istanbul samsun thy uçak seferleri / Ankara Samsun Ucuz Uçak Bileti Fiyatları | AnadoluJet

Istanbul Samsun Thy Uçak Seferleri

istanbul samsun thy uçak seferleri

Temmuz Ayı İ&#;in Tatil Fikirleri" width="" height="">

Temmuzda Gezilecek Yerler

İstanbul - Samsun Uçak Bileti Ara

Şehir merkezinden Yeni Havalimanı’na en kolay ve hızlı ulaşım Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanarak sağlanabilir. Ya da TEM Otoyolu’ndan Kemerburgaz Göktürk, Başakşehir, Gaziosmanpaşa ayrımları tercih edilebilir. Özel aracınızla gidecekseniz havalimanının geniş bir otopark alanı bulunuyor.

Taksi

Havalimanına ait özel taksitler hizmet verecek ancak şehir merkezinden havalimanına gidecekler için mesafe uzun olduğundan taksiler de dönüş yolunu hesaplayacaklarından sıkıntı çıkabilir. Bu durumda toplu ulaşımın yapıldığı bölgelere kadar da taksi seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Otobüs

Yeni Havalimanı’na İstanbul’un Kadıköy, Bakırköy, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Yenikapı, Sirkeci, Otogar, Beylikdüzü, Ümraniye-Tepeüstü, Otagar, Pendik, Sarıyer, Arnavutköy, Kemerburgaz, Halkalı ve Bahçeşehir gibi bölgelerine düzenli otobüs seferleri yapılıyor.

Marmaray

Yeni Havalimanı’na Marmaray ağını kullanarak gitmek için Sirkeci-Yenikapı durağında inip oradan otobüs hattını kullanmanız gerekir. Sirkeci-Yenikapı hattından yaklaşık olarak her 10 dakikada bir otobüs kalkıyor.

Metrobüs

Metrobüs hattı Yeni Havalimanı’na uzak ancak metrobüsü kullanarak gitmeyi planlıyorsanız Beylikdüzü TÜYAP’tan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.

Metro

Yeni Havalimanı için metro henüz açılmadı. Çalışmalar devam ediyor. Gayrettepe metrosu ve Halkalı metrosu olmak üzere iki bölgeye metro açılacak. Halkalı metrosu Marmaray ile entegre çalışacak. Hali hazırda Başakşehir metrosunu kullanarak Başakşehir’e kadar gidip oradan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.

10 Haz Tarihinde Güncellenmiştir.
Varış havalimanı:Samsun Çarşamba Havalimanı
İstanbul – Samsun uçuş süresi:1 saat 25 dakika
İzmir – Samsun uçuş süresi:1 saat 35 dakika

Orta Karadeniz bölgesinin en kalabalık şehri olan Samsun, aynı zamanda Karadeniz genelinin de en modern şehirlerinden biridir. Doğal güzellikleri, limanı ve tarihi ile bulunduğu coğrafyada fazlasıyla turist ağırlayan bir kent oluyor. Yapılan kazı sonuçlarına göre bu bölgedeki ilk yerleşik yaşayan topluluğu Gaşkalar olduğu biliniyor. 

Bunun yanı sıra turistik açıdan da oldukça dinamik bir şehir olduğu için bütçenize uygun uçak biletleri temin ederek kente seyahat edebilirsiniz.

Ulaşım

Samsun’a İstanbul ve İzmir’den düzenlediğimiz direkt uçuşlarla ulaşmanız mümkün. 

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Samsun Çarşamba Havalimanı arası ortalama bir direkt uçuş ile yaklaşık 1 saat 25 dakika, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’dan uçuşlar ise 1 saat 35 dakika sürüyor. 

Bu iki şehirden aktarmalı olarak da yurt içi ve yurt dışındaki uçuş noktalarımıza kolayca gidebilirsiniz.

Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım 

Havalimanı, şehir merkezine 25 km uzaklıkta yer alıyor. Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan şehrin merkez bölgesine ulaşım sağlamanız yaklaşık yarım saat sürüyor. 

Samsun’da, havalimanından şehir merkezine ulaşım için BAFAŞ adındaki havalimanı servisleri ve taksiler hizmet veriyor.

BAFAŞ servisleri de Samsun’un her ilçesine hizmet veriyor. Şehir merkezine de bu servisler ile yaklaşık yarım saat içerisinde ulaşmış oluyorsunuz. Şehir merkezine vardıktan sonra gideceğiniz yerlere yürüyerek de ulaşım sağlayabilme kolaylığı mevcut. 

Seyahatiniz boyunca kendi aracınız olsun isterseniz, havalimanındaki bürolardan, Pegasus’tan hizmet almak istediğinizi belirterek araç kiralama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Şehir İçi Ulaşım 

Samsun’da şehir içi ulaşım özel halk otobüsleri, minibüsler, taksiler ve BAFAŞ otobüs hatları ile gerçekleştiriliyor. Otobüsler ile Samsun’un hemen her ilçesine çok kolay bir şekilde ulaşım gerçekleştiriliyor. Merkezdeki ulaşımlarda daha çok özel halk otobüsleri kullanılırken, ilçelere ulaşım sağlamak için minibüsler daha fazla tercih ediliyor. 

Şehirde tramvay ile de yolculuk yapılabiliyor. Tramvay ile ulaşım sağlamak istenildiği takdirde, şehir merkezindeki tren garından biniş yapılarak istenilen noktaya ulaşım sağlanabiliyor. Bunun yanı sıra teleferik de bulunan Samsun’da, bu ulaşım ağı da turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ulaşım sağlarken Samsun’un doğal güzelliklerine de bu sayede tanıklık edilebilir.

Konaklama

Samsun’da konaklama yerleri oteller, pansiyonlar, termal oteller ve tatil köyleri olarak karşınıza çıkıyor. Sahil şeridi üzerine yer alan oteller popülerliğini ve tercih edilirliğini daima koruyor. Sıklıkla şehir merkezinin bu kısmında konaklayan turistler, çevre ilçeleri de kişisel tatil standartlarına göre tercih edebiliyorlar. 

Tekkeköy, Atakum ve İlkadım ilçeleri bahar ve yaz aylarında en az şehir merkezi kadar dinamik ve keyif veren yerler oluyor. Tüm bu bölgelerde bütçenizi sarsmayacak, tatilinizi keyifle geçireceğiniz konforlu oteller bulunuyor. Seyahatiniz öncesinde buralarda otel rezervasyon yaptırarak yerinizi ayırabilirsiniz.

Yeme İ&#;me

Karadeniz mutfağının en lezzetli yemeklerini de tadabileceğiniz Samsun mutfağında, kendine özgü lezzetler de fazlasıyla tüketiliyor. Hamsi ekmeği, karalahana çorbası ve mısır ekmeğinin yanı sıra tirit, Bafra pidesi ve çeşitli balık türleri Samsun’un en çok tüketilen yemekleri oluyor. 

Ana yemek olarak keşkek ve tirit, şehirden yemeden ayrılmamanız gerekenlerin başında yer alıyor. Et suyu ve ufak bayat ekmek parçaları ile hazırlanan tirit yemeğinin içerisine tavuk, kaz, ördek veya koyun eti de koyularak lezzetlendirilebiliyor. Keşkek ise tirit yemeğine göre daha yoğun kıvamlı bir yemektir. Yarma, buğday ve et ile yapılan keşkek, yöresel yemek olduğu için sıkça tüketiliyor. Samsun’da Ne Yenir? yazısı ile şehirde hangi yemeği nerede yemeni gerektiğine dair detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Faydalı Bilgiler

Pegasus ile seyahat edeceğiniz Samsun hakkında gezi öncesi işinize yarayacak bilgiler:

Çevre Şehirler 

Hava Durumu

Yılın her döneminde turizm açısından faaliyet gösteren Samsun’da sıcak ve ılıman bir iklim görülüyor. Yılın çoğu döneminde yağış gerçekleşebiliyor. Kışları ılık ve yağışlı yazları ise sıcak yaşanan Samsun’da, yıllık ortalama sıcaklık 14 derecedir. En fazla yağış Kasım ayında gerçekleşirken şehrin en sıcak dönemi de Ağustos ayında yaşanıyor. 

Önemli Telefonlar 

  • Ülke kodu: +90
  • Şehir kodu:
  • Havalimanı telefonu: +90 88 30
  • Acil durum hattı:  
  • Shuttle telefonu:

G&#;r&#;lecek Yerler

Samsun, Karadeniz’in en aktif turizm merkezi olmasının yanı sıra tarihi yapılarıyla da ön plana çıkıyor. Coğrafi açıdan ve kültürel birikimiyle turistlerin oldukça keyifli bir şekilde tatil yapmasını sağlayan Samsun, Karadeniz’in başkenti olarak anılıyor.

Kültür turizmi, doğa turizmi ve yaz tatili için seyahat edeceğiniz kentte görmeniz gereken yerlerin başında Samsun Atatürk Anıtı ve Milli Mücadele Parkı yer alıyor. Milli Mücadele Parkı aynı zamanda bir Açık Hava Müzesidir. Burada geçmiş savaşlara dair izleri görebilirsiniz. 

Kızılırmak ve Yeşilırmak suyunun dökülmesine şahitlik ederek büyüleyici bir doğal güzelliğin keyfini Samsun’da çıkarabilirsiniz. Amisos Tepesi, Tekkeköy Mağaraları ve Kabaceviz Şelalesi şehrin görülmeye değer diğer doğal güzellikleri arasında bulunuyor.

Keyifli bir kış tatili için ziyaret edebileceğiniz ve kayak yaparak seyahatinizi eğlenceli kılabileceğiniz Akdağ Kayak Merkezi de Samsun’da yer alıyor. Şehirde gezip görebileceğiniz yerlerin detaylı listesine Samsun Gezi Rehberi ile ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz.

Blog Yazıları

Manzaralarıyla B&#;y&#;leyen Netflix Dizileri: Gitmeden &#;nce G&#;rme Zamanı

Manzaralarıyla B&#;y&#;leyen Netflix Dizileri: Gitmeden &#;nce G&#;rme Zamanı

Gezginler, konuşmamız gereken bazı diziler var… İzlerken bir anda konudan, olaylardan, oyunculard

Hemen Oku
Ege’de Kamp Yapılacak En G&#;zel K&#;şeler: Kalbim Ege’de Kaldı

Ege’de Kamp Yapılacak En G&#;zel K&#;şeler: Kalbim Ege’de Kaldı

Ege’deki kamp yapılacak yerler, doğanın kalbine gitme ve sesini duyumsama açısından farklı bir de

Hemen Oku
Mutluluk Ona Yakışıyor: Barselona Gezisi&#;

Mutluluk Ona Yakışıyor: Barselona Gezisi&#;

Antoni Gaudi’nin efsunlu binaları, yüksek sesle konuşan şen kahkahalı pozitif insanlar, yirmi yıl

Hemen Oku
Okullar Kapanınca Nereye Gitsek: Ailece Karne Tatili İ&#;in Rota &#;nerileri

Okullar Kapanınca Nereye Gitsek: Ailece Karne Tatili İ&#;in Rota &#;nerileri

eğitim öğretim yılı, 16 Haziran Cuma günü sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın

Hemen Oku
Şebnem Burcuoğlu’ndan Bolonya Seyahati: Bolonya’yı Anlamak

Şebnem Burcuoğlu’ndan Bolonya Seyahati: Bolonya’yı Anlamak

Bir insanı tanımak gibidir bir şehri tanımak. Her birimiz farklıyız, içimizdeki cevher farklı, an

Hemen Oku
Eğlenmenin Vakti Geldi: Yazlık Festival Rehberi ()

Eğlenmenin Vakti Geldi: Yazlık Festival Rehberi ()

Yılın en hareketli zamanlarına giriş yapmış bulunuyoruz. Kışın getirdiği durgunluğu üzerimizden a

Hemen Oku

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.