selim edes sevgilisi / Ajda sakın görmesin - Internet Haber

Selim Edes Sevgilisi

selim edes sevgilisi

Elif Edes kaç yaşında?

İçindekiler:

  1. Elif Edes kaç yaşında?
  2. Elifle lezzet yolculuğu kimdir?
  3. Okan Tapan ne iş yapar?
  4. Okan Tapan kiminle evli?
  5. Elif Edes kaç kere evlendi?
  6. Şef Elif Korkmazel kimdir?
  7. Okan Tapan evli mi?
  8. Zahide Yetişteki aşçı kimdir?
  9. Elif Korkmazel nerede program yapıyor?
  10. Zahide Yetiş&#;in yeni programı ne zaman başlıyor?
  11. Elif Korkmaz kaç yaşında?
  12. Zahide hangi kanalda program yapıyor?
  13. Elif Korkmaz hangi kanalda?
  14. Gelin görün hangi kanalda?
  15. Zahide Yetiş le mutfak bahane ne zaman başlıyor?

Elif Edes kaç yaşında?

Şikáyet üzerine olaya el koyan Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, Selim Edes'in 30 yaşındakikızı Elif Edes'i gözaltına aldı.

Elifle lezzet yolculuğu kimdir?

ElifEdes Tapan yılında, yemek kitaplarını altında topladığı "Mutlu Mutfak" markasını oluşturdu. Mutfak atölyeleri, dergi ve gazete yazılarına "Mutlu Mutfak" markası ile devam eden Tapan aynı zamanda yerli ve yabancı lezzetdüşkünlerine "Gourmet Guide" hizmeti vermekte.

Okan Tapan ne iş yapar?

Ünlü sanatçının 11 aydır birlikte olduğunu söylediği Okan Tapan, uluslararası petrol işiyle ilgileniyor, ayrıca Türkiye Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin de başkanlığını yapıyor. Ancak Tapan'ın yıllar önce Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürü olduğu ve yolsuzluk iddialarıyla görevinden alındığı ortaya çıktı.

Okan Tapan kiminle evli?

İş dünyasının renkli simalarından Okan Tapan, önceki gün gittiği mekanda çifte kutlama yaptı. İş toplantısından sonra yakın arkadaşı Veysel Bey'le doğum gününü kutlayan iş insanı, ardından eşiElif Tapan'ın sürpriziyle karşılaştı.

Elif Edes kaç kere evlendi?

Edessoyadıyla gurur duyduğunu anlatan Elif, iki kezevlenmesine rağmen soyadını değiştirmediğini, hiçbir zaman da değiştirmeyi düşünmediğini belirtiyor.

Şef Elif Korkmazel kimdir?

Bugün Gazetesi yazarı Elif Korkmazel, Çeşitli gazete ve dergilerde yemek tarifleri ve köşe yazarlığı ve sunuculuk yaptı.Moda tasarımı üzerine eğitim alan Korkmazelbir dönem stilistlik yaptı. 'de Bebeğim dergisinde yemek yazarı olarak çalıştı.

Okan Tapan evli mi?

İş dünyasının renkli simalarından Okan Tapan, önceki gün gittiği mekanda çifte kutlama yaptı. İş toplantısından sonra yakın arkadaşı Veysel Bey'le doğum gününü kutlayan iş insanı, ardından eşiElif Tapan'ın sürpriziyle karşılaştı.

Zahide Yetişteki aşçı kimdir?

Halen çeşitli yemek firmalarına danışmanlık yapan, özel firmalar için yemek kursları veren Korkmazel, yemek programı sunmaya devam ediyor. yılından beri Sofra dergisinin yemek danışmanlığını yapan Elif Korkmazel, yılından bu yana Sabah Gazetesi bünyesinde yemek yazarlığı yaptı.

Elif Korkmazel nerede program yapıyor?

Bugün saat saatleri arasında Elif Korkmazel' in sunduğu “Bugün ne pişirsem?” programına oyuncu ve seslendirme sanatçısı Levent Sülün ile birlikte konuk oldum :) Programçok keyifli geçti. Yemek yapmak ve bloglar üzerine konuştuk.

Zahide Yetiş'in yeni programı ne zaman başlıyor?

Zahide Yetiş'le yenibölümleriyle bugünden itibaren hafta içi her gün 'da Show TV'de! Zahide Yetiş'le yenisezonuyla Pazartesi Show TV'de başlıyor! “Zahide Yetiş'le” Türkiye'nin en ilginç insanları, en çarpıcı hayat . Zahide Yetiş'le Pazartesi'nden itibaren hafta içi her gün Show TV'de!

Elif Korkmaz kaç yaşında?

1 Temmuz Antalya doğumlu Elif Korkmaz, 9 yaşındanitibaren Antalya Operası çocuk balesinde ders alarak konservatuvar sınavlarına hazırlandı. İlkokulu Antalya'da bitirdikten sonra hazırlandığı Ankara Devlet Konservatuvarı bale bölümünü kazandı.

Zahide hangi kanalda program yapıyor?

Zahide Yetiş'le Pazartesi'nden itibaren hafta içi her gün Show TV'de! “Zahide Yetiş'le” Türkiye'nin en ilginç insanları, en çarpıcı hayat . Zahide Yetiş'le Bölüm Fragmanı Prof.

Elif Korkmaz hangi kanalda?

Bugün saat saatleri arasında Elif Korkmazel' in sunduğu “Bugün ne pişirsem?” programına oyuncu ve seslendirme sanatçısı Levent Sülün ile birlikte konuk oldum :) Program çok keyifli geçti. Yemek yapmak ve bloglar üzerine konuştuk.

Gelin görün hangi kanalda?

Bölümler - Zahide Yetiş'le Gelin Görün.

Zahide Yetiş le mutfak bahane ne zaman başlıyor?

ZAHİDE YETİŞ'LE MUTFAK BAHANEPROGRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? ATV ekranlarında hafta içi her gün beş çiftin, altınları kazanmak için mücadele edeceği Zahide Yetiş ile Mutfak Bahaneprogramı, bugün saat 'te başlayacak.
* 22 Mayıs ABD Başkanı Truman, Türkiye ve Yunanistan'a komünizm tehlikesine karşı mali yardım yasasını imzaladı.

* 5 Haziran İstanbul'da Komünizmle Mücadele Derneği kuruldu.

* 27 Eylül Seferberlik Tetkik Kurulu, Amerikan Askeri Yardım Kurumu JUSMAT binasında kuruldu.

* 6/7 Eylül Selanik'te Atatürk'ün evinin bombalandığı iddiası ile başlayan olaylar azınlıklara yönelik bir yağma harekatına dönüştü. İstanbul, Ankara ve İzmir'de sıkıyönetim ilan edildi. Hükümet, olayları başlatanların komünistler olduğunu açıkladı.

* 27 Mayıs Türk Silahlı Kuvvetleri içinde Milli Birlik Komitesi adıyla faaliyet gösteren bir grup subay yönetime el koydu. Devlet Başkanlığı, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı görevlerini Orgeneral Cemal Gürsel üstlendi. Başbakanlık Müsteşarlığına Kurmay Albay Alparslan Türkeş getirildi.

* 31 Temmuz 13 Kasım 'da Milli Birlik Komitesinden ihraç edilen Alparslan Türkeş CKMP'ye girdi ve genel başkanlığa getirildi.

* Ülkü Ocakları Derneği kuruldu.

* 14 Temmuz CKMP sözcüsü Rıfat Baykal, partili gençleri "her bakımdan dinamik ve etkili bir kadro haline getirmek için parti gençlik kamplarında komando dersleri verileceğini açıkladı.

* 9 Şubat CKMP'nin adı Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirildi.

* 22 Kasım İstanbul'da Kültür Sarayı kimliği belirsiz kişilerce yakıldı.

* 12 Mart Türk Silahlı Kuvvetleri, hükümete, Meclis'e ve Cumhuriyet Senatosuna yönelik hazırlanan 12 Mart Muhtırasını verdi. Demirel kabinesi istifa etti.

* 5 Mart Marmara Yolcu Gemisi kimliği bilinmeyen kişilerce batırıldı.

* 28 Haziran Eminönü Araba Vapuru, kimliği bilinmeyen kişilerce batırıldı.

* 1 Ekim MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş, "emanet olan davayı kucakladım. Hiçbir şeye aldırmadan yürüyorum. Geri dönersem vurun. Davadan döneni vurun" dedi.

* 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı başlatıldı. Lefkoşe ele geçirildi. ABD Kongresi Türkiye'ye silah ambargosu başlattı.

* 31 Mart Milliyetçi Cephe Hükümeti, AP,MSP,MHP ve CGP tarafından Süleyman Demirel'in başbakanlığında kuruldu.

* 8 Ağustos Beyrut'ta görev yapan bir Türk diplomatının arabasına bomba konuldu. Olayın failinin Ermeniler olduğu açıklandı. 22 Ekim 'de Viyana, 24 Ekim 'de Paris, 9 Haziran 'de Vatikan, 29 Ocak 'de Los Angeles, 5 Mayıs 'de Boston Büyükelçileri öldürüldü. 16 Şubat 'da Beyrut Büyükelçiliği Birinci Katibi, 2 Haziran 'de Madrit Büyükelçisinin eşi ve şoförü, 12 Ekim 'da Hollanda Büyükelçisi'nin oğlu, 7 Haziran 'de Lizbon Büyükelçiliği İdari Ataşesi, 10 Eylül 'de Burgaz Konsolosluğu İdari Ateşesi öldürüldü. 15 Mayıs 'de Paris Türk Turizm Bürosu, 29 Mayıs 'de Yeşilköy Havaalanı ve Sirkeci Garı, 3 Ocak 'de Türkiye'nin Brüksel Büyükelçili, 8 Temmuz 'da Paris THY bürosu ve Turizm Ataşeliği çeşitli Ermeni terör örgütlerince bombalandı.

* 25 Aralık Silopi ilçesi Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Cem Ersever, halkın üzerine ateş açtırdı. Olayda 3 kişi yaralandı. TBMM konu ile ilgili Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verdi.

* 27 Ocak Ankara Emniyet Müdürlüğü Abdullah Çatlı hakkında polise ateş açtığı gerekçesi ile işlem yaptı.

* 1 Mayıs İstanbul Taksim'de düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamalarında göstericilerin üzerine çeşitli noktalardan açılan ateş sonucu 34 kişi öldü, çok sayıda insan yaralandı. Polis kişiyi gözaltına aldı.

* 29 Mayıs CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'e, Çiğli'de yaptığı seçim gezisinde kimliği belirsiz kişilerce suikast girişiminde bulunuldu. Ecevit,

olayı yara almadan atlattı.

* 2 Haziran Çiğli Suikasti, 1 Mayıs olayları ile ilişkileri olduğu gerekçesiyle, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Namık Kemal Ersun ve subay emekli edildi.

* 24 Haziran MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş, "ülkücü gençler, devletin güvenlik kuvvetlerine yardımcı oluyorlar" dedi.

* 24 Aralık MİT İstihbarat Başkanlığı Yardımcısı Emekli Albay Sabahattin Savaşman, Genel Kurmay Askeri Mahkemesi tarafından, CİA hesabına casusluk yapmak suçundan tutuklandı.

* 2 Şubat Bülent Ecevit hükümetinde Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan Hasan Esat Işık, "ordu içinde kontrgerilla yoktur" dedi.

* 7 Mart İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi kampusunda görev yapan emniyet birimine, sağ görüşlü öğrencilerin bombalı bir saldırı hazırlığında olduğunu bildirdi.

* 16 Mart İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden ayrılan sol görüşlü öğrencilerin üzerine bomba atıldı. Saldırıda 7 öğrenci öldü, 41 öğrenci yaralandı.

* 24 Mart Ankara Cumhuriyet Savcı Yardımcısı Doğan Öz, ülkücü İbrahim Çiftçi ve arkadaşları tarafından öldürüldü.

* 7 Nisan İstanbul Hukuk Fakültesi Doçenti Server Tanilli evinin önünde açılan ateş sonucu ağır yaralandı.

* 17 Nisan Malatya Belediye Başkanı Hamido, eşi ve bir çocuğu, evine yollanan bir bomba sonucu yaşamını kaybetti. Malatya'da çıkan olaylarda solculara yönelik saldırılara askeri birlikler müdahale etmek zorunda kaldı.

* Mayıs Ankara valiliği Ülkü Ocakları Derneği hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek yöneticileri Ülkü Ocaklarını feshetti ve Ülkücü Gençlik Derneği kuruldu. Ülkü Ocakları Derneği'nin başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ülkücü Gençlik Derneği başkanlığını üstlendi.

* 19 Mayıs Ankara Etlik Piyangotepe'de ülkücü bir grup, solculara ait bir kahvehaneyi bastı. 7 kişi öldürüldü.

* 11 Temmuz Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bedrettin Cömert öldürüldü. Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi Abdullah Çatlı hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarttı.

* 9 Ekim Ankara Bahçelievler'de 7 TİP üyesi Abdullah Çatlı'nın planladığı bir eylem sonucu , Haluk Kırcı ve arkadaşlarınca öldürüldüler.

* 20 Ekim İTÜ Elektrik Fakültesi dekanı Bedri Kalafakioğlu öldürüldü.

* 27 Kasım Diyarbakır ili Lice ilçesi Fis köyünde yapılan bir toplantıda Abdullah Öcalan liderliğinde PKK (Kürdistan İşçi Partisi) isimli örgüt kuruldu.

* 21 Aralık Kahramanmaraş'ta öldürülen sol görüşlü iki öğretmenin cenazesinde olaylar çıktı. Dört gün boyunca sağ ve sol gruplar arasında süren çatışmalarda kişi öldü, kişi yaralandı.

* 1 Şubat Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi İstanbul'da kimliği belirsiz kişilerce açılan ateş sonucu öldürüldü.

* 19 Mayıs Doğan Öz'ü öldürmekten aranan ülkücü Hüseyin Kocabaş ve arkadaşları Balıkesir'de yakalandılar.

* 30 Mart Avrupa Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Lokman Kundakçı, önce Aydınlık gazetesine, daha sonra da İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'e "siyasi cinayetlerin arkasında hareketin lideri olan kişi vardır" dedi.

* 7 Haziran Malatya'da öğretmen Nevzat Yıldırım, Oral Çelik ve Bedri Ateş tarafından öldürüldü.

* 5 Haziran Kaldığı yer MİT tarafından İstanbul Emniyetine bildirilen Mehmet Ali Ağca, İstanbul'da yakalandı.

* 10 Temmuz Mehmet Ali Ağca, İstanbul Emniyet Müdürü Hayri Kozakçıoğlu tarafından basın önüne çıkartıldı. Ağca'nın silahı temin ettiği Mehmet Şener aranmaya başlandı.

* 3 Ağustos Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesi Doğan Öz'ü öldürmekten sanık İbrahim Çiftçi hakkında idam cezası kararı aldı.

* 20 Ağustos Bahçelievler'de 7 TİP üyesinin öldürülmesi ile ilgili dava Ankara Sıkıyönetim Askeri Mahkemesinde görülmeye başlandı.

* 26 Eylül Abdi İpekçi'nin öldürülmesi ile ilgili olarak sanık Mehmet Ali Ağca hakkında idam istemi ile İstanbul Sıkıyönetim Mahkemesinde kamu davası açıldı.

* 20 Kasım İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Doğanay öldürüldü.

* 25 Kasım Mehmet Ali Ağca, tutuklu bulunduğu Kartal-Maltepe Askeri Cezaevi'nden kaçtı.

* 7 Aralık İ.Ü. İktisat Fakültesi Sosyoloji Kürsüsü Başkanı Cavit Orhan Tütengil öldürüldü.

* 24 Ocak Ekonomiyi düze çıkartmak amacı ile AP azınlık hükümeti bir dizi karar aldı.

* 27 Mayıs MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gümrük ve Tekel eski Bakanı Gün Sazak öldürüldü.

* 4 Temmuz Çorum'da olaylar çıktı. 26 kişi öldü. Solculara ait çok sayıda ev ve işyerleri ateşe verildi.

* 19 Temmuz Eski Başbakanlardan Nihat Erim İstanbul'da öldürüldü. Olayı Dev-Sol üstlendi.

* 21 Temmuz Maden İş Başkanı Kemal Türkler İstanbul'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

* 12 Eylül Türk Silahlı Kuvvetleri, İç Hizmet Kanununun verdiği yetkiye dayanarak, emir ve komuta zinciri içerisinde yönetime el koydu. Genel Kurmay Başkanı Kenan Evren oluşturulan Milli Güvenlik Konseyi'nin de başkanlığını üstlendi. Türk-İş dışındaki sendikalar, Kızılay dışındaki dernekler ve tüm partiler kapatıldı. Bazı milletvekilleri ve parti liderleri gözaltına alındılar.

* 20 Ağustos Mehmet Özbay Urfa Emniyet Müdürlüğüne başvurarak bir pasaport aldı.

* 8 Ekim Abdullah Çatlı yurtdışına çıktı.

* 11 Ekim MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş tutuklandı.

* 24 Ekim Mehmet Ali Ağca, İsviçre Lucoma'da Hotel Krone'a yerleşti. Otelde 4 gün kalan Ağca, Mehmet Şener, Oral Çelik ve Abdullah Çatlı ile görüştü.

* 15 Kasım Bahçelievler Katliamı davasında zanlılardan Ercüment Gedikli, albay olan babası sayesinde tahliye edildi.

* 17 Kasım Bahçelievler Katliamı davasında zanlılardan Haluk Kırcı,Abdullah Çatlı'nın liderliğinde 7 TİP'liyi nasıl öldürdüğünü anlattı.

* 29 Nisan Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesinde sanıklı MHP davasına başlandı. tarihleri arasında kişinin sağ görüşlü kişilerce öldürüldüğünü açıklayan Savcı, Türkeş ve sanık hakkında idam cezası istedi.

* 13 Mayıs Abdi İpekçi cinayetinin firari sanığı Mehmet Ali Ağca, Vatikan'da Papa II. Jan Paul'ü vurdu. Papa saldırıdan yaralı olarak kurtulurken, Ağca'nın kaldığı otelde yapılan aramada ele geçen bir mektupta ABD ve Sovyet Emperyalizmine dünyanın dikkatini çekmek için bu eyleme giriştiği yazıyordu.

* 22 Şubat Oral Çelik, Mehmet Şener, Abdullah Çatlı Zürih'te uyuşturucu kaçakçılığı suçundan yakalandı. Interpol tarafından aranan Şener dışındakiler serbest bırakıldılar.

* 4 Mart Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı 1 No'lu Askeri Mahkemesi Abdullah Çatlı hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkardı.

* 25 Mart : Oral Çelik hakkında Abdi İpekçi cinayetinde görev aldığı iddiası ile tutuklama kararı çıkartıldı.

* 8 Temmuz Abdullah Çatlı, Türk Interpolünün isteğiyle, Kırmızı Bülten ile aranmaya başlandı.

* 8 Ağustos ASALA Militanları Esenboğa Havaalanı'na bir saldırı düzenledi. 16 kişiyi rehin alan militanlar polis ile çatıştı. 9 kişi öldü, 72 kişi yaralandı. Operasyon sonucu yaralı olarak yakalanan Leo Ekmekçiyan tutuklandı.

* 28 Ağustos ASALA, Türkiye'nin Ottowa Askeri Ataşesi Albay Atilla Altıkat'ı öldürdü. Altıkat, Ermeni terör örgütlerince öldürülen ilk subaydı. Devlet Başkanı Kenan Evren, Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı yetkileri ile köşkte bir görüşme yaptı. Görüşmede ASALA'ya karşı yurtdışı operasyonlara başlanılması kararı alındı.

* 9 Eylül Kırmızı Bülten ile Interpol tarafından aranan Abdullah Çatlı gerçek ismini kullanarak Miami'den ABD'ye girdi. İtalyan Gladio şeflerinden Stefano Della Chiaie ile birlikte seyahat etmekte olan Çatlı, iddiaya göre WACL (Dünya Anti-Komünistler Birliği) toplantısına katıldıktan sonra Henry Arsan ve Bekir Çelenk ile görüşmek için Bolivya'ya gitmişti.

* 4 Ekim MHP davasında savunma avukatı hazırladıkları dilekçede "MHP'nin seçim bildirgesindeki vaatleri ve MHP'nin tutum ve davranışları bugün fiilen iktidardadır" diyerek sanıkların beraatini talep etti.

* 6 Ocak MİT kaçakçılık ile ilgili olarak Güvenlik Dairesi'ni kurdu.

* 1 Haziran MİT Müsteşarlığı Güvenlik Daire Başkanlığı'na Mehmet Eymür getirildi.

* 15 Haziran ASALA militanı Mıgırdıç Madaryan, Türk kökenli mafyanın kaçakçılıkla uğraşan gayrimüslimlere karşı tutumu yüzünden Kapalıçarşı'da silahlı bir eylem düzenledi. 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

* 22 Ekim MİT ASALA'ya karşı çeşitli eylemler düzenlemesi için Avrupa'daki çeşitli Türk kuruluşlarına başvurdu. Paris'de Abdullah Çatlı ile anlaşmaya vardı.

* 5 Aralık Paris'te ASALA liderlerinden Ara Torayan'ın arabasına bomba kondu.

* 9 Şubat Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Harekat Daire Başkanlığı'ndan Atilla Aytek ve MİT Güvenlik Dairesi'nden Mehmet Eymür, Genel Kurmay Başkanlığının oluru ile Dündar Kılıç, Behçet Cantürk ve Abuzer Uğurlu'yu gözaltına aldı.

* 17 Mart Marsilya'da Ermeni Gençlik Örgütüne bombalı bir saldırı düzenlendi.

* 29 Nisan Paris'in Alfortville mahallesinde "Ermeni Soykırım Anıtı" açıldı.

* 1 Mayıs Paris'te Henry Papazyan'ın arabasına bombalı bir saldırı düzenlendi.

* 3 Mayıs Alfortuille 'de Ermeni Anıtı'na bombalı saldırı düzenlendi. Aynı gün bir Paris'de Ermeni Kahvesi ve bir spor salonu da bombalandı.

* 24 Haziran Paris'te Ermeni Gençlik Yurdu'na bombalı saldırı düzenlendi.

* 24 Ekim Hasan Kurdoğlu sahte kimliği taşıyan Abdullah Çatlı, Paris'te uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklandı. 27 Ekim'de Sante Ceezaevi'ne kondu.

* 25 Haziran Ankara 1 No'lu Askeri Mahkemesi İbrahim Çiftçi'nin Doğan Öz'ü öldürdüğüne karar verdi. Ancak, hukuki zorunluluk nedeniyle Çiftçi beraat etti.

* 21 Eylül Papa Suikasti Davası'nda, kendi talebiyle tanık olarak dinlenen Abdullah Çatlı ifadesinde, Federal Almanya Gizli Servisi'nin "Ağca'nın ifadesini desteklemesi ve suikasti Bulgar Gizli Servisi'nin yönlendirdiği şeklinde konuşması" için kendisine para teklif ettiğini belirtti. Çatlı ayrıca, Oral Çelik'in, suikastin gerçekleştiği gün Viyana'na kendi yanında olduğunu söyledi. Çatlı, ifadesi ile Bulgar sanık Sergei Antonov'un beraat etmesini sağladı.

* MİT Güvenlik Daire Başkanı Mehmet Eymür, Vali ve Kaymakamlara verdiği "Kaçakçılık ve Devletin Güvenliği" konulu brifingde özel bir rapor dağıttı. Raporda, "Ağca, Çatlı ve Çelik, Türkiye'yi zor durumda bırakmak için Sovyetler Birliği, Bulgar Gizli Servisi ve Bulgar Mafyası tarafından sağ örgütlere yerleştirilmiş provokatörlerdir" deniliyordu.

* 8 Temmuz Paris İstinaf Mahkemesi Abdullah Çatlı'yı ateşli silahlar ve uyuşturucu maddeler ile ilgili kanunlara muhalefetten ve sahte kimlik kullanmaktan dolayı 5 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

* 14 Kasım Oral Çelik, Fransa-Belçika sınırında uyuşturucu kaçakçılığından yakalandı. Üzerinde Bedri Ateş adına düzenlenmiş sahte bir pasaport vardı.

* 30 Nisan Haluk Kırcı, Ankara Bahçelievler'de 7 TİP'linin öldürülmesi olayı ile ilgili yargılandığı Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi tarafından 7 defa idama mahkum edildi.

* 5 Haziran Mehmet Özbay, Londra Türk Başkonsolosluğu'na başvurdu ve pasaportunu kaybettiği için yeni bir pasaport aldı.

* 10 Kasım MİT Güvenlik Daire Başkanı Mehmet Eymür, MİT Müsteşarı Hayri Ündül'ün isteği üzerine hazırladığı "Banker Bako Olayı, Polis İçindeki Çekişme ve Yeraltı-Polis-Kamu Görevlileri İlişikleri" konulu etüt çalışmasını, Ündül'e vekalet eden MİT Müsteşar Yardımcısı Hiram Abas'a sundu.

* 16 Kasım Hiram Abas, daha sonra MİT Raporu olarak anılacak bu etüt çalışmasında yer alan bir MİT görevlisinin isminin çıkarılmasını istedi. Eymür, raporun bir kopyasını da Cumhurbaşkanı Evren'in damadı, MİT görevlisi Erkan Gürvit aracılığıyla köşke gönderdi.

* 21 Aralık Emniyet Genel Müdürü Saffet Arıkan Bedük, MİT Müsteşarılığı'na yazdığı yazıda "Emniyet teşkilatı mensupları ile ilgili olarak hazırlanıp, yetkili yerlere gönderilen ancak Genel Müdürüğümüze gönderilmeyen, illegal olarak elde edilip tarafıma intikal edilen raporda itham edilen kişiler hakkında tahkikat açılacağından eldeki tüm delil ve belgelerin kuruluşumuza çok acele gönderilmesini arz ederim" deniliyordu.

* 10 Ocak MİT, Eymür'ün başında bulunduğu Kaçakçılık ile ilgili birimlerini kapattı.

* 16 Ocak İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ağar, Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Atama kısa bir süre sonra açığa çıkacak olan MİT Raporu'nda yazılanlar yüzünden tenzili rütbe olarak değerlendirildi.

* 7 Şubat 10 Kasım tarihini taşıyan "Banker Bako Olayı, Polis İçindeki Çekişmeve Yeraltı-Polis-Kamu Görevlileri İlişikleri" konulu MİT Raporu Doğu Perinçek'in yönetimindeki 'e Doğru dergisinde açıklandı. Basında MİT ve rapordaki iddialar konusunda bir tartışma başladı. Hükümet önce raporu yalanladı, sonra gerçek olduğunu kabul etti ancak resmi olmayan bir çalışma olduğunu iddia etti.

* 8 Mart Mehmet Eymür, Kutlu Savaş'a MİT Raporu ile ilgili ifade verdi.

* 2 Haziran Ülkücü avukat Kürşat Özkan, Büyük Ankara Otelinde İTO Başkanı Niyazi Adıgüzel, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Mevlüt Işık ve İşadamı Davut Çelik'i vurduktan sonra intihar etti.

* 27 Mayıs Mehmet Eymür ve Korkut Eken MİT'ten istifa ettiler.

* 18 Haziran Ülkücü görüşlü Kartal Demirağ, ANAP kongresi sırasında Başbakan Turgut Özal'a suikast girişiminde bulundu. Dava ile ilgili soruşturma Ankara Emniyet Müdürü Mehmet Ağar tarafından yürütülmeye başlandı.

* 25 Kasım Çatlı, Fransa tarafından İsviçre'ye iade edildi.

* 11 Ağustos Mehmet Özbay, Chicago Başkonsolosluğuna başvurarak eskisini kaybettiği için yeni bir pasaport aldı.

* 31 Ocak Muammer Aksoy öldürüldü.

* 7 Mart Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç öldürüldü.

* 20 Mart Abdullah Çatlı, İsviçre'de tutuklu bulunduğu Zug cezaevinden kaçtı.

* 20 Haziran MİT Müstaşarı Teoman Koman, teşkilat tarihinde ilk kez düzenlenen basın toplantısında, MİT'in telefonları dinlediği iddiasını yalanladı.

* 4 Eylül Eski din adamı ve yazar Turan Dursun öldürüldü.

* 26 Eylül MİT eski Müsteşar Yardımcısı Hiram Abbas, Ankara'da öldürüldü. Eylemi Dev-Sol üstlendi. Gazetelere TKP/ML TİKKO adına eylemi üstlenen bir faks çekildi ise de daha sonra TKP/ML TİKKO faksın kendilerince yollanmadığını ve eylemi kendilerinin gerçekleştirmediğini açıkladı.

* 3 Ekim Bahriye Üçok öldürüldü.

* 8 Kasım MİT Raporu olayı yüzünden Eymür ile birlikte istifa eden Korkut Eken, BOTAŞ Teftiş Kurulu başkanı olarak görevlendirildi.

* 5 Nisan Mehmet Özbay, İngiltere vatandaşlığına geçti.

* 24 Nisan Olağanüstü Hal Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ı OHAL sınırları dışına çıkardı.

* 17 Ocak Çekiç Güç Uçakları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in içinde bulunduğu helikopteri taciz etti ve inmeye zorladılar. Bitlis kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Özal'a Güneydoğu'daki terör olaylarının Çekiç Güç tarafından desteklendiğini ve Kuzey Irak'ta Çekiç Güç denetiminde bir Kürt Devleti kurulmaya çalışıldığını anlatan bir rapor sunmuştu.

* 18 Şubat 'e Doğru Dergisi muhabiri Halil Güngen, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve adamları tarafından öldürüldü.

* 16 Nisan Kartal Demirağ şartlı tahliye yasasından yararlanılarak tahliye edildi.

* 27 Mayıs Muş Alay Komutanlığında gözaltına alınan 5 kişi Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım tarafından yer göstermeleri için alındılar. Bir gün sonra cesetleri bulundu.

* 25 Aralık Uyuşturucu Kaçakçısı Şehmuz Daş, Drej Ali lakaplı Ali Yasak'ın kardeşinin düğününe giderken öldürüldü.

* 24 Ocak Gazeteci-yazar Uğur Mumcu arabasına konan bomba ile öldürüldü.

* 17 Şubat Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in BachCraft B tipi uçağı havalandıktan kısa bir süre sonra Ankara'da düştü. Bitlis, emir subayı ve uçak mürettebatı öldü. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş olaydan hemen sonra yaptığı açıklamada düşme sebebinin buzlanma olduğunu açıkladı.

* 21 Şubat İnsan Hakları Derneği Elazığ başkanı Avukat Metin Can, ve Dr. Hasan Kaya, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve ekibi tarafından öldürüldüler.

* 17 Mart Binbaşı Ahmet Cem Ersever ve 30 kadar arkadaşı ordudaki görevlerinden istifa ettiler.

* 17 Nisan Cumhurbaşkanı Turgut Özal öldü. Özal'ın ölümünden sonra Süleyman Demirel cumhurbaşkanı seçildi. Demirel'den boşalan Başbakanlığa da Tansu Uçuran Çiller getirildi.

* 5 Mayıs Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in uçağının düşmesi ile ilgili olarak takipsizlik kararı verdi.

* 16 Ağustos MİT İstanbul Bölge eski Müdürü Nuri Gündeş, Tansu Uçuran Çiller tarafından İstibarat Başdanışmanlığı'na getirildi.

* Eylül Sabah Gazetesi İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun Olağanüstü Hal Bölge Valiliği hesaplarından 2 milyar'ı kendi adına açılan hesaplara geçirdiğini açıkladı. Başbakan Tansu Çiller, Kozakçıoğlu'nu istifaya davet ederken, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel "paralar örtülü ödenekten teröre karşı mücadele için verilmiştir. Ancak ne için harcandığı açıklanırsa devlet sıkıntıya düşer" dedi.

* 2 Eylül Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, Bucak Aşireti lideri Sedat Bucak'ı PKK ile mücadele konusunda ikna etti. 'den beri Mecliste temsilcileri bulunan ve yaklaşık 10 bin kişilik gücü ile Siverek'teki en büyük aşiret olarak PKK'nın Temmuz'unda kendini duyurmak için gerçekleştirdiği ilk saldırının hedefi olan Bucaklar, '80 sonrasında devlete mesafeli duruyorlardı.

* 8 Eylül Korkut Eken, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak oluşturulan, Özel Harekat Timlerinin eğitilmesi için geçici kadro ile Başbakanlık'ta görevlendirildi.

* 31 Ekim Ahmet Cem Ersever'in sevgilisi Neval Boz'un cesedi Ankara'nın Çamlıdere bölgesinde bulundu.

* 2 Kasım Ahmet Cem Ersever'in yardımcısı Mustafa Deniz'in cesedi Ankara'nın Polatlı İlçesi Avcılar Köyünde bulundu.

* 4 Kasım Başbakan Tansu Uçuran Çiller, basına yaptığı açıklamada: "Türkiye milis hareketine dönüşmüş ve yaygınlaşmış bir terör hareketi ile karşı karşıyadır. PKK'nın haraç aldığı işadamları ve sanatçıların isimlerini biliyoruz, hesap soracağız." dedi. MİT tarafından hazırlandığı ve MGK tarafından Başbakana aktarıldığı iddia edilen listede, memurun ve 67 Kürt işadamının isimleri olduğu söylenmekteydi.

* Kasım JİTEM Grup Komutanı Emekli Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in cesedi, Ankara Elmadağ ilçesi yakınlarında Jandarma Bölgesinde bulundu.

* 8 Kasım Haspro şirketi, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurarak silah hibe etmek istediğini bildirdi.

* 10 Aralık KKTC'de First Mechant Bank adı ile bin dolar sermayeli bir banka kuruldu. Bankanın yönetimi kurulu Nur İnuğur, Tarık Ümit, Türkan Namlı, Ömür Özçelik, Şirin Berk, Ahmet Cemal Namlı gibi isimlerden oluşuyordu.

* 16 Aralık Oral Çelik, İtalya'ya iade edildi.

* 13 Ocak İstanbul Emniyeti Yaşar Öz'ün evine baskın yaptı. Öz ile birlikte bir tabanca ve çok sayıda sahte kimlik ele geçirildi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, İstanbul Emniyet Müdür Necdet Menzir'i arayarak Öz'ün kendileri için çalıştığını, silah ve belgeleri de kendilerinin temin ettiğini söyleyerek Öz'ü serbest bıraktırdı.

* 15 Ocak Kürt asıllı Uyuşturucu Kaçakçısı Behçet Cantürk ve şoförü İstanbul Sapanca'da ölü olarak bulundu. Cantürk'ün 'lerde ASALA'ya, 'larda da PKK'ya yardım ettiği için devlet tarafından hazırlanan listeye dahil edildiği iddia edildi.

* 19 Ocak Hilmi Taruk, Fevzi Taruk, Yemlihan Taruk öldürülen akrabaları, Behçet Cantürk'ün mezarını ziyaret ettikten sonra saldırıya uğradılar. Saldırıda Hilmi Taruk öldü.

* 14 Şubat Kulislerde Çiller ailesi tarafından MİT müsteşarı yapılacağı söylenen Mehmet Eymür, 5 yıl sonra Kontr-terör Daire Başkanı olarak MİT'e döndü.

* 25 Şubat Avukat Yusuf Ziya Ekinci Ankara'da öldürüldü. Ekinci'nin adının da listede yer aldığı iddia edildi.

* 1 Nisan Söylemez ve Bucak aşireti mensupları Ankara Roumors Disco'da çatıştılar. Mehmet Sena Söylemez yaralandı, Memduh Bucak, Vahap Akpınar, Ahmet Oynak öldü.

* 12 Mayıs Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Namık Erdoğan Kırıkkale'de kafasına iki kurşun sıkılarak öldürülmüş şekilde bulundu.

* 3 Haziran Savaş Buldan, Hacı Kıray ve Adnan Yıldırım Bolu yakınlarında ölü olarak bulundular. Buldan, Kıray ve Yıldırım görgü tanıklarının ifadelerine göre, polis telsizli kişilerce kaçırılmışlardı

* 2 Ağustos Korkut Eken'in kadrosu Başbakanlıktan Emniyet Genel Müdürlüğüne aktarıldı.

* 15 Eylül Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal, Alaattin Çakıcı'nın karısı Uğur Çakıcı'nın evine giderek, İşadamı Selim Edes'in, Emlak Bankası eski Genel Müdürü Engin Civan'dan alacağını tahsil etmesi için yardım etmesini istedi.

* 19 Eylül Engin Civan, İşadamı Selim Edes'e vaad ettiği kredi karşılığı aldığı 5 milyon dolar'ı geri vermeyi reddettiği için, Alaattin Çakıcı'nın adamları tarafından vuruldu.

* 21 Eylül PKK İtirafçısı General Zinnar kod adlı Alaattin Kanat İstanbul'da Kürt işadamı Şener Er'in babasının kaçırıp, fidye istediği suçu ile tutuklandı. Kanat yakalandığı tarihte er olarak askerliğini yapıyordu. 26 Eylül'de ifade veren Kanat, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın adını verdi.

* 26 Eylül Selim Edes teslim oldu ve adam öldürmeye azmettirmek suçundan tutuklandı.

* 30 Eylül Hastanede tedavi görmekte olan Engin Civan, mali polis tarafından gözaltına alındı.

* 4 Ekim Azerbaycan'da Başbakan Suret Hüseyinov ve OMON (Siyasi Polis) Birliklerinin lideri Ruşen Cevadov, Devlet Başkanı Aliyev'i devirmek için bir darbe girişiminde bulundular. Cevadov ile anlaşan Aliyev darbeyi bastırdı ve Hüseyinov Bakü'den kaçtı.

* 12 Ekim Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığında Civan davası ile ilgili tanık olarak ifade verdi.

* 22 Ekim Diyarbakır Lice'de Tuğgeneral Bahtiyar Aydın öldürüldü. Resmi açıklamalara göre saldırı PKK tarafından yapılmıştı.

* 4 Kasım Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Çakıcı, Alaattin Çakıcı'dan boşandı.

* 11 Kasım Avukat Medet Serhat öldürüldü. Olayın tanığı olan eşi, katil zanlısı olan Tevfik Ağansoy'u teşhis etti.

* 3 Aralık Özgür Ülke gazetesinin Kumkapı'daki merkezi, Cağaloğlu ve Ankara büroları aynı anda yapılan saldırı ile havaya uçuruldu. Savcılıkça yapılan araştırmada İstanbul'daki patlamada kullanılan araçlardan birinin, Ankara'da polis tarafından gözaltına alınan ancak arabası geri verilmeyen bir kişiye ait olduğu tespit edildi.

* 4 Aralık Ahmet Özal'ın sahibi olduğu Kanal 6 Televizyonu ve Mehmet Ali Ilıcak'ın sahibi olduğu Akşam gazetesi Dündar Kılıç ile Alaattin Çakıcı'nın yaptığı iddia edilen bir telefon görüşmesin yayınladılar. Konuşmada Dündar Kılıç, kızı Uğur Çakıcı'nın şarkıcı Seda Sayan ve İstanbul Emniyet müdür yardımcısı Mehmet Çağlar ile ilişki kurduğunu söylüyor ve Alaattin Çakıcı da Uğur Çakıcı'yı kendisinin öldürmesi gerektiğini bunu da yapacağını söylüyordu. Uğur Çakıcı ve Dündar Kılıç kasedin sahte olduğunu iddia etti.

* 12 Aralık Korkut Eken, Abdullah Çatlı ve Ayhan Çarkın Azerbaycan'a gitti. Kısa bir süre sonra bu gruba Ruşen Cevadov'un davetlisi olarak Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin de katıldı. İddiaya göre dörtlü, Cevadov'un başında bulunduğu OMON Birliklerini eğitti.

* 19 Aralık Ömer Lütfü Topal'ın eski tetikçisi Bülent Fırat, Vatan Caddesindeki bir otoparkta öldürüldü. Fırat'ın otoparka el koyduğu ve Akgün Oteli Kumarhanesini haraca bağlamaya kalkıştığı için Topal ile arası açılmıştı.

* 29 Aralık Ankara 2 Nolu DGM yargıcı Kd. Binbaşı Ülkü Coşkun, Emniyet'in telefon santrallarına dinleme için cihaz yerleştirmesine izin verdi.

* 10 Ocak Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, DGM Başsavcılığına başvurarak, GSM hatlarının dinlenmesi için PTT ve özel şirket hatlarına özel bir sistemin bağlanması için gerekli yasal iznin verilmesini istedi.

* 12 Ocak Ankara 2 Nolu DGM yargıcı Kd. Binbaşı Ülkü Coşkun, Emniyet'in telefon santrallarına dinleme için cihaz yerleştirmesine tekrar izin verdi.

* 15 Ocak İran asıllı Asker Simtko ve Lazem Esmaili isimli uyuşturucu kaçakçıları Polat Rönesans Otelindeki Emperyal Casino'ya girerken kaçırıldılar.

* 20 Ocak Alaattin Çakıcı'nın eski eşi ve Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç, Bursa Uludağ'da öldürüldü. Çakıcı eski karısını namusunu temizlemek için öldürttüğünü açıkladı. Uğur Kılıç'ın Amcası İbrahim Kılıç, olaydan sorumlu olanların cezalandırılacağını söyledi.

* 28 Ocak Asker Simtko ve Lazem Esmaili'nin cesedi Silivri yakınlarında bulundu. Jandarma Kayıtlarına göre Simtko ve Esmaili PKK tarafından Kürt işadamları listesini hazırladıkları için öldürülmüşlerdi.

* Şubat Mehmet Özbay, Chicago Başkonsolosluğuna başvurarak eskisini kaybettiği için yeni bir pasaport ve nüfus cüzdanı aldı.

* 5 Şubat Uğur Kılıç'ı Uludağ'a götüren uçağın pilotları esrarengiz bir kazada öldüler.

* 27 Şubat Abdullah Çatlı, Mehmet Özbay adına düzenlenmiş sahte pasaportla Trabzon havaalanından çıkış yaptı. Çatlı'nın Azerbaycan'a gittiği iddia edildi.

* 2 Mart MİT Görevlisi Tarık Ümit, İstanbul'da kaçırıldı.

* 6 Mart Tarık Ümit'in 34 ZU sahte plakalı Kırmızı Chevrolet Camaro marka arabası İstanbul Silivri yakınlarında Jandarma Bölgesinde terkedilmiş olarak bulundu.

* 10 Mart Ailesi Tarık Ümit'in kaçırılması olayında devletin konuyu derinlemesine araştırmadığını iddia etti ve Ümit'in yerini bildirecek olanlara milyon ödül vaad etti.

* 12 Mart İstanbul'da Gazi Mahallesinde dört kahve otomatik silahlar ile tarandı. Alevi kökenli iki kişinin ölmesi üzerine çıkan olaylarda polis ve halk birbiri üzerine ateş etti. İki gün süren çatışmalarda 21 kişi öldü. Gerginlik askeri birliklerin müdahalesi ile yatıştırıldı.

* 13 Mart Tansu Uçuran Çiller, 'Terör Örgütlerinin Finans Kaynağının Kurutulması İçin Alınacak Tedbirler Genelgesi'ni yayınladı.

* 15 Mart Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev'e ikinci defa darbe girişiminde bulunuldu. Azerbaycan Meclis Özelleştirme Komisyonu üyesi ve TİKA personeli Ferman Demirkol'un ve Türki Cumhuriyetlerden sorumlu Devlet Bakanı Ayvaz Gökdemir'in adının da karıştığı darbe girişimi Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, haber vermesi üzerine önlendi. OMON Birliklerinin Başkanı Ruşen Cevadov, teslim olduğu halde Aliyev'e bağlı birlikler tarafından öldürüldü. Aliyev, Azeri televizyonunda olayda Türkiye'nin sorumluluğu olduğunu söyledi. Ferman Demirkol, Demirel'in ricası ile özel bir uçakla Türkiye'ye getirildi. Uçakta Demirkol dışında Çatlı ve bir kaç arkadaşının olduğu iddia edildi.

* 21 Mart Meydan Gazetesinde yayınlanan bir haberde Tarık Ümit'in hayatta olduğu ve liderliğini Abdullah Çatlı'nın yaptığı ülkücü mafya tarafından kaçırıldığı iddia edildi.

* 4 Nisan BOTAŞ'ın Ceyhan Bölge Müdürlüğü'nde bulunan petrol çamurunun tahliyesi için açtığı ihaleyi Güven Sazak ve Ahmet Baydar'ın ortak oldukları Baysa isimli şirket kazandı.

* 30 Mayıs Çakıcı'nın adamlarından Recep Çiçek, Cankurtaran Holding başkanı Emin Cankurtaran'ı yaraladı.

* 30 Ağustos Engin Civan'ın vurulması olayına adı karışan Nurullah Tevfik Ağansoy, Almanya'da yakalandı.

* Eylül Abdullah Çatlı, Güven Sazak'ın Baysa şirketindeki hisselerini satın aldı ve Mehmet Özbay kimliği ile yönetim kuruluna girdi.

* 3 Eylül Özel Harekat Daire Bşk. Vekili İbrahim Şahin, Abdullah Çatlı ve bir grup özel timci Ayhan Akça ve Ziya Bandırmalıoğlu'nun oğullarının sünnet düğününde bir araya geldiler ve aynı pistte göbek attılar.

* 27 Eylül Özer Uçuran Çiller'in de bir dönem kuryeliğini yapan Mehmet Urhan, uğradığı bir bombalı saldırı sonucu öldü. Saldırıda ayrıca Matild Manukyan yaralandı.Urhan, Çiller aleyhine İstanbul Bankası soruşturmasında ifade veren tek tanıktı. Olay polis kayıtlarına, İGDAŞ'ın aksini ispat etmesine rağmen, doğal gaz patlaması olarak geçirildi.

* 28 Kasım Musevi asılı tefeci Nesim Malki, iş görüşmesi için gittiği Bursa'da öldürüldü. Malki'nin borç kayıtlarını içeren defter kayboldu.

* 1 Aralık : Borsacı Yener Kaya İstanbul'da arabasının içinde yakılarak öldürüldü. DYP Milletvekili adayı Kaya'nın evrak çantası arabada bulunamadı.

* 25 Ocak Adalet Bakanlığı tarafından yanlışlıkla tahliye edildiği için aranan Haluk Kırcı, İstanbul'da yakalandı.

* 1 Şubat Haluk Kırcı, gözaltında bulunduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü İnfaz Nöbetçi Amirliğinden firar etti. İddialara göre Kırcı'nın firarında Emniyet Amiri Sedat Demir'in yardımı olmuştu.

* 9 Şubat MİT, Ankara Emniyetinden Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım için Metin Atmaca Sahte kimliği ile pasaport aldı.

* 12 Mart Eskişehir'de, Resul Söylemez ve Nasır Söylemez'in cesetleri bulundu. Bölgede çatışma sonucu şaranpole yuvarlanmış bir araç içine Fatih Bucak'a ait bir cep telefonu bulundu.

* 22 Mart Afyon Valisi Ahmet Özyurt'un kızı ve Baku Regency Oteli kumarhane müdürü damadı Baku'deki evlerinde ölü olarak bulundular.

* 3 Nisan Engin Civan, tahliye edildikten sonra, para cezasının ilk taksidi olan 6,25 milyar lirayı ödedi ve yurtdışına kaçtı.

* 12 Nisan Korkut Eken, tekrar BOTAŞ'da görevlendirildi.

* 26 Nisan Abdullah Çatlı, Kıbrıs Emperyal Jasmine Court Otel'de numaralı odaya yerleşti. Aynı tarihte otel sahibi Ömer Lütfü Topal da oteldeydi. Çatlı, otelden 1 Mayıs tarihinde ayrıldı.

* 28 Nisan Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın ortağı Hikmet Babataş, Bodrum Gümbet'te öldürüldü.

* 6 Mayıs Şam'da, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik bir bombalı saldırı düzenlendi. Öcalan saldırıdan yara almadan kurtuldu.

* 24 Mayıs Yaprak TV sahibi Mehmet Ali Yaprak, Gaziantep'te polis oldukları söylenen kişilerce ikinci kez kaçırıldı ve 6 gün boyunca rehin tutuldu..

* 11 Haziran Söylemez Kardeşler Çetesi ortaya çıkartıldı. Çetenin beyni olduğu iddia edilen Mehmet Sena Söylemez, DYP milletvekili Mehmet Ağar'ı kardeşini öldürtmek ve Adalet Bakanı olduğu dönemde de kendisini öldürmeye çalışmak ile suçladı. Söylemezler ile ilişki içinde olduğu söylenen 2 Emniyet Müdürü, 1 Emniyet Amiri, 1 Baş komiser, 2 Komiser Yardımcısı, 1 Üsteğmen, 1 emekli Üsteğmen, 5 Astsubay, 1 emekli Astsubay yüzünden Üniformalı Çete olarak da adlandırılan Söylemez Kardeşler çetesi hakkında Ankara 1 nolu DGM'de dava açıldı. Basına konuşan TBMM Faili Meçhul Siyasi Cinayetler Araştırma Komisyonu başkanı Avundukoğlu, "devlet içine çöreklenmiş başka çeteler de var" dedi.

* 29 Haziran Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Uçuran Çiller, Refah-Yol koalisyon hükümetini kurdular.

* 4 Temmuz İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek yaptığı basın toplantısında Çiller ailesinin, Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Pepekal aracılığı ile mafya ile birlikte Gladio benzeri bir örgütlenme kurduklarını iddia etti.

* 7 Temmuz İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek yaptığı basın toplantısında Özer Uçuran Çiller'in, silah kaçakçısı Hüseyin Duman ile birlikte çalıştığını iddia etti.

* 11 Temmuz Kocaeli Çetesi olarak da bilinen örgütün lideri Hadi Özcan, Rize'de yakalandı ve ilk ifadesinde Abdullah Çatlı ile birlikte BOTAŞ ihalesine girdiklerini anlattı. Özcan ve Çatlı, iddialara göre Ceyhan'da Boru hattından çalınan ham petrol ile Baysa tarafından satın alınan petrol çamuru karıştırıyor ve dünya piyasasına sürüyordu.

* 28 Temmuz Kumarhaneler Kralı olarak da tanınan Ömer Lütfü Topal İstanbul Sarıyer, Tazeceviz sokağındaki evinin önünde çapraz ateş ile öldürüldü. Daha sonra yapılan incelemede Çatlı'nın, cinayetin işlendiği saatlerde birçok kere Ercan Aksoy, Oğuz Yorulmaz ve Ayhan Çarkın isimli Özel Tim mensubu polislerle ve iş ortağı Ali Fevzi Bir ile telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

* 6 Ağustos Özel Tim'de görevli polisler Ercan Aksoy, Oğuz Yorulmaz, Ayhan Çarkın Ankara Emniyeti Koruma Müdürlüğünde görevlendirildiler.

* 7 Ağustos Şanlıurfa milletvekili Sedat Edip Bucak'ın istemi ile Ercan Aksoy, Oğuz Yorulmaz, Ayhan Çarkın Bucak'ın yakın koruması olarak atandılar.

* 8 Ağustos Diyarbakır, İçel ve Hakkari'de faaliyet gösteren 3'ü polis, 7 kişilik bir çete silahları ile birlikte yakalandı.

* 25 Ağustos MİT İstanbul Bölge Başkanlığı İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu'na yolladığı tek sayfalık bilgi notunda: "Topal cinayetinin failleri, Özel Timciler Ercan Ersoy, Oğuz Yorulmaz, Ayhan Çarkın ile Topal'ın ortakları Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir'dir" dedi. Bilgi notu polis kayıtlarına kimliği bilinmeyen bir telefon ihbarı olarak geçirildi.

* 27 Ağustos Üç Özel Tim polisi, Ercan Ersoy, Oğuz Yorulmaz ve Ayhan Çarkın, İstanbul Emniyet Genel müdürlüğünde sorguya alındılar. Özel Timciler daha sonra 'bize istediklerini söylememiz için işkence yapıldı' dediler.

* 28 Ağustos '80 öncesinde bavul cinayetleri diye de bilinen 13 cinayete de adı karışan ülkücü Nurullah Tevfik Ağansoy, Babek Deniz Taksi isimli Cafe'de uğradığı silahlı saldırı sonucu Çakıcı'nın adamlarınca öldürüldü. Olayda Çiller'in korumalarından Polis memuru Celal Babür, saldırganlardan Recep Çiçek ve Ayşegül Balaban isimi vatandaş öldü. Tevfik Ağansoy'un karısı olaydan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ'ı sorumlu tuttu. Ağansoy'un yerini Çakıcı'ya haber verenin o gün Cafe'de bulunan Selçuk Ural olduğu iddia edildi.

* 29 Ağustos Emniyet Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin, İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın talimatı ile üç özel timci polisi Ankara'ya götürdü ve serbest bırakıldılar.

* 16 Eylül Oral Çelik, Türkiye'ye iade edildi. Çelik, Türkiye'de iki davadan dolayı hakim karşısına çıkartılacak: Malatya'da Öğretmen Nevzat Yıldırım'ın öldürülmesi ve Abdi İpekçi Cinayeti.

* 21 Eylül İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek açıkladığı İkinci MİT Raporunda Çiller Özel Örgütü isimli bir örgütten bahsetti. Perinçek bu örgütün liderlerinden Abdullah Çatlı'nın Mehmet Özbay sahte kimliği ile yeşil pasaport taşıdığını açıkladı.

* 19 Ekim Sakarya'da 5 kişilik bir çetenin 3 üyesi silahları ile birlikte ele geçirildi.

* 1 Kasım Sedat Bucak, Abdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ, Gonca Us ve Bucak'ın korumaları iki Mercedes ile geldikleri Kuşadası Onur Otel'e yerleştiler. İki oda tutan grup, akşam yemeğinden sonra öldürülen Ömer Lütfü Topal'a ait kumarhanede oyun oynadılar ve 3 Kasım günü saat 'de otelden ayrıldılar. Otelin faturasını Ali Oto isimli müteahhit ödedi.

Klasik otomobil seven ünlüler!

  1. Anasayfa
  2. Foto Galeriler
  3. Haber
  4. Klasik otomobil seven ünlüler!

Klasik otomobil seven ünlüler!

ÖNCEKİ FOTOLARI GÖSTER

EL&#;F EDEZ

&#;flas etmi&#; i&#; adam&#; Selim Edes’in k&#;z&#; Elif Edes klasik otomobil sevenlerden. Klasik otomobil rallilerinin gedikli isimlerinden olan Elif Han&#;m’&#;n model Austin Mini’si ve bir de model CE Mercedes’i var.

CENG&#;Z ARTAM

&#;ark&#;c&#; Banu Zorlu’nun sevgilisi olarak tan&#;nan armatör Cengiz Artam, tam bir klasik otomobil tutkunu. Öyle ki Cengiz Bey, muhte&#;em bir klasik otomobil koleksiyonuna sahip.

RAHM&#; KOÇ

Koç Holding Onursal Ba&#;kan&#; Rahmi Koç tam bir klasik otomobil tutkunu. Malum, Rahmi Bey’in ad&#;na Sütlüce’de bir de müzesi var. Orada koleksiyonundan birçok klasik arac&#; görmeniz mümkün.

FA&#;K SOMER

&#;&#; adam&#; Faik Somer ve eski manken olan e&#;i Müge Cinman, klasik otomobilci. Çift birlikte tekne yar&#;&#;lar&#;na da kat&#;l&#;yorlar. &#;kilinin model Excalibur Pheaton marka otomobilleri var.

İkiz babası Engin Civan ve komşusu Selim Edes

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Civangate skandalının iki ismi Engin Civan ve Selim Edes Amerika’da da birbirlerinden ayrılmadı. Eski davalılar koskoca Amerika’da birbirlerine birkaç kilometre uzaklıkta yaşıyor. Civan yeni eşi ve ikiz bebekleriyle Bethesda Maryland’da, Selim Edes ise Arlington’da oturuyor

Rüşvetin belgesi mi olur p!
Civangate skandalının mahkeme salonunda çınlayan unutulmaz repliği
Engin Civan kendisine rüşvet verdiğini söyleyen Selim Edes’e “Aldıysam belgesini göster” demiş, Edes’in, “Rüşvetin belgesi mi olur p..!” cevabı, rüşvet literatürüne damgasını vurmuştu.
’te yaşanan, mafyadan siyasilere kimi ararsan içinde bulabileceğin beş milyon dolarlık rüşvet skandalı, Emlak Bankası ile kredi ilişkisi olan müteahhit Selim Edes’le dönemin Emlakbank Genel Müdürü Engin Civan arasında yaşanmıştı.
İş vurmaya, vurdurmaya kadar uzanmış, Civan ve Edes hapisle cezalandırılmış, ardından ikisi de Amerika’ya yerleşmişti.
Selim Edes geçen haziranda Tolga Tanış’a röportaj vermiş, Amerika’da danışmanlık-aracılık yaptığını anlatmıştı.
Peki ya Engin Civan?
Civan tüm borçlarını ödeyen Amerikalı eşi Michele J. Civan’ı iki yıl önce kanserden kaybetmiş, oğulları Erol ve Eren ile baş başa kalmıştı

İKİNCİ KEZ EVLENMİŞ

Engin Civan geçen yıl Nihal Subaşı adlı bir hanımla evlenmiş.
Bethesda Maryland’de yaşayan çiftin geçen martta da ikiz kız çocukları olmuş. Engin Civan’ın ne iş yaptığı belli değil ama eşi hem Türk-Amerikan TV’de çalışıyor hem de PGC Public Schools’da öğretmenlik yapıyor.
Veee
İstemediğin ot burnunu dibinde biter misali, Engin Civan ile Arlington’da oturan Selim Edes Washington’da da neredeyse komşu olmuş
Yani şöyle tarif edeyim, biri Etiler diğeri Beşiktaş’ta oturuyor gibi
Merak ediyorum,
Karşılaşmışlar mıdır hiç?
Oturup bir acı kahveyle eski günleri anmışlar mıdır?
Ya da Engin Civan’ın evinde verdiği ‘bebek hediyesi’ davetine hediyesini alıp gitmiş midir Selim Edes?

Vicdansızlığın cezası yok mu

Dünyaya gelmesine daha bir ay vardı
Annesi Yeliz Karahasanoğlu, Ümraniye’de sokak ortasında kurşunlandı.
Vuran kişi, aynı mahallede oturan Mehmet Selim Geçimli.
Evli ve çoluk çocuk sahibi Karahanoğlu ile aynı durumdaki Geçimli’nin aralarında bir ilişki olduğu iddia ediliyor ama gerçekte ne yaşandı kimse bilmiyor.
Yeliz olay yerinde öldüğü için konuşamıyor, Mehmet Selim ise susma hakkını kullanıyor.
Peki annesi öldüğü için sezaryenle alınan, uzun süre oksijensiz kaldığı için yaşıyor olmasına bir mucize olarak bakılan, ancak hayatı boyunca o günün izini fiziksel olarak taşıyacak Zeynep Gülfem bebeğin de bir hakkı yok mu?
Ne anasının ne de babasının ne de kendi ailesinden bir kişinin bile görmeye, dokunmaya ve koklamaya tenezzül etmediği bebeğe neyse ki Sosyal Hizmetler sahip çıktı.
Yeliz’in 12, dokuz ve üç yaşlarında üç çocuğu daha var. Eşi felçli ve bakıma muhtaç Mehmet Selim’inse 18 ve 17 yaşlarında iki çocuğu.
Yani her koşulda, artık annesi yaşamıyor olsa da, bebeğin kardeşleri var bu hayatta. Belki üç, belki beş tane
Yeliz’in eşi, olaydan hemen sonra çocuklarını da yanına alıp mahalleden taşınmış. Geçimli Ailesi ise zaten hiç kimseyle görüşmezmiş.
Bugün yaşamının 23’üncü günü Zeynep Gülfem’in.
İnsanların 23 yılda bile taşıyamayacağı onca acı, onun ilk 23 gününe sığdı
Her ne kadar geçen hafta tek başına soluk almaya başlasa da daha çok uzun süre o hastane odasında kalacak
Tedavisi bitince de sosyal hizmetlerin bakımı altındaki yüzlerce ‘kimsesiz’ çocuktan biri olacak; kardeşlerine rağmen
Özellikle sordum herkese, yok mudur bu ‘yok saymaya’ bir cezai yaptırım diye; vicdansızlık en büyük cezayı almalı çünkü
Yokmuş
Doktorlar son durumu şöyle anlatıyor: “Yaşadıkları şok geçince gelir, bebeğe sahip çıkarlar sandık. Gelmediler. Bu saatten sonra gelseler de fark etmez. Zeynep Gülfem için artık sosyal hizmetler devreye girdi. Ailesinden biri gelse bile teslim etmeyeceğiz. Zaten bebek sadece tek başına soluk alabilmenin dışında henüz yaşamsal bir başka tepki vermiyor. Emme ve yutma gibi refleksleri yok. Bakıma muhtaç. Uzun bir süre daha bizimle kalacak.”

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir