sezen aksu nerede yaşıyor / Sezen Aksu kimdir, kaç yaşında? Minik Serçe Sezen Aksu aslen nereli? - Magazin Haberleri - Milliyet

Sezen Aksu Nerede Yaşıyor

sezen aksu nerede yaşıyor

Sezen Aksu kimdir, ka&#; yaşında? Minik Ser&#;e Sezen Aksu aslen nereli?

Haberin Devamı

SEZEN AKSU KİMDİR?

Aksu, 13 Temmuz tarihinde Sarayköy, Denizli'de dünyaya geldi. 'lerin ortalarında etkili hale geldi. Şarkıcılığının yanı sıra yazıp bestelediği şarkıları başkalarına vermesi sayesinde söz yazarı ve besteci kimliğiyle de sık sık ön plana çıktı. Kendisine geri vokallik yapan birçok kişiyi destekleyerek bu kişilerin albümlerinin yapımcılığını üstlendi. 

Medyada Minik Serçe olarak sıkça anılan Aksu, Selanik'ten mübadele ile Türkiye'ye gelmiş bir ailenin kızı olan anne ile Pazar, Rizeli bir babanın kızı olarak Sarayköy, Denizli'de doğdu. Üç yaşındayken ailesinin İzmir'e taşınması sonucunda burada eğitim gördü, İzmir Kız Lisesini tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesine devam etti ancak ikinci sınıfta okulu bıraktı. 'te plak yapmak için İstanbul'a taşındı ve bir yıl sonra ilk 45'liği "Haydi Şansım"ı Sezen Seley adıyla çıkardı. 'de ise ilk stüdyo albümü Allahaısmarladık'ı yayımladı. Ardından Serçe (), Firuze (), Sen Ağlama (), Git (), Sezen Aksu Söylüyor (), Gülümse (), Deli Kızın Türküsü (), Düş Bahçeleri () dâhil olmak üzere onlarca albüm piyasaya sürdü. Bunlardan Gülümse, Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümlerinden biri oldu. Aksu, bugüne kadar dünya genelinde 40 milyondan fazla albüm sattı.

Haberin Devamı

SEZEN AKSU EVLİ Mİ, EŞİ KİM?

Aksu genç yaşta Hasan Yüksektepe ile kısa süren bir evlilik yaptı. Ali Engin Aksu ile evlenmiş, "Aksu" soyadını bu evliliğinden almış ancak evliliği kısa sürmüştür. 3 aylık hamileyken 10 Temmuz tarihinde Sinan Özer ile evlenen Sezen Aksu yılında evliliğini sonlandırdı. 'te gazeteci Ahmet Utlu ile evlenen sanatçının bu evliliği de kısa sürdü. Evliliklerinin yanı sıra Uzay Heparı ile yaşadığı kısa aşkı ile de biliniyor.

ALBÜMLERİ

Allahaısmarladık ()
Serçe ()
Sevgilerimle ()
Ağlamak Güzeldir ()
Firuze ()
Sen Ağlama ()
Git ()
Sezen Aksu'88 ()
Sezen Aksu Söylüyor ()
Gülümse ()
Deli Kızın Türküsü ()
Işık Doğudan Yükselir ()
Düş Bahçeleri ()
Düğün ve Cenaze ()
Adı Bende Saklı ()
Deliveren ()
Şarkı Söylemek Lazım ()
Yaz Bitmeden ()
Bahane ()
Deniz Yıldızı ()
Yürüyorum Düş Bahçeleri'nde ()
Öptüm ()
Biraz Pop Biraz Sezen ()
Demo ()

Sezen Aksu kimdir, kaç yaşında, nereli, boyu kaç, babası kim? İşte biyografisi

Şarkılarıyla birçok insanın hayatına dokunan Sezen Aksu, verdiği bir röportajında, 'Geri Dön' şarkısı için; "Yaygın bir süre yaşadıklarımın hepsinden süzülenlerin bir özeti. Tek bir olay, tek bir etkileşim değil. Çok tanıdığım duyguları ifade ediyorum. Tanımadığım duyguları ifadelendirmekten kaçınırım; çünkü içinde gerçeklik duygusu olmaz" ifadelerini kullandı. Sezen Aksu, son dönemde tartışmalı sözler içeren 'Şahane Bir Şey Yaşamak' adlı şarkısı ile sosyal medya gündeminde konuşulmaya devam ediyor.

SEZEN AKSU'NUN HAYATI

Sezen Aksu, 13 Temmuz tarihinde Denizli'nin Sarayköy ilçesinde dünyaya geldi.

Sezen Aksu'nun asıl adı Fatma Sezen Yıldırım'dır.

Babası Sami Yıldırım aslen Rizeli, Annesi Şehriban Yıldırım ise Selanik göçmeni.

Sezen Aksu 3 yaşındayken ailesinin İzmir'e taşınması ile eğitim hayatına İzmir'de başladı.

Kardeşi Nihat ile büyüyen Aksu, gençlik yıllarında çeşitli sanat dalları ile yakından ilgilendi. Bir dönem resim, tiyatro ve dans dersleri aldı.

Orta öğretim eğitimini İzmir Kız Lisesi’nde tamamlayan Sezen Aksu, yüksek öğretim eğitimine Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile devam etti. Fakat ikinci sınıfa geldiğinde okulu bırakma kararı aldı.

monash.pw

SEZEN AKSU'NUN KARİYERİ

Aksu, yılında Hafta Sonu dergisinin açtığı, jüri başkanlığını Ajda Pekkan'ın yaptığı 'Altın Ses' yarışmasında altıncı olurken, bir diğer pop sanatçısı Nilüfer birinci olmuştu. Böylece Nilüfer, Sezen Aksu'dan önce ilk albümünü yayınladı.

yılında, müziğe olan ilgisi sayesinde plak yapmak amacıyla İstanbul’a taşındı.

İstanbul'a taşındıktan bir yıl sonra ilk 45'lik plağı, 'Haydi Şansım'ı Sezen Seley adıyla çıkardı.

Pek satmayan bu 45'liği, Sezen Aksu adıyla piyasaya çıkardığı ikinci 45'liği Yaşanmamış Yıllar/Kusura Bakma izledi. Kendisini uzun süre kırk beşlik plaklar listesinde bir numara yapacak üçüncü 45'liği Olmaz Olsun/Vurdumduymaz'ı yılında çıkardı.

Minik Serçe, sonrasında, yılında ilk sahne çalışmasına başladı.

'Bebek Belediye Gazinosu'nda sahne almaya başlayan Aksu, yılında Allah' a Ismarladık/Kaç Yıl Geçti Aradan, Kaybolan Yıllar/Neye Yarar 45'likleri ve ilk 33'lüğü olan 'Allah'a Ismarladık' albümlerini çıkardı.

yılında Hurşid Yenigün'ün iki bestesi için söz yazan Aksu, Gölge Etme/Aşk kırk beşlik plağını yaptı. Yine aynı yıl, piyasadaki en eski Sezen Aksu albümü olma özelliğini taşıyan Serçe, çift LP olarak piyasaya çıktı.

yılında İlk Gün Gibi/Yalancı ve Allah Aşkına/Sensiz İçime Sinmiyor kırk beşlikleri piyasaya çıktı. Aynı yıl sanatçı, sinema sektöründe de göründü.

monash.pw

yılında Sevgilerimle albümünü çıkaran sanatçı, yılında 'Sezen Aksu Aile Gazinosu' adlı müzikal için çalışmalar yaptı.

yılında Şan Müzikholü'nde Sezen Aksu Aile Gazinosu gösterime girdi. Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda ve Altan Erbulak ile aynı oyunu paylaşan Aksu, sahnede yedi farklı karakteri canlandırdı. Sonrasında Firuze albümünü yayımlayan sanatçı, aynı yıl, dönemin popüler dergisi Hey tarafından 'Yılın Kadın Şarkıcısı' seçildi.

yılında Aksu, Hey'in Geleneksel Oskar Konseri'ne de 'Yılın Kadın Şarkıcısı' olarak katıldı.

yılında Sezen Aksu, Eurovision'a katılma kararı aldı. Söz ve müziği Ali Kocatepe'ye ait 'Heyamola' parçasını, Ali Kocatepe ve Coşkun Demir ile birlikte seslendirildi. Türkiye finaline kalan bu parça Eurovision finallerinde Türkiye'yi temsil edemedi.

yılında 'Heyamola' parçasının 45'liği yine Hey Dergisi tarafından yılın plağı seçildi.

Sanatçı, 6 Eylül 'de Sen Ağlama albümünü piyasaya çıkardı.

TRT'nin denetiminden geçemediği için önceleri televizyonda şarkıları yayınlanmayan Aksu, 'in başından itibaren bu fırsatı elde etti. Şarkılar TRT'de yayınlanmaya başlar başlamaz albüm büyük bir ilgi gördü ve satış listelerinin zirvesinde haftalarca yer aldı.

Aksu, albümün haftasında Hey Dergisi'ne yaptığı açıklamada "Bekliyordum ama bu kadarını değil Ne yalan söyleyeyim, 1 yılı aşkın sürece listelerde kalacağımı sanmıyordum. Tüm müzikseverlere candan, gönülden teşekkürlerimi sunuyorum" açıklamasında bulundu.

yılında Aksu, Eurovision Türkiye finaline bir kez daha katıldı. Bu seferki şarkının adı Küçük Bir Aşk Masalı'ydı. Sözleri Aksu'ya ait olan bu şarkıyı Sezen Aksu ve Özdemir Erdoğan birlikte seslendirdi ama sonuç ne yazık ki değişmedi. Eurovision'da Türkiye'yi temsil etme hakkını bir türlü kazanamayan Aksu, 'ten sonra bir daha yarışmaya katılmadı.

yılında, sanatçı 'Bin Yıl Önce, Bin Yıl Sonra' isimli müzikal için hazırlandı. Müzikal, yılının ilk haftasından itibaren gösterime girdi. Şan Müzikholü'nde kapalı gişe oynayan bu müzikal, dönemin dünyasını ve Türkiye'sini Ti'ye alıyordu. Sahnede büyük beğeni toplayan Aksu, sahneyi Şener Şen, İlyas Salman, Ayşen Gruda gibi isimlerle paylaştı.

monash.pw

'da 'Git' şarkısı ile büyük beğeni toplayan sanatçı, 'On Yedi Dergisi'nin Ocak sayısında okuyucu anketinde ''in en büyük kadın şarkıcısı' seçildi. Aksu, yılında 'Sezen Aksu 88'i çıkardı. Aynı şekilde yılında 'Sezen Aksu Söylüyor' albümüyle beliren Aksu, bu albümle çok büyük bir beğeni topladı.

yılında Sezen Aksu beyaz perdede yine göründü. Yönetmenliğini Yavuz Özkan'ın yaptığı 'Büyük Yalnızlık'ta Sezen Aksu, başrolü Ferhan Şensoy ile paylaştı. Film, yılındaki Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Görüntü dalında ödül aldı. Filmin müzikleri, Aksu'nun yapımcısı Onno Tunç'a aitti. Filmin müziklerinden 'Aşk Irmakları', dört yıl sonra 'Uçurtma Bayramları' adıyla Levent Yüksel'in ilk albümünde yer alacaktı.

yılında Amerikan NPR radyosu tarafından belirlenen '50 Büyük Ses' listesinde yer alan Sezen Aksu'nun, Nisan 'da İsveç'in başkenti Stockholm'de, Fahir Atakoğlu ile birlikte verdiği konser çok sayıda Türk ve İsveçli müziksever tarafından izlendi.

Aksu, 10 yıllık aranın ardından 'TurkofAmerica' ile 'GNL Entertainment'ın ortaklaşa organize ettiği, kurumsal sponsorluğunu ise Washington merkezli Türk Kültür Vakfı'nın yaptığı ABD'de Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Maryland, Strathmore Konser Salonu'nda günü, New York, Carnegie Hall ve New Jersey'nin Newark şehrindeki Prudential Hall’de üç konser verdi.

ABD konserlerinde sanatçıya Atakoğlu eşlik etmiştir. Aksu, New Jersey konserinde kendisine ayrılan süreyi aşması üzerine seyircilere, "Biz bu sınırları aştık, Amerikalılar da sabır rekoru kırdılar, New Jersey'de de bu gece böyle olacak, sizleri mutlu etmeden bu sahneden inmeyeceğim" demiştir.

yılına gelindiğinde Aksu tekrar stüdyoya girmiş ve Öptüm albümünü yayımlamıştır. İçerisinde genel olarak kendi söz ve bestelerinden oluşan 'Unuttun mu Beni', 'Vay', 'Aşka Şükrederim', 'Ah Felek Yordun Beni' gibi şarkıları barındıran albüm, söz ve müziği Nazan Öncel'e ait olan 'Ballı' şarkısı da albümde yer almaktadır. Cemal Süreyya'nın 'Sayım' isimli şiiri de Aksu'nun bestesiyle albümde yer aldı. Albümden 'Unuttun mu Beni' ve 'Vay' şarkılarına klip çekildi.

Aksu yılında Kayıp Şehir, yılında Yeniler ve Yeni Kalanlar teklilerini çıkardı ve 'te Eksik Olma şarkısı ile sürdürülebilir çay tarımına destek verdi.

Ocak 'da İstanbul Volkswagen Arena'da sahne alan Sezen Aksu, sahnelere veda ettiğini açıkladı. Aksu, "Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Üretmeye devam edeceğim; fakat daha önceden söz verdiğim birkaç konseri de yaptıktan sonra sahneye veda ediyorum. İstanbul'da son konserim. Bugün 40 yılın anısına burada benimle olduğunuz için şükranla doluyum" dedi.

Aynı yılın eylül ayında müziğe geri dönme kararı aldı.

Ocak 'de albümü 'Biraz Pop Biraz Sezen'i DMC aracılığıyla piyasaya sürdü.

SEZEN AKSU'YA NEDEN MİNİK SERÇE DENİR?

Sezen Aksu'nun ilk filmi, başrolünü Bulut Aras'la paylaştığı, 'A Star is Born' (Bir Yıldız Doğuyor) yabancı filminden uyarlanan ve bir Atıf Yılmaz filmi olan yapımı Minik Serçe oldu.

Sanatçı bu tarihten sonra Minik Serçe adıyla anılmaya başlandı. Bir ünlü doğarken, başka bir ünlünün sönüşünü anlatan film, o dönemde fazla beğeni toplamadı. Aksu, bu filmi yılında Okan Bayülgen'in Zaga programında tekrar seyretmiş ve filmdeki rolünü tebessümle yorumladı.

SEZEN AKSU'NUN ÖZEL YAŞAMI

tarihinde doğan Sezen Aksu, yılı itibarıyla 68 yaşında ve yengeç burcu.

Sezen Aksu, genç yaşta Hasan Yüksektepe ile kısa süren bir evlilik yaptı.

Müzik kariyerinde albüm yayınlamadan önce Ali Engin Aksu ile evlendi ve 'Aksu' soyadını bu evliliğinden aldı fakat bu evliliği de kısa sürdü.

10 Temmuz tarihinde Sinan Özer ile evlenen Sezen Aksu, yılında evliliğini sonlandırdı.

Sezen Aksu'nun bu evliliğinden Mithat Can Özer adlı şarkıcı bir oğlu var.

yılında gazeteci Ahmet Utlu ile evlenen sanatçının bu evliliği de kısa sürdü

Evliliklerinin yanı sıra Uzay Heparı ile yaşadığı aşkıyla da bilinen Sezen Aksu, 4 evlilik gerçekleştirdi.

Sezen Aksu cm boyunda ve 71 kilo.

Aksu, video paylaşım platformu YouTube'da Sezen Aksu ismiyle yer alıyor.

monash.pw

SEZEN AKSU ALBÜMLERİ

- Allahaısmarladık

- Serçe

- Sevgilerimle

- Ağlamak Güzeldir

- Firuze

- Sen Ağlama

- Git

- Sezen Aksu'88

- Sezen Aksu Söylüyor

- Gülümse

- Deli Kızın Türküsü

- Işık Doğudan Yükselir

- Düş Bahçeleri

- Düğün ve Cenaze

- Adı Bende Saklı

- Deliveren

- Şarkı Söylemek Lazım

- Yaz Bitmeden

- Bahane

- Deniz Yıldızı

- Yürüyorum Düş Bahçeleri'nde

- Öptüm

- Biraz Pop Biraz Sezen

- Demo

İlgili Haberler

Mithat Can Özer kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, sevgilisi kim?Ceylan Ertem kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hayat hikayesiBeren Saat'ten Erdoğan'a: İnanmak istemiyorumMüjde Ar: Sıra sanatçıların dilinin kopartılmasına mı geliyor?Nihat Hatipoğlu’dan Sezen Aksu’ya tepkiFazıl Say'dan Sezen Aksu'ya destek: Oratoryosunu yapalımSezen Aksu'ya evinin önünde Türk bayraklı protestoAli Babacan'dan Sezen Aksu açıklaması: Hedef alınması kabul edilemezDiyanet'ten Sezen Aksu açıklamasıSezen Aksu'nun 'Adem ile Havva' şarkısına suç duyurusuŞarkıcı Gülşen kimdir, kaç yaşında, nereli, boyu kilosu kaç, hangi takımlı?Onno Tunç kimdir, neden, ne zaman, kaç yaşında öldü? İşte biyografisiSezen Aksu'dan tepki çeken şarkı sözleriSezen Aksu'nun 'Adem ile Havva' şarkısına büyük tepki

sezen aksu nerede yaşıyor

Türkiye'de kaçak villa ve çiftlik evleriyle gündeme gelen Yılmaz Özdil, Can Dündar, Fatih Portakal ve Soner Yalçın'a, son olarak ünlü şarkıcı ve besteci Sezen Aksu da eklendi. Aksu'nun 50 metrelik boru aracılığıyla deniz suyu çektiği havuzunun kaçak olduğu belirlendi. Yeni Asır'da yer alan habere göre; ruhsatsız havuzu gündeme taşıyan ısrarlı yayıncılığının ardından, kaçak havuz apar topar dolduruldu. Aksu'nun havuzunun içi çakıl taşı ve kumla kaplanarak üzerine çim örtüldüğü belirlenirken, havuzu çevreleyen beton blokların ise tam olarak yıkılmadığı görüldü.

İNCELEME BAŞLATILDI

İzmir'in Karaburun ilçesinde bulunan Manal Koyu'nda lüks villası bulunan Sezen Aksu'nun, geçtiğimiz yıl mühürlenen havuz inşaatını usulsüz olarak tamamladığı ve havuzdan denizin içine 50 metrelik boru döşettiği belirlendi. Vatandaşların şikayeti üzerine lüks villaya giden Karaburun Belediyesi, Kıyı Kanunu kapsamında durumu polise

Sezen Aksu Biyografisi

Sezen Aksu Kimdir ?

13 Temmuz Denizli'de doğmuştur.

Fatma Sezen Yıldırım bilinen sahne adıyla Sezen Aksu, Türk şarkıcı, söz yazarı ve besteci.

Çıkış yaptığı 'lerin ortalarından itibaren şarkılarıyla bir ikon hâline gelerek Türk pop müziğine yön verdi. Şarkıcılığının yanı sıra yazıp bestelediği şarkıları başkalarına vermesi sayesinde söz yazarı ve besteci kimliğiyle de sık sık ön plana çıktı. Kendisine geri vokallik yapan birçok kişiyi destekleyerek bu kişilerin albümlerinin yapımcılığını üstlendi. Bu sayede 'lar boyunca ve 'lerin başında çeşitli isimlerin tanınmasına yardımcı oldu ve bu isimleri etkiledi. Medyada Minik Serçe unvanıyla sıkça anılan Aksu, Selanik'ten mübadele ile Türkiye'ye gelen bir anne ile Rizeli bir babanın kızı olarak Sarayköy, Denizli'de doğdu.

Üç yaşındayken ailesinin İzmir'e taşınması sonucunda burada eğitim gördü, İzmir Kız Lisesi'ni tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne devam etti ancak ikinci sınıfta okulu bıraktı. 'te plak yapmak için İstanbul'a taşındı ve bir yıl sonra ilk 45'liği "Haydi Şansım"ı Sezen Seley adıyla çıkardı.

'de ise ilk uzunçaları Allahaısmarladık'ı yayımladı. Ardından Serçe (), Firuze (), Sen Ağlama (), Git (), Sezen Aksu Söylüyor (), Gülümse (), Deli Kızın Türküsü (), Düş Bahçeleri () dahil olmak üzere onlarca albüm piyasaya sürdü. Bunlardan Gülümse, Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümlerinden biri oldu. Aksu, bugüne kadar dünya genelinde 40 milyondan fazla albüm sattı.

Fen bilgisi öğretmeni olan annesi Şehriban Hanım, Selanik'ten mübadele ile gelen bir ailenin kızıdır. Pazar, Rizeli olan Laz kökenli babası Sami Yıldırım ise bir matematik öğmonash.pw, üç yaşına kadar Denizli'de oturduktan sonra, ailesiyle İzmir'e taşındı.

Nihat adındaki kardeşi ile beraber büyüyen Aksu, gençlik yıllarında birçok sanat dalına merak saldı. Bir süre Cengiz Bozkurt'tan resim dersleri aldı. Tiyatro ve dans derslerini de bu süreye sığdırdı. Bu sürede asi kişiliğiyle dikkat çeken Aksu, dansöz olma hayali kurmaya başladı.

Aksu, yılında Hafta Sonu dergisinin açtığı, jüri başkanlığını Ajda Pekkan'ın yaptığı 'Altın Ses' yarışmasında altıncı olurken bir diğer pop sanatçısı Nilüfer birinci olmuştu. Böylece Nilüfer, Sezen Aksu'dan önce ilk albümünü yayınladı. yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne giren Aksu, 'te üç şarkısını bir plak şirketine gönderdi. Aynı yılın Kasım ayında Ali Engin Aksu ile evlenen sanatçı, okulundan da ayrıldı. Müzik kariyeri yılında katıldığı Hafta Sonu dergisinin açtığı Altın Ses yarışmasında altıncı olmasıyla başladı.

yılında, Sezen Seley adıyla, ilk 45'liği Haydi Şansım'ı çıkardı. Çok az satan bu 45'liği Sezen Aksu adıyla piyasaya çıkardığı ikinci 45'liği Yaşanmamış Yıllar/Kusura Bakma izledi. Kendisini uzun süre kırk beşlik plaklar listesinde bir numara yapacak üçüncü 45'liği Olmaz Olsun/Vurdumduymaz'ı yılında çıkardı.

Sanatçı, sonrasında, yılında ilk sahne çalışmasına başladı. Bebek Belediye Gazinosu'nda sahne almaya başlayan Aksu, yılında Allahaısmarladık/Kaç Yıl Geçti Aradan, Kaybolan Yıllar/Neye Yarar 45'likleri ve ilk 33'lüğü olan "Allahaısmarladık" albümlerini yayımladı.

yılında Hurşid Yenigün'ün iki bestesi için söz yazan Aksu, Gölge Etme/Aşk kırk beşliğini yaptı. Yine aynı yıl, piyasadaki en eski Sezen Aksu albümü olma özelliğini taşıyan Serçe, çift LP olarak piyasaya çıktı. yılında İlk Gün Gibi/Yalancı ve Allahaşkına/Sensiz İçime Sinmiyor kırk beşlikleri piyasaya çıktı. Aynı yıl sanatçı, sinema sektöründe de göründü.

Sanatçının ilk filmi, başrolünü Bulut Aras'la paylaştığı; "A Star is Born" (Tr: Bir Yıldız Doğuyor; Y: Frank Pierson; O: Barbra Streisand, Kris Kristofferson) filminden uyarlanan ve bir Atıf Yılmaz filmi olan Minik Serçe oldu. Sanatçı bu tarihten sonra Minik Serçe adıyla anılmaya başlandı. Bir ünlü doğarken, başka bir ünlünün sönüşünü anlatan film, o dönemde fazla beğeni toplamadı. Aksu, bu filmi yılında Okan Bayülgen'in Zaga programında tekrar seyretmiş ve bu rolüne gülmüştür. yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Minik Serçe" filminde oynadı. "Minik Serçe", Aksu'nun rol aldığı ilk filmdir. yılında Sevgilerimle albümünü çıkaran sanatçı, 'de Sezen Aksu Aile Gazinosu adlı müzikal için çalışmalar yaptı.

Sanatçı, 10 Temmuz 'de Beşiktaş Evlendirme Dairesi'nde Sinan Özer ile evlendi. Ancak o sıralarda Aksu'nun Özer'den 4,5 aylık gebe olduğu konuşuluyordu. 11 Kasım 'de Aksu, oğlu Mithat Can Özer'i doğmonash.pwçı, aynı yıl Aralık ayında Sezen Aksu Aile Gazinosu için tekrar çalışmaya başladı.

yılında Şan Müzikholü'nde Sezen Aksu Aile Gazinosu gösterime girdi. Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda ve Altan Erbulak ile aynı oyunu paylaşan Aksu, sahnede yedi farklı karakteri canlandırdı. Sonrasında Firuze albümünü yayımlayan sanatçı, aynı yıl, dönemin popüler dergisi Hey tarafından "Yılın Kadın Şarkıcısı" seçildi. yılında Aksu, Hey'in Geleneksel Oskar Konseri'ne de Yılın Kadın Şarkıcısı olarak katıldı.

yılında Sezen Aksu, Eurovision'a katılma kararı aldı. Söz ve müziği Ali Kocatepe'ye ait "Heyamola" parçası, Ali Kocatepe ve Coşkun Demir ile birlikte seslendirildi. Türkiye finaline kalan bu parça Eurovision finallerinde Türkiye'yi temsil edemedi.

yılında "Heyamola" parçasının 45'liği "Hey Dergisi" tarafından yılın plağı seçildi. Aynı yıl Aksu, Sinan Özer'den boşandı.

Sanatçı, 6 Eylül 'de Sen Ağlama albümünü piyasaya çıkardı.

TRT'nin denetiminden geçemediği için önceleri televizyonda şarkıları yayımlanmayan Aksu, 'in başından itibaren bu fırsatı elde etti. Şarkılar TRT'de yayımlanmaya başlar başlamaz albüm büyük bir ilgi gördü ve satış listelerinin haftalarca zirvesinde yer aldı.

Aksu, albümün haftasında "Hey Dergisi"ne yaptığı açıklamada "Bekliyordum ama bu kadarını değil Ne yalan söyleyeyim, 1 yılı aşkın sürece listelerde kalacağımı sanmıyordum. Tüm müzikseverlere candan, gönülden teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde beyanatta bulundu.

yılında Aksu, Eurovision Türkiye finaline bir kez daha katıldı. Bu seferki şarkının adı Küçük Bir Aşk Masalı'ydı. Sözleri Aksu'ya ait olan bu şarkıyı Sezen Aksu ve Özdemir Erdoğan birlikte seslendirdi ama sonuç değişmedi. Eurovision'da Türkiye'yi temsil etme hakkını bir türlü kazanamayan Aksu, 'ten sonra bir daha yarışmaya katılmadı.

`de, sanatçı "Bin Yıl Önce, Bin Yıl Sonra" isimli müzikal için hazırlandı. Müzikal, yılının ilk haftasından itibaren gösterime girdi. Şan Müzikholü'nde kapalı gişe oynayan bu müzikal, dönemin dünyasını ve Türkiye'sini Ti'ye alıyordu. Sahnede büyük beğeni toplayan Aksu, sahneyi Şener Şen, İlyas Salman, Ayşen Gruda gibi isimlerle paylaştı.

'da "Git" ile büyük beğeni toplayan sanatçı, "Onyedi" dergisinin Ocak sayısında okuyucu anketinde "'in en büyük kadın şarkıcısı" seçildi. Aksu, yılında "Sezen Aksu'88"'i çıkardı. Aynı şekilde yılında "Sezen Aksu Söylüyor" albümüyle beliren Aksu, bu albümle çok büyük bir beğeni topladı.

yılında Sezen Aksu beyaz perdede göründü. Yönetmenliğini Yavuz Özkan'ın yaptığı "Büyük Yalnızlık"ta Sezen Aksu, başrolü Ferhan Şensoy ile paylaştı. Film, yılındaki Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Görüntü dalında ödül aldı. Filmin müzikleri Aksu'nun yapımcısı Onno Tunç'a aitti. Filmin müziklerinden "Aşk Irmakları", dört yıl sonra Uçurtma Bayramları adıyla Levent Yüksel'in ilk albümünde yer alacaktı.

yılında Amerikan NPR radyosu tarafından belirlenen "50 Büyük Ses" listesinde yer alan Sezen Aksu'nun, Nisan 'da İsveç'in başkenti Stockholm'de, Fahir Atakoğlu ile birlikte verdiği konser çok sayıda Türk ve İsveçli müziksever tarafından izlendi.

Aksu, 10 yıllık aranın ardından "TurkofAmerica" ile "GNL Entertainment"ın ortaklaşa organize ettiği, kurumsal sponsorluğunu ise Washington merkezli Türk Kültür Vakfı'nın yaptığı ABD'de Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Maryland, Strathmore Konser Salonu'nda günü, New York, Carnegie Hall ve New Jersey’nin Newark şehrindeki Prudential Hall’de üç konser vermiştir.

ABD konserlerinde sanatçıya Atakoğlu eşlik etmiştir. Aksu, New Jersey konserinde kendisine ayrılan süreyi aşması üzerine seyircilere, Biz bu sınırları aştık, Amerikalılar da sabır rekoru kırdılar, New Jersey'de de bu gece böyle olacak, sizleri mutlu etmeden bu sahneden inmeyeceğim demiştir. Son olarak Ahmet Kaya bir eksiğiz albümünde Ağladıkça şarkısını seslendirmiştir.

yılına gelindiğinde Aksu tekrar stüdyoya girmiş ve Öptüm albümünü yayımlamıştır. İçerisinde genel olarak kendi söz ve bestelerinden oluşan "Unuttun mu Beni", "Vay", "Aşka Şükrederim", "Ah Felek Yordun Beni" gibi şarkıları barındıran albüm, söz ve müziği Nazan Öncel'e ait olan "Ballı" şarkısı da albümde yer almaktadır. Cemal Süreyya'nın "Sayım" isimli şiiri de Aksu'nun bestesiyle albümde yer almıştımonash.pwümden "Unuttun mu Beni" ve "Vay" şarkılarına klip çekilmiştir.

Aksu yılında Kayıp Şehir, yılında Yeniler ve Yeni Kalanlar single'larını çıkarmış ve son olarak 'te Eksik Olma şarkısı ile sürdürülebilir çay tarımına destek vermiştir.

Ocak 'da İstanbul da Volkswagen Arena’da sahne alan Sezen Aksu, sahnelere veda ettiğini açıkladı. Aksu, "Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Üretmeye devam edeceğim fakat daha önceden söz verdiğim birkaç konseri de yaptıktan sonra sahneye veda ediyorum. İstanbul'da son konserim. Bugün 40 yılın anısına burada benimle olduğunuz için şükranla doluyum." monash.pwı yıl Eylül'de tekrar müzik yapacağını açıkladı.

Ocak 'de yirmi üçüncü stüdyo albümü Biraz Pop Biraz Sezen'i DMC aracılığıyla piyasaya sürdü.

Sezen Aksu genç yaşta Hasan Yüksektepe ile kısa süren evlilik yapmıştır. Müzik kariyerinde albüm yayınlamadan önce Ali Engin Aksu ile evlenmiş, "Aksu" soyadını bu evliliğinden almış ancak evliliği kısa sürmüştür.

3 aylık hamileyken 10 Temmuz tarihinde Sinan Özer ile evlenen Sezen Aksu yılında evliliğini sonlandırmıştır.

'te gazeteci Ahmet Utlu ile evlenen sanatçının bu evliliği de kısa sürmüştür.

Evliliklerinin yanı sıra Uzay Heparı ile yaşadığı kısa aşkı ile de bilinen Sezen Aksu, toplam 4 evlilik yapmıştır.

ALBÜMLER
Biraz Pop Biraz Sezen -
Öptüm -
Yürüyorum Düş Bahçeleri`nde -
Deniz Yıldızı -
Kardelen -
Bahane -
Yaz Bitmeden -
Deliveren -
Adı Bende Saklı -
Düğün ve Cenaze -
Düş Bahçeleri -
Işık Doğudan Yükselir -
Deli Kızın Türküsü -
Gülümse -
Sezen Aksu Söylüyor -
Sezen Aksu`88 -
Git -
Sen Ağlama -
Firuze -
Ağlamak Güzeldir -
Sevgilerimle -
Serçe -
Allahaısmarladık -

Sezen Aksu Haberleri İçin Tıklayınız!

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır