avrupa ya kaçak gitmenin yolları / Almanya'ya Nasıl Gidilir (Kaçak ve Yasal Yollardan Yurtdışı) - Yaşam

Avrupa Ya Kaçak Gitmenin Yolları

avrupa ya kaçak gitmenin yolları

Yurtdışına Çıkmak İçin Ücretli ve Ücretsiz Yollar

Günümüzde yurt dışına çıkma fikri, her öğrencinin aklından geçirdiği, bir kere de olsa hayatı boyunca unutamayacağı ve bu güzel deneyimi yaşamak isteyeceği harika bir maceradır. Ancak çoğu öğrenci, çok fazla araştırmadığı ya da bütçe konusunda emin olamadıkları için baştan pes ederek, üniversite eğitimlerine ve sonrasında kariyer yaşamlarına büyük artılar katacak bu fırsatları kaçırıyor.

 

Bugün, yurtdışına nasıl gidebilirim diyen öğrenciler için yurt dışına gitme yolları ve çok sayıda ücretli ve ücretsiz seçenek vardır. Bunların bazıları Erasmus gibi finansal destek sağlayan ve eğitim imkanı sunan programlar olduğu gibi AGH ya da Work and Travel gibi yurtdışı gönüllülük ve çalışma esasına dayalı sosyal yardımlaşma, kültürel deneyim ve maddi kazanç tabanlı olabiliyor. Yazımızda öğrencilerin yurtdışına çıkma yolları konusunda kafasındaki soru işaretlerine cevap bulabilecekleri ücretli ve ücretsiz fırsatlara yer verdik!

 

1. Erasmus nedir?

 

Yurtdışında ücretsiz eğitimin ilk adresi Erasmus programıdır. Avrupa Birliği tarafından yürütülen bir öğrenci değişim programı olan Erasmus’un amacı, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde öğrencilere uluslararası eğitim deneyimi yaşatmak ve ülkeler arasındaki iş birliğini arttırmaktır. Erasmus hakkında programın, öğrencilere istihdama yönelik beceriler kazandırmasının yanında, dil becerilerinizi geliştirme ve farklı kültürleri tanıma şansı sunduğunu bilmenizde fayda var.

 

Erasmus başvuruları için bir ön lisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrencisi olmanız, lisans öğrencileri için not ortalamasının 4.0 üzerinden en düşük 2.20 ya da 100 üzerinden 70 puan olması, yüksek lisans ve doktora öğrencileri içinse bu ortalamalar 2.50 ya da 75 olması gerekir. Erasmus hakkında daha ayrıntılı bilgi için resmi web sitesine buradan ulaşabilir ya da faydalı linklerimize göz atabilirsiniz: Erasmus Nedir, Erasmus Şartları Neler?Erasmus’un Avantajları ve Dezavantajları Neler?İspanya’ya Gidecek Olan Sümeyye Ceyhun ile Erasmus Başvuruları Hakkında Söyleştik

 

Yurtdışında üniversite okumak istediğiniz okullar, bölümler ve başvurular hakkında merak ettiklerinizi uzmanlarımıza ücretsiz sorarak yurtdışı eğitim danışmanlığı alabilirsiniz. 

 2. Interrail nedir?

 

Yurtdışına ücretsiz nasıl gidilir, sorusunun en bilinen cevabı Interrail yapmaktır. Her yıl binlerce öğrenci ve gezgin, sırt çantalarını alıp Avrupa’yı trenle gezmek gibi bir maceraya kendilerini hazırlar. Aslında Interrail tamamen ücretsiz değildir, ancak Avusturya, İrlanda, İtalya, Makedonya, Hollanda, Karadağ, Polonya, Bosna Hersek, İspanya, Almanya, Norveç gibi Avrupa ülkelerini uzun uzun gezmenin, dolayısıla da yurtdışında gitmek için en ucuz yoludur. Yolculuğa çıkmanızdan itibaren sizin gibi dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerle tanışabilir, yeni kültürler ve yaşam deneyimleri elde edebilirsiniz. Interrail hakkında daha fazlası için linke göz atabilirsiniz.

 

 

Yurtdışı eğitim almak istiyor bütçen konusunda endişeleniyor musun? Senin için kaçırılmayacak yurtdışı bursları ve fırsatları sitemizde: Lisans derecesinde yurtdışı eğitim bursları ve yurtdışında yüksek lisans bursları arıyorsan hemen burs ayrıntıları, son başvuru tarihleri ve bursların değeri hakkında bilgileri öğrenmek için linke göz at. 

 

3. Work and Travel nedir?

 

Rüyalar ülkesi Amerika’ya hem ücretsiz gidip hem de para kazanmak harika bir fikir gibi görünüyor. Yurt dışına gitme yolları arıyorsanız, 1961 yılında Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenmeye başlanan Work and Travel programları, tüm dünyadan öğrencilerin Amerika’da çalışıp seyahat edebilmelerine yönelik bir kültürel değişim programıdır. Para kazanırken İngilizce dilinizi geliştirebileceğiniz program, aynı zamanda farklı kültürleri tanıma, çalışma deneyimi kazanma ve yurtdışında yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlamanız için eşsiz ve kesinlikle kaçırmamanız gereken bir deneyimdir.

 

WAT programı, her ne kadar size para kazandırsa da ücretsiz yurt dışına gitme yolları değildir. Zira Work and Travel fiyatları ve bu işleri yapan aracı şirketlere göre farklılık gösterir ve bu şirketlerden yardım almanız size vize, çalışacağınız iş, konaklayacağınız yer ve diğer prosedürlerin halledilmesini sağlar. Tüm bu hizmetler, uçak bileti ve vize gibi işlemler için şirketlere farklılık gösterebilen Work and Travel ücretleri ödemeniz gerekecektir. Unutmayın; Work and Travel, üniversite öğrencilerine yöneliktir ve en azından günlük konuşmaları anlayabilecek düzeyde bir İngilizce seviyesi gerektirir. Work and Travel programı hakkında daha ayrıntılı bilgiyi rehberimizden alabilirsiniz. 

 

4. AIESEC nedir?

 

1948 yılında, Avrupalı öğrenciler tarafından kurulan AIESEC, yurt dışına çıkma yolları arayanlar için geleceğin liderlerini yetiştiren dünyanın en büyük öğrenci organizasyonlarından biridir. Hem üniversite öğrencileri hem de yeni mezunlar için yurtdışında kendilerini geliştirebilecekleri uluslararası bir ortam, gönüllü projeler ve staj imkanı sunan platform, gittiğiniz ülkede 6 haftadan 1 yıla kadar kalma fırsatı sağlar.

 

AIESEC ile alınan teorik eğitimi, pratik olarak uygulama fırsatı bulan öğrenciler ve yeni mezunlar, ister para kazanabilecekleri programlara katılabilir, isterlerse de gönüllü staj programlarını tercih edebilirler. Programın en önemli kazanımı ise, öğrencilere yurtdışı kültür ve yaşam deneyiminin yanı sıra profesyonel ve sosyal ağ kurma fırsatı sunmasıdır. Aiesec nedir, neden bu organizasyonda yer almalısınız merak ediyorsanız kurumun web sitesine göz atabilirsiniz. 

 

Sitemize üye olarak dünyanın en iyi üniversiteleri, yurt dışı eğitim haberleri, faydalı içerikler ve ücretsiz broşürlerden faydalanabilirsiniz. Nasıl mı? Hemen bu linkten kayıt olun.

5. AGH nedir?

 

Avrupa Gönüllü Hizmeti-AGH ya da İngilizce olarak European Voluntary Service-EVS, Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde sosyal içerikli gönüllülük projelerinde yer almak isteyen gençlere yönelik faaliyetlerdir. Katılacağınız projeler kapsamında yardım kuruluşları, gençlik merkezleri, dernekler, vakıflar, huzur evleri, yetiştirme yurtları ve rehabilitasyon merkezlerinde gönüllü çalışmalarda yer alırsınız.

 

 

En az 2 ay ile 12 aya kadar süren AGH projelerinde, öğrenci ve mezunların 17-30 yaş arasında olması ve anlayabilecekleri kadar İngilizce bilmesi önemlidir. AGH, ücretsiz yurt dışına gitme yolları arasında özellikle Avrupa’ya nasıl gidilir ve yaşam deneyimi elde etmek isteyenlerin en çok tercih ettiği platformdur. Daha ayrıntılı bilgi için resmi web sayfasına bakabilir ya da Öğrenciyken Katılabileceğiniz Avrupa Gönüllü Hizmeti Projeleri yazımıza göz atabilirsiniz. 

 

6. Workaway nedir?

 

Yurtdışında çalışma ve seyahat edebileceğinizin kanıtı olan Workaway, dünyayı gezme hedefinde olanların dostu bir platformdur. Bugün 10 milyondan fazla üyeye sahip olan siteye 1 yıllık makul bir ücretle kayıt olarak, gezme planlarına başlayabilirsiniz. Dünya çapında 130’dan fazla ülkeden host-ev sahipleri ve volunteer-gönüllülerin buluştuğu platformda, gittiğiniz şehirde günde en fazla 5 saat çalışma karşılığında size kalacak yer, kahvaltı ya da yemek veriliyor.

 

Yurtdışına nasıl gidilir ve çalışılır diyorsanız, Workaway ile yapabileceğiniz işlerin sınırı yok, onu baştan söyleyelim. Bir tarlada çilek yetiştirebilir, evcil hayvanlara bakabilir, duvar boyayabilir, butik otelde resepsiyon ya da mutfak işlerine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgiye kurumun web sayfasından göz atabilirsiniz. 

 

7. WWOOF nedir?

 

Yurtdışında ücretsiz yaşa mantığı ile hem gezip hem de gönüllü çalışmalara katılmak isteyenlere, 1970 yılından bu yana hizmet veren en yaygın platform olan World Wide Opportunities on Organic Farm yani WWOOF, bugün dünyanın her yerinde organik çiftliklerde gönüllü çalışma fırsatı sunuyor. 120’den fazla ülkede host yani ev sahipleri ile gönüllüleri buluşturan sitedeki fırsatları görebilmeniz için yıllık olarak yapılan 35€’luk bir ücret ödemeniz gerekir. Daha sonra ülke ve gideceğiniz yerle ilgili seçiminizi yapabiliyorsunuz. Konaklama ve yeme-içme gibi ihtiyaçların ev sahibi tarafından karşılandığı platform, vize ve seyahat ücretlerini kapsamaz. Daha fazlasına kurumun web sayfasından bakabilirsiniz. 

 

8. AFS nedir?

 

Ücretsiz yurtdışı eğitim ya da yurt dışına gitme yolları arıyorsanız, AFS tam size göre olacaktır. 1914 yılından bu yana devam eden program, dünyanın en köklü uluslararası değişim organizasyonudur. Program, tüm dünyadan katılımcılara yurtdışında lise ya da üniversite eğitimi, dil eğitimi, gönüllülük hizmetleri, yurtdışı staj gibi kültürlerarası bir deneyim sunar. Katılımcılar devam eden eğitimleri süresince gönüllü aileler tarafından misafir edilirken, gittikleri ülke kültürü ve dilini daha yakından ve hızlı öğrenme fırsatı yakalarlar. AFS hakkında merak edilenlere kurumun web sitesinden göz atın. 

9. Couchsurfing nedir?

 

Yurtdışına gitmeye karar verdiniz, ancak yurtdışına nasıl gidilir tam olarak bilmiyor ya da yukarıdaki yollardan hiçbiri size uymadı? O halde hem eğitim almak hem de gittiğiniz ülkeyi bol bol gezmek, kültürünü öğrenmek ve keşfetmek istiyorsanız yapmanız gereken Couchsurfing platformuna girmek ve size ücretsiz evini açan insanları bulmak olmalıdır. Dünya çapında 200 binden fazla şehirde kalacak yer, paylaşılan evler ve odalar sunan site, yurtdışına gitme yolları arayan ve yurt dışında çalışmak isteyen seyahat severlerin uğrak yeridir. Yurtdışında kalacağınız yerlerde sizin gibi uluslararası gezginlerle karşılaşabilir, ev sahipleri ile harika anılar kazanabilir ve sosyal ağınızı güçlendirebilirsiniz. Couchsurfing fırsatları için hemen resmi web sayfasına göz atabilirsiniz. 

 

Yurtdışına nasıl gidebilirim, yurt dışına çıkma yolları nelerdir gibi sorularımıza yanıt aldığımıza göre sıra geldi sizin için hazırladığımız faydalı linklere: Yurt Dışı Eğitim Almak İsteyenler İçin Kaçırılmayacak Öğrenci Değişim ProgramlarıÜniversiteden Mezun Olmadan Önce Yapmanız Gereken 20 ŞeyYurtdışında İş İmkanı Sağlayan Öğrenci Grupları

 

Başarısız bir beyin göçü hikayesi – Genç gazeteci kaçak yollardan Avrupa’ya gitmek istedi, Hırvatistan tarafından Türkiye’ye iade edildi

Genç gazeteci Vedat Örüç, mezun olduğu günden bu yana, kendi mesleğini yapmak için iş ararken, geçimini sağlamak için kafe ve barlarda çalışıyordu. Salgın nedeniyle çalıştığı yerlerin kapanmasıyla geçinmesi neredeyse imkansız hale gelen Örüç, çıkış yolu olarak Avrupa’ya gitmeyi seçti fakat hikayenin sonunda kendini Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda buldu. Vedat Örüç, Avrupa’da yaşamak için girdiği yolda yaşadıklarını Medyascope’tan Hazar Dost’a anlattı.

‘‘Ya hayallerimden vazgeçecektim ya da farklı bir seçenek yaratacaktım’’

Üç yıldır serbest gazetecilik yaptığını fakat düzenli olarak gelir elde edebileceği bir iş bulamadığını söyleyen Örüç, çalıştığı kafe-barların da kapanmasıyla hiçbir şekilde geçinememeye başladı. Örüç, Türkiye’de geçinemediği ve hayallerini gerçekleştiremediği için Avrupa’ya gitmeye karar verdi: “Ya hayallerimden vazgeçecektim ya da farklı bir seçenek yaratacaktım.”

Türkiye’de yaptığı haberlerden dolayı hakkında açılmış davalar olan Örüç’ün adli kontrol tedbiri olarak yurtdışına çıkış yasağı da vardı. Bu yüzden Avrupa’ya gitmek için yasal olmayan yolları tercih etti.

”Kaçakçılar devletin, yaptıkları işe izin verdiğini iddia etti”

Örüç, geçen eylül ayında Edirne üzerinden yasal olmayan yollarla yani “kaçak” olarak Yunanistan’a geçti. Sınırı geçtiği sırada, insan kaçakçılarının ve kendisini geçiş noktasına götüren taksicinin diyaloglarının da kendisini etkilediğini söyleyen Örüç, “Taksici Türkiyeli olduğumuzu anlayınca götürmek istemedi. Sonra bir şekilde anlaştık. Kaçakçılar, devletin izniyle bu işi yaptıklarını iddia ederek resmi belge olduğunu ileri sürdükleri birtakım evrakı gösterdi” dedi. 

Yunanistan’a vardıktan sonra aynı yollarla Makedonya’ya geçen Örüç, orada bir süre kaldıktan sonra Sırbistan’a geçtiğini söyledi. Makedonya’da ve Sırbistan’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığını anlatan Örüç, “Refah düzeyi yüksek olan Avrupa ülkelerine gitmek için bu yollardan geçmem gerekiyordu. Bana, nezarethanelerde, Suriyeli ve Afganlar’a davrandıkları gibi kötü davranmadılar ama esir koşulunda kaldığımızı söyleyebilirim” diye konuştu.

Örüç, Sırbistan’dan Hırvatistan’a geçmek için insan kaçakçılarıyla irtibat kurdu fakat Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de polise yakalandı. Diğer ülkelerde olduğu gibi prosedürlerin uygulanmasının ardından serbest bırakılacağını düşündü ama öyle olmadı.

Kendilerine karakolda evrak imzalatmak isteyen Hırvat polisine, belgeleri anlamaları için tercüman getirmelerinin daha sağlıklı olacağını söyledi. Bunun üzerine, ertesi gün tercüman olduğunu söyleyen, çok az Türkçe bilen sivil giyimli iki kişi geldi. Böylece Örüç ve beraberindeki kişiler belgeleri imzaladı: “Fakat iki-üç kelime Türkçe biliyorlardı. Bize evrakın iltica talebimiz için gerekli olduğunu, sürecin daha hızlı işlemesi için imzalamamız gerektiğini söylediler.”

Belgeleri imzaladıktan sonra tutuldukları karakoldan çıkarılıp başka bir yere götürüldüler: “Bizi yüksek duvarlı, dışarıya çıkmamıza izin verilmeyen bir yere götürdüler. Burada ailemle telefonla görüştüm ve avukat istedim. Fakat hiçbir şekilde avukatımla görüştürülmedim. Serbest bırakılacağımı sandım fakat kapı açıldığında Türkiye Büyükelçiliği’nin önündeydik.”

Büyükelçiliğe girmek istemediğini, yetkililere Türkiye’ye gönderilirse tutuklanacağını anlatmaya çalışan Örüç’ü kimse dinlemedi: “Beni dinlemeden ve haklarımı kullanmama izin vermeden içeriye soktular. Ertesi gün Türkiye’deydim.”

Türkiye’ye geldiği gün pasaport kontrolünde gözaltına alınan Vedat Örüç, dört gün gözaltında kaldıktan sonra tutuklanarak Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. Üç ay boyunca tutuklu kalan gazeteci Vedat Örüç, şubat ayında tahliye oldu.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası