çatlaklar için en etkili yöntem / Vücut Çatlakları İçin 10 Basit Yöntem - Mahmure

Çatlaklar Için En Etkili Yöntem

çatlaklar için en etkili yöntem

Çatlak tedavisinde son yöntemler

Çatlaklar cildin aşırı gerilmesi sonucunda, derideki elastik dokuda oluşan yırtıklardır aslında. Cilt, deri altındaki kas, kemik, yağ dokusu gibi diğer yapıların büyüme hızına yetişemez ve yeterli miktarda esneyemeyince de doku hasarlanır. İlk oluştuğu sırada kırmızı ile mor arası bir renkte olan kalın veya ince olabilen bu çizgiler, zamanla eskidikçe sedefimsi beyaz bir renk alırlar. En çok karın, kalça, baldırlar ve göğüslerde görülen çatlakların oluşumuna vücut alanlarının hızlı büyüdüğü, şekillendiği veya aşırı kilo değişimleri neden oluyor. Örneğin, Ergenlik döneminde boyun uzaması, vücudun kadınsı şeklini alması sırasında memelerde, basen ve kalça bölgesinde oluşurken, gebelik döneminde daha çok karın bölgesinde ortaya çıkarlar.

Çatlak oluşumunda birçok faktör etkilidir. Genetik olarak şanslı olan bazı kadınlarda hayatının hiçbir döneminde bir tane bile çatlak oluşmazken, bazı şanssız kadınlarda kilogramlık kilo değişimlerinde bile çatlaklar oluşabiliyor. Genel olarak açık tenli ve kuru ciltli kadınlar çatlamaya daha eğilimli oluyorlar.

Ne yazık ki, günümüzde halen oluşmuş çatlakları tamamen sıfırlayıp yok eden mucize bir tedavi yok. En güzel çatlak, henüz oluşmamış çatlaktır, yani çatlaklar oluşmadan, çeşitli önlemlerle, ısrarlı bir bakımla engellemek gerek. Özellikle riskli dönemlerde, olası çatlakları önlemek için alınabilecek küçük önlemleri şöyle sıralayabiliriz:

·  Bol bol su için; nemli bir cilt daha kolay esneyecektir.

·  Spor yapın; vücudunuzun esneme kapasitesini artırın.

·  Sağlıklı beslenin; A, C, E vitamini ve omega 3’den zengin gıdaları öğünlerinizden eksik etmeyin.

·  Cildinizi mutlaka nemlendirin; duştan sonra kullanılan yağlar ve günlük nemlendirici kremler cildin esneme kapasitesini artıracaktır.

·  Hızlı ve yoğun kilo alıp vermemeye çalışın.

·  Hamilelik döneminde iyi bir çatlak önleyici krem kullanın.

Başka tedavi yöntemleri de var

Ne yaparsak yapalım, tüm önlemlere rağmen bazen çatlaklar engellenemeyebiliyor. Oluşmuş çatlakları azaltmak, görünümlerini daha iyi bir hale getirebilmek için çeşitli tedavi seçenekleri mevcut. Çatlak tedavisinde günümüzde en sık tercih edilen yöntemler mikroiğneleme ve fraksiyonel lazer uygulamalarıdır. Mikroiğneleme tedavisinde, milimetrik iğneler yardımıyla deride 1 santimetre karelik alanda adet mikrokanal açılır. İşlem sırasında deriye sürülen çeşitli vitaminler, büyüme faktörleri, peptid ve kök hücre ekstreleri açılan bu mikrokanallardan geçerek deri altına ulaşır. Her bir iğne ucunun ciltte yarattığı uyarı ve uygulanan solüsyonlar sayesinde doku yenilenmesi ve kollajen üretimi sağlanmaya çalışılır. Tüm cilt tiplerine, her mevsimde yapılabilen bu yöntem hafta aralıklarla kez funduszeue.info çatlaklarının tedavisinde en yeni ve etkili yöntemlerden biri olan fraksiyonel lazer tedavisinde, çatlak alanlarında mikroskopik yaralar oluşur ve bu alanlarda yeni kollajen ve deri oluşumu meydana gelir. Eski olanlar dahil, tüm deri çatlaklarında 6 hafta arayla uygulanabilen bu tedaviyle yüzde 50’nin üzerinde yanıt alınabilir.

Çatlak Tedavisi Nasıl Yapılır?

Daha çok kadınlarda görülse de erkeklerde de görülen cilt çatlakları, genelde ergenlik, hamilelik veya sık kilo alıp verme sonucu oluşur.

Çatlaklar Neden Oluşur?

Derinin altındaki kas ve yağlar deriden daha hızlı büyüdüğü zaman çatlaklar oluşmaya başlar. Hızlı büyüme, uzama ve kilo alma dönemi hem kızlar hem de erkeklerde çatlaklara sebep olur. Diğer bir sebep olan hamilelikte 4 kadından 3’ünde deri çatlakları oluşur. Çatlaklarınızın sebebi hamilelik ise hamilelik sonrası oluşan çatlakların nasıl tedavi edileceğini anlatan yazımızı da okuyabilirsiniz. Çatlakların nasıl oluştuğu ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Çatlak Tedavisinin Etkisi Ne Zaman Görülmeye Başlanır?

Cildin kısa bir zamanda fazla gerilmesi sonucu oluşan çatlaklar kırmızı ve beyaz olarak ikiye ayrılır. Çatlaklar ilk oluşmaya başladığında kırmızı renklere sahipken ilerleyen zamanlarda beyaz ve griye dönerler. Kırmızı olması çatlağın taze olduğu anlamına gelir ve çatlak tedavisinde başarı yüksektir. Bir veya birden fazla yıldır ciltte olan çatlaklar beyaza yakın renk alır ve taze çatlaklara kıyasla tedavi süreci biraz daha uzun sürer.

Çatlak Tedavileri Nelerdir?

Nemlendirme, iyi beslenme ve kilo takibi gibi önleme yöntemleri olan çatlakların, oluştuktan sonra da birden fazla tedavi yöntemi vardır. Cilde minik iğnelerle temas edilmesi ve bu bölgelerde cildin kendini onarımını tetiklemesine yarayan demaroller, cilt çatlaklarına karşı yapılan tedavilerden biridir. PRP yönteminde ise, hastadan alınan kan örneğinden elde edilen zengin plazma, çatlaklar üzerine enjekte edilir ve lazer ile beraber yürütüldüğü zaman daha başarılı sonuçlar alınır. Çatlakları ortadan kaldırmakta en etkili yöntem sayılan lazerle tedavide ise yüksek enerjili UV ışınları epidermise nüfuz eder ve yeni kollajen ve epidermis oluşumunu tetikler.

Tedavi sonrası cilt güneşe karşı daha hassas olacağından ve doğrudan güneşe maruz kalmak ciltte lekelere sebep olabileceğinden çatlak tedavisi için genelde sonbahar ve kış ayları tercih edilir.

Çatlak tedavisi Ankara’da olduğu gibi birçok şehrimizde yapılabilen bir tedavidir, siz de çatlaklarınızdan şikayetçiyseniz geç kalmadan tedavinize başlayın!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası