saç çıkaran doğal maskeler / Saç maskesi nasıl yapılır? Saç dökülmesi için ev yapımı 15 maske

Saç Çıkaran Doğal Maskeler

saç çıkaran doğal maskeler

Erkeklerde Saç Seyrelmesinin Önüne Geçmenin Yolları

Saçlarda zamanla dökülmeler ve seyrelmeler başlayabiliyor. Saç seyrelmesinin nedenlerini ve çözümlerini öğrenin.

Şu gerçeği kabul edelim: Saçlarımız bazen elimizde olmayan sebeplerle dökülür. Bu dünyanın sonu değildir, çoğu durumda tedavi edilebilir ve yeniden eski görünümüne kavuşabilir. Eğer saç dökülmenizin nedenlerini biliyorsanız, bu sorunu düzeltme şansınız daha yüksektir.

Ancak çoğu insan saçlarının neden inceldiğini, seyreldiğini ve döküldüğünü öğrenmek için zaman ayırmaz. Bu insanların doğru tedaviyi bulmakta başarısız olmalarının nedeni öncelikle budur. Nedenlere odaklanmak yerine panikle ne bulursanız kafanıza sürmeniz, sadece durumunuzu daha da kötüleştirecektir. Zararlı bileşenler içeren bir ürün kullanırsanız, bu ürünün deva olmaktan çok saçınızı kaybetmenizi daha dramatik hale getirebileceğini unutmayın.

Saç dökülmesinin nedenleri çeşitlidir ve her gün başka sebepler ortaya çıkabilmektedir. Buna rağmen bildiğimiz şey, saçların incelmesi ve kelleşmenin iki kategoriye ayrıldığıdır: Toksik alopesi ve androgenetik alopesi. Bunlara şu iki veya üç küçük sınıflandırmayı da eklemek yerinde olacaktır: Bağışıklık sistemi sorunları (alopesi areata), hasarlı cilt (cilt kanseri, yanıklar) veya enfekte cilt bozuklukları (mantar veya bakteriyel).

Hem kadınlarda hem de erkeklerde en sık rastlanan saç dökülmelerinin sebepleri çoğunlukla toksik alopesi kategorisi altında sıralanabilir. Buna sebep olabilecek şeyleri kabaca şöyle sıralayabilriz:

Saç dökülmenizin sebepleri bunlar olabilir:

  • Diyabet
  • Psikolojik stres
  • Fiziksel stres
  • Yüksek ateş
  • Kanser
  • Kemoterapi ilaçları
  • Tansiyon ilaçları
  • Yetersiz beslenme
  • Sigara
  • Hipertiroid
  • Yüksek dozlarda A vitamini
  • Karaciğer rahatsızlığı
  • Böbrek rahatsızlığı
  • Kısa sürede kilo verdiren bazı diyetler

Yukarıdakiler saçlarınızın seyrelmesinin nedenleri olabilir ve eğer öyleyse şanslısınız çünkü çözüm çoğu zaman gerekli ilaçları almaktan ibaret olabilecek kadar basittir.

Bunun yanı sıra eğer ki saç dökülmenizin nedeni androjenik kellik olarak da adlandırılan, ilerleyici ve tersine çevrilmesi son derece zor olan genetik bir zemine sahip, hormon güdümlü bir durum ise o zaman işiniz biraz zorlaşabilir. Çünkü androjenik kellik veya erkek tipi kellik de denilen bu durum, dolaşım sistemindeki aşırı testosteronun androjen olarak da bilinen dihidrotestosterona (DHT) dönüşmesinden kaynaklanır.

Erkeklerde Saç Seyrelmesinin Önüne Geçmenin Yolları

Sebebi o veya bu, şunu unutmayalım ki saç seyrelmesinin ve ötesinde kelleşmenin tersine çevrilmesi mümkündür. Çoğu erkek bu konuda geriye dönüşün imkansız olduğunu düşünse de erken müdahalelerle mucizeler gerçekleşebilir. Geçerli bir formül isterseniz o zaman size bunun bir değil birkaç formülü olduğunu söylemeliyiz. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki ister ilaçlarla isterse de doğal reçetelerle olsun, tüm tedavilerin temeli saç köklerinizin ihtiyaç duydukları besine kavuşmalarını sağlamaktır.

Gelelim incelen, seyrelen ve dökülen saçlarınız için doğal olarak neler yapabileceğinize. Eğer saçınız dökülüyorsa önce her zaman doğal yöntemlerle savaşmayı deneyin. Çözüme ulaşamazsanız neler yapabileceğinize ondan sonra bakarsınız. Unutmayın ki doğa eczanesi bazen sizi şaşırtacak etkilere sahip ürünleriyle sorununuza çözüm olabilir. O halde biz de saç dökülmesinin doğal tedavi yöntemlerine bakalım.

Saw Palmetto

Bu bitkisel destek antik zamanlardan beri erkekler tarafından prostat sağlığı için kullanılmıştır. Modern tıp tarafından yapılan birkaç araştırmanın bulgularının desteğiyle, bugün erkeklerde prostat bezi büyümesinin tedavisinde kullanılmaktadır. Androjenik saç dökülmesi tedavisinde son yıllarda popülerlik kazanmış olsa da eldeki bilimsel kanıtlar bunu tam olarak kesin ilan etmeye yetmemekte. Bir çalışmada saw palmetto verilen 10 erkekten altısının bölgesel kellik sorununda iyileşme gözlemlenmiştir ki bu da şüphesiz umut vericidir.

Erkeklerde Saç Seyrelmesinin Önüne Geçmenin Yolları

Saw palmetto’nun bir bitki olması onu zararsız kılmaz. Unutmayın ki her türlü bitkisel destek için muhakkak doktora danışmalısınız ve kullandığınız diğer ilaçlar ve yaşam stilinizle uyup uymadığına bakmalı ve öyle kullanmalısınız. Saw palmetto bitkisinin yan etkileri arasında karın ağrısı, ishal, kusma, kabızlık, ereksiyon problemleri, erkeklerde özellikle meme büyümesi ve libido kaybı sayılabilir.

Uzak Doğu Mucizeleri

Asyalı nüfusta kellik, Kafkasyalılara göre nispeten daha az yaygın ve bu hepimizin gördüğü bir gerçek. Asya saç tipi ve kalıtımı da bu durumda etkilidir şüphesiz ancak önemli bir kısmı diyetten ileri geliyor olabilir.

Asyalılar sebze ve otlar açısından zengin bir diyete sahipler ve yediklerinden bazıları saç dökülmesiyle savaşmaya yardımcı olabilir.

Erkeklerde Saç Seyrelmesinin Önüne Geçmenin Yolları

Araştırmacılar, bazı baklagiller ve sebzelerde bulunan bir dizi amino asidin 5-alfa-redüktaz enzimini inhibe ettiğini keşfettiler. Bu enzim erkek tipi kellikten sorumlu olan testosteronu DHT’ye dönüştürüyor. Bu da kelliğe yol açıyor.

Takviyelerle alınan aşırı miktarda çinko da aynı etkiye sahip olabilir. Bu raporlar doğru ve tekrarlanabilir ise, o zaman belirli amino asitlerin ve çinkonun kullanımı, tıpkı finasterid ve dutasterid gibi bazı ilaçlarda olduğu üzere saç dökülmesini yavaşlatabilir.

Kavrulmuş susam, Çin tıbbında yüzlerce yıldır kullanılan bitkisel bir besindir. Saç dökülmesini azalttığına ve muhtemelen saçın yeniden büyümesini teşvik ettiğine inanılıyor.

Badem, Nane ve Aloe Vera

Esansiyel yağların pek çoğu için ‘saç mucizes’ deniliyor olabilir. Bu gerçekten işe yaradıklarını göstermez ne yazık ki. Ancak nane ve badem yağlarını ayrı ayrı veya birleştirerek kullanmanız belki size iyi gelebilir.

Erkeklerde Saç Seyrelmesinin Önüne Geçmenin Yolları

Aynı şekilde aloe vera da Amerikan yerlileri ve Hint Ayurveda tıbbı kaynaklarında bu şekilde kullanılan bitkilerden. Hindistan cevizi sütü ve buğday tohumu yağıyla karıştırarak elde edeceğiniz bir aloe şampuanı size saçlarınızı geri kazandıracak formül olabilir.

Östrojen İçeren Gıdalar

Testosteron fazlası saç dökülmesine sebep oluyorsa o zaman erkeklerin östrojen almaları bu süreci tersine çevirebilir mi? Cevap ne tamamen evet ne de tamamen hayır. Unutmayalım ki her iki cinsiyette de karşı cinsin hormonları az miktarda da olsa bulunmaktadır. Erkeklerde, östrojenin bir şekilde testosteronun DHT’ye dönüşümünü azalttığı düşünülmektedir. Yine de bu azalmanın kanıtı biraz eksiklidir.

Östrojen, progesteron adı verilen başka bir kimyasalla birleşir ve sözde birlikte daha iyi çalışır. Bu ikisi saç döngünüzün büyüme aşamasında saçınızı sürekli olarak tutabilir ve hatta büyümenin kendisini biraz hızlandırabilir.

Erkeklerde Saç Seyrelmesinin Önüne Geçmenin Yolları

Östrojenin saç üzerindeki etkilerinin yanı sıra, östrojen tedavileri bazen testosterona duyarlı kanseri olan erkekler için de kullanılıyor. Bu kanser türü testosteron hormonu seviyeleri ile geliştiğinden, azaltmak için östrojen kullanmak mantıklıdır. Ancak kanser gibi hayati bir durum olmayan kellik için östrojenin memelerde büyüme ve cinsel istekte azalma gibi yan etkilerini görmezden gelemeyebilirsiniz. Ağır basan taraf hakkında tercih sizin.

Peki bu hormonu doğal olarak vücudunuza almanız zararlarını önleyebilir mi? Doğal takviyeler ve besinler sonuçta sizi aniden yan etkilere maruz bırakmazlar. Dilerseniz soya, sarımsak, kızılcık, yaban mersini, şeftali ve nohut yiyerek östrojen alımınızı artırabilirsiniz. Narenciye, zeytinyağı, mantar gibi besinler ise östrojen seviyelerini etkilediklerinden bu dönemde uzak durulabilir.

Bu Besinlerden de Faydalanabilirsiniz

Hint yağı; E vitamini, mineraller, protein ve Omega 6 ve 9 bakımından zengindir. Antibakteriyel ve antifungal özellikleri saç dökülmesinin tedavisinde etkili olarak bilinmektedir. Limon suyu ise fosfor, B ve A vitaminleri ve antioksidanlar gibi yüksek zengin bileşiklere sahip olması sayesinde dökülmeyi önleyici ve iyileştirici olarak bilinir. Bal da yine çok etkili bir doğal üründür. Maske yapımında kullanılır ve başka çeşitli şekillerde de saçlı deriye tatbik edilebilir. Bektaşi üzümü suyu veya tozu da birçok kişi tarafından saçsızlık da dahil olmak üzere dökülme ve seyrelmede etkin tedavi olarak kullanılmıştır. Yumurta sarısının yine içeriğindeki birçok aminoasit sayesinde saça yapılan maskelerde başrolde olduğunu hepimiz biliyoruz. Muz da yine saçları dolgun ve güzel gösteren bir doğal besin olması yanında kepek sorununa ve kalıcı kelliğe çare olarak çeşitli reçetelerde adı anılan bir meyvedir.

OGGUSTO

OGGUSTO

editörün tüm yazıları

Saç dökülmesini durdurup yeni saçlar çıkmasını sağlayan mucize formül

1. Saç büyümesini destekler

Biberiye yağı, minoksidile benzer şekilde saç büyümesini artırma potansiyeline sahiptir. Bu yağ saçların yeniden çıkması için faydalıdır ve erkek tipi kelliği önler. Saç köklerini besler ve hareketsiz saç köklerinin yeniden büyümesini sağlar.

2. Saçı güçlendirir

Bu yağ ayrıca saçınızı hasar ve kırılmalardan korur ve sonuçta saç dökülmesini önler. Düzenli biberiye kullanımı ile saçlarınız daha güçlü ve sağlıklı hale gelebilir. Saçınızın daha kalın, daha yoğun, daha parlak veya daha parlak görünmesine yardımcı olarak daha az kırılmaya neden olur.

3. Saç derisi tahrişini en aza indirin

Biberiye yağının anti-inflamatuar özelliği, kaşıntılı saç derisini yatıştırmaya yardımcı olur. Bu yağın temel bileşenlerinden biri, cilt ve dokuların sağlığını korumada oldukça etkili olan karnosik asittir.

4. Saç dökülmesini önler

Saç dökülmesi, saç kırılması veya hasarlı saç kökleri, iltihaplanma, aşırı sedef hastalığı veya egzama, saç köklerine yetersiz beslenme ve daha pek çok faktörden dolayı olabilir. Biberiye yağı bu faktörlerin bazılarını bastırmaya yardımcı olabilir.

5. Kepeği önler

Biberiye yağı, kepek ve diğer ilgili saç problemlerini azaltmaya yardımcı olan antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklere sahiptir.

6. Bölünmüş uçlardan kurtulmaya yardımcı olur

Biberiye yağı kullanmak da bölünmüş uçları tedavi etmek için faydalıdır. Bu, saçınızı onarmaya ve daha güçlü hale getirmeye yardımcı olur, bu da zamanla bölünmüş uçları ortadan kaldırır.

Saç Gürleştiren 6 Doğal Yağ

Bitkisel yağların cilde pek çok faydası olduğunu biliyoruz. Muhtemelen en az bir tanesini cilt bakımınızın bir parçası haline getirmişsinizdir bile. Peki onları saç bakımında kullandınız mı? Cevabınız hayırsa şimdi başlamanın tam vakti. Saçlarınıza sağlık katmak ve hacimli görünmelerini sağlamak için saç gürleştiren yağlar ile hazırlayacağınız pek çok tarif var.

Buradaki kritik nokta size uygun yağı kullanmak. Saç tipiniz, saç derinizin mevcut durumu ve hatta dönemsel yaşadığınız dökülme, kuruluk gibi problemler size yol gösterici olmalı. Aşağıdaki saç gürleştiren yağlar, onlarla hazırlayabileceğiniz maske tarifleri ve kullanım yöntemlerini okuyun ve bu bitkisel yağlardan hangisi sizin için, hemen keşfedin. Bu yağlar aynı zamanda incelen saç telleriyle mücadele etmenize de yardımcı olabilir.

Saç Gürleştiren Yağlar - Saç Bakım GüzellikSaç Gürleştiren Yağlar - Saç Bakım Güzellik

Saç gürleştiren yağlar

Hindistan cevizi yağı

Özellikle kurumaya daha yatkın olan kıvırcık saçlarda mucize yaratan Hindistan cevizi yağı saçın ihtiyacı olan nemi sağlamada saç kütikülünü elektriklenme, kırılma gibi zararlardan korumada etkili. Birçok içeriğe göre ekstra özelliklere de sahip olan bu yağ dökülmenin önüne geçtiği için saç gürleştirmede diğer yağların bir adım önünde. Saça en iyi nüfuz eden ve fön ve fırçalama gibi işlemlere karşı saçın protein kaybını korumada en etkili yağ olduğu pek çok çalışmada kanıtlanmış. Yapısındaki ona özgü yağ asitleri sayesinde saç derisine nüfuz ederek saçı çevresel faktörlere karşı koruyor. Ayrıca kuru saç derisi ve deride biriken ürünü temizlemek için de kullanılabiliyor.  Hindistan cevizi yağınıngenel olarak saça direkt olarak uygulamanın güvenli olduğu biliniyor(*). Ancak çok sık kullanmak saçınızda yağlanma yaratabilir. Bu yüzden küçük miktarlarla başlayıp saçınızın ihtiyacına göre arttırmanızı tavsiye ederiz.  

 

Saç Gürleştiren Yağlar - Saç Bakım GüzellikSaç Gürleştiren Yağlar - Saç Bakım Güzellik

Zeytinyağı

Mutfağınızın vazgeçilmezi olan bu yağ da saç gürleştiren yağlar arasında. Özellikle de kuru bir saç tipiniz ve kırıklarınız varsa. Artık biliyoruz ki ısıyla şekilllendirme saça zarar verebiliyor. Ancak zeytinyağı ısıya karşı koruyucu görevine sahip. Çünkü içeriğindeki antioksidan, E vitamini, oleik asit kombinasyonuyla saçın doğal keratini etrafında bir kalkan yaratıyor. Böylece saça düzenli uygulandığında sağlıklı ve daha gür saçlar vadediyor. Ayrıca antiemflamatuar özelliğiyle kepek önleyici göreve de sahip olduğunu da ekleyelim. Duştan önce hafif ısıtarak saç derinize, boy ve uçlarına uygulayın. Sıcak bir havluyla saçınızı sarın ve 20 dakika bekletin. Sonrasında saçınızı şampuanlayın.

Argan Yağı

Sanıyoruz ki saçla ilgili en popüler yağlardan biri argan yağı. Saç gürleştiren yağlar arasında saç uçlarındaki kırıkları yumuşatan, saçı ısıdan ve güneşin zararlı UV ışınlarından da koruyan bir içerik arıyorsanız argan yağı sizin için ideal.  Ayrıca diğer bitkisel yağlara göre daha hafif dokulu ve tüm saç tiplerine de uygun olduğu için gerçek bir kurtarıcı olduğunu söyleyebiliriz. Yine yağ asitleri, antioksidan ve E vitamini bileşenleriyle, kırıkları yumuşatmanın yanında, saçın daha çok zarar görmesini engelleyen nemi hapsetme özelliğine de sahip.

Saçınız kuru iken birkaç damla argan yağını avuç içinizde dağıtıp uçlardaki kırıklara uygulayın. Düzenli kullanımda zaman içinde daha sağlıklı ve gür saçlar elde ettiğinizi fark edeceksiniz.

Badem yağı - Saç Bakım GüzellikBadem yağı - Saç Bakım Güzellik

Badem yağı

Saçlarınızı güçlendirmek ve kırılmayla savaşmak için saç gürleştiren yağlar arasında bulunan badem yağı birebir. Hem nemlendiren hem de güç veren bu yağ kuru, hasar görüş ve boya işlemi görmüş saçlarda mükemmel çalışır. Saçlarınızın hızlı uzaması ve daha gür görünmesini istiyorsanız saç bakım rutininizde badem yağı yer almalı. İçeriğindeki, diğer yağlarda da bulunan E vitamini ve antioksidanların yanında magnezyumla dolu olan badem yağı kırılmalarda bu sebeple çok etkili. Gece yatmadan önce bir maske gibi uygulayın ve sabah duşta durulayın. 

Biberiye yağı

Mutfağımızın bir diğer vazgeçilmezi biberiye kendisinden beklenmeyecek bir etkiye sahip: Saç büyümesini desteklemek ve tabii gürleştimek. Yapılan araştırmalar pek çok saç ürününde de bulunan minoxidil gibi hareket ettiğini gösteriyor. Yani saç derisine uygulandığında daha sağlıklı bir büyümeyi, minoxidilin aksine kaşıntı gibi yan etkiler olmadan elde edebiliyorsunuz. Derinize direkt sürmek yerine biraz zeytinyağını, içinde biberiye yapraklarıyla birlikte ısıtın ve soğuyana kadar marine edin, sonrasında yaprakları içinden alıp gece yatmadan saçınıza maske gibi uygulayın.

Biberiye yağı - Saç Bakım GüzellikBiberiye yağı - Saç Bakım Güzellik

Çay ağacı yağı

Yağlıya dönük bir saçınız varsa saç gürleştiren yağların iyi gelmeyeceğini düşünebilirsiniz ancak bu doğru değil. Çay ağacı yağı saç derisindeki ölü hücre, akneye sebep olan bakteri gibi etmenleri temizleyerek sağlıklı saç için temiz bir taban oluşturur. Bu yüzden de daha gür saçlara kavuşmanızı sağlar. Ayrıca saç foliküllerindeki tıkanıklığı açarak da bunu destekler. İşe şampuanınıza 10 damla çay ağacı yağ damlatarak başlayabilirsiniz. Daha etkili sonuçlar için her gün kullanmayı deneyin.

Avokado yağı

Avokado, sabahları kahvaltınızda, cildinize uyguladığınız maskede, diyetinizde yağ yakmaya yardımcı olmakta hep yanınızdaydı. Şimdi de saç gürleştiren yağlar arasından avokado yağı mucizesini keşfedeceksiniz. Bu yağ B ve E vitaminleri bakımından mükemmel bir kaynak olduğu gibi saçın parlaklığı ve sağlığı için ideal bir durulanmayan saç kremi görevi görüyor. Nemlendiriyor, parlaklık veriyor hatta güç kazandırıyor. Saçınız ağırlaşmadan daha gür bir görünüm kazanıyor.

Yukarıdaki yağları tek başına kullanmak yerine aşağıdaki tariflerle zengin bir içeriğe sahip saç maskenizi evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Avokado yağı - Saç Bakım GüzellikAvokado yağı - Saç Bakım Güzellik

Saç gürleştiren yağlarla evde hazırlanabilecek maskeler

Hindistan cevizi ve limon otu yağı maskesi

  • 1/2 bardak Hindistan cevizi yağı
  • 3-5 damla limon otu yağı

İkisini bir kasede iyice karıştırın ve bir yemek kaşığı kadarını saçınıza uygulayın. Nemli veya ıslak saça uygulandığında daha etkili olduğunu da belirtelim.

Süper karışım maske

  • 1/4 bardak Hindistan cevizi yağı
  • 3 yemek kaşığı saf zeytinyağı
  • 1/4 bardak jojoba yağı
  • 3 yemek kaşığı avokado yağı
  • 3-5 damla biberiye yağı
  • 5 damla adaçayı yağı
  • 3-5 damla istediğiniz kokuda bir aromaterapi yağı (isteğe bağlı ancak kişisel bir dokunuş için mükemmel olacak ve saçınız harika kokacak.)

Hindistan cevizi yağınız katıysa şişeyi ılık (sıcak olmamalı) bir su içinde bekletip yumuşatın. Bir kasede hepsini karıştırıp üstünü kapatın ve biraz çalkalayın. Bir şişeye aktarın. Bu karışım nemli saça uygulandığında daha etkili oluyor. Saç uçlarınız kırıksa bezelye büyüklüğünde ilgili yerlere uygulayın. Ancak sonuçta bu bir yağ olduğu için miktar ve sıklık konusunda abartıya kaçarsanız saçınıza volüm yerine ağırlık vermiş olursunuz. Saç tipinize göre haftada 1’e kadar uygulanabilir.

Nane ve çay ağacı yağı maskesi

  • 1/2 bardak baz bir bitkisel yağ (Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya jojoba yağı gayet uygun)*
  • 10 damla nane yağı
  • 5 damla çay ağacı yağı

Baz yağınız katıysa yine kavanozu ılık suya koyarak yumuşamasını sağlayın. İçine diğer iki yağı karıştırın. Daha sonra karışım soğuyana kadar bekleyin. Boş bir spreyli kutuya aktarın. Saçınız nemliyken veya kuruyken saç derinize püskürterek uygulayın ve masaj yapın. Haftada iki ya da üç kez, saç derisindeki kuru bölgelere daha fazla olacak şekilde uygulanabilir.

*Baz bir yağ kullanmak oldukça önemli çünkü saf esansiyel yağlar cilde direkt uygulanmamalı. Özellikle de çay ağacı yağı...

Ayrıca saçlarınızı daha gür gösterecek duş sırası ve sonrası tüyolar için Saçlarınızın Volümünü Yükseltin, soya yağı faydaları ve saç uzatan ev yapımı saç maskesi yazılarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası