunu mevcut anlamına gelir. Yüksek kan basıncı sorunlarına tıp dilinde hipertansiyon adı verilir. Hipertansiyon neden kaynaklanıyorsa detaylı bir şekilde araştırılmalıdır. Kan basıncı hastalığı bulunan kişiler genelde; şişman kişiler, böbrek sorunu olanlar, hormon bozuklukları mevcut olanlar, kalp hastalığı olanlardır. Tansiyon kendini belli başlı belirtiler ile ortaya çıkartır. Kişiler bu belirtileri çok umursamasa da kısa süre içinde gerekli bölüme giderek ya da randevu alarak muayene olmalıdır. İlerleyen aşamalarda doktora gidilmesi daha kötü sonuçların ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Yüksekliği ya da düşmesi meydana geldiğinde gerekli bölümden randevu alarak tedaviye başlanılması gerekir. Tansiyonun hangi hastalıktan kaynaklandığı bulmak adına uzmanlar farklı bölüme yönlendirme de yapabilir. Bu sayede altta yatan sebepte belirlenir. Tedavi aşaması için tansiyon sorunun altında yatan sebepler ve hastalıklar çok önemlidir. Çünkü planlaması için bu bilgiler gerekir. Diğer bölüme gidilmesi ile hastalığın belirlenmesi amacı ile muayene dışında test ve tetkikte yapılır. Çıkan sonuç dâhilinde yorumlama yapılarak tanı koyma işlemleri tamamlanır. Tedavi aşamasında uzmanın verdiği ilaçların önerilen dozda kullanılması ve söylediği tüm detaylara dikkat edilmesi gerekir.

Tansiyonun Ölçümü ve Belirlenmesi

Tansiyonun ölçülmesi adına birçok eczane, sağlık kuruluşu ve hastane hizmet verir. Kişi hastalığı konusunda tecrübeli ise ve tansiyon hastası ise evde cihazlar ile de ölçebilir. Yalnız ilk ölçüm işlemler doktor tarafından yapılmalıdır. İnsanların bu konuda en tereddüt duydukları şey tansiyon hastalığına hangi bölüm bakar konusudur.

Hipertansiyon ya da kan basıncı düşmesi ( düşük tansiyon ) hastalığına, dâhiliye bölümü diğer adı ile iç hastalıkları bölümü ilgilenmektedir. İç hastalıkları bölüm randevusu almanız gerekir. Burada doktor tarafından yapılacak olan muayene sonucuna göre hipertansiyon mu yoksa düşük kan basıncı sorunu var olup olmadığı belirlenir.

Doktor hastalığa tanı koymak adına klinik muayene, test ve belli başlı tetkikler yapacaktır. Alınan sonuçlar neticesinde gerekli olan tedavi planı çıkartılır. Hipertansiyon ya da kan basıncının düşmesi için doktora gidildiğinde ilk olarak ölçüm yapılır.  Tansiyon ölçümlerinin doğru çıkmaması sonucunda da birçok detaya dikkat edilmelidir. Ayrıca tansiyon ölçtürmeden önce de belli başlı detaylara dikkat edilmesi gerekir. Aksi durumda kan basıncın ölçümlerinin yanlış çıkma olasılığı yüksektir. Ölçüm öncesinde yenilen yemek, içilen sigara kafeinli içecekler sorun yaratabilir. Bunları tüketen kişilerin tüketimden 45 dakika sonra ölçümlerini yapmaları ya da yaptırmaları uygun olur. Ölçümlerin yapılmasından önce hastanın tuvaleti var ise kesinlikle yapmalıdır. Eğer hasta spor yapıyorsa ve yeni yapmışsa yarım saat geçmesi beklenir ve sonra gerekli olan ölçümler yapılır. Hasta olan kişi ilaç kullanımı yapıyorsa en az yarım saat önceden ilacını içmeli ve sonrasında ölçümlerini yaptırmalıdır. Bu detaylara dikkat edilmediği sürece yanlışlıklar meydana gelebilir. Bundan kaynaklı olarak da yanlış teşhis konulma şansı bulunur.




1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız(5votes, average: 1,80out of 5)
Loading
Yorum ekle

Yüksek tansiyon için hangi bölüme/doktora gidilir?

Yüksek tansiyon (Hipertansiyon), kanın damar duvarlarınıza karşı uzun vadeli kuvvetinin, sonunda kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarına neden olabilecek kadar yüksek olduğu yaygın bir durumdur. Kan basıncı hem kalbinizin pompaladığı kan miktarı hem de atardamarlarınızdaki kan akışına direnç miktarı ile belirlenir. Kalbiniz ne kadar çok kan pompalar ve damarlarınız ne kadar dar olursa, tansiyonunuz o kadar yüksek olur. Peki, Yüksek tansiyon için hangi bölüme/doktora gidilir? Merak edilenler haberimizde

funduszeue.info

Yayınlanma: - 01 Ağustos Güncellenme:

Yüksek tansiyon için hangi bölüme/doktora gidilir?

“Sessiz düşman” olarak da bilinen yüksek tansiyon değerleri genellikle hiçbir belirti göstermez ve yıllar içerisinde gelişme eğilimindedir. Yüksek tansiyon ciddi komplikasyonlara yol açabilir ve kalp hastalığı, felç ve ölüm riskini artırır. Yüksek tansiyonun akut nedenleri arasında stres önemli bir yere sahiptir, ancak kendi başına olabilir veya böbrek hastalığı gibi altta yatan bir durumdan kaynaklanabilir. Şimdi, Yüksek tansiyon için hangi bölüme/doktora gidilir? Gelin hep birlikte öğrenelim…

YÜKSEK TANSİYON BELİRTİLERİ

Tansiyon değerleri tehlikeli bir şekilde yüksek seviyelere ulaşsa bile, tansiyonu yüksek olan kişilerin hiçbirinde belirti veya semptom yoktur. Yüksek tansiyonu olan birkaç kişinin baş ağrısı, nefes darlığı veya burun kanaması olabilir, ancak bu belirti ve semptomlar spesifik değildir ve genellikle yüksek tansiyon şiddetli veya yaşamı tehdit edici bir aşamaya ulaşana kadar ortaya çıkmaz.

YÜKSEK TANSİYON NEDENLERİ

İki tür yüksek tansiyon vardır.

Birincil (esansiyel) hipertansiyon

Çoğu yetişkin için, yüksek tansiyonun tanımlanabilir bir nedeni yoktur. Birincil (esansiyel) hipertansiyon adı verilen bu yüksek tansiyon türü, yıllar içinde yavaş yavaş gelişme eğilimindedir.

İkincil (sekonder) hipertansiyon

Bazı insanlar altta yatan bir durumdan kaynaklanan yüksek tansiyona sahiptir. Sekonder hipertansiyon adı verilen bu yüksek tansiyon aniden ortaya çıkma eğilimindedir ve primer hipertansiyondan daha yüksek tansiyona neden olur. Çeşitli durumlar ve ilaçlar aşağıdakiler de dahil olmak üzere ikincil hipertansiyona neden olabilir:

– Obstrüktif uyku apnesi
– Böbrek sorunları
– Adrenal bezi tümörleri
– Tiroid problemleri
– Kan damarlarında doğuştan belirli kusurlar
– Doğum kontrol hapları, soğuk algınlığı ilaçları, dekonjestanlar, reçetesiz satılan ağrı kesiciler ve bazı reçeteli ilaçlar gibi belirli ilaçlar
– Kokain ve amfetaminler gibi yasadışı ilaçlar

YÜKSEK TANSİYON İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR?

Kan basıncınız /80 mm Hg’nin altındaysa normaldir. Yüksek kan basıncı, ila mm Hg arasında değişen bir sistolik basınç ve 80 mm Hg’nin altında bir diyastolik basınçtır. Yüksek kan basıncı, kan basıncını kontrol etmek için adımlar atılmadığı sürece zamanla kötüleşir. 1. evre hipertansiyon, ila mm Hg arasında değişen bir sistolik basınç veya 80 ila 89 mm Hg arasında değişen bir diyastolik basınçtır. 2. evre hipertansiyon ise mm Hg veya daha yüksek bir sistolik basınç veya 90 mm Hg veya daha yüksek bir diyastolik basınçtır. Bu değerlere göre eğer yüksek tansiyondan şüpheleniyorsanız dahiliye veya kardiyoloji polikliniklerine başvurmanız ve tetkiklerinize göre tedavinizi düzenlemeniz gerekir.

Yüksek tansiyon hastalarının yemesi gereken 11 gıdaİlginizi ÇekebilirYüksek tansiyon hastalarının yemesi gereken 11 gıda

Ağrıbaş ağrısıdoktornefes darlığıÖlümSağlıksoğuk algınlığıyüksek tansiyon

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası