patlamış mısırın zararları nelerdir / Her Gün Patlamış Mısır Yerseniz Vücudunuza Ne Olur?

Patlamış Mısırın Zararları Nelerdir

patlamış mısırın zararları nelerdir

Patlamış Mısırın Faydaları Nelerdir?

Patlamış mısırın faydaları birkaç şekilde ortaya konabilir. Lif bakımından yüksek olmasının yanı sıra, bir tür antioksidan olan fenolik asitleri de içerir. İşte patlamış mısırın faydaları;

  • Düşük Diyabet Riski: Tam tahıl yemenin önemli bir yararı, özellikle orta yaşlı erkekler ve kadınlar için geçerli olduğu gösterilen tip 2 diyabet riskinin azalmasıdır.
  • Düşük Kalp Hastalığı Riski: Patlamış mısırda yaygın olan yüksek lif alımının, koroner kalp hastalığının yanı sıra kardiyovasküler hastalık riskini de azalttığı bulunmuştur.
  • Düşük Hipertansiyon Riski: Şeker hastalığı ve kalp hastalığı riskini düşürmenin yanı sıra çok fazla tuz veya tereyağı eklemeden patlamış mısır yemek, kan basıncınızı düşürmenize veya yüksek tansiyon geliştirme riskinizi düşürmenize yardımcı olabilir.
  • Ağırlık yönetimi: Kilo kontrolünde yardımcı olur.
YouTube video

Patlamış Mısır Neye İyi Gelir?

  • Polifenol Antioksidanlarda Yüksektir: Polifenoller, hücrelerimizi serbest radikallerin zararlarından korumaya yardımcı olan antioksidanlardır. Scranton Üniversitesi&#;nde yapılan bir araştırma sonucunda patlamış mısırın çok fazla miktarda polifenol içerdiği gözlemlenmiştir.
  • Son Derece Yüksek Lif: Lif açısından çok yüksektir. Araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bilgiye göre diyet lifi kalp hastalığı, obezite ve tip 2 diyabet gibi birçok hastalık riskini azaltabilir. Ayrıyeten lif kilo verme konusunda yardımcı olabilir ve sindirim sağlığını destekleyebilir.
  • Kilo Kaybına Yardımcı Olabilir: Yüksek bir lif oranına sahiptir. Kalorisi nispeten düşüktür ve düşük bir enerji yoğunluğuna sahiptir. Bunların hepsi zayıflama dostu bir gıdanın özellikleridir. Patlamış mısır, bilinen atıştırmalıklar arasında en az kalori içeren besinlerden biridir.

Patlamış Mısır Besin Değerleri

Patlamış Mısır Besin Değerleri

İçindekilerDeğerleri
Porsiyon Miktarı gr.
Kalori kcal
Toplam Yağ gr.
Sodyum7 mg
Potasyum mg
Karbonhidrat74 gr.
Protein gr.

Patlamış Mısır Vitamin Değerleri

Patlamış Mısır Vitamin Değerleri

İçindekilerDeğerleri
Porsiyon Miktarı gr.
Kalsiyum5 mg
Demir3 mg
B6 Vitamini mg
Magnezyum mg

Youtube Kanal Abone

Patlamış Mısır Zararlı Mı?

Patlamış mısırın zararları bazı durumlarda ortaya çıkabilir ve çok fazla tüketildiği durumlarda sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. İşte patlamış mısırın zararları;

  • Hazır olarak satılan patlamış mısır genel olarak yüksek miktarda tuz veya sodyum içerir. Gereğinden fazla sodyum tüketmek, yüksek tansiyona neden olabilir ve diğer sağlık problemlerine yol açabilir.
  • İçerisine koyulan tereyağı, şeker ve tuz, patlamış mısırı daha sağlıksız bir atıştırmalık haline getirebilir.
  • Mikrodalga fırınlarda patlatılan mısır, plastiğin sebep olduğu bazı zararlı maddelerin açığa çıkmasına sebep olarak sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir.
  • Sinemalarda yapılan patlamış mısır, kullanılan birçok katkı maddesi sebebiyle insan sağlığını tehlikeye sokacak durumlara yol açabilir.

Patlamış Mısır Nasıl Yapılır? (Evde)

  • 3 yemek kaşığı yağı tencereye koyun ve ısıtın.
  • Mısırınızı tencereye ilave edin ve patlamasını bekleyin.
  • Birkaç adet mısır patlamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
  • Tencereyi birkaç kez sallayarak yağın bütün mısırlara temas etmesini sağlayın.
  • Mısırların patlama sesleri oldukça azaldığında ve tek tük olmaya başladığında tencereyi ocaktan alın.
  • Tuzunuzu ilave ettikten sonra patlamış mısırı servis edebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Patlamış Mısır Mideye Zararlı Mı?

Patlamış mısır tam bir tahıldır. Tam tahıllar, B vitaminleri ve demir gibi değerli miktarda lif ve besin sunar. Patlamış mısırın besleyici bir seçenek olması, her insanın tüketmesine uygun olduğu anlamına gelmiyor. Bazı kişilerde mide problemlerine yol açabilir. Özellikle mide ve bağırsak problemleri yaşayan kişilerde belirli problemler baş gösterebilir.

Patlamış Mısır Mide Yakar Mı?

Çok fazla tüketildiği durumlarda, gereğinden fazla yağ ve tuz kullanıldığı durumlarda mide yanması gibi problemlere sebep olabilir. Genel olarak bir zararı ve ciddi yan etkileri bulunmamasına rağmen bu küçük püf noktalar dikkate alınmazsa her besinde olduğu gibi bazı kötü yan etkilerle karşılaşılabilir.

Patlamış Mısır Diyet Bozar Mı?

Eğer kilo vermeye çalışan bir insansanız patlamış mısırın sağlıklı bir atıştırmalık olup olmadığını merak etmeniz oldukça muhtemeldir. Bir yandan, çoğu atıştırmalık gıdaya kıyasla lif bakımından yüksek ve kalorisi düşüktür. Tüm diğer seçenekler arasında patlamış mısır, sağlıklı bir atıştırmalık için listenin en başında yer alır: tam bir tahıldır, lif oranı yüksektir ve kalorisi düşüktür.

Patlamış Mısır Kalorisi Çok Mu?

Patlamış mısır hava ile doldurulur (çekirdeklerin patlatıldıktan sonra ne kadar küçük olduğunu düşünün). Havayla dolu olduğu için, çok fazla kalori olmadan oldukça büyük bir porsiyon tüketmiş olursunuz. 3 bardak patlatılmış mısır Sadece kaloriye denk gelmektedir. Bu yüzden yüksek bir kalori oranı yoktur. Diyetlerde de en sık tüketilen atıştırmalıkların başında gelmektedir.

Instagram Takip

Uzm. Diyetisyen Tuğba Yaprak

Patlamış Mısır Hakkında Daha Önce Duymadığınız Birbirinden İlginç Bilgiler

Haberler

Yemek

Yedikçe Öğren

Patlamış Mısır Hakkında Daha Önce Duymadığınız Birbirinden İlginç Bilgiler

Patlamış mısır, en keyifli anların yol arkadaşı. Maç izlerken, film izlerken, televizyon izlerken her zaman yanımızda. Patlamış mısır ne zaman icat edildi? Patlamış mısır sağlık mı? Patlamış mısırın içerisinde neler var? gibi sorulara cevap bulmak istiyorsanız içeriğimizi okumaya devam edin 👇

Mısırın ilk yetiştiği yer Amerika kıtasına, tarihi de 7 bin yıl öncesine uzanıyor.

Mısırın ilk yetiştiği yer Amerika kıtasına, tarihi de 7 bin yıl öncesine uzanıyor.

Amerika'daki yerlilerinin patlamış mısıra "pisancalla" dedikleri kayıtlara geçmiştir.

Amerika'daki yerlilerinin patlamış mısıra "pisancalla" dedikleri kayıtlara geçmiştir.

yılında Chicago'ya sokak satıcısı olmak için gelen Charles Creators, benzinle çalışan yeni bir mısır patlatma makinesi icat etmiştir.

 yılında Chicago'ya sokak satıcısı olmak için gelen Charles Creators, benzinle çalışan yeni bir mısır patlatma makinesi icat etmiştir.

Patlamış mısır nasıl patlar?

Patlamış mısır nasıl patlar?

Mısır patlarken neden ses çıkar?

Mısır patlarken neden ses çıkar?

Sarı mısır taneleri patlayınca neden beyaz hale gelir?

Sarı mısır taneleri patlayınca neden beyaz hale gelir?

Her mısır patlamaz!

Her mısır patlamaz!

Patlamış mısır çeşitleri nelerdir?

Patlamış mısır çeşitleri nelerdir?

Patlamayı etkileyen faktörler neler?

Patlamayı etkileyen faktörler neler?

Barda servis edilen patlamış mısırlar daha tuzlu.

Barda servis edilen patlamış mısırlar daha tuzlu.

'li yıllarda Amerika'da sinema salonlarında mısır yemek yasaktı.

'li yıllarda Amerika'da sinema salonlarında mısır yemek yasaktı.

Amerikalılar yılda ortalama 50 litreden fazla patlamış mısır tüketiyor.

Amerikalılar yılda ortalama 50 litreden fazla patlamış mısır tüketiyor.

Patlamış mısırın faydaları nelerdir?

Patlamış mısırın faydaları nelerdir?

Diğer içerikler de ilginizi çekebilir:

Patlamış mısır masum bir atıştırmalık mı yoksa zararlı bir abur cubur mu?

Her kesimden insanın severek yediği, akşamları televizyon karşısında ya da bir sinema salonunda filmini izlerken zevkle tükettiği patlamış mısırın vücudumuza birtakım faydaları ve zararları vardır.

Antioksidan içerir

İçerdiği yüksek antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini çok olumlu etkileyerek vücudun direncini artırır. Başta kanser olmak üzere kalp hastalıklarıyla mücadelede etkin bir görev üstlenir.

Hatta öyle ki patlamış mısırda yüksek seviyede konsantre antioksidan polifenol maddesi vardır. % 4 su içeren patlamış mısır, yüzde 90 su içeren meyve ve sebzelere oranla daha fazla antioksidan içerir. Bu da patlamış mısırın faydasını gözler önüne serer.

Lif bakımından zengin

Patlamış mısır, yüksek oranda lif içerir. Bu lifler kan şekerinin yavaş yükselmesinde ve bağırsakların çalışmasında etkilidir. Mikrodalgada pişirince kalorisi düşük oluyor

Patlamış mısır masum bir atıştırmalık mı yoksa zararlı bir abur cubur mu

Peki, patlamış mısırın faydaları yanında zararları yok mu?

Hemen hemen hepimizin aklına ilk önce “Patlamış mısır çok kalorilidir” cümlesi gelir. Gerçekten patlamış mısırın korkulacak düzeyde kalorisi var mı? Bu durumu aşağıdaki örnekle daha iyi anlayabilirsiniz:

gram patlamış mısır yaklaşık kaloridir. Diğer bir ifadeyle sinemalarda satılan orta boy ( gram) patlamış mısırın ortalama kalori olduğunu düşünürsek, bu da yetişkin bir kadının günlük kalori ihtiyacının yarısından fazlası demektir. Üstelik hangi kalitesiz yağdan yapıldığı ve içeriğindeki tuz miktarı hesaba katılmadı bile. Peki, patlamış mısırı bu durumda hiç tüketmemek mi gerekiyor? gram patlamış mısırı yağsız tuzsuz bir şekilde, 15 günde 1 kere, mikro dalgada patlatarak tüketebilirsiniz. Bu şekilde kalorisi bir ince dilim ekmeğe eş değer duruma gelir, yani 60 - 70 kalori civarı olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası